Отговори
# 120

Честити нови бебчета и от мен!

Биогая на нас ни го бяха изписали на обяд по пет капки преди хранене. Не мисля, че има голямо значение кога през деня ще се даде, просто ние пиехме и други лекарства за коликите, та трябваше да има някакъв ред. Simple Smile Като пробиотик то действа с натрупване. Служи да обогати чревната флора с полезни бактерии и така да подобри храносмилането на бебето. (Извинявайте, че обяснявам излишно подробно - професионална деформация)

Буб555, все си мисля, че може да си водите детето при лекарката по ЗК за ваксините, но да се консултирате и да следвате съветите на другия лекар, на който имате доверие за тея неща. Хубаво е преди ваксинация да преглежда детето той, защото някои ЛЛ ваксинират деца с противопоказания (обривче с неизяснен произход например).

# 121
  • София
Никола започна да вкарва по-големи паузи между храненията. До сега бяха безброй на ден кърмения, а сега са малко по-малко от безброй  Laughing .
 С първото дете преживях кошмара на часовника. Сънувах кошмари, които включваха следене на час, през 15 минути подскачах като ужилена и питах мъжа ми колко е часа(той много се изнервяше и ми се сопваше, че на всеки 15 минути питам), а понеже имах и задължително цедене след кърмене, това още повече ме ошашкваше. Една нощ ставам, усещам, че гърдите са пълни и правя връзката: кърмила съм - не съм изцедила след това. И почвам да цедя. Мъжа ми се събужда и вика :'Стой! Какво правиш? Детето не е яло"  #Crazy
 Приемах родителството толкова сложно, че ми се струваше, че цяло денонощие кърмя, сменям памперси и къпя. Сега кърмя много повече, нося повече на ръце, но изобщо не ме напряга това. Храненето смяна на памперси, къпане... всичко това го правя между другото.
 Това го пиша, за да ви подскажа, че не родителството е тежко ако ви се стори така, а мирогледа ни. Ако приемаме, че нещата са сложни, по график и отчайващо натоварващи, те ще са такива. Освободих се от часовника и графиците, това освободи мен - сега не съм зависима. Не съм длъжна да спазвам правила. Някои хура се чувстват неуверени, ако не става всичко така, както е по таблица и тогава, когато е по таблица. А мен графика и таблицата ме заробваха, защото бях длъжна да се съобразявам с тях. Да учиш математика, каквото пише в учебника, това се получава в тетрадката, но при децата далеч не е така - то пише едно, но моето дете не прави това, което пише и няма как да прилагам правилата, които пише. За това много харесвам съветите как да се науча сама да разпознавам и отговарям на нуждите, а не тези, които ми дават директно информация. Така ставам зависима от източника си и пак не мога да се справя сама.

А това излияние е в следствие на осъзнаването ми за преден път тази вечер, че сега с 2 деца ми е по-лесно от колкото преди, когато родих първото дете.

Notova, не съм решила за многократните пелени. Нали това казвам, че мързел ме е обзел и съм оставила спасяването на света от памперси за по-натам. Като ми дойде музата.  Simple Smile
Magica_de_Spell, не ти върши работа моята педиатърка, в другия край на София сме. А и тя не е върха на компетенцията. Просто е добра в комуникацията.
Може би защото това е последната ми бременност, малко ми е тъжно че скоро всичко ще свърши.
Аз не мога да си представя такова нещо. Винаги съм с надежда, че още един път ще раждам, още едно дете ще имам, още веднъж ще ми се случат много хубави работи. Ето, много ме е яд, че никога повече няма да имам сватба  Mr. Green . Нищо че ме съкратиха, аз си знам,че след това майчинство там ще си работя. Как така никога повече няма да съм там  Laughing
Notova, ми раждай, бе жена. Голяма работа, че няма никой в предродилна зала. Тъкмо няма да ти пречат.
vioila, Миш от какво ви е страх? От болката ли, от разкъсване, от лекарите или от незнанието? Или всичко накуп? Може да попрочетете малко приятни разкази за приятно раждане, да потърсите как да избегнете това, от което те е страх и така. С бодра крачка към АГто  Simple Smile
veset0 , какво жално има в хълцането?  Simple Smile
eya, няколко дена преди да родя моето бебе спря да мърда. Усещах го съвсем леко по веднъж или 2 пъти за цяло денонощие и то едв-едва(това беше 2 денонощия така). После пак си стана по старо му, но се беше обърнал(беше отдясно, но финално преди излизането се е настанил отляво).
sirence, накара ме още едно качество на моята педиатърка да открия - не пуши  Simple Smile(до къде се стигна- на нормалните неща да казваме "качество", а на кусурите да гледаме като нормално)/ Ти как разбра, че втората диагностицира правилно? Проблем ли имате? / Запек може да има бебето от АМ. А на какво му викаш запек ти?
petq_alisheva , ти на това ли му викаш леко раждане? Много ти е ниско летвата за "леко раждане" значи  Laughing .  
Tasha, това първо раждане ли е? Много си бърза, бре! За закуска почва, за обяд се е родило вече  Laughing . Като се губеха тоновете, дали му дойде на някой на акъла, че може да е от упойката или от лежането ти по гръб  Rolling Eyes . Едва ли.
lilincho, нашата лекарка, каза, че бебетата хъркат, защото им е много тясно там нещо си в носленцето. Да сме го носели по-изправен, каза.

Скоро ще родиш - по израза на лицето ти си личи ??? Това пък какво означава  newsm78 Rolling Eyes
Значи, че си била с толкова крива физиономия, че той е помислил, че си в контракция  hahaha
Bub555, и вашата първа лекарка изби рибата  hahaha . Нашата си носеше калцуни и си ги сложи. /

Зимафлуор не съм давала и не мисля да давам. Педиатърката не е предписвала.
За коликите - аз успявам да премина по-лесно през часа за колики, като гушкам Никола и ходя. Плаче повече, когато съм на едно място. Но иначе не продължават дълго. Да кажем към половин час с почивки(не плаче през цялото време). Но пък по 2 пъти на ден, бонус  Tired . Моя мъж само като чу как плаче и веднага изтича в аптеката за капки.
За преглед от педиатъра не сме плащали. Домашните посещения също. А нямахме ЕГНто на децата още. Записахме ги като пациенти по-късно(Никола още не е)

П.п. Личи си, че пих кафе в 5 часа  Такива очи съм отворила #Shocked и не ми се спи.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 01:29 от skrech

# 122
Tasha, това първо раждане ли е? Много си бърза, бре! За закуска почва, за обяд се е родило вече  Laughing . Като се губеха тоновете, дали му дойде на някой на акъла, че може да е от упойката или от лежането ти по гръб  Rolling Eyes . Едва ли.

Второ раждане ми е, но и при първото се получиха сравнително бързо нещата. Контракциите започнаха в 13.00 часа и в 17.00 часа родих.
Доктора като му викам сега че имам напъни и той в първия момент не ми повярва, после поглежда отдолу и вика ама тя главичката му се подава  Mr. Green

И при нас май започват коликите
Снощи си поплака малко
За сега сме на Ентерокинд  - по 5 капки преди всяко хранене
Ако се засилят коликите ще включим и нещо друго

# 123
ЧЕСТИТО НА ЛИЛИРОУЗ!!!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО СА РОДИЛИ ПРЕЗ ВРЕМЕТО ОТ ПОСЛЕДНОТО МИ ПИСАНЕ В ТЕМАТА!!! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ДЕЧИЦАТА ИМ!

Имена не споменавам, че вече съвсем им изпуснах края на новородените бебоци! 
Skrech, ама колко старателно си влезла в комуникация с всички в последния ти пост! За храненията - само наполовина съм успяла засега - часовника не гледам, храним се, когато се събуди, или когато иска - но хубавото е, че биологичното му часовниче на детето си работи, та той си спазва интервали между 2часа и половина и 4 часа. Обаче от грамовете не мога да се отърва - мисля ги непрекъснато, все подозирам, че не се е наял. А на консултацията се окза, се дме наддали близо 600гр за 18 дни - което си е доста, и вероятно го прехранвам. Малко се поуспокоих, но не дотолкова, че да изхвърля добавката, и да "рискувам" само на кърма, защото когато цедя, при повечето хранения имам между 20 и 40 мл от гърда, а малкият след десетина минути се уморява да суче активно, и го виждам, че само си се забавлява, захапал зърното, а не гълта, така че не суче, колкото трябва.
Сега за този запек: два поредни дни ака само по веднъж на 24 часа (и то с пиене на чая Блевит Л) - знам, че това е минимумът за нормално, и не е толкова тежък случай, но много се измъчва миличкият - напъва се, не спи, неспокоен е. За педиатърката - по-скоро наблюденията за правилното й диагностициране са ми от следенето на петгодишната ми племенница; от опит с нашето дете все още не мога да кажа, освен, че ходихме на профилактичен преглед (който ни се падаше в пакета от раждането от Токуда) при Масларска (която абсолютно ме респектира като неонатолог и на която имам доверие) , и отговорите й на всичките ми питания и безспокойства на "млада" майка бяха по подобен на нашата педиатърка начин. Но при Масларска вече се разочаровах от друго нещо - това, което става със заслужено прехвалените лекари - изпускат мярката кога да спрат да приемат нови пациенти, докъде могат да са на 100% полезни, и откъде без да искат започва преумората, и оттам - претупването на пациентите, тяхното изнервено чакане повече от час пред кабинета, опасността от грешки и т.н. А това за хрипането, което скреч е писала на лилинчо, на мен ми го казаха и двете лекарки.
Последно да питам онези майки, които ще дават вит. Д: какво точно ще давате - СъниВит, БейбиВит, Вигантол, ...Аз вече съм в тотална дилема, а 25-ият ден ни чука на вратата...

# 124
  • Карлово
mama_vessy   изписваш числата във въздуха от 1 до 10 с двата крака Simple Smile , въртене на колело с двата крака във въздуха, вдигане на таза от легнало положение във въздуха като през това време вдишваш и издишваш (вдишваш като го вдигаш и издишваш като го сваляш)
това се прави на всяко трето кърмене през денят а който не кърми може да ги прави по няколко пъти на ден

# 125
  • София
Цитат
Аз исках да питам как се записва бебето при педиатъра? То е ясно, че дойде да ни види, но само толкова - знам че като се вземе акта за раждане и се подава някаква молба при лекаря, с която се записва за личен лекар на детето, но каква е точно процедурата и кога се прави

Маринелс, взима се бланка за първоначален избор на личен лекар с копие от акта за раждане(при нас от 12 поликлиника)Попитай лекарката откъде да го вземеш или ако тя има такъв формуляр да ти даде да го подпълниш.Подпълва се с данните на детето (егн), твоите данни,упоменава се,че  избора се прави от родител.Бланката е направена лесна за подпълване.Предоставяш я и вече официално е нейн пациент. Peace

За биогаята, аз я давам еднократно по 5 капки сутрин в лъжичка с малко кърма.

Цитат
Последно да питам онези майки, които ще дават вит. Д: какво точно ще давате - СъниВит, БейбиВит, Вигантол, ...Аз вече съм в тотална дилема, а 25-ият ден ни чука на вратата...

Сиренце, аз и давам от 20 ден по една капка деавит по съвет на педито.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 10:27 от maiski3

# 126
Добро утро, мами  Hug Една закусчица от мен :

Честито на родилите. Отново пращам търпение на чакащите.
skrech благодаря, за отговора.
Bub555 за частните педиатри, да кажа, защото аз намерих МОЯТ ЛЕКАР.
Плащам посещението, но ваксините- не. Тя ми ги носи, носи кантари и там всичко друго необходимо. Иначе работи в "Правителствена" и за изследвания там направо.
Аз също съм в чуденка с тази по ЗК какво да правя, защото е задължително (до колкото знам) да има записан педиатър по ЗК. Ако е така ще я запиша, колкото да се водим някъде и така.
Цитат
Notova сподели, какви са тези упражнения  Praynig  да се стегнем и ние  Mr. Green  
Praynig и аз имам желание да разбера
mistela на мен педиатърката ми обясни, че реално имало само две лекарства за колики произведени от фармацевтични компании. Освен хомеопатията, разбира се. Имало много видове на различните фирми, но с едно и също съдържание. Нещо като "Парацетамакс" и "Парацетамол". За "Еспумизан", "Инфакол" и още едно- да съм си изберяла. Каза ми, че няма да спрат коликите изцяло и носенето на беба да й е топло на коремчето най-много ще я успокоява.
lilincho ние сме така от болницата. Там питах неонатоложката и тя ми кажа да не се шашкам излишно. Бебетата се чистели от живота в корема и било нормално да похъкрват и да кихат.
petq_alisheva и аз като skrech  ти се чудя. Аз от подобно нещо се оплаквам...
veset0 и ние хълцаме по веднъж на ден задължително. Понякога и по два пъти. На мен ми е забавна, като гумена играчка като я настъпиш звучи  hahaha

# 127
Добро утро, момичета!   bouquet

Magica_de_Spell, мерси за закуската!   bouquet
Това, което казваш за педиатрите, които не са по ЗК е супер! Когато говорих с нашия, ми каза, че не му трябва картон, както искат другите по ЗК, но това нямало да бъде проблем после при записването на детска градина, защото те също давали документи за ваксините, които са им слагани на бебетата и каза, че няма да има проблем.

Някой беше питал за упойките дали на гладно или не.....Е, аз си бях хапнала стабилно сутринта преди да се наложи да тръгна към болницата, а пък и никой после не ме пита дали съм яла или не, така че явно няма значение....поне за епидуралната, която ми сложиха Wink

Тези момичета, които дават Биогая за коликите....кога започва да има ефект?  newsm78

# 128
  • Пловдив
Amorevole, благодаря. Ще последвам съветите ти   bouquet

ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА САМАНТА, АНИЧКА, ЛИЛИРОУЗ И УСМИВКА!!!   smile3525 newsm51 smile3525

# 129
  • Ямбол
Последно време много пасивна стана темичката ни,ааааа?
Как сте мили момичета. Коремчето днес го гледам вече е много паднало Simple Smile))
Правих разходка, и най-интересното все още нищо не ме е заболяло  Joy
Преди 9 страници ги правихме за два часа....сега нещо.....
Ей това да оставаш накрая, да гледаш как другите вече родиха и забравиха си е много гадничко Simple Smile
skrech честно да ти кажа и аз не знам точно от какво ме е страх, в смисъл, че изпрочела съм адски много разкази, основно за леки раждания Simple Smile)))), изгледала съм много клипчета, наясно съм какво ме чака. Но има едно притеснения от това дали ще се справя, дали ще издържа на болката. Ако знам каква е болката, ще съм пушка...Като цяло нямам търпение вече да родя. искам да си гушкам дететнце вече, искам да я стискам, мачкам и целувам.

# 130
Момичета да ви попитам вие кога сменяте памперси-преди или след ядене, защото моят малчо се буди винаги много гладен и пада голям рев докато го сменя преди яденето и още един въпрос от кога почвате да давате капки против колики от преди да се появят профилактично или след като ги почнат коликите? На мен доки ми предписа Инфакол, но бебчо засега няма много колики, не се е превивал и да се гърчи и се чудя дали да ги почвам тези капки или да изчакам?

# 131
и аз съм като МИШ, вече искам да си гушкам малчо, а ме е страх от това, което ме чака- ТАКА СИ Е - ВСИЧКО НОВО Е НЕИЗВЕСТНО

# 132
  • Там където е семейството ми
Честито на новите попълнения.Да са живи и здрави бебчетата Hug

mai4eto28  Аз гледам да сменям памперса преди ядене,защото после,като взема да го сменям(имам предвид след като се е нахранил) започва да повръща.Вече съм експерт по смяната на памперси и докато се усети какво става,аз съм го сменила. Mr. Green
 За коликите......На нас също ни изписаха Инфакол.Започнах да го давам преди десеттина дни,когато започна да не спи спокойно и да се превива.
Ако сте спокойни и не дава признаци,че има колики изчакай.

# 133
Момичета да ви попитам вие кога сменяте памперси-преди или след ядене, защото моят малчо се буди винаги много гладен и пада голям рев докато го сменя преди яденето и още един въпрос от кога почвате да давате капки против колики от преди да се появят профилактично или след като ги почнат коликите? На мен доки ми предписа Инфакол, но бебчо засега няма много колики, не се е превивал и да се гърчи и се чудя дали да ги почвам тези капки или да изчакам?
Аз го сменям, когато усетя, че има нужда от смяна. Нямам правило преди или след ядене. Обикновено след, защото тя почти винаги се нааква. Mr. Green А и имам един неприятен спомен от опита си с баткото, че като му сменях памперса винаги преди ядене, той си изгради нещо като условен рефлекс и търсеше да яде, защото знаеше, че щом сменяме памперс, ще има амкане. Но той беше на АМ и не можех да му давам , когато си поиска и каква кавга ми вдигаше... smile3512
Ако няма колики детето защо ще му даваш лекарства? newsm78
Момичета, имат ли вашите бебета пъпчици по лицето? Първо бяха малко и казаха, че са нормални, но сега са доста и е зачервена кожата на бузките. Пробвах с Адерма, с Биодерма, с чай от лайка промивам лицето-не се повлиява. Кажете каква козметика ползвате за лице и имате ли такъв проблем?

# 134
Момичета, някой да е чувал за капки против колики Antiflat Tropfen. Донесоха ми ги от Австрия. Някъде четох, че немския вариант им е Lefax.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт