Отговори
# 660
Момичета, какви прекрасни новини за бебоците, дано всичко е все така докрая Praynig

Много стиснати палци за всички, на които прегледите предстоят все още днес или утре.

ЕЛДРА, хапвай си, после ще му мислим, на тебе разчитам!

# 661
 Grinning Елдра, винаги има нужда от помощ с гръцкия  Wink, но ако започна за всяко нещо да те питам.....Кусура ти съм само аз  Laughing
Дори днес коментирахме с асистентката в университета как ще съм с държавния и с новородено, дали въобще ще се явявам...ужас, не ми се мисли  ooooh!

# 662
Ей най- сетне и аз успях да изчета!  Crazy

Елдра  newsm59!

На всички влизащи в 7-мия  честито!

Чин браво за изпита. И другите така! В теб не се съмнявам!

Бухта малкия засега уж се радва. Все казва, че ще возим бебето с количката и ще му даваме мляко да пие. Ама се чудя доколко осъзнава каква ще е промяната. Thinking Очаквам някакви проблеми все пак.

Хеберлеа като каза термометър за вода и се сетих за моя мъж. Като ни изписаха с малкия и се прибираме, топло в оная стая не се седи! Пламен вика че тоя термометър май е повреден пък дал 10лв. Като поглеждам аз- то термометър за вода, а той чака стайна  температура да мери! ooooh! Абе мъжка му работа.  Whistling

За помощта да кажа. Аз се надявам свеки да помага поне първите две седмици, докато си наглася сама нещата с двете деца. То бебето ако е като Мишето спокойно и да не реве няма да е такъв проблем. Иначе тя жената идваше и с дребния да ми помага, ама аз нямах нужда от много помощ, понеже имах тренинг от племенника. Само не знаех как да го къпя. Rolling Eyes

# 663
Аз също учих старогръцки в университета, но на ниво да мога да чета, няколко думички и да мога да ползвам речник за някои книги. Интересен език е Simple Smile

Бухта, Сиси и всички с втори-трети дечица. Сигурно ще има известна ревност, особено в началото, но знам, че ще се справите.  Heart Eyes

# 664
Пфуууу, на мен старогръцкия и латинския ми бяха кошмарни  Crazy
Но след това минах през сръбски, румънски, албански и всичките ги знам на ниво, за което казва Чин. Освен Новогръцкия, над ойто се потя вече 5 години  ooooh!

# 665
Аз говоря свободно английски, немски и руски, но откакто съм в Гъpция и в ежедневието си използвам 100% гръцки, сякаш съм позабравила другите езици.Ама, какви ги говоря. Преди да вляза в този форум, и български бях забравила... Rolling Eyes
Гръцкият, наистина е труден език. Особенно писменият, с много трудна граматика и безброй думи.На мен ми отне горе-долу 1 година да проговоря.Сега мога да твърдя, че ми е като майчин-и писмено и говоримо.

# 666
1 година  Shocked Елдра, аз го уча вече 5 и като се наложи да говоря изпадам в паника. Но доказано е, че само в средата се научава най-добре даден език  Peace А за трудност - определено съм съгласна, особено с това тяхно неприемане на интернационални думи, много е важно да си има гръцка дума за всичко  Wink

# 667
Здравейте и честита първа пролет!
Благодаря от сърце на всички за хубавите пожелания newsm51
Елдра, честит рожден ден  newsm38  Пожелавам ти да ти се случват само хубави неща и най-сладкия подарък през юни  Hug
Честито и на всички мами,които влизат в 7-ми месец   bouquet
За витамините-аз моите ги пия от първата консултация в 7 г.с. и ми казаха да ги пия до края на бременноста.Комбинирани са -фолиева к-на+B12+калиев йодид(май са същите като на Алех Simple Smile)и съм много доволна от тях.Не знам дали спомагат за трупането на килограми,но дори и да е така не бих ги спряла  Crazy
Чин браво за изпита  Hug
Успех и стиснати палци на всички,които са на преглед днес  Hug

# 668
Чин то просто няма начин да няма. Особено нашия както е свикнал на много внимание.... newsm78 Сега си мисля как ще го пусна на градина другия месец.  Като съм си свикнала да съм с него по цял ден.... Tired

# 669
  • София
Момичета, възрастта на първите деца е от огромно значение. Саша приема ужасно радушно всичко, свързано с бебето. И смея да кажа, че то беше по нейна поръчка  Crazy Нейният натиск оказа най-съществено влияние върху мен, за да се съглася  Grinning Ще видим като се роди, но сега очаква с нетърпение да види сестричката си и да я гушка, и обича. Изживява се като кака закрилница още от сега  Wink Но мъничките няма да са така. Те все още са на фаза да не отстъпват позициите си.

# 670
sisi_dac разбирам те. С дъщеричката не бяхме се делили за повече от 2-3 часа до 2 годинка и като трябваше да я оставя на баба и за първи път на 2 г. ми беше много мъчно особено първата седмица (уж отидохме с таткото на почивка, а аз чак към края се освестих, че се и отбивахме). За малката се оказа по-лесно отколкото очаквах. Така, че не се притеснявай след 2те годинка са вече големи дечица. Важното е да го заредиш с приятни очаквания относно детската градина и сама ти да не се разстройваш, че децата много се влияят...
А мъжа ти е сладур  Laughing Моя на 2-3 пъти да попари детенце докато го науча да ползва въпросния термометър...

# 671
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЕЛДРА Hug  newsm59   ura Бъди жива и здрава и през месец юни щастлива мама за четвърти път! Grinning    bouquet

На мамите с прегледи днес стиснати палчета!!! Peace

Дени2 -да предполагам, че витамините са същите Simple Smile Аз също ги пия от тогава, и ми препоръчаха до края на бременността.Те са си като задължителни витаминчета,според испанците или с такова убеждение съм останала Simple Smile Не мисля, че се наддава от тях,аз по скоро качих малко от комбинираните, които вземах 1 месец или поне така предполагам Simple Smile

Лек ден момичета Hug    bouquet

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 16:09 от @ALEKS@

# 672
Чин, мисля си до към края на април да работя. Тогава предвиждам да приключа с повечето започнати неща тук. Въпреки че те искат да идвам от време на време и след това. Може би ще ходя, но ми се ще малко и с детето си да прекарам известно време, че тая ДГ му омръзва понякога.

Бухта, при нас засега няма ревност. И ние на второ се решихме подтикнати от Ивко. Той все плачеше за бебе и сега е много щастлив. Но като беше по малък съм го питала дали иска да съм майка и на още едно дете, отговора му беше категорично не. Така че има си значение възрастта на по голямото дете. Но като са с малка разлика после ще си играят заедно и за теб ще е много по лесно.

Силвър ейнждъл, честито ти момиченце!

# 673
днес някаква страшна паника настана при мен! правих си кръвни изследвания вчера и днес излезе че неутрофилите са ми под нормата!!!!!! някой да е чувал каква е тази аномалия? утре съм сутринта на кръвни пак, но не знам как ще спя, честно...  #Crazy

# 674
  • Sofia
Буби, май ще взема и аз да се запиша пък май ще си взема отпуска за тогава, после ще видя как ще го наглася, с таз мойта работа.
teddy_varna: почивай си, дано отминат контракциите ако имаш болки по добре звънкай на лекъря. Praynig

Maidenly: И аз съм така, страх ме е какво ще е да си стоя в къщи, и се възхищавам на тези които успяват. Напълно ги разбирам, в един момент започват страховете. Аз едиснствно нощем се страхувам, през останалато врмее дори не се се сещам че бременна  Joy Утешавам се че ще имам доста да пазаря и да подреждам, защото съм до никаде с покупките.
Иначе спокойно това е най естественото нещо и всички ще се справим.

Хеберлеа: Браво за добрите новини.
Честито на всички влизащи в 7ми месец.

За патуването, ако се чувстване добре няма проблем, на мен доки така ми каза като я питах: "Ако на теб ти е добре няма никакви забрани". А въпреки че тогава имах контракции като се преуморя или като ставам и лягам на легло/кушетка. И до сега си пия магнезия, пробвах да го спря но пак се появика "стягания" на корема и така ще си го пия докрая. На мен доки ми каза че матката наедрява и става все по чувствителна на такива натоварвания. Е всичкото това не ме спря в 6 ти месец за 10 дни да навъртя 4к километра из европа. Нито ще ме спре да пътувам до последно до морето и обратно и то не веднъж. Е разбира се ако нещо не се промени.   Praynig
Silver Angel: браво за добрите новини.Стискам ти палци с администрацията, дано да е станала грешка и работодателя ти да я оправи скоро. Може да говориш първо с него ако смяташ че е точен.

Вова, дано всичко да е наред. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт