Отговори
# 240
Честито на всички родили мами. Вече им изгубих края, че не ми остава време даже да ви чета...но наваксвам, макар и със закъснение  Peace
marinels, сигурна ли си че майката трябва лично да вземе удостоверението? Не може ли таткото да свърши тази работа  newsm78
Акта за раждане на Ади го взе таткото, нито моя лична карта му е трябвала, нито пък пълномощно  Peace
За първи преглед от педиатър не сме плащали нищо  Wink
педита дали ви изписаха Зимафлуор за бебето.
Не са ни изписали, и на баткото не съм давала, нямам намерение и сега да давам
Г-жа Стихийно бедствие аз май съм единствената, която не се е сетила да се претегли. Когато забременях още не бях отслабнала от първата бременност и бях 63 кг при ръст 174 см. В 9-ти месец бях последно 72 кг и оттам не съм се теглила. Нямам идея колко съм била като съм раждала, нито колко съм в момента  Whistling
lilincho моята щерка имаше така наречения ''безпричинен плач" до към 4-5 месец  Crazy побъркваше ме  Shocked
Аз си мисля, че няма такова понятие ''безпричинен плач". Винаги има причина, когато бебето плаче. Снощи например се нахранихме - плачеше. Проверихме памперса - измихме принцесата - продължи да плаче. Разхождахме я - плачеше. Развихме я, събухме я да порита с голи крачета и се успокои....постоя 5-10 мин така и после си заспа блажено и то като я оставихме в леглото  Wink
мамите със секцио как сте с ходенето до тоалетна, неудобно ми е да питам, но аз преди бях безпроблемна, никога не съм имала склонност към запек
marinels, нормално е, след секцио дори било по-често срещано, ще мине Peace
А след като не ги будите....колко хранения ви се събират на ден?  newsm78 [/b]
Bub555, всеки ден е различно при нас. За днес мога да ти кажа: през нощта веднъж в 3.30, първо хранене - 7 часа, после в 9.30, 12, 14.30, 16 часа. Преди първото хранене за деня давам Биогайа - 5 капки, ето листовката - не се дава повече от месец след отварянето

# 241
  • Пловдив
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА КАЛОЯН НА ВИКИММ, КРИСТИАН НА ТИНА1802МАРИЯ НА ХИК, САМУИЛ НА СТЕФАНОВА!!! ДА СА ВИ МНОГО ЗДРАВИЧКИ И САМО РАДОСТИ ДА ВИ НОСЯТ!   bouquet  bouquet  bouquet

Въпрос към родилите мами-промениха ли се очичките на бебчетата ви?Нашите са сини и слабо потъмняват,но едва ли ще станан кафяви.
Е СТЕЛА, ние бяхме със сини очички само 3-4 дни, вече взеха да потъмняват и явно ще стават кафяви. Таях надежди да остане със синички, защото аз съм със сини, а таткото с кафяви, но явно е взел неговия ген  Crazy

за оригването- ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. Не става и не става. Четох в нета всякакви пози и трикове и пак не. По 20 минути се размятаме да се оригнем. Таткото и той пробва и не става.

И на нас обикновено не ни се получава оригването, но не го мъча. Най-много по 1-2 мин, ако успее, успее. Спокойна съм, че поне не повръща и затова някой път, като заспи, докато се кърмим, не го оригвам, а направо го местя да спи. Дали греша  newsm78 задължително ли е всеки път да се уригне?

# 242
Чесита пйрва пролет момичета!! И честити бебчета на вс да са йиви и здрави и мн щастливи!!
Аз хе сум писала от преди раждането и едвам успях да ви изчета. Моито раждане мина сравнително леко и не ме боля мн. Водите ми изтекоха кум 16.30 и отидохме в болницата ама нямах контракции и 4ак към 19 х ми вкл система с окситоцин ама ве4е имах 4-5см разкритие. И като ми влк системата пак нищо та се разхождзх по коридорите малко и след това запонаха болките към 20х и в 22.50 ве4е бях родила. налойи се малка епизиотомия, но този път беше все едно не са ме срязали веднага си седнах на дупето и изобщо не ме е боляло.
Иначе за циалата беменост ка4их 8-10 кг и след като се прибрахме в къщи биах с 10кг надолу, ама аз си имам мн за сваляне от преди бременността така че сега почва борбата с кг.
Еди за сега е кротичък и спокен ,но да видим на татък как ще е?!?!? Храненето ни е малко проблем, цеда и додавам с биберон, защото му беше мн тр в началото даже го кърмех със силиконови зърна, но тук от 5-6 дн си засуква мн добре ама го мързи да су4е дълго. Аз също додавам АМ само ве4ер за6тото  тогава ве4е нямам достатъчно кърма, но от това АМ се запи4а и ака веднъж на 24ч мн е гадно така и се свива и напъва ина4е пишка обилно и попръцква и като се изака все едно са вс 5 изхождания наведнъж  Laughing
Валари, аз си купувам Лактогонния чаи от аптеката на Красно село на пазара тя е като билкова и е мн изгодна цена и съм мн доволна от него. Преди 4дн спруга ми ти4а по спешност да купува Ам защото неможа да се нахрани детето ,нищо не пускаха гърдите , а сега след като е сукал 10 мин мога да изцедя и до 100 лм от 2-те гърди.

# 243
  • където и да е,само да не съм сама
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ ,ГУШКАЩИ ВЕЧЕ СВОИТЕ МАЛКИ СЪКРОВИЩА smile3525 newsm51

Изчитам ви редовно всеки ден, но няма с какво кой знае какво да се похваля, а и ми е някакси чоглаво........
Вчера бях на запис и тоновете са ми екстра.
План минимум за зодия овен изпълних, сега се целя в план максимум-да е на 29-ти.

Маринелс,за пъпчето не се притеснявай.Изглежда гадничко, но не е страшно да го издърпаш и почистиш.Скоро ще си забравила за това.Стискам ти палци за контролните и всички др дини , които си нарамила:)

Очичките мн се променят, дори след като спре кърменето.
малката ми дъщеря имаше сини очи до 6 месец, аз сега са й кафяви и по-тъмни от на кака й/тя е с пъстри/.

Успех на всички, в това, което им предстои,а на чакащите мами като мен-малко остана и се наслаждавайте на последните бременелски дни без притеснения.

# 244
за оригването- ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. Не става и не става. Четох в нета всякакви пози и трикове и пак не. По 20 минути се размятаме да се оригнем. Таткото и той пробва и не става.
И на нас обикновено не ни се получава оригването, но не го мъча. Най-много по 1-2 мин, ако успее, успее. Спокойна съм, че поне не повръща и затова някой път, като заспи, докато се кърмим, не го оригвам, а направо го местя да спи. Дали греша  newsm78 задължително ли е всеки път да се уригне?
Commelina, и ние сме точно така.

catwalk, не знам дали имаше ефект Арниката при мен. Доста по-бавно се възстановявам след секциото, отколкото очаквах. 

E STELA, все така сиво-сини са очичките на бебо.

Sten, ние също ползваме Топоцин, освен спирт за пъпчето. За витамините, аз още имам Pregnancare за бременни, а като свършат ще си купя същата марка, но за кърмачки.

# 245

Здравейте момичета! Нахълтвам неопълномощена,но при мама bsisi кацна щъркелче и й донесе най-голямата радост БЕБЕ Светослав със завидни мерки 3900, 54 см,рус като баща си(каза мама  Mr. Green )!!! Бебчо се е появил на 19.03 в 13,30ч,нормално раждане!!! Гордата майка и малкия принц се чувстват прекрасно и утре ще се приберат у тях!  Hug Съжалявам ако съм изпреварила някоя вестителка,но при тези хубави вести няма как човек да се сдържи!
Поздрави на всички,хубави емоции,живи и здрави дечица!  Hug

# 246

Валари продават в аптеките един Австрийски чай за лактация вносители са Биопрограма-струва около 4лв и някакви стотинки.Казва се BREASTFEEDING TEA, а фирмата е TEEKANNE.Аз съм доволна.Той не е на гранули като хипа, на пакетчета е.

И аз го имам, мисля, че има малко ефект, но не знам по колко пакетчета се пият дневно и пия само по 1 път. Ти знаеш ли?

# 247
Привет и от мен   bouquet
Честита първа пролет! Дано и времето стане пролетно и всички да излезем навън!

Честити бебчета на гордите мами! Бързо възстановяване и прибиране в къщи!  newsm07
catwalk и аз пих арника, не знам колко ми е помогнала, но определено бързо се възстанових  Peace

vioila не съм сигурна че е контракция поне по това което описваш  Peace , и аз имах такива болки, по скоро е от притискането на бебето  Peace  При контракциите обикновено се стяга целия корем и има и болка.

zvezdaa При нас не винаги се получава оригването, един път да един път не  Mr. Green

За пишките явно няма кой знае какво значение как е поставена  Mr. Green но за напишкването явно има   Crazy ще пробвам да не я вдигам и да видим как ще е положението  Peace

Вит.Д още не давам, но го държа на слънце, не директно  Peace

Женичка
Цитат
То докато се тъпчем първите месеци с хапове за задържане,последния се чудим как да ги накараме да излизат-угодия нямаме  
хи хи хи аз до последно пих хапове... ама моя юнак не устиска до плануваната дата  Joy

Bub555 недей да мислиш колко пъти се храни бебо. Не се завъртай в този порочен кръг, успокой се и нещата ще се нормализират. Аз не броя колко пъти го храня и не мога да ти дам тази информация, а да си призная и не ме интересува  Peace важното е че е добре и спинка, е има моменти в които бодърстваме. Но това е нормално.  Peace Аз го храня на поискване, както съм писала вече и това може да е на 4 часа или на 30 мин. Не следя часовника, когато тогава и колкото дълго иска той се храним  Peace Така само се изнервяш и това изнервя с сладкишчето  Peace  Не го будя и понякога не го оригвам особено нощем за да не се разсънва. Успях и да се науча да го кърмя легнала, макар че още не ми е удобно много, но така не го вдигам и разбутвам и когато той заспи си го оставям. Ако се събуди и пак иска да яде пак му давам, не го мъча да го приспивам без да му дам. Желая ти успех  Hug

Илияна и на мен последния месец ми се появиха и беше много неприятно  ooooh! сега пия от шуслеровите соли номер 1 и не знам дали е от тях но ми спаднаха и сега се чувствам чудесно.  Peace

ena4 и ние имаме пъпчици, и нашите са само по лицето, но не ги мажа с нищо и започнаха да минават.  Peace

Стен ако слагаш Топоцин /т.е. пудра/, той като изсъхне изглежда като гной  newsm78 Да не би да е това  newsm78

petq_alisheva незнам дали е рано,но ние имахме колики още от болницата, т.е. на 4 дни  Peace

За очичките те се променят до към 3-тата година. Може и да не се променят.  Peace Каката си е със сини очи но се промени леко цвета в началото бяха теменужено сини а сега са по светли.  И малкия сладур е със светли очи но още имаме жълто в очите  newsm78 аз все си мислех че до сега трябваше да ни е минала жълтеницата ама не....  newsm78 newsm78 Вие как сте?  

# 248
Честити Ви нови бебенца.Влизам да съобщя,че днес в 14.30 се е родило момченце 3,350 на cvete_78-като науча подробности ще ви съобщя!Да е жив и здрав и да радва всички много вкъщи  bouquet
Честита първа пролет!

# 249
  • Видин
Стиснете по едно палче за утре сутрин  Grinning Praynig Ще пиша на Магика щом мога   bouquet

# 250
  • Стара Загора
Стиснете по едно палче за утре сутрин  Grinning Praynig Ще пиша на Магика щом мога   bouquet
Успех,миличка!Имаш моите палчета  fingerscrossed
Като нищо утре и аз да си гушкам бебата.Днес от следобед са ме започнали контракции,не много болезнени,но чувствително,през два часа.Тапа и води няма newsm78 Незнам вече фалшива тревога ли е,не е ли,но влизам в банята да се подготвя за всеки случай,пък каквото реши малката Whistling Много ми е объркано-хем искам да излиза,хем не искам... Crazy
Прибавих новите ни бебчета на първа страничка,две момченца и едно момиченце са без имена,но явно от вълнение мамите са пропуснали да ги съобщят.Когато се завърнат,ще коригираме пропуските   bouquet Hug
maiski3,радвам се,че ти е харесала първата страничка Blush Hug

# 251
Хайде, чакам хубавите новини. УСПЕХ   bouquet  bouquet  bouquet

# 252
amanita, имаш стиснати палчета и от мен. Леко и безпроблемно да мине всичко Praynig

Женичка, много е хубава първата страничка! Хайде, и на теб ти наближава реда  Hug

# 253

Стискаме всички възможни палчета, леко и безпроблемно...  Hug

# 254
Честито на новите майчета и много стиснати палчета на който му предстои да се срещне със своята рожбичка Hug
Ние сме добре Simple Smile Днес бяхме на консултация и сме наддали за 12 дни 550грама и 1.5см, много съм доволна Grinning. Питах педи кое е по-добре да му давам Съни вит или Деавит и ми каза Съни вит, защото е само вит Д 3 400мг, точната доза от която имали нужда бебетата, а в Деавит имало 1100мг вит Д+вит.А Rolling Eyes Като направим 1 месец, тогава ще го почваме. За коликите, от снощи почна да се превива малко и утре мисля да взема Биогая и Инфакол. За Биогая - по 5 капки еднократно, но Инфакол-а как се дава и по колко на ден, който е запознат да сподели моля  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт