ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 951
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Тандонова, нали днес ви беше часа за проследяване newsm78, направо е питай какво мисли за ситуацията, кажи какви са твоите опасения и мисли. И после да споделиш.

пп Бегемот, аз лично вече няма да си правя труда да отговарям на постовете ти. Имаш нужда от още доста базова информация, която обаче не се набавя чрез форуми и статии в мрежата. Въпросът ти относно потенцирането на сухите форми е добре описан в Органон (ти всъщност го чете, но може тази част да си пропуснала). Доста беше изписано и тук във форума (преди няколко страници), нямам представа защо не си го прочела...

# 586
  • Пловдив
Тандонова, нали днес ви беше часа за проследяване , направо е питай какво мисли за ситуацията, кажи какви са твоите опасения и мисли. И после да споделиш.

Да,днес е...

# 587
  • Варна
Здравейте,
много ми е интересно може ли "нежелание да яде червени храни" да е симптом при определяне на конституция? Не оределени храни, а всички, които са червени?

# 588
  • Пловдив
А според вас дали е добре,ако днес хом.ни даде ново ХЛ да не го давам до вторник,когато е прегледа при УНГ-то?За да може лекаря да види ако е "болна" сливицата...

# 589
  • Пловдив
Здравейте,
много ми е интересно може ли "нежелание да яде червени храни" да е симптом при определяне на конституция? Не оределени храни, а всички, които са червени?

Това си е специфична особеност, дори и да не е от решаващо значение за определяне на конституционно ХЛ, ще е добре хомеопата да го знае. Той ще реши колко е важно.
Понякога хомеопата като страничен и безпристрастен наблюдател вижда нещата по-добре от нас. Аз например, бях забелязала, че Борис е по-свит, по-неконтактен от неговите връстници, но не отдавах голямо значение на това,.... че изгледа тъжен и малко се усмихва Rolling Eyes. Хомеопатът обаче го забеляза, не знам дали е било от решаващо значение за определяне на ХЛ което му даде, но е неопровержим факт, че детето е коренно променено. Вече не е възрастен в детски образ, а дете, весело, жизнерадостно, общително и усмихващо се  Heart Eyes.

# 590
  • Пловдив
mamaden, и при дъщеря ми има такава коренна промяна: стана много по- контактна, дори и с непознати, по - спокойна и уверена в себе си, по усмихната, разговорлива...

# 591
  • Пловдив
mamaden, и при дъщеря ми има такава коренна промяна: стана много по- контактна, дори и с непознати, по - спокойна и уверена в себе си, по усмихната, разговорлива...
PeaceБях забелязала промяната, но ...не бях сигурна дали не е плод на моето въображение, но когато и други лица (госпожите в градината) споделиха, че виждат голяма промяна в детето, вече нямаше съмнение Simple Smile. След приема на последното ХЛ, освен тази страхотна промяна която описах, Борис не е боледувал, вече почти 2 месеца  Heart Eyes Heart Eyes.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 10:16 от mamaden

# 592
  • Пловдив
Mamaden,браво на вас!

Аз се връщам току-що...хом.ни даде Туберколин 30 за 3 дни по 1 прием.Но ще изчакам с даването му,защото скоро е приемал конст.ХЛ,т.е. да има интервал м-у приема на двете ХЛ/около 40дни/.След прегледа при УНГ-то пак ще и звъня.

Дайте малко инфо,моля...откъде четяхме?Знам,че Туб. е много добро и дълбоко ХЛ...

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 13:58 от tandonova79

# 593
Я ме светнете какви са тия интервали между ХЛ от по 40 дни  Praynig
Никога не са ни казвали да спазваме интервали нито на мен, нито на детето....

# 594
  • Пловдив
Я ме светнете какви са тия интервали между ХЛ от по 40 дни  Praynig
Никога не са ни казвали да спазваме интервали нито на мен, нито на детето....

Ами при нас ги има..при другите да кажат!
Хом. ни дава ХЛ и чакаме за промени/кризи/ в рамките на тези 40дни и т.като скоро от 11 до 15.04 е пил контс.ХЛ сега е много близо да дадем новото!

# 595
При нас обикновенно хом. иска да знае какво се роменила или веднага (око състоянито е осторо) или в рамките на следващите 2-3-4 дни и тогава преценява колко често и колко дълго да се взима съответното ХЛ или пък с какво друго да се замени.

Понякога сме сменяли по 2 лекарства на ден, понякога по 3 за няколко дни... Естествено, в този период не се връщаме към лекарството, което не е повлияло всички симптоми, просто тестваме друго.

# 596
И ние изчакваме задължително поне 30 дни от приема на едно лекарство,преди тези дни не ни се дава друго.Проследяваме през този период какво се случва в детайли (записвам си) и след тези 30 дни решава как ще продължи дали със същото ако действа или сменя.Но всеки хомеопат си предценява индивидоално.

# 597
И ние изчакваме задължително поне 30 дни от приема на едно лекарство,преди тези дни не ни се дава друго.Проследяваме през този период какво се случва в детайли (записвам си) и след тези 30 дни решава как ще продължи дали със същото ако действа или сменя.Но всеки хомеопат си предценява индивидоално.
А при нас даже се изчаква 2 месеца, ако няма проблеми разбира се.Ако има се виждаме на 30-тия ден.
Тандонова, вие колко дни пиете конст.л-во? Ние една гранула, еднократно.

# 598
  • Пловдив
А при нас даже се изчаква 2 месеца, ако няма проблеми разбира се.Ако има се виждаме на 30-тия ден.
Тандонова, вие колко дни пиете конст.л-во? Ние една гранула, еднократно.

5 дни по един прием/течно/,но потенцията е ЛМ 1,което също е от значение за честотата на приемите!

# 599

Аз се връщам току-що...хом.ни даде Туберколин 30 за 3 дни по 1 прием.Но ще изчакам с даването му,защото скоро е приемал конст.ХЛ,т.е. да има интервал м-у приема на двете ХЛ/около 40дни/.

Taзи простотия кой я измисли? Днес ти дава лекарство с предписание да се дава 3 поредни дни, но да се приеме чак след 40 дни!  Shocked Ами ако след 40 дни, картината е различна и детето не е за Tub.?

Дайте малко инфо,моля...откъде четяхме?Знам,че Туб. е много добро и дълбоко ХЛ...

Няма такова нещо като "добро или "лошо" лекарство", нито пък  "плитко" и "дълбоко" лекарство, виж плиткоумие има и често се наблюдава, както сред "хомеопатите", така и сред пациентите....

Хомеопатията има принципи, които трябва да се спазват - само толкова.

Общи условия

Активация на акаунт