Отговори
# 645
Биричка една чаша вечер след кърменето, някъде бях намерила статия кога може и по колко да се пие че да се разгради до следващото кърмене, ама не мога да я намеря.

# 646
Здравейте и от мен.
Стерилизирам веднъж на три дена,  ние сме смесено хранене.
Гладя всичко, отвътре, ще продължавам така и за напред.
Пера  със Персил Сенситив и омекотител белия Силан нейните дрешки отделно от нашите.
За колики не давам нищо,защото или не са ни силни коликите или нямаме немога да разбера,отвреме навреме примърква ,но я притискам до гъдите си и спира имам Инфакол,но не ми се тъпче излишно.
От тази сутрин и давам Деавит по една капка.
Сухото мляко с което дохранвам е Нутрилон.
И на мен ми предстои покупка на количка и съм пред дилема каква да е?

# 647
Момичета ,все се каня да ви питам по колко мл.вода пият вашите бебета.Интересуват ме тези,които са на АМ.Вяра почти не пие вода.За ден ако изпие 30-40мл съм доволна.То вярно че е чиста вода,не слагам захар,но ако трябва да пие и захарта е начина да пропие  съм склонна да сложа.Може ли да се обезводни ако не пие вода.То АМ си е вода в по -голямата си част,но все пак ...
Сверявам часовника просто...

# 648
Здравейте! И ние днес се разходихме малко. Грееше слънчице, но изведнъж задуха много студен вятър и се прибрахме.
За биричката, и аз си пийвам по една чаша вечер след кърмене. Педито ми каза, че може по една чаша червено вино или бира на ден. Пък и така се разтоварвам!  Peace
Моя малчо от тази нощ е със запушено носле!  Cry Чудех се защо така се задавя и кашля и установих, че е от това. Едва дочакахме сутринта да отворят аптеките и пратих мъжа ми за физ. разтвор. Уж хубаво му го изчистих и си дишаше добре, преди малко пак му беше запушено. Не знам какво да правя. Дайте съвет!  Sad
А за коликите ни изписаха Еспумизан, но изобщо не помага. От два дни правя чай от копър и му давам да пие, а и аз го пия. Досега (да чукна на дърво) няма колики, само пуска газове без да се свива и да плаче.
Пателина, количката има пълно легнало положение. Ние затова и не взехме кош за новородено. Смятам, че няма смисъл, а и цената щеше да стане космическа! За кг-ите не мога да ти кажа!

# 649
Здравейте и от мен, завърнах се от дълга разходка с дребната...
По темите:
- болнични и еднократна - все още не съм видяла. Подадохме документи в средата на февруари и както каза Диди - срещу 10 лв. ни дадоха акта за раждане веднага;
- белег от секцио - нямам корички, но още си е доста розов и от време на време ме сърби. Нямам усещания над него, докторката каза, че доста време може да е така, това били вътрешните шевове. Иначе вече ни позволи да правим секс, но пустите лохии...тъкмо мисля че са спрели и айде пак наново!
- колики - както вече съм казвала, пробвах една седмица Еспумизан L, но ефект нулев и ги спрях. С нищо друго не съм експериментирала. Аз по принцип мразя лекарства и съм за по-естествените неща, та затова реших сама да си пребори с тях. И тя се справя, има напъни, но пръцка много, ака си нормално и не реве, а само ръмжи. Като са по-силни напъните, се гушкаме или люлеем в шезлонга и така...
- режим и кърмене - аз още в началото и направих режим на 3 часа и тя така си свикна с него, че сега е като часовник през деня. Суче по 20-30 минути обикновено. Не мисля че всеки път като реве е гладна и съответно не и давам цица на всяко писване. Ако плаче гледам да я забавлявам, гушкам, някак си си личи кога детето е гладно. Докато наддава добре, не мисля и да помирисва АМ. През нощта прави по-дълга пауза и хапва само веднъж. Не мисля обаче да се мъча да я отказвам от нощното хранене, малка ми се вижда, пък и не искам да мъча детето с вода и чайове. Аз като съм гладна да не би да ми дават вода???
 - Недоспиване и място за сън на бебчето - с недоспиването свикнах, аз също си я гледам сама, но гледам да дремвам през деня като спи тя и така се справям с будуването през нощта. Нощем я кърмя легнала и дремя докато тя яде, добре че е лакомница и за 20-30 минути е готова и обратно в леглото. Не я слагам между нас, защото ме е страх да не я смачкаме, а и ако вземе да свикне, ще откача Simple Smile

# 650
  • Русе/Germany
radostnevi честита ви месечинка!
Моето диване ту заспива, ту се събужда. Тез колики #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Тъпото е че от безсъние се изнервям на дребчо а той не е виновен Sad
На мен много ми се губи Kampeh и Totoni. Къде сте девойки? newsm78

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 17:30 от snejinka86

# 651
Моя малчо от тази нощ е със запушено носле!  Cry Чудех се защо така се задавя и кашля и установих, че е от това. Едва дочакахме сутринта да отворят аптеките и пратих мъжа ми за физ. разтвор. Уж хубаво му го изчистих и си дишаше добре, преди малко пак му беше запушено. Не знам какво да правя. Дайте съвет!  Sad

И ние сме така, вчера киха киха и днес е със сополи. Какво да правя. Много е гадно като вземе да се дави Sad Пръскам със Стеримар и тегля с помпичка, но незнам колко му помага Sad Притеснявам се да не слязат надолу Sad
Аз искам да питам: С какво обличате децата като излизате на разходака? Подробно - боди, чорапи, гащеризон ... Аз незнам дали не го навличам моя малък мъж. То не че излизаме (два пъти досега) ама съм решила вече да не пропускам !!! Да не вали само и да не хванат пак студове около 0-та.

# 652
И на мен ми е занесен болничния на 07.03, но още се "обработва". Но са ми превели еднократната помощ, поне ще си платим телефоните и тока ooooh!
За обличането на вън-аз слагам боди с дълъг ръкав, плюшен гащеризон, едно плюшено якенце отгоре и шапка. Слагам го в чувалче или го увивам с олекотено одеяло.
Пране- пера с медикс алвина за бебета, много ми харесва как мирише.
Алкохол - чат-пат пия по половин чаша вино, иначе редовно си пийвам безалкохолна бира. Има същия вкус като нормалната, а аз просто не мога без биричка  Mr. Green
режим и кърмене-нямаме  Grinning Яде на 2-3 часа, понякога прави пауза от 4 часа, но не и през нощта. Абе за денонощие ни се събират 8-9 хранения.

# 653
  • Varna, Bulgaria
Чакам и аз еднократната
Има ли някоя мама от Варна с вече получена помощ???
Да вчера я получих.
И видях, че по болничния ми също са почнали плащания и съответно го очаквам утре Simple Smile
Бенджи вие кога подадохте докс...ние късно 8-9 март мисля беше..
И мен ме интересува горе-долу за колко време я изплащат тази еднократна помощ. А оригиналния акт след колко време ви извикаха, за да си го вземете? Аз тепърва ще подавам в петък молбата. Утре ще ми е готова бележката за родствени връзки, която ще ми искат. Една приятелка каза, че след цял месец й върнали оригиналния акт за раждане и когато си го взимала й казали, че след още месец ще получи паричките..
Иначе за протокола и ние да се запишем:
Стерилизиране - за всяко хранене, шишето е стерилизирано.
Гладя всичко, отвътре-от вън, след 3 месец мисля да гладя само от вън, така направих с каката.
Пера  със Сано Максима+ омекотителя на Сано - много съм доволна, икономичен и ухае прекрасно! Пера дрехите на каката и бебето заедно - нямам проблем  Peace
Колики - Еспумизана при Дени действа (пу-пу да не чуе дявола  Crazy )
И накрая , но не на последно място:
Честити месечинки на всички в последните 2-3 дена  Hug

# 654
моят отказа да яде аптамил, търси хип  Rolling Eyes

# 655
И ние сме от хранещите се по 1-2 часа. Махнах добавката, но тя заспива на гърдите и откарваме така-ето до преди малко-абе общо 2 часа едно кърмене...ами то дойде време за другото хранене. Rolling Eyes Дори тя не е от бебетата, дето като се нахранят пускат зърното-яде до дупка и не пуска, преди малко след това двучасово ядене започна да повръща на поразия и като я махнах почнаха едни зверски колики. Иначе дохранвах с НАН, ама то за дохранване ми е все тая какво ще е - нали се боря да го махна. От вчера сме пак поне за по 2-3 часа навън и се живее. Иначе си оставаме като при Амидала-душицо, разбирам те добре. Hug В момента спи на сешоара.
Аз пък не съм проверявала за еднократната-подавах на 7-ми февруари още. Трябва да отида да видя значи. Thinking

# 656
Помощ някой да ми сложи катинарче на албума, че нещо не мога да се ориентирам как става номера!!!!!!
Не знам дали стана, ама малкия писна. После ще пробвам ако не е станало.
Благодаря ти Снежи - вече си имам катинарче на албумчето  newsm10

Момичета да ви питам - вие ще осолявате ли бебчовците???
Аз дори не съм си и помисляла да осолявам така, както са правили нашите баби .... но се чудя дали да не слагам малко сол в коритото като къпя Йоан  newsm78 Много са противоречиви мненията, но аз не обичам крайностите и съм на мнение, че истината се крие някъде по средата ... може би варианта да слагам малко сол във водата за баня няма да навреди  newsm78
Вие как ще процедирате???

validob  и аз съм в голяма чуденка как да се обличаме за разходка... Засега слагам по-плътно боди с дълъг ръкав, ританки, а върху тях чорапки, после слагам гащиризонче и памучна жилетка и увивам в пелена тип порт бебе. За всеки случай взимам с мен и едно одеалце ако задуха да сложа и него. На първите разходки слагах якенце, но на Йоан не му харесваше, може би защото трудно си движеше ръчичките и оттогава не ползвам. Шапка задължително.

# 657
За осоляването-аз не бих никога, но ако ти все пак искаш да го направиш и не вярваш на този и онзи първо се попитай-какъв е смисъла на това осоляване? Ако намериш смисъл-направи го. Но и аз не съм убедена дали няма да навредиш на бебето. Peace

# 658
dayzi83 не си прави експерименти, замисли се дали ти се къпеш със солена вода и тогава слагай на бебо Peace Освен това солта много изсушава кожата и може наистина да навреди Naughty
Май и Лорис е със запушен нос, аз досега чистя с клечка напоена във физиологичн разтвор, но имам чувството че има по-навътре секрети, а нямам аспиратор newsm78

# 659
Evridika , забравих да ти честитя двумесечието на малкият мъж!!  bouquet Чакам и нашето с нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт