Великденската трапеза 2011

• 83 545
  • 547
  •   1
Отговори
# 75
Тревата се прави три седмици по- рано, когато е от леща става и по -бавно.Ако израстне много висока съм я постригвала.
Аз лично смятам че, тази от леща е по- издръжлива.Но от жито е по- красива.Лещата е от тази за готвене.А най- красива е от просо.

# 76
natalyna, благодаря  bouquet
Страхотна е тревата (и яйцето, и петлето)!
Благодаря за идеята с белтъка! Аз написах, че съм я взела от миналогодишната тема, но не съм обърнала внимание кой пръв я е споделил Blush

Ако засадя жито върху памук (други семена едва ли ще намеря тук), колко време ще издържи?
Аз нямам никакъв опит с растенията.

# 77

Миналогодишните яйчица, заложих на натурални бои, тая година ще пробвам и с декупаж, хареса ми, никога до сега не съм правила. Peace

# 78
аз пък се чудех з апримерни великденски менюта,че като се замисля се сещам за традиционни неща,но съм сигурна,че някой от вас ще дадат доста свежи идейки,така че ще се радвам ако се вклщчите с мение и рецепти естествено Grinning

# 79
  • София
     Labrex, много са красиви яйцата, а цветовете уникални!!!  Браво!!!  bouquet
        А какви са тези цветове. немски ли са?

# 80
    Labrex, много са красиви яйцата, а цветовете уникални!!!  Браво!!!  bouquet
        А какви са тези цветове. немски ли са?

мм, миналата година не използвах бои. Кафявите, и по-светлите, и по-тъмните, са варени в обелки от лук. А шарените - обвити в парченца естествена коприна, изрових ги от преди сто години. И аз не очаквах да станат толкова добре. Няколко завих в плат от вратовръзки, но нищо не се получи, платът беше изкуствен.

# 81
ellyganova, поне 2-3 седмици след като поникне като го подстригваш  Laughing
(ние така за котката държим трева)
natalyna, наистина ечемикът изглежда по-различно, ще засадя и такъв  Hug

# 82
Смин, благодаря!

labrex, много са красиви! Какво се прави с коприната?

# 83

ellyganova, увиваш яйцето в отрязаното парченце и към върха завързваш хубаво с конец, да е прилепнало към яйцето. После вариш яйцата и оставяш да изстинат във водата. Развиваш и намазваш с олио, триеш с вълнено парче. Проблем ще ти е, ако обичате рохки яйца, майка ми ги предпочита, аз винаги преварявам, защото после се ядат цяла седмица. И пак да напомня, не всеки плат става, изкуствените коприни не ми се получиха. Не съм пробвала с памучни платове обаче.

# 84
  • забравих си мисълта...
Една от любимите ми теми. Да се включа и аз с идеи от миналата година.

Как да боядисаме великденските яйца с естествени бои

Техника за гравиране на великденски яйца

# 85

ellyganova, увиваш яйцето в отрязаното парченце и към върха завързваш хубаво с конец, да е прилепнало към яйцето. После вариш яйцата и оставяш да изстинат във водата. Развиваш и намазваш с олио, триеш с вълнено парче. Проблем ще ти е, ако обичате рохки яйца, майка ми ги предпочита, аз винаги преварявам, защото после се ядат цяла седмица. И пак да напомня, не всеки плат става, изкуствените коприни не ми се получиха. Не съм пробвала с памучни платове обаче.
А яйцата се оцветяват от цветовете на самата коприна ли? Извинявам се за тъпите въпроси Embarassed

# 86
А яйцата се оцветяват от цветовете на самата коприна ли? Извинявам се за тъпите въпроси Embarassed

Точно, това са шарките на платовете. Аз не се и надявах на някакъв резултат, за пръв път правя по тоя начин яйца и бях направо изумена, като ги развивах след охлаждането. Но се постарах да изровя парченца естествена коприна, едни колани на стари рокли порих, за тоя начин четох някъде из руските сайтове и там се наблягаше на това, че трябва да е стествена коприната. И, понеже много ми харесаха яйцата, реших още да направя, половинката си прежали две вратовръзки, но от тях нищо - ни цвят, ни чертичка. Ама, нали да опитам....... Grinning

# 87
labrex , благодаря! Много ме заинтригува този начин на боядисване на яйцата. Наистина стават много красиви. Ще карам мама да търси някоя стара рокля.

# 88
Ще ви следя с интерес 

# 89
здравейте!  bouquetще следя темата с интерес.за да не е само запис и аз да си покажа яйцата от преди две години.не са перфектни, но като за първи път по този начин съм доволна и близките на които ги подарих също много ги харесаха!

тази година ще боядисвам само по традиционния начин, защото с Дребен нямам много време Simple Smile
харесах си и великденските курабийки на Vanillla  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт