Отговори
# 195
  • Бургас
Честити бебета на
Бишкота - да ти е жива и здрава принцесата с уникално име Далия  Peace
Магинка - честит син Виктор   bouquet
Петинка - честит син Джеймс   bouquet
smile 888 - честита рожба Лъчезар   bouquet
Тина 1802, честито бебче Кристиан   bouquet
Леко раждане на тези, които са се запътили към родилното - все по-малко бременни оставаме  Grinning
Явно и нашето бебе е решило да е овенче, не рибка.  Wink
За килограмите - висока  съм 158 см., стартирах 47 кг, преди седмица тежах 62 кг.

ammaretto
, всичко отминава...  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 196
  • София
Мама Веси, ние отначало бяхме на инфакол,но определено и аз мисля че запича.Сега с биогаята да чукна на дърво всичко е наред.
За пишката-и при двете момчета съм я държала нагоре, но найстина има разлика сега, малката не се опикава както батковците и навремето. Laughing
Bub555 , лохиите са така, ту си мислиш че свършват и опа изненада.Аз по същият начин си мислех,че са свършили, но се изненадах като теб.Не се притеснявай всичко е наред.По-принцип са до 40ден, но все пак всеки е различен организъм.
 bobi***    , за секса не мога да кажа, за нас още е  мираж, а и честно казано въобще не ми е до секс, по-скоро имам нужда от здрав сън. Mr. Green
Ох, и аз искам да излизаме навън, вкъщи направо си ме хваща депресията.От сряда обаче времето е наше Peace
Мама Веси, по-натам като се оправи времето може да се видим със зета Wink Heart Eyes
Надявам се, не се обиждаш. Grinning

# 197
petq_alisheva има такива дни  ooooh! а какво даваш за коликите?

KATRIN_24  yes мдааа, а ми го донесоха от Англия и уж бил много ефикасен, но явно на нас не ни действа така  Crazy

ammaretto За съжаление, има такива дни и при мен, но гледам да се разсейвам - филми, книги, интернет. Ако имаш възможност помоли някой да те отмени, за малко да погушка бебето когато е нахранено а ти да си починеш, да си пуснеш любима музика или топла вана, каквото ти се прави или дори само да си полежиш  Peace МНОГО помага, ако не си го правила ще видиш че е страхотно  Peace

Bub555 това не са съвсем лекарства, а има и хомеопатични  Peace а и защо да се тормозите взаимно  newsm78 защото това е игра на нерви и се затормозяваш и ти и бебето  newsm78 Натрупва се умора недоспиване и от там нерви, стрес, което определено не е добре и за двамата.  Hug Аз знам какво означават кошмарни колики  Shocked и стреса и умората не си заслужават  Hug

mai4eto28 и ние сме така  Mr. Green понякога за час и половина се кърмим няколко пъти преди да заспи  Hug

tina_1802 Честито то малко слънчице, да ти е жив и здрав.

radostani  ooooh! и аз така сменям по няколко комплекта на ден  Crazy с каката определено не беше така  Laughing

ena4 аз с нищо не ги мажа и виждам, че от едната страна започнаха леко да се успокояват  Peace  другата седмица ще ходя на консултация и ще видя какво ще ми кажат, но с каката  си минаха сами  Peace

maiski3 Ще се радвам да и пием кафето на вън и аз вече едвам изтрайвам  Crazy . И разбира се че не се обиждам, напротив  Peace да нацелуваш снахата  Mr. Green

bobi*** и за нас секса е мираж  Tired на мен още ми текат лохиите и ми е гадно.
За упражненията и аз това питах дали стават и за секцио  newsm78 или трябва да се изчака  newsm78 , А иначе да във въздуха са краката  Peace

# 198
  • Бургас
Моля, родилите момичета, които са приемали Арника да споделят с две думи дали е имало ефект преди, по време и след раждането
Благодаря предварително   bouquet

# 199
Момичета, имам малко странен въпрос ама се чудя, болки и пресвиване в долната част на корема, ама долна много долна под самия корем при срамната кост, но болката не е от коста.
Това дали е контракция предвещаваща раждане ?

# 200
catwalk, Арниката я пих две седмици преди да родя, защото бебето избърза, пих и докато бяха по-слаби контракциите, но по едно време вече я забравих, защото не ми беше до нея. Родих сравнително леко, не зная дали е от нея обаче Simple Smile Възстанових се за нула време, след раждането съм я пила не повече от три пъти. Лошото е, че не можеш да разбереш дали от арниката минава леко раждането и после възстановяването, въпреки това аз бих я пила отново  Peace

За коликите аз давам Инфакол преди всяко хранене и Биогая един път следобяда. Вярно е, че от Инфакола много пръцка, но по този начин излизат газовете, и после е доста по-спокойна. Проблем с ходенето по голяма нужда няма, пълни памперсите редовно. Друг е въпроса, че аз въобще не мога да я оригна, докато се наяде и заспива, и колкото и да я държа след това не се оригва никога. Някой индианец като мен друг има ли?!?

# 201
  • Видин
Абе момичета, как се борите срещу гравитацията и слагате пишките на момченцата нагоре  Laughing Никога не ми е хрумвало да правя нещо подобно. Не виждам и нужда. Памперсите не са му пропускали никога, освен по някой и друг инцидент. А редовно стои с 1 памперс по цял ден без да го преобувам  Embarassed Crazy

# 202
За килограмите - висока съм 176см, стартирах 57кг, влязох да раждам 71кг. В момента съм 65кг, ама ще ги сваля бързо Wink
За секс хич и не мисля още - още ме наболяват конците, а и с тия лохии няма как.
С баткото никога не съм му слагала пишлето нагоре. Сега също не го слагам на малкия, не виждам смисъл. А и памперсите много рядко да ни изпуснат.
Колики май още нямаме, нищо не му давам, но съм в чуденка дали Инфакол или Биогая да му давам, ако се наложи. Педи ни изписа Инфакол, но като ви чета доста давате Биогая и сте доволни, а Инфакол-а запичал Rolling Eyes За Вит. Д също се колебая между Съни вит и Деавит newsm78 Помагайте Hug

Честито на всички мами, гушкащи бебенцата си  bouquet
А на очакващите - много стиснати палчета Hug

# 203
  • София
ena4, педиатъра ви уверен ли беше, че това е дерматит, а не просто пъпчици от претопляне или типичните бебешки пъпки, които се появяват основно по лицето заради пренареждане на хормони?

Пишлето на детето не го вдигам, защото то е вдигнато само докато закопчая памперса. После вече не е(виждам от към крачето).

За секс аз отдавна мисля. Гледам като котка мъжо, но лохиите много ми пътят водата  Mr. Green . Някакво никакво количество са, но не спират напълно.

# 204
catwalk
пих арника 2 или 3 седмици преди раждането.Не знам дали не си внушавам,но мисля,че направи болките поносими(до 5 см и докато не дойде упойката,която не ме хвана).Преди раждането никога не съм имала болезнени контракции,бях и с напълно изгладена шийка,но болка нямаше.
за след раждането-пих я когато се сетя.Възстанових се сравнително бързо.Естествено не бих могла да кажа какво би било,ако не я бях вземала.Както за всички останали неща и това е строго индивидуално.Моята кума роди 4 месеца преди мен.Вземаше освен арниката и куп други неща-чай от малинови листа,коприва и т.н)До поставянето на упойката имаше адски болезнени контракции-много продължителни,без пауза между тях и на всичкото отгоре не водеха до разкритие.Възстанови се по-бавно от мен.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ  МАМИ!МНОГО РАДОСТ ВКЪЩИ ВИ ПОЖЕЛАВАМ!
За мерките и теглилките-нищо не мога да кажа.Мразя кантари.Дори и когато съм правила строги и драстични диети никога не съм се теглила.Действа ми депресивно.Гледам по дрехите си.И без кантар мога да кажа,че напълнях в разумни граници(очаквах буквално да се търкалям).Скоро ще трябва да се вземам в ръце.По моя преценка между 10 и 15 килца трябва да сваля понеже стартирах бременността си с повечко.

# 205
Честито на всички нови мами. Да са Ви живи и здрави дечицата и много, много споделени радостни моменти.
Арника - не съм пила, толкова съм мързелива, че няма накъде.
За килограмите - нищо, че се вмъквам в част от старите си панталони, корема ми е все още огромен. Явно ще трябва да се правят упражнения. Започнах 60 кг, стигнах до 74, от болницата излязох 68 и сега гледам, че кантара показва 64. Друг е въпроса, че имам още за сваляне от преди това.
За секса - днес се обадих на лекаря си, да ми изпрати рецепта за противозачатъчни, че тук без рецепта не можеш да си ги купиш. Като дойде и си ги купя, мисля, да открия сезона. Нищо не ме боли, чувствам се идеално, но не искам деца с толкова малка разлика  Laughing След няколко месеца ще си помисля дали да ги спра, или две деца са ни напълно достатъчни.
За памперса и пишката - и през ум не ми е минавало, да и давам посока. Накъде застане - натам. Истината е обаче, че момичетата са много по-лесни за преобуване  Grinning
За коликите - аз си имам моя си теория. Всичките тези лекарства за колики са световна конспирация на фармацевтичните фирми - със или без, бебетата минават през този период, и според мен по-скоро влияе на родителите, отколкото на децата. На сина ми бях започнала да му давам едно местно средство против колики - на билкова основа, казваше се Infant friend, но цялата хамалогия по почистване на пипетата, изсипването в гърлото и разни такива бързо ме отказаха. Истината беше -че с тях, или без тях все го болеше коремчето. Просто има такъв период и той отминава и просто трябва да се примирим с това. Та на София не и давам нищо. Просто знам, че има такъв период и ще отмине.
Май това е от мен, поздрави и стиснати палци на всички момичета, които са все още две в едно.

# 206
  • Карлово
КЪМ ЛЛЛ Педиатър ни е доктор Дончева и тъй като тя има консултации от понеделник до сряда и аз си мислех да го заведа да го претеглят.за броя на кърменията трябва да ги преброя но да речем средно на 3часа и половина,понеже когато не заспи след кърмене огладнява за 2ч,а когато заспи изкарва и по над 4ч без да се събуди.иначе сменям доста напишкани памперси, не давам вода(само за изплакване на устичката след кърмене ,но не винаги).
Петя, добре е да имате 8-10 кърмения в началото. Засега е важно детето да поема калории за да расте. Ще чакам да пишеш за резултата от тегленето. Имай предвид, че е редно да се пресмята наддаването от най-ниското известно тегло, а не от рожденото. Същото така и разлика в кантарите има понякога.

# 207
  • Карлово
Bub 555 и при мен е така започне и спре , нормално е

# 208
  • Стара Загора
Добро утро!Започвам деня с щъркелова вест:

"Снощи в 23.27ч се роди моето съкровище-Калоян!3180г 50см.vikiim"

Да са здрави и щастливи мама и бебе!Безгрижно детство на малкия и спокойно майчинство на мама! Hug  bouquet
Лек ден на всички гушкащи и още чакащи майчета!Дано и днес някоя от нас се отчете  newsm17

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 09:44 от Женичка

# 209
  • до моите любими хора
Чеситито vikiim да ти е жив и здрав Калоян  smile3525
За арниката искам да кажа, че аз започнах да я пия деня преди да родя. Трябваше по-рано, но все го отлагах че имам още време и ме беше страх да не родя много рано. Та в деня на раждането тамън сутринта ги пих и започнаха да ми изтичат водите. От там започнах да ги смуча на всеки час, както беше писано в една тема с Д-р Михайлов. Като отидох в родилния дом си ги носих с мен. И ги смучех на всеки половин час като ми включиха системата. Даже акушерките се шегуваха: "сега помага ли ти не те ли боли с това дето смучеш постоянно" ами да си кажа болеше си, но в сравнение с първото раждане доста по-поносимо и стана доста по-бързо. Е НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е ОТ АРНИКАТА! Но не съжалявам че съм я пила. След раждането се сетих да я пия само 2 дни. Много бързо се възстанових. Още на следващия ден не ме болеше нищо, даже и шевовете не съм чувствала болка, а предния път поне 10 дни не можех да сядам хубаво на д...то.
Та всеки сам си решава, поне не е навредило, пък дали е помогнало  newsm78 .......... едва ли някой може да каже със сигурност!

Общи условия

Активация на акаунт