Отговори
# 570
Едва сега успявам да се включа.
Днес уж беше спокойна моята бебонка, ама последният час беше труден. Май се сдобиваме с колики, но да видим...

Мими, добре дошли в къщи!!!! Много ви се радвам и съм сигурна, че най- страшното вече е само минало! Praynig

Честити месечинки На всички!

Палчета за Лори и Надеждата! Hug

Честит рожден ден На Рени!!!

# 571
Здравейте Simple Smile
Много се радвам за Мими и малкия Мони.  Heart Eyes
Страшно много Благодаря на консултантите по кърмене, за отговора.  bouquet
Макар да не пиша редовно ви чета всяка нощ, така се разсейвам да не заспивам по време на папкането Simple Smile
Сега по темите
Гладене докато мога ( аз гладя всичко )
Стерилизация веднъж дневно на помпата и шишето за вода ( което не използваме Simple Smile ама деа го има за всеки случай Simple Smile
За колики давам от днес Инфакол, но на нас са слаби дано и да си останат такива.В тази връзка да ви попитам вашите колики след кой ден почнаха ?

# 572
В тази връзка да ви попитам вашите колики след кой ден почнаха ?

Още в родилното ни хванаха, въпреки,че казват уж по-късно идвали, но явно има изключения, факт е,че се прибрахме с колики, но от скоро са съвсем непоносими, даже бих казала зверски  Confused Cry

Палчета за Лори и Надеждата!

Евридика, честита ви втора месечинка Simple Smile

# 573
Момичета благодаря  Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РЕНИ! ДА СИ МНОГО ЗДРАВА, УСМИХНАТА И МНОГО ОБИЧАНА!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБЧОВЦИТЕ И ДВА МЕСЕЦА НА ГОЛЕМИЯ ЛОРИС! baby_neutral
Бързам да се похвалим-нали ни викаха на контролна консултация, че сме били наддали малко на 45ден, та аз реших днес да го заведа, вярно малко по-рано, но да го съчетая с болничния. Та вече сме 4.300кг.  Party Party Party Може и да ви се вижда малко в сравнение с бебоците ви, но за нас си е постижение-за 11дни сме наддали 550гр точно. Малко се ядосвах в кабинета, но няма да се оплаквам  Stop днес.
Бобчо   bouquet благодаря за съвета, вярно погледнах и в каната има  ooooh!
гладене-от както се е родил три пъти  Embarassed Лошото е че преди по принцип всички дрехи ги гладя и чаршафите, абе всичко.....сега обаче нямам време....просто не мога....
стерилизиране-имаме седем шишета-общо стерилизирам 3 пъти дневно-и то главно заради бибите,  постоянно падат. Незнам може би до към 5 месец ще продължаваме, че нали си имаме куч... Иначе аз съм си доволна от Бочкото за съдове.
Пране с ТеоБебе-мисля до към една година все с него, дори си пускаме и нашите дрешки вече с него, само с добавка на омекотител. Иначе на беб дрехите задължително
отделно  Naughty
Пари- Thinkingами колкото имам толкова изхарчвам, при мен си е патология....Ако продължавам в същия дух незнам къде ще му излезне края...всеки ден поне 30лв за беб вървят...ако не са дрехи ще е памперси, ако ли не ще е мляко и така.
Ток-за миналия месец е 90лв  newsm78 сега да е най-много двойно-не мисля, че е много, все пак сме и на бойлер.
Витамин Д-Голямо Благодаря на ТОТОНИ!!! ТОНИ БОНБОНИ ОБИЧАМЕ ВИ Hug
Теди   Hug изобщо не се ядосвай, моето е по-зле, но няма оправия  hahaha Само се надявам по-бързо да се приключва  Joy ама нейсе Joy

Миленка да пише, губят се днес

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 19:35 от loryn

# 574
Ехооо, привет и от нас с Мърко. Чета ви постоянно, но нещо не мога да се организирам да пиша.
Та по темите каквото съм запомнила:
Погача - правихме в неделя. Аз знам че се прави преди 40 дни. днес ходихме и на молитва.
Стерилизиране - май до към 6 месец всичко, а после по веднъж на ден, после по веднъж на седмица и така....
Гладене - баси, много мразя. Аз почти нищо от нашите дрехи не гладя и добре че мъж ми не трябва да ходи с костюми на работа... Иначе сега гладя на беб, само отвън, и по някой път горните не ги гладя. Основно обаче тази дейност я върши свекърва ми, за което съм супер благодарна.
Пране - със Сано сензитив. С баткото бях с него и съм супер доволна., Почти нямаме лекьосани дрехи (от баткото) Всичко ми изпира от раз, ако ли не от втория път вече няма петна. Ще си пера с него доста време като знам колко е икономичен. Към третия месец мисля да купя и от белия омекотител на Сано. Страхотен е.
Вит Д - определено ни казаха да НЕ даваме Деавит. Имаме на хапчета Вегантолетен (така ли се пише???), Олеовит Д3 и един холяндски Вит Д. Доколкото знам има по аптеките освен Деавит-а и Съни Вит - израелски, на хапчета, който е по-добрия вариант.

Сега да питам и аз нещо:
Мамите дето давате Лактана
- забелязвате ли да не засища бебето? Имам чувството че при нас е точно така. Давам по 130мл. и след 1,5-2 часа е освирепял, почва да мляска, да гризе ръцете да се опитва да глътне бибата.... Дали не го засища или просто сме вече в някаква фаза на растеж? Взех вчера Аптамил Комфорт да пробваме, пък ще видим.
И друго да питам - имам кенгуру, което чакам да ми върнат, но се замислям за слинг. Гледам ето тук   http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/nosene-na-bebe … tichen-sling.html
Та въпроса ми е има ли смисъл да поръчвам слинг при положение че имам кенгуру (на Чико)? И гледам че има различни материи, какво ще ме посъветвате? Аз клоня към слинг-шал от еластичните платове.

# 575
Да се включа и аз по въпросите, които обсъждате:
Стерилизация: Всеки път, добре че са стерилизаторите за микровълнова, а и нали с цедя и му додавам - няма начин, помпа, шишета ...
Гладене - за сега го правя, но и аз не съм му фенка, но с тоя обрив дето направихме, сигурно ще продължавам по-дълго.
Пране - с Тео бебе - течен, даже по малко омекотител слагам на бинго белия, но сега, пак заради обрива, спирам с омекотителя.
Вит. Д - давам Деавит, педито каза, че дозата на вит. А е много малка и няма да му навреди, аз му се доверявам.

# 576
Съжелявам,че пиша тук Embarassed ,но СНЕЖИ пълна ти е пощата Embarassed

# 577
Витамин Д3, вече има в България, аз го купих от аптеката с поръчка. За разлика от Деавит не е мазен, но капкомера му е ужасен, изобщо не мога да отмеря 2 капки.

# 578
  • Русе/Germany
Съжелявам,че пиша тук Embarassed ,но СНЕЖИ пълна ти е пощата Embarassed
Вече не е  Hug
За прането и аз пера с Тео бебе и слагам малко омекотител на Сано максима (белия) страхотен е. Като ми свърши праха минавам на Сано максима.
Отивам да цедя. Хайде

# 579
Колики-ние си нямаме, но преди доста време му давах два, три дни инфакол-хубавото, е че явно му хареса вкуса-мирише на порткал и сега ползвам техния капкомер за фенобарбитала. Малкото се изхитря вече и го плюе, макар че е сладък. Но с капкомера хваща плувката веднага, чак прави устата на вадичка  hahaha
Слагам обаче храносмилателен чай на ХИП  за колики направо в млякото, то ни е точно 100мл. за сега, по препоръка на мамите в градинката. И наистина иначе едва го карах да изпие 30мл чай т.е. съвсем малко количество гранули, а сега пие реално по 7чаени лъжици чайче. Пък и не го тъпча с вода, нали си имахме цел-за килата  Joy Може и за това да ни подминаватат коликите, но се съмнявам... Rolling Eyes
Момичета имаме проблем-спи в ръцете ми. Малкото зверче се е обучило-може да спи и час на рамото ми, но чак се разплуло и в момента в който го слагам в шезлонга почва да шава и две минути по-късно рев...Незнам вече от 5 е увиснал на рамото ми, а нали се сещате, че е 4.300 без дрехи и гладен та и беше акал, а сега  #Crazy не си усещам рамото вече.
Мими ние много си харесахме кенгуруто на ЧИКО. Днес пак бяхме в него и се кокорчихме. Аз не мисля, че имате нужда и от слинг, но ти си преценяваш  Hug Слингът ни си седи, пък беб ревна, като луд вътре, защото не ме виждаше  Peace

Хубава вечер бонбонки от нас  Hug
До утре в пет сутринта  hahaha С това даване на лекарство вече сама се събуждам от зор да го дам още в пет и седя до 5.30 и чакам hahaha

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 20:08 от loryn

# 580
За коликите - аз и преди бях писала, че сме взели един сироп, който ги забърква един пловдивски педиатър. Нямало бебе на което да не действа. Аз за сега не знам какво да кажа ... Иначе си взехме английски инфлакол, че не запичал като Бг, но нямам отзиви за него. Бях пуснала и сайта от който може да се поръча до Бг, идва за 3 дни на поща. А това е другото хомеопатично "чудо" от което няма недоволни. Пускам линк към сайт, който имал доставка до Бг , има даже отзив от Бг клиент Simple Smile

http://www.iherb.com/Boiron-Cocyntal-Colic-Relief-20-Doses-034-f … oz-Each/8374?at=1

Пък мен никой не ме отрази за слинговете - шал или халка ...  Cry

# 581
  • Русе/Germany
Ad-i аз нищо не мога да кажа за слинговете Sad Имам кенгуру но не съм го ползвала и него. Само знам от други мами че е най-добре да идеш в магазина с бебчето и да пробваш там. Имало много деца които не им харесва да стоят в слинг Naughty Само това знам мила.

# 582

Пък мен никой не ме отрази за слинговете - шал или халка ...  Cry

И според мен трябва се пробва на място за да не стане, като в нашия случай  Mr. Green Иначе нашия не е нито с халки, нито шал-напълно ушит Премакс. Четох статия, че били по анатомични и естествени слинг-шал. Честно да си кажа не виждам нищо естествено в стойката на бебето ми вътре в слинга. Да го бяхте само видяли. Незнам дали да се смея или да плача. Може пък аз да не съм успяла нещо в нагласянето в положение, но и вече не искам и да се пробвам.
Успех, дано избереш правилния за вас, иначе са доста красиви  Hug

оооо и да се оплача в нас се развихри спор за количката-милото ми заяви, че аз съм избирала Мурата сега бил негов ред. Видял някъде Конкорд  Нео newsm78 дори незнам така ли се пише-и сега дава зор. Ма да видим в крайна сметка  Mr. Green по коя ще е

# 583
Моята бузанка- калпазанка орева света. Дано да не и стане навик. Иначе и На мен ми го прави същия номер- заспива сладко в мене и като я оставя в леглото веднага се ококорчва и реве. Жена с характер.

Не мога да кажа още нищо за моя слинг- не съм го пробвала. Моят е къс шал от био памук Пакостник. Иначе се правят от бг фирма - www.chuchulka.com.  и е евтин- 28 лева. Иначе съм чувала добри отзиви за слинговете с халки.

За прането- само Персил сензитив течен-  много съм доволна.
Гладенето - само ако имам време с естетична цел. Иначе дрехите минават през сушилня.
Стерилизацията - само акобсе наложи. Залъгалката я мия постоянно.

Вит Д - Олеовит - нашата доки ми го даде, ама тя е страхотна както неведнъж съм казвала.

Пари- чувствам се зле сега като не мога да изкарвам пари. Моят втори болничен дори още не е занесен. Надявам се да се подредят нещата и да мога да поработвам от в къщи, защото съм свикнала да си имам парички. Но с три деца разходите ни са огромни.

За
Лори, вземи си количка, която ти харесва на тебе, нали ти ще си я возиш предимно.

Сладки сънища!

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 22:22 от happy-mamma

# 584
Ad-i на мен приятелка ми даде слинг-шал, пфууу много дълъг бе, един час го омотавам около себе си, нещо не ме кефи. По-добре, като че ли халки  Peace
На нас Инфакола ни помага, но откакто го давам почна да ака по 1-2 пъти на ден  Rolling Eyes Я кажете за тоя Колийф, че ми стана интересно - колко струва  Grinning
Вит.Д давам през ден или всеки ден, ама и да забравя не се притеснявам. Според мен не е фатално, тук четох: http://www.biberonbg.com/info/vitamind.htm
И пак да попитам - прегледа при офталмолога задължителен ли е на тази възраст?!?
Лека нощ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт