Отговори
# 525
hey_ya ние сме на този хал с парното  Tired и с тока ни се е случвало и те разбирам, но само морална подкрепа мога да ти пратя, мила  Hug Ако знаеш колко съм се заканила на този дето е измислил парите ... И на мен ми е писнало от тях!
Евилче, аз с Кристиян ще си ходя  Laughing Лепнати сме си като дупе и гащи. Нямам помощници. Всичко що ще върша с него ще си е ...
Лори, нашата количка е червена.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 11:19 от Булка Марулка

# 526
Здравейте,
ортопеда хубаво да се ходи между 1-2 м. за преглед на тазобедрените стави с ехограф,кактои провериха ни фонтанелата и т.н. ние ходихме при д-р Алексиев в часния ми кабинет и с каката сме ходили при него и съм много доволна,ето и координати http://www.einet.bg/~alexiev/
За Стокето това е моята любима количка,аз имам куини от каката и ако не беше здрава и в добро състояние щях да си купя Стоке много е хубава и удобна.

Аз от НОИ също нямам превод,както и еднократната помощ  Sad

# 527
И аз така, направо вече се изнервям, дано поне в четвъртък да имам превод. А за еднократната помощ ми казаха до края на март, но ще видим.
Някой знае ли колко беше срока за обработване на болничните в НОИ?

# 528
  • Русе/Germany
И аз така, направо вече се изнервям, дано поне в четвъртък да имам превод. А за еднократната помощ ми казаха до края на март, но ще видим.
Някой знае ли колко беше срока за обработване на болничните в НОИ?
Срока е 15 дни от датата на подаване, но ако са добрички може и за 5 дни да ти ги обработят и изплатят.
Клото и Else много ви благодаря  bouquet  Ще изпробвам идейките които си ми дала и се надявам нещата да потръгнат Praynig
hey_ya  Hug тези пусти пари са такава пречка в нормалното отцеляване на хората че направо #2gunfire
Дребчо е много неспокоен. Спи си детето но постоянно опъва ръчички, върти се, пъшка. Май май ни подхващат и нас ужасните колики Cry
jatze дано скоро да отшуми обривчето на милото детенце Hug

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 11:40 от snejinka86

# 529
  • София
Благодаря за информацията, момичета, сега ще се обадя за час, тази патица защо така се скатава не знам  #2gunfire...Май ще сменям педиатъра юни месец.

Пари и аз нямам.

# 530
Благодаря за информацията, момичета, сега ще се обадя за час, тази патица защо така се скатава не знам  #2gunfire...Май ще сменям педиатъра юни месец.

Пари и аз нямам.
Аз питах Алексиев и той ми обясни че тези прегледи да препоръчителни а не задължителни,както след това на 7м. на 1г. и във втори клас/за гръбначните изкривявания/

# 531
Здравейте! От 3 дни  не мога да насмогна да ви изчета  Crazy
Чак сега успях и да се включа с малко въпросчета първо
До  кога мислите да стерилизирате?
Давате ли редовно вит Д, че аз все го забравям и дали е  опасно ако не се дава редовно?
За появилите ми се стрий след раждането ми казаха да се мажа с контратубекс, някои ползвал ли го е и има ли ефект?

А сега да СЕ ОПЛАЧА - Ради не е акала 3 дни, вчера и днес и давам Лактулоза и ефект нулев, още малко и ще звъння на педито да я питам какво да правя.

По късно ще се включа пак  ooooh!

# 532
  • София
Hey_yaHug. Това с тока съм го изживявала и знам какъв кошмар е. Днес крайна дата за плащане ли е или за спиране? На съобщението обикновено по две дати пишат. Кога подадохте документите за еднократна помощ? Странното е, че и на мъжо са казали края на април, пък той ги занесе в четвъртък  newsm78., доколкото помня, ти доста преди мен роди.

Иначе пари и аз няма да видя от НОИ преди началото на април и то за болничния от родилното (по това време вече ще е изтекъл  Joy). Нещо й куца на цялата тая система и почвам да се дразня. Надявам се като мине и последния болничен и се внесат там нужните декларации, майчинството да стане по-регулярно.

Така... на Елица май наистина й е запушен носът, нещо много звучно диша  Tired. Досега аспиратора не съм го ползвала и се чудя да пробвам ли сега или да оставя задачата за мъжа ми довечера...

По въпросите - ще си стерилизирам още време, не съм си поставила още краен срок ама ми се вижда много малко бебето.
Витамин Д не давам, защото нямам  Confused. Педиатърката каза да давам, само ако си намеря подходящ за бебета някъде извън България. Казах на разни познати, да видим дали някой от тях ще се навие да прати...
За контратубекса и аз съм чувала, че се ползва при пресни стрии, дали има ефект обаче не знам  newsm78

# 533
  • Mostly in my mind
ами то сигурно зависи на кой доставчик е токът. На ЕВН например, плащането е до 25-то число. ако не платиш до 10 дни след този срок, спират.
аз мисля да стерилизирам до към 6 месец поне.
давам вит. Д всяка сутрин преди ядене по две капки.

# 534
а на мен май (пак) ми дойде, ей, писна ми, оплаках се  Laughing

# 535
Мимииии, толкова се радвам за Мони. Изпращам ви огромна прегръдка и много да го нацелуваш!
Рали, Антосиаст, благодаря ви за координатите на ортопедите и офтамолозите Hug Задължително ще ги посетим и двата другия месец. Вече ще сме на 2 месеца и мъничко, но тогава каза докторката, че щяла да ни даде направление за ортопед. При очния ще си плащаме.
Клото, много благодаря за бързия отговор. Най-вероятно ще си покрия гъдрите някак, така както правя и с лицето Simple Smile
Витамин Д - давам всеки ден, засега не съм забравяла Simple Smile
Смятам да стерилизар поне до 3-я месец, но ще се консултирам с педиатърката. Но аз засега и стерилизирам само бибите, нищо друго не ползваме просто. Е и когато ми се налага да се изцеждам, но това е рядко. А докога смятате да гладите и перете с детски прах?
Аз така и не мога да се оправя с тея болнични - кога да ги чакам, за колко дни - пълен хаос ми е, разчитам счетоводстовото и НОИ да си върши работата...може да звучи много тъпо - но колко дни болнични имаме преди да почнат да ни изплащат майчинстовото?

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 13:52 от JJuleto

# 536
  • софия
Здравейте!
Днес ми  супер кофти, незнам защо, някво ми е тъжно, здухано....

За стерилизирането... аз и сега почнах да стелиризирам веднъж на денонощие, даже пропускам, ама като започнат да хващат разни неща (което е около 3-4м.) ще спра, защото сами се сещате, че всичко в ръката е в устата ... и тогава вече според мен стерилизацията се обезмисля Simple Smile

Мим, много се радвам, видя ли, че всичко се нарежда  Hug

# 537
  • София
Благодаря за информацията, момичета, сега ще се обадя за час, тази патица защо така се скатава не знам  #2gunfire...Май ще сменям педиатъра юни месец.

Пари и аз нямам.
Аз питах Алексиев и той ми обясни че тези прегледи да препоръчителни а не задължителни,както след това на 7м. на 1г. и във втори клас/за гръбначните изкривявания/

Разбирам, но поне да ми беше казала лекарката, дори и без да ми даде направление, а не да разбирам от форуми. С таткото имаме проблеми със ставите и за мен е важно.

Аз стерилизирам, но в скоро време ще ми писне и ще престана, Аспарух е на смесено хранене. Поне се избавих от гладенето, само веднъж съм му изгладила дрешките, поражения по кожата няма, пу-пу!
Перем с Тео бебе.

Витамин д и аз забравям да го давам понякога. Сега съм го оставила до леглото, за да се подсещам.

# 538
  • София
Ох тая болна тема за парите..... Май почти на никого не стигат.....Все пак Hey ya ти се възхищавам, че ще правиш погача...това все пак си харч. Една от причините да не правя е това, а другата, че ми се вижда много страомодна работа, която ми е  чужда (пък и никой около мен не е правил). Виж за прощъпулник съм за-  забавно е какъв предмет бебето ще вземе.

# 539
  • Русе/Germany
Моя син сука после рева още гладен, дадох шише изяде си го и като се уригвахме повърна малко, после хълца и сега пак гладен #Crazy Пуснах сешоара и да видим какво ще стане newsm78
Дано да заспи Praynig
Стерилизация ми аз първите дни след всяко хранене стерилизирах, но да ви кажа ми писна. Топли, храни, преспи, цеди, стерилизирай нещо не ми хареса схемата и започнах от време на време да стерилизирам.
Гладене Weary мразя, но му гладя всичко отвън и отвътре. Все още Naughty не знам до кога ще е така.
Май няма да стане моя номер да заспи, а така съм гладна Sad
Хайде бегам набързо да видя да си открадна нещо от хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт