ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 46 031
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Да, ами това се получава защото често лекарите изписват антибиотици на общо основание, вместо да пуснат изследване да се види кой антибиотик би бил най-подходящ в случая. И естествено, колкото повече антибиотици се дават за щяло и нещяло, толкова повече резистентни щамове се появяват; а пък без изследване често ти дават недостатъчно ефективен. Не знам защо го правят, от гледна точка на микробиологията това е погрешно, ако някой лекар може да обясни защо ще ми е интересно (ясно, че не говоря за спешни случаи в които няма време да се чака антибиотикограма).

А теб, освен че казват, че хомеопатията помага, какво те убеди че това е истината? Въпреки твърденията в хомеопатичните книги, аз не поне не открих из цялата база данни с клинични проучвания нито едно, което да показва, че ХЛ повишават имунния отговор повече, отколкото захарните хапчета. Може би отново пропускам нещо, и ще се радвам ако някой успее да ми посочи такова (ама проведено по всички стандарти на клиничните проучвания и по всички философии на хомеопатията).

Единственото "доказателство" за ефективността и е анектодично: някои хора казват, че на тях е подействала. Но други казват, че не им е подействала. Ха сега?

# 436
По повод дискусията мога да кажа, че при мен гнойните ангини минаваха само с антибиотик, сега обаче пиейки ХЛ минават за 3 дни.
Не зная дали ХЛ влияят върху имунитета, но грипа който ме повали за 1 седмица, преборих с ХЛ отново, като моя проблем възпалено гърло премина без антибиотик. Не ми пука плацебо ефект ли е или не.
Важно е че ми помага.

# 437
  • Варна
Искам да се включа с моя отговор към Begem0t на въпроса

А теб, освен че казват, че хомеопатията помага, какво те убеди че това е истината? Въпреки твърденията в хомеопатичните книги, аз не поне не открих из цялата база данни с клинични проучвания нито едно, което да показва, че ХЛ повишават имунния отговор повече, отколкото захарните хапчета.

Мен ме накара това, че детето ми с 39,6 цял ден, нежелащо да пие вода, за храна да не говорим, изобщо в състояние на "парцал" точно, ама точно за 40 минути стана на крака след даване на една единствена гранулка. Първо се гушна, каза "мамо не искамда спя повече", погушкахме се на дивана изведнъж се измъкна и каза че иска да пие. Изпи чаша вода и след десетина минутки каза че иска да яде! През нощта температурата се задържа 37,5, на сутринта нямаше помен нито от Т, нито от болест.

Това за мен беше преломния момент. Точно 15 дни преди случката изкара бронхит с АБ и пред алтернативата отново да започнем такъв (естествено, че ни назначиха) решихме с мъжа ми да рискуваме и да опитаме.
Кой каквото иска да си приказва, но аз не вярвам че това е плацебо ефект. Не и при 2 годишно дете.

От там нататък сме лекували диагнози като начална пневмония, уроинфекция...все неща, които само с АБ се лекуват традиционно.

Та...Бегемот...не ми трябват на мен лично повече доказателства. Естествено не съм фанатик и ако преценя, че лечението не върви в правилна посока ще заведа детето и при традиционен лекар. Но досега за една година се справяме успешно.

# 438
  • Пловдив
Да докладвам...имаме час за 1.04 след настояване,че не е нормално толкова време да влачим зелени сополи+гъбички и т.н.Но иначе каза,че хом. е динамичен процес и е нормално да има редуваме на влошаване и подобряване в рамките на няколко дни  Rolling Eyes

Та така.

# 439
Дискусията започната от begem0t_ направо идва на място за мен Simple Smile В момента проучвам и чета каквото намеря за хомеопатията. Не съм от хората, които могат да започнат лечение само след препоръки от познати, приятели и форума.  Peace Съпругът ми пък категорично не иска да опитваме ( дава ли сме на сина ни от Боаронските лекарства и сме били мн. доволни, от осцилококцинума, тонзилотрена също. Педиатърката ни изписва АБ в краен случай. ) Така че не се дразнете  Hug Мисля, че се получава интересен разговор.
Поспаланка, ще си позволя да ти задам и един въпрос, който задавам и на всички около нас, които се лекуват с хомеопатия.

Цитат
Мен ме накара това, че детето ми с 39,6 цял ден, нежелащо да пие вода, за храна да не говорим, изобщо в състояние на "парцал" точно, ама точно за 40 минути стана на крака след даване на една единствена гранулка
Как човек се "наема" да поеме риска в подобни ситуации? Честно казано не знам дали аз бих имала подобна дързост.  Confused

# 440
  • Пловдив
Дискусията започната от begem0t_ направо идва на място за мен Simple Smile В момента проучвам и чета каквото намеря за хомеопатията. Не съм от хората, които могат да започнат лечение само след препоръки от познати, приятели и форума.  Peace Съпругът ми пък категорично не иска да опитваме ( дава ли сме на сина ни от Боаронските лекарства и сме били мн. доволни, от осцилококцинума, тонзилотрена също. Педиатърката ни изписва АБ в краен случай. ) Така че не се дразнете  Hug Мисля, че се получава интересен разговор.
Поспаланка, ще си позволя да ти задам и един въпрос, който задавам и на всички около нас, които се лекуват с хомеопатия.

Цитат
Мен ме накара това, че детето ми с 39,6 цял ден, нежелащо да пие вода, за храна да не говорим, изобщо в състояние на "парцал" точно, ама точно за 40 минути стана на крака след даване на една единствена гранулка
Как човек се "наема" да поеме риска в подобни ситуации? Честно казано не знам дали аз бих имала подобна дързост.  Confused
Ако имаш повече информация за класическата хомеопатия, ще знаеш, че не поемаш риск Peace. Риск може да поемеш ако хомеопата ти не е достатъчно компетентен Peace. Аз лично стигнах до хомеопатия, след като алопатичната медицина изчерпа възможностите си. Докторите започнаха да вдигат рамене и да мрънкат "ми....освен да пробваме с това"...не знам коя майка би дала да пробват с детето и Close Close.
пп Тандонова, браво, така действай...бъди по-настоятелна.

# 441
Да, ами това се получава защото често лекарите изписват антибиотици на общо основание, вместо да пуснат изследване да се види кой антибиотик би бил най-подходящ в случая. И естествено, колкото повече антибиотици се дават за щяло и нещяло, толкова повече резистентни щамове се появяват; а пък без изследване често ти дават недостатъчно ефективен. Не знам защо го правят, от гледна точка на микробиологията това е погрешно, ако някой лекар може да обясни защо ще ми е интересно (ясно, че не говоря за спешни случаи в които няма време да се чака антибиотикограма).

А теб, освен че казват, че хомеопатията помага, какво те убеди че това е истината? Въпреки твърденията в хомеопатичните книги, аз не поне не открих из цялата база данни с клинични проучвания нито едно, което да показва, че ХЛ повишават имунния отговор повече, отколкото захарните хапчета. Може би отново пропускам нещо, и ще се радвам ако някой успее да ми посочи такова (ама проведено по всички стандарти на клиничните проучвания и по всички философии на хомеопатията).

Единственото "доказателство" за ефективността и е анектодично: някои хора казват, че на тях е подействала. Но други казват, че не им е подействала. Ха сега?

Нека първо да изясним какво имаш предвид под "ХЛ повишават имунния отговор", защото в хомеопатията такива понятия не съм срещала.. Ако ще мериш с аршина на традиционната медицина, не виждам как ще стане... Simple Smile

Колкото до АБ - рецидивиращо едно и също заболяване не означава излекуване, така че не бих се съгласила на това понятие при тяхното използване. Ако се изолира определен микроорганизъм, в пъти по-щадящо е да се ползват хомеопатичните нозоди, приготвени от конкретната бактерия. Само че целта на хомеопатите не е да изчистят бактерията, защото това е само временно решение, а да се премахме предразположението към определени заболявания.., което от своя среда създава условия за развитието на съответните микроорганизми. Чела съм, че такива нозоди се ползват в някои по-запечени случаи, когато има силна интоксикация/енергиен блокаж.

# 442
  • Варна

Цитат
Как човек се "наема" да поеме риска в подобни ситуации? Честно казано не знам дали аз бих имала подобна дързост.  Confused

Multimodal вече е отговорила - преди да предприема тази "дързост" три месеца вече бях чела. Бяхме минали и интервю, т.е. вече имах представа що е то хомеопатия и що за човек е хомеопата, на който се доверявам. Не е като да се хвърля на сляпо защото съм чула някой да говори в градинката...
Освен това през деня съм завела детето на педиатър, имам рецепта с АБ, така че ако видя, че не действа ще си купя АБ-ка.
Така, че преценяйки рисковете дръзнах да рискувам. Е, ще излъжа ако кажа, че сърцето ми не беше свито и не се страхувах. Напротив - направо се побърках от страх. Правилно ли правя, неправилно ли, ами ако не...Но прецених, че ако не опитам никога няма да разбера. А и аптеката ни е на 5 минути, хладилника е зареден с Нурофен и другите изписани л-ва (без аб-ка), така че...стиснах зъби. Температурата беше от същата сутрин, не е поддържана дълго време, така че реших че имам време да дам шанс на хомеопатията. Ако не бях видяла резултат естествено щях да действам по стандартния начин.

# 443
  • София
tandonova,  newsm10
Да наистина хомеопатичното лечение е динамично, но това което съм научила от хомеопата е, че при влошаване, т.е. тръгване в обратната на излекуване посока, се приема отново лекарството. Ако то е действало, но в един момент вече не дава подобрение, се дава по-висока потенция или се сменя лекарството, тъй като то вече се е изчерпало. Разбира се това се прави по съвет на лекуващия хомеопат, с непрекъснати контакти. И точно защото е динамичен процеса, в такива случай контактите трябва да са чести, за да се случи наистина излекуването.  Peace

# 444
  • Пловдив
tandonova,  newsm10
Да наистина хомеопатичното лечение е динамично, но това което съм научила от хомеопата е, че при влошаване, т.е. тръгване в обратната на излекуване посока, се приема отново лекарството. Ако то е действало, но в един момент вече не дава подобрение, се дава по-висока потенция или се сменя лекарството, тъй като то вече се е изчерпало. Разбира се това се прави по съвет на лекуващия хомеопат, с непрекъснати контакти. И точно защото е динамичен процеса, в такива случай контактите трябва да са чести, за да се случи наистина излекуването.  Peace

Hug  дано тоя път предприеме наистина нещо,че ще и е за последно...

# 445
тандонова много и се каниш на твоя хомеопат.. на твое място бих предприела по кардинални мерки.. според мен не си пасвате никак..

# 446
  • Пловдив
тандонова много и се каниш на твоя хомеопат.. на твое място бих предприела по кардинални мерки.. според мен не си пасвате никак..

Да,права си,но като няма друг подходящ...и все си мислех,че ще потръгнат нещата,ама...да видим сега Rolling Eyes Иначе си намерих и друг,само дано не е късно после при него.Мислех и ако днес ми откаже среща да звъня другаде,но щом се съгласи и е скоро/петък/ мисля да отида и да видим какво ще излезе.

# 447
  • Бургас
И ние пак сме с жълтеникави гъсти сополи,придружени от ужасно хъркане.Според мой познат хомеопат това не е трета сливица,а полипи в носа.Те пък що за животно са и как се изчистват?

# 448
[=Само че целта на хомеопатите не е да изчистят бактерията, защото това е само временно решение, а да се премахме предразположението към определени заболявания.., което от своя среда създава условия за развитието на съответните микроорганизми.

Добре де, какво е това "предразположение" към заболявания, как се измерва и как можем да покажем чрез експеримент, че хомеопатията го премахва не мога да разбера.

Да речем (съвсем хипотетично), имаме Стрептококова ангина, даваме ХЛ, човекът се оправя. Как се разбира, че ХЛ не е убило бактерията, не е стимулирало имунната система да я убие, ами е намалило "предразположението" на пациента към Стрептококи? Какво наистина значи "предразположение"?

Между другото, хомеопатията лекува ли хронични заболявания като диабет тип I?

# 449

Да,права си,но като няма друг подходящ...и все си мислех,че ще потръгнат нещата,ама...да видим сега Rolling Eyes Иначе си намерих и друг,само дано не е късно после при него.Мислех и ако днес ми откаже среща да звъня другаде,но щом се съгласи и е скоро/петък/ мисля да отида и да видим какво ще излезе.
Ами незнам и предния път 'и даде шанс'.. няма как да я превъзпиташ.. пак до едно и също ще стигнеш.. ще си блъскаш главата тогава защо не си я сменила со време.. понякога фактите ще ни избодът очите, ама като сме слепи.. казвам ти го защото съм била в твоята ситуация.. няма какви шансове да и даваш повече.. като няма кой и хомеопат в друг град ще свърши работа.. поне по телефона ще получаваш адекватно внимание..

Общи условия

Активация на акаунт