Великденската трапеза 2011

• 83 676
  • 547
  •   1
Отговори
# 315
Цитат
на
Shada Re: Великденската трапеза 2011
« #299 от Вт., 12 Апр. 2011, 09:33 »

Вчера си купих тефлонови форми на зайче и агне - 15 лв от ТСМ на Екзарх Йосиф. Тествах ги с кексово тесто. Потекоха само няколко капки, но аз го направих и малко по-гъстичко. Много добре се получиха формите. Извадих ги след като изстинаха напълно. Едната мазах със зехтин, другата със зехтин и брашно - разлика във ваденето нямаше.

ilinayor , мнооого хубаво агънце. Аз ако искам украса за творенията си, трябва да пласирам някъде тазманийското дяволче  

Искам  да  попита  някой  знае  ли  във  Варна  такъв магазин-какви са стоките? Обиколих всички ТСМ   във Варна, за които  се сетих, но навсякъде   ми казаха, че  такива  форми при тях от години нямало- нямало и в сайта  на  ТСМ, и че техен магазин в София нямали   на  Екзарх Йосиф. Казаха ми, че техните стоки били на Биг шоповете  и  твърдят, че този ТСМ  в София не  е техен и следователно  е  с   други  стоки. Някой знае ли дали  има  такъв  във  Варна?
 :cry:

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 21:07 от Цвете76

# 316
...

За декупаж с белтък - белтъкът просто се разбива ли или?  newsm78[/color]

Разбива се с няколко капки вода. Не съм опитвала, но смятам да го направя тази година и съм сигурна, че тази технология работи, а и е по-подходяща, когато става въпрос за храни. За предпочитане е е пред лепилата, които със сигурност са отровни.

# 317
Shada, случайно да ти се намира телефонния номер на този магазин ТСМ?
Ако ми го напишеш ще съм ти много благодарна.
 newsm53

# 318
Спаске, много красиво! А как са направени жълтите яйца - с цветята?
Декупаж - но как?

Нищо различно от "стандартната" процедура:
1. Боядисвам яйцата, оставям ги да изсъхнат добре.
2. От салфетка, която ми е харесала, отделям само слоя с печата и внимателно изрязвам мотивите, които искам да използвам.
3. Намазвам повърхността на яйцето, където ще лепя с прозрачно течно лепило (има и такова специално за декупаж, а според експериментирали можело и с белтък, вместо с лепило).
4. Залепвам внимантелно изрязаните мотиви и минавам отгоре още веднъж с четчица, потопена в лепилото.

Толкоз!  Simple Smile

А шарените яйца как стават, с памук ли? Можеш ли да обясниш подробно?  chef

# 319
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Еее, Спаскеееее! Господ здраве да ти дава. Кумя им се от няколко дни на тия бои и се чудя да дам ли толкова пари....... Сега с кеф ще си ги купя и без угризения!  Mr. Green  Hug
Преди час си я купих от Пикадили за 2 и малко лв, май за 2.19 или 2.39, не запомних точно  Crazy

# 320
  • София
Еее, Спаскеееее! Господ здраве да ти дава. Кумя им се от няколко дни на тия бои и се чудя да дам ли толкова пари....... Сега с кеф ще си ги купя и без угризения!  Mr. Green  Hug
Преди час си я купих от Пикадили за 2 и малко лв, май за 2.19 или 2.39, не запомних точно  Crazy

В Темпо също ги гледах днес - 2.19 лв.

# 321
...

А шарените яйца как стават, с памук ли? Можеш ли да обясниш подробно?  chef

С памук са, да. Никаква хитрина няма в технологията! Simple Smile Разстилам парче памук, произволно накапвам бои по него, завивам яйцето плътно и го оставям да престои няколко минути. В общи линии интервалът е 2 яйца завивам, едно развивам. Wink

# 322
Shada, случайно да ти се намира телефонния номер на този магазин ТСМ?
Ако ми го напишеш ще съм ти много благодарна.
 newsm53

Нямам тел. номер  Simple Smile Но друга съфорумка писа, че е взела последните  Peace

# 323
Здравейте мили дами. Вчера ми подариха формичките от Lidl - агне и заек. Искам да ви попитам рецептата на Джемма за кексовото агне като количество само за фомата за агнето ли е или и за заека?
Благодаря.

# 324
# 325
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ох, аз нямам форми, няма да правя агнета и зайци ама разбрах, че формата се пълни 2/3ти. Ако ти остане смес си направи мъфини или малко кексче!

# 326
Ами аз правих заека.И сложих цялото количество тесто, което се получи.Бухна малко и отгоре, но го отрязох.Ама беше колкото едно парче, не много.А и така стана долната част много равна и си седеше много добре зайчето.

# 327
Благодаря ви за отговорите   bouquet
И малко да ви развеселя - Пробвах веднага и двете формички но с пандишпаново тесто.Напълних ги 2/3 с тестото предполагайки, че има достатъчно място да бухнат. Сметките ми излязоха грешни. Като взе да се надига това тесто и да прелива над формите.Съпругът ми взе да ме майтапи:
- Я бързо вържи кучето за фурната да пази животинките, че заекът ти избяга в гората и взе и агнето със себе си Simple Smile

# 328
Благодаря ви за отговорите   bouquet
И малко да ви развеселя - Пробвах веднага и двете формички но с пандишпаново тесто.Напълних ги 2/3 с тестото предполагайки, че има достатъчно място да бухнат. Сметките ми излязоха грешни. Като взе да се надига това тесто и да прелива над формите.Съпругът ми взе да ме майтапи:
- Я бързо вържи кучето за фурната да пази животинките, че заекът ти избяга в гората и взе и агнето със себе си Simple Smile
Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 329
  • софия
Вчера си купих тефлонови форми на зайче и агне - 15 лв от ТСМ на Екзарх Йосиф. Тествах ги с кексово тесто. Потекоха само няколко капки, но аз го направих и малко по-гъстичко. Много добре се получиха формите. Извадих ги след като изстинаха напълно. Едната мазах със зехтин, другата със зехтин и брашно - разлика във ваденето нямаше.

ilinayor , мнооого хубаво агънце. Аз ако искам украса за творенията си, трябва да пласирам някъде тазманийското дяволче  Laughing

Shada,специални благодарности от мъж ми затова,че каза къде има форми за зайци и агнета,че един месец го разкарвам от магазин на магазин и все няма  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт