Великденската трапеза 2011

• 83 702
  • 547
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм от Русе и тази сутрин като отидох в 8.30 имаше по 1 формичка от всички и успях да ги купя ,а сега мили момичета  и аз чакам рецепта,че нямам търпение да ги пробвам  bouquet

# 346
  • Балчик
За силиконовите форми стават всякакви рецепти. избирайте си някаква и правете. Особено добре става маслен кекс и сладолед Mr. Green

# 347
  • Варна
Момичета, дайте някаква изпитана рецепта за агнешкото. Как ще го правите за Великден?

# 348
  • Балчик
Аз винаги го правя печено и отделно дроб сарма. Тази година ми се иска да е или със спанак или печено на бавен огън с картофи, гъбки и пресен лук.

# 349
Аз пък правя агнешкото бутче на порций ( обикновено моля в магазина да ми го нарежат) Запичам го в тава с мазнина и овкусено по желание. В тиган голям запържвам пресен лук, ориз и подправики по желяние. Варя дроб сърмата и е слагам в ориза и всичко събирам е една голяма тава и го слагам във фурната.

# 350
  • хасково
здравейте момичета страхотни неща сте показали и споделили. Реших и аз да се включа в темата.
Предишни години и аз си правех тревичка- обикновено от жито или ечемик (на баба ми й даваха рента та оставяше по малко да има). Ползвах като основа по-дълбока кутия ит бонбони, която облицовах с алуминиево фолио- после ставаше и за местене. Сега има какви ли не еднократни формички на смешни цени та може и това да ползвате.   Миналата година пък украсявах със здравец и пролетни цветя.
За боядисване на яйцата освен дамски фигурални чорапчета (яйца с "татуси") или тревички, ползвам восък  или  олио.Един любим мой трик- върху точно извадено от боята яйце да поръся боя на прах от друг или дори същия цвят. Тук важна е фантазията.Много е забавно  а ефекта е веднъж.
Някога работех в баничарница та ми беше писнало да правим козунаци по великден. Тази година обаче правих 2 пъти вече че си взех и хлебопекарна- та за проба, пък и в домашна фурна не бях пекла.
ох то много дълго стана пък и трябва да ходя на зъболекър, но ще пиша рецепти и за агнешко по-натам

# 351
  • Sofia
Миналата година засадих "котешка трева" и стана за около 10-на дни.

# 352
Здравейте   Hug

Точно такава тема ми трябваше- великденска!
Още не съм разгледала темата, но ще се върна назад.
Исках първо да помоля за някоя по-бърза и интересна рецепта за сладки, козунаци и т.н.
Отивам да чета, сигурна съм че ще намеря интересни неща  Simple Smile

# 353
Аз съм от Русе и тази сутрин като отидох в 8.30 имаше по 1 формичка от всички и успях да ги купя ,а сега мили момичета  и аз чакам рецепта,че нямам търпение да ги пробвам  bouquet
http://angellovescooking.blogspot.com/2011/02/easter-buns.html
резултата:
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1876341747364&set= … ype=1&theater

# 354
J_M_M много ти благодаря само да ми кажеш ти как ги оформя а това тесто става ли и за другите формички заека и кошничката  bouquet  bouquet  bouquet

# 355
Здравейте, отдавна чаках тази тема   chef
Ще разгледам и после, ще дам и мой идеи   bouquet

# 356
Момичета, дайте някаква изпитана рецепта за агнешкото. Как ще го правите за Великден?
Дайте и още рецепти? На един Великден бяхме на гости и в дроб сърмата имаше някаква подправка , която не разгадах... Освен джоджена.

# 357
ами то няма как да се оформи просто разстилах топченце като за кифличка поръсих с локум/ стафиди/ и навих,нарязах на малки парчета за около 1/3 от формичката,а заека и кошничката ми се видяха много плитки може би ще стане ,но по вероятно с някое кексово тесто.

# 358
...в дроб сърмата имаше някаква подправка , която не разгадах... Освен джоджена.

Девисил вероятно.

# 359

Общи условия

Активация на акаунт