Отговори
# 630
Бюти - добре, че ме подсети да си погледна и аз линийката! Ето почерпка и от мен - за нашия 7 месец  Simple Smile

Или сме утре?  newsm78 Както и да е - черпя за последния ден на 6 месец!  Laughing

# 631
Здравейте,
бих искала да ви попитам някой чувал ли е за антибиотици Зинат и Оспексин. Имам завишени левкоцити (16.3) и двамата д-ри, при които ходя ми изписаха различните антибиотици. И сега се чудя кой да започвам да пия???!!!! Според лекарите имам някаква инфекция, но така и не се установи каква, а ходих на какви ли не лекари (гинеколози, уролози, нефролози, зъболекари) и изследвания, в различни лаборатории и всичко се оказва, че е наред, но левкоцитите, утайката (53) и ЦРП-то (19) все са си завишени. Нямам бактерии в урината и напълно чист секрет.....Та ако някой е чувал или му се е налагало да пие такива антибиотици, ще съм много благодарна да сподели, защото съм доста притеснена и незнам кой да започвам да пия...страх ме е да не навредят на бебето.....Sad
Благодаря ви предварително!!!!

# 632
  • София
Елдра, честит рожден ден!   ura nbirthday

Честит 7 месец на момичетата!   bouquet

Чин, честито за взетия изпит!   bouquet

Мен ме яд на себе си - след като цяла зима удържах фронта, снощи заспах на дивана без да се завия, на изключено парно, защото първа пролет, какво парно... и сега нещо гърлото ме наболява и кихам постоянно  Tired Довечера ще направя едно домашно лечение с гореща баня и чай. На това хубаво време, срамота значи.

Знаете ли, аз изобщо не се чувствам герой, че ходя на работа. За мен вие сте герои, дето си стоите вкъщи вече толкова време. Аз отсега съм се депресирала какво ще правя по цял ден в нас като изляза болничен, няма ли да ме хванат притеснения разни и страхове  ooooh! Така се отвличам малко или много.
А пък колкото по-малко време остава, толкова бушуват едни смесени чувства в мен  Blush Хем от една страна нямам търпение за всичко, което ми/ни предстои, хем от друга малко ме е страх от промяната. Но с мъжа ми си говорим, че то това  е страх от неизвестното - както ни беше страх как например ще мине сватбата, а тя в крайна сметка се оказа такова прекрасно изживяване - така и с бебето. Знам, че ще се справим и ще се почувстваме още по-сплотени, но в същото време едни съмнения такива...

# 633
  • София
m-g  аз съм чувала и пила и двата. Обаче двамата лекари, при които ходиш не могат ли да се стиковат? Значи, аз съм пила с предната брменност АБ в 15 г.с. Но тогава се събраха две лекарки.. интернист и АГ-то ми и измислиха АБ, който да е подходящ и който да е в подходяща дозировка. Хем да лекува, хем беше по-малка дозата от стандартната. Какви са двамата лекари, при които ходиш? Принципно според мен не би имало проблем да пиеш и двата АБ, въпросът е доколко ще помогнат. Оспексина е от цефалоспорини група. Зината е от същата група, с тази разлика, че е няколко пъти по-скъп. Може би ти го изписват защото е широкоспектърен. Като не знаят откъде идва инфекцията така действат. Аз лично бих пила това, което ми изписва по-довереният лекар  Wink

# 634
Добро утро !
Как сте девойки Simple Smile Имаме нови попълнения и рожденници , Елдра,  newsm59 Много здраве  и лека бременност ти пожелавам! Подаръкът ще дойде с малко закъснение , нали знаеш.
 Ох , като чета  тук се чуствам като динозавър - с мъжа ми сме женени от 3 години, но преди това бяхме "гаджета" 10 Mr. Green  . Ако се бяхме решили по-рано за бебе , вече щеше да е в гимназия ....

m-g,  мисля ,че антибиотиците са по-малкото зло , в сравнение с неизяснена инфекция. По- добре ги взимай, щом като са ти ги изписали. Може да си взмеш след това да пиеш  пробиотици, защото те са важни както за теб , така и за бебето.

На мен ми се очертава пътуване до Румъния в 8-мия месец  Simple Smile  Мисля като наближи времето да отида на лекар и да питам дали ще ми разреши. Пътуването ще е с кола, надявам се всичко да е наред дотогава. Аз засега почти нямам контракции. По 3-4-5 на ден  без болка са в рамките на нормалното нали?

# 635
  • софия
Чин ще правиш ли ФМ, аз не съм питала но съм в 30 седмица на преглед и предполагам че ще ми се направи newsm78
Бюти честит 7 месец. Hug
Ваче дано продължи добрия ефект на лекарството.
М-Г не съм специалист но знам че Зината е за  дихателни пътища и сливици, а Оспексина е по широкоспектърен, но и по лек, от зината може  да се получи разтройство. Те докторите трябва да знаят кой е най пречистен и подходящ, може и по цената да се ориентираш, аз със бъбречната криза като бях, антибиотика ми струваше 80 лева на ден Shocked, но слава богу нямаше странични ефекти върху бебето

# 636
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте,колежки Hug

Елдра,Честит Рожден Ден Hug Да си жива,здрава,много щастлива и обичана и леки метри до финала   bouquet

Честит седми месец ,момичета....и на мен включително Mr. Green Сега започва голямото чакане на осмия ooooh! Иначе аз вече съм готова със списъка Crazy

Чин,почивай си днес повече,заслужаваш Hug Hug Hug

Днес е празника на Търново и се опитва да напече слънчо.Ще чакам моя мъж да се прибере от Бургас и мисля да се поразходим малко Heart Eyes

Хубав и слънчев ден ви пожелавам и на вас  Hug Hug Hug

# 637
  • Пловдив
Добро утро, момичета.
ЕЛДРА, честит празник! Нека желанията ти бъдат мои пожелания Hug
ЧИН, поздравления за взетия изпит   bouquet
Аз отново подхващам шетането из къщи, така че ви оставям засега Simple Smile
Приятен и изпълнен само с положителни мисли ден, ви пожелавам Hug

# 638
  • Варна
Добро утро, макар че докато дочета и допиша, ще стане обяд Simple Smile
Елдра, честит Рожден ден! И на Дани на патеричка. Да сте вижи и здрави и много щастливи, горди и успешни майки!
Буби, браво на вашата компания за организираното училище!  И лелее, 5,48 см. бедро - представяте ли си какви са мъници!  Laughing
Чин, поздравления за изпитите, ще ги опаткаш и другите 3, като те гледам - окото ти няма да мигне. Пък те да се опитват да не ги дават!
Теди, обмислям вариант кой да гледа малката след ясла и се надявам да съм там  Peace
m-q, аз пих Зинат при предната бременност в 7-ми месец заради отит. Сега пак ми го изписаха за синузита, но наблегнах на хомеопатия, ще видим с какъв успех. И двата пъти се консултирах и с АГ-то си и каза, че няма проблем с този АБ. Мисля, че е един от най-пречистените и свърши работа тогава.
Като говорите за книжки за децата, да отворя една тема за повтарящите мами. Може и за почетвъртващите  Mr. Green  Как процедирате и как върви с подготовката на по-голямото дете? Знам, че много зависи и от възрастта, но все пак бихте ли споделили. Моята дивачка днес ми обясняваше нещо за една лъжица, кака и бебе. Попитах я дали тя (кака) ще храни бебето с лъжицата и това като обърна устата, отсече не, скри я зад гърба си и каза бебето да се маха. После допълни кучето да вземело бебето  ooooh! Обясних й, че лъжицата си е нейна и тя си решава дали ще я дава на някого, но аз нея и бебето много си ги обичам и не може никакво куче да ми ги взима. В началото беше заинтригувана да казва, че ще става кака на бебе, но сега все повече си прави оглушки, когато се опитвам да й говоря за него. Та ще ми е интересно как са нещата при вас, особено тези, при които ще е по-малка разликата. Имам си и аз разни теории, но практиките на Ния нещо влизат в конфликт с тях.  newsm78

Аз в 13 ч. отивам да си видя бебока. Нещо взе да ме тресе нервата покрай всички тия болести, уж засега всичко е наред, но много му се насъбра и на него. Вчера и ухото ме заболя и вече бях хванала Зината в ръка, но успях с риванол да го успокоя. Явно си влача нещо и аз, но то как да се оправя напълно като едно след друго се сипят  Sad  Дано лекарката ме успокои малко.

Хеберлеа, чудесни новини за малката! Хайде, да си отдъхнеш и ти.

# 639
Честит рожден Елдра ! Бъди се така силна и готина майка и само хубави неща ти желая. newsm59

Хиберлеа честит ти 7 месец,то маи аз утре 6те трябва да почерпя.  bouquet

# 640
Здравейте!
Елдра, честит рожден ден! Много любов от всички вкъщи, нова къща и много прекрасни преживявания през този година пожелавам!
Орикс, има бременни, които до края могат да пътуват...правилно си се насочила да питаш лекаря си, като дойде времето...
м-г, и Зинат, и Оспексин се изписват на бременни в някои случаи - Ваче е споменала, че са от една група и са широкоспектърни.
Чинче, браво на теб! Ще вземеш и другите изпити, ти си сериозна Simple Smile А истината е, че преподавателите избягват да късат бременни, но си има изключения, и то напълно правилно - не е редно някой да не знае нищо и само защото чака бебе, да му се подари изпита... Аз като съм бременна, да не би да не си върша работата...
Пратих днес Румен на детска и отидох да ми вземат кръв и урина, че вече две седмици се забавих. Взех си резултата за антитела - отрицателен е.
Мейдънли, бързо да се оправяш! Пролетта дойде, не се давай!
Теди,  Hug
Ани, аз сутрин пия по една голяма чаша вода, за да мога да отведа Румен на детска, действа ми добре на кръвното...Но и мен ме е хванало нощното неспане - хем ставам често на тоалетна, хем се наспивам докъм 2 и след това будувам до сутринта почти и задрямвам малко преди да трябва да ставам...и затова към 4 следобед вече ми се спи зверски.
Бухта, успех днес! Честито на всички, видели бебоците вчера!
Хеберлеа, честит седми месец...май ще ходя днес на тортичка аз  Mr. Green
Хубав ден на всички!

# 641
Здравейте момичета!
Eldra, честит рожден ден! Много усмивки ти желая и весел празник!

Чин, браво за изпита. Сигурна съм, че и другите ще ги вземеш успешно.
Честито и на всички мами, които влизат в 7 месец. Аз май вече съм почти в 8. Поне според доктора снощи.
Да се отчета за 3-тата ФМ. Момиченцето ми е вече 1586 гр. и отговаря на 29 г.с.+5 дни. Термин - 1 юни. Всичко е наред с органите на бебето. Пулс 134 уд/мин. Плацента, околоплодни води, пъпна връв - ок. Нормален кръвоток през пъпната връв. Каза, че всичко е наред. Но видя киста в левият ми яйчник. Около 3,6 см. Най-странното е, че досега ме е гледал 2 пъти той и още 3-ма различни лекари и никой не я е забелязал. А това е от преди да забременея. Няма как да се е появила после. Според него няма проблем за бебето, мен или раждането. Но ще питам и другият ми лекар, защото все пак доц.Балев не е АГ, а образен диагностик. Четох, че при киста по време на бременност, най-вероятно изчезва, но на по-ранен етап от бремеността. Но при мен май няма да изчезне. Не знам какво може да стане, ако се пукне преди да родя. То май така става, ама дали няма да прокърви Thinking Малко се притесних. Иначе като четох в нета, това не е голям размер за киста.

А за рожденият ден да кажа, че си изкарахме чудесно. Толкова подаръци получи Стефи, че снощи до 12 ч. не можах да я накарам да си легне. Днес е пак в къщи за да играе с подаръците си, а и да отшумява тази хрема. А аз толкова цветя на куп получавам само на нейният рожден ден. В къщи е като оранжерия. Много красиво. Бяхме около 20 възрастни и 17 дечица. Само 2 не успяха да дойдат. Много играха и си изкараха много весело. Поне така казаха Grinning
Лек ден на всички и приятни разходки в това прекрасно време  bouquet

# 642
Мейдънли, нормално е да изпитваш страхове, нетърпение, всичко ми е познато. Мислим положително и вярваме, че всичко ще е наред, а ние ще бъдем добри майки..

Ани, точно това имах предвид. Доста се притеснявам преди изпит, дано това не вреди на бебето, но съм си казала, че и да не взема някой, важното е да си събера кредите за да мина в другата година..

Орикс, не знам колко км ще пътуваш, но аз не съм спряла да пътувам, откакто съм бременна. Всяко ходене до В.Търново ми коства 3 часа на отиване, 3 на връщане. Няколко пъти си ходих и до мама и тате, а там пътя е поне 5 часа. Ако се чувстваш добре няма проблеми, особено ако ще пътуваш с кола, ще можете да спирате. Единственото, което ме посъветва лекарката ми е да пия но-шпа преди да тръгна 2табл.  Peace

Цвети, това ще ми е третата фетална най-вероятно- утре. Тя каза, че няма смисъл да ходя във Фемина, щяла да ми я направи в МД. Жалко, защото няма да имам диск, но по-нататък може да отида в Бояна в някакъв център- там бил най-добрия апарат в момента според свеки...

Иси, супер, толкова е красив града и без празник, представям си какво ще е днес Simple Smile

Вова, радвам се, че всичко е наред с бебка. Да ти кажа за кистата- тя може да резорбира от самосебе си, може след раждането да пиеш хормонални препарати като прогестерон, но не знам как се отразява на кърменето. НЕ е задължително да се пука преди да родиш, препоръчително е това да не се случва преди да родиш, а да приеме обратно действие. Т.е трябва да я следиш дали нараства, а единственото, което можеш да направиш на този етап е да се пазиш, да не вдигаш тежко и да не се преуморяваш.

# 643
леле колко бързо се разсейвам...и уж се опитвам да работя, а в главата ми все мисли за бебоци...

И си почивам докато надниквам в темичката ни Hug пък и се зареждам с положителни емоции. Мерси за поздравите и хубавите думи!

Бухтичка - ами моята кака е вече голямка и прие с много ентусиазъм новината за бебето - "Като Хензер и Гретел" бяха думите и. Същия ден бяха гледали приказката явно. И сега непрекъснато ми целува коремчето и сутрин освен целувка за мен има и за бебо. Иначе и преди съм и казвала, че бебетата първо стоят в коремчето на мама. Горе-долу като в книжката, която Шунка пусна съм и го обяснила, но хубавото на книжката е, че сега мога да и покажа и илюстрации. От София и взех и книжката от поредицата за Франклин "Франклин чака сестричка" и сега е много радостна, че и тя като любимото и костенурче ще има братче...
Но си очаквам проблеми, че тя е свикнала на непрекъснатото ни внимание, а сега ще трябва да го дели...та ще видим...

вова - преди години ми бяха открили кистичка, но после сама изчезна, вероятно с цикъла..така  че не се шашкай, но наистина потърси 2 мнение

# 644
Добър ден бъдещи мами!
Слънцето леко се скри, но се надявам това да не попречи усмивките да не слизат от лицата ви.

Елдра, Честито и от мен!

Чин, Честито за изпита!!!!!
Може ли да питаш за подробности свекърва ти за този център в Бояна? Аз въм в Горна Баня и Бояна ми е съвсем наблизо.
Не, че разстоянието има значение де!  Ама най- добрият апарат звучи... Simple Smile А нещо за устройството зад апарата каза ли?
Иначе по график аз трябва да си видя бебока в понеденик. Липсва ми вече. Около месец мина.

В тази връзка, някой може ли да ми каже от кога посещенията в ЖК стават на 2е седмици? И от кога записват тонове?
Аз съм в 28 г.с. в момента. Последният път ги слушахме само, но съвсем не е било 40 мин.

Мерси предварително!

Общи условия

Активация на акаунт