Отговори
# 330
  • Стара Загора
Добро утро  Hug

Penmar,браво,страхотно си наддава мъничето  Hug

natali_bebeto 2,първо честита ти рожбичка!Здраво и усмихнато дете да расте!На теб бързо възстановяване и още по-бързо забравяне на кошмара и отношението,които си преживяла в болницата  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Не мога да спра да се изумявам от дивашкото им поведение  #Cussing out Радвай се на слънчицето си и се наслаждавай на всеки миг с нея,защото времето лети толкова бързо,няма смисъл да го пропиляваме ядосвайки се за неща,които вече са зад гърба ни   bouquet Hug

Anelisa,честит ти син!Да ти е много здрав,щастлив и послушен!Ще чакаме да разкажеш и за твоето раждане,а до тогава-бързо възстановяване и прибиране в къщи   bouquet Hug

Миш,ти как си днес?Някакви следи от настинката?

Дано днес чуем хубави новини и от catwalk  Praynig

Усмихнат и слънчев ден на всички родили и неродили майчета  Hug  bouquet
Стиснати палчета на тези,които чакат голямата среща,и успех на тези,които вече се борят с трудностите на майчинството

# 331
  • Ямбол
Женичка за сега съм добре, и аз не знам кво ми става. На моменти съм. Ще видим днес какво ще е. То всеки ден ми има нещо  Joy
Вън пече едно слънцеее, как ми се разхожда... Sad Ама вече ми е трудно ходенетео, особенно че като направя 100-200 метра и започва да ме пронизва отдолу, главата й напира да излиза  Joy..такова ми е усещането и боли. При теб как са нещата, аз признаци днес никакви за раждане....

# 332
  • София
И аз съм още тук. При мен нещата са спокойни. Засега няма признаци бебо да се е засилил да излиза. Иначе при ходене съм със същите усещания като при Миш, но ...... да видим.
 Hug Поздрави на всички нови мами и успех на чакащите! Hug

# 333
Здр....и аз да се отчета...нямам признаци...а толкова съм нетърпелива вече...дори когато ходя не ме боли нищо...успех на всички,които са 2 в 1...дано скоро си гушкаме бебeцата и ние Simple Smile

# 334
  • Стара Загора
И при нас всичко е на моменти-интерсното е,че когато съм в покой и не се натоварвам,се появяват контракции,и то доста силнички,а когато чистя,разхождам се,нося малкия-нищо ми няма Crazy

Ех,останахме единички,които сме 2 в 1,скоро ще се местим в РОДЕНИ 2011   tiptoe sohappy
Снощи се събудих за пореден път силно изпотена и станах да се преоблека.Като светнах лампата,таткото подскочи "Какво стана?",аз :"Преобличам се,че пак съм мокра,ей сега ще загася".А той"А лампата не ми пречи,помислих,че отиваш да раждаш без мен" Laughing Тази сутрин ни забрани и на мен и на бебка каквито и да било изненади,не че някой го пита  Joy Той "горкия" само се тормози,че изпуска хубавите дни за риболов,и все я пришпорва да излиза  hahaha
Аз последните три дена само раждане сънувам,и то все някакви изчанчени сънища  Crazy

Хайде,търпение още малко,и ние ще гушкаме. smile3541

# 335
  • Ямбол
Малко останахме момичета.....посрещаме, изпращаме....и си чакаме.
Снощи стоя пред огледалото и се оглеждам и викам на моят мъж, корема ми май е паднал още надолу ..пък той ме гледа и ми вика: "Аааа не, вдигнал се е" smile3521 и доволен някакъв. Викам как ще се вдигне бе мило, трябва да пада и той се упули един такъв .... ще ме умори вече.

А бе да бе аз също се изпотявам вечер много и то тука от седмица две най много. Ха сега де.....И аз снощи ставах да се преобличам, беше някъде към 3.30-4 Simple Smile)

# 336
Към ЛЛЛ:
Момичета, моля ви дайте идеи как да си увелича количеството на кърма. Беба е на 6 дни и днес реших да изцедя млякото и от двете гърди, за да имам представа какво количество е. Беше около 20 мл. На беба обаче не й стига, и от началото я дохранваме (кърмя на 3 часа и даваме добавката), нещо което мен ужасно много ме дразни. Искам да я кърмя, но усещам как навлизам в капана на АМ и изпускам контрола.

Моля ви за съвет - какво да ям, пия, правя, за да успея да махна добавката. Пия чая на Хип, чай от копърово семе, ям варено жито и сурови ядки, но до сега не ми се е случвало да ми се намокрят дрехите от кърма, както описват повечето кърмили жени. И след като се накърми беба е видимо неспокойна, а гърдите са меки и празни.
Здравей, Бишкота!
 Забелязваш, че АМ трайно се настанява в менюто на беба и това те кара да се чувстваш несигурна, сякаш изпускаш контрола. Но често  се оказва, че с малко увереност и реорганизация на кърменето, положението може да стане контролируемо от вас двете.

Изцеденото количество кърма не е показател колко кърма произвеждат гърдите и колко поема бебето, защото няма техника на цедене, която да се справя така добре, както едно здраво и будно бебе.
 Казваш, че кърмиш през 3 часа, демек се събират 8 хранения за денонощие ли? След всяко кърмене ли дохранвате с АМ и какво количество? Бебето приема ли друго освен кърма и АМ(вода, глюкоза) и какво е количеството за денонощие? Ползва ли биберон-залъгалка?
 Ще чакам отговорите, за да ми стане по-ясно какво е положението  а относно мокрите от кърма дрехи, това далеч не е задължително да се случва.

Чудесно е, че имаш желание да осигуриш на детето млякото, което е предназначено за него! Някои храни и приема на течности и специални чаеве биха могли да имат положителен ефект върху лактацията, но те са по-скоро помощни. Основния стимул за производство на мляко е изпразването на гърдите – колкото повече суче бебето, толкова по-ясен сигнал за гърдите е да произвеждат мляко. С по-често сучене гърдите се поддържат „по-празни”, което значи „хайде, произвеждайте още, детето иска още”, докато пълните гърди означават, че има застой на мляко. Няма търсене, следователно няма за какво да се произвежда.   В зависимост от индивидуалния случай, често е достатъчно само по-често кърмене, за да се регулира производството. Но ще чакам отговор на въпросите, за да видим какво е точно положението и с какво количество трябва да се наваксва.

Скреч, благодаря ти много за отговора. Да, кърмя през 3 часа, но ми се събират по 7-8 хранения на денонощие, защото понякога бебе пропуска нощното кърмене. След всяко кърмене дохранваме, като дозираме деня от раждане умножено по 10, т.е. днес сме на 7 дни и ще даваме 70. Бебка пие и по малко преварена водичка, без захар, количеството е действително малко, само да изплакне устичката. Пълни си 4-5 памперса плюс ака вече добре, защото след родилното имаше жесток запек. Залъгалка не използваме, тя самата не иска.
Може би ще е важно за теб, че беба я сложихме на гърда още почти след раждането, може би 10 минутки след и тя почти веднага засука доста добре, според самата педиатърка, а и то си се виждаше с просто око. И така стояхме двете на гърдата почти 2 часа. Исках само да кажа, че има доста добър смукателен ефект. Проблем може би е, че става доста поспалива докато суче - на 3-4 засуквания има по 1 преглъщане, после почивка и пак отново. А понякога се налага и да я пощипвам, за да я размърдам.

# 337
Здравейте, влизам в ролята на вестителка:
На 22.03 в 16.55 eya роди момче-4150 ! Голям юнак, не знам как се казва и колко е дълъг, важното е че мама и бебо са добре!
Да са живи и здрави!

# 338
Въпрос към ЛЛЛ
Имам плоски зърна и на малката и е много трудно да засмуче,опитва се иска има си го рефлекса но те просто се прибират навътре даже бих казала че хлътват.
Днес усещам голямо напрежение в тях и се притеснявам да не стане някоя беля.
Какво да правя мислех си първо за помпа да се цедя и да и давам от шишето ,другия вариант е да си взема силиконови зърна ще ми трябва вашата помощ как е по добре да постъпя докато не е сатанало нещо . Cry Пък мн ми се иска да суче директно от гърдата но не става мъча я,но тя просто няма какво да захапе
Ще ви бъда мн благодарна ако ми отговорите   bouquet

# 339
Здравейте момичета.Вече все по-рядко имам време да пиша,но в момента ми е много притеснено за бебка и ще помоля ако има мами с подобен проблем да ми пишат как се справят.На моята бебка едното и оченце е надуто и секретира.Незнам това конюнктивит ли се води или запушени канали,но вече 20 дни не минава.Два дни е добре и на третия пак се слепва и надува.Лекарката ми каза да го почиствам системно с памуче напоено с лайка,но особен ефект  не виждам.Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете с някакъв съвет.

Защо не се обадиш на педатърката
Мисля че тя като види детето ще ти даде най - компетентно мнение

# 340
  • където и да е,само да не съм сама
Момичета,малко да ви поразсмея с една историйка от днес Laughing Laughing Laughing
Та откъде да започна..............
През нощта имах мн контракции и болезнени даже и започнах да си ги засичам, но....нищо.Към 5 съм заспала и казах на мъжа ми, че нямам да мога да стана да оправя децата, да си прави с/ка кога ще стане, за да не закъснеят.
Естествено чух го като стана, но нямах грам сила да мръдна.После чух и малките като станаха да пишкат.
По едно време чух да се тропа по вратата на банята.тя има такова като резе на бравата за закл отвътре.Помислих че децата си играят, но продължи и станах да видя какво става.Мъж ми се закл в банята и не може да излезе.Е,естествено се разсъних за секунди и пробвахме той да ръчка от вътре, аз от вън, но нищо.Вече и децата трябваше да оправя, защото закъсняваха, а бях просто на автопилот.Въпреки че нямах контракции, коремът нещо си ме болеше.Разбрах се с него да ги оправя на бързо и да ги закарам, а то трябваше и с неговата кола, която ми е голяма и не ми е от най-любимите.
Облякохме се 3-те грации набързо и хоп в колата, която даже беше със запотено предно стъкло от студ......Стигнахме Слава Богу навреме в у-ще, а за детската малко закъсняхме, но за там не е проблем.В същото време малката като ревна за баща си, че е закл и как ще излезе и т.н.,та се успокоявахме сума ти време.
Връщам се в къщи.Намерих тел на ключар, който дойде след 1/2 час и след още 45мин бъзикане по врата я отовори.Мъжът ми през 5 мин ме питаше отвътре дали има контракции и да седна или легна.
А аз шматката през цялото време се заливам от смях, защото само като си представих как цяла нощ не съм спала и как мислех като стана да се изкъпя и как няма никой в къщи и това ми се случва на мен...................направо малкият дявол беше.
То никой в банята не си взима тел, отверки и т.н.
Сега въпреки че съм с разбита врата на баня и доста изръсена за ключар съм доста спокойна.
Казах на бебчо да кротува днес, че просто нямам сили да раждам:)

ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА EYA И NATALI_BEBETO 2!сАМО РАДОСТ ДА НОСЯТ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ И ТЕ ДА ИМ СЕ РАДВАТ БЕЗ МН ПРИТЕСНЕНИЯ!

Наистина мн малко останахме 2в1, но аз и не бързам, когато-тогава.ю
След това лудницата в къщи ще е още по-голяма Shocked Shocked Shocked

Стискам палчета на всички, имащи проблеми с кърменето.Знам, че е трудно в началото, но после става най-приятното и лесно нещо за една мама.Не се отказвайте, защото тъкмо ще си помислите , че не можете повееч така и минавате на АМ и нещата ще се оправят.

# 341
  • Карлово
Честито на всички майчета които са гушнали своите бебчета а на тези които още не са ще им пожелая много търпение  Hug
Ние  с нашият бебо Радо направо се побъркваме Simple Smile по цял ден спи а през ноща стои Simple Smile ужас явно е обърнал деня и ноща.Постоянно сме гладни и се храним и нямам време за нищо но е нормално пък и виждам че всички майчета сме така.Много ми се сяда на комп. но няма как,от време на време ще пиша колкото да не ме забравите  Simple Smile

# 342
Здравейте, момичета! Честито на новите мами, към които вчера се присъединих и аз!

На 22.03. в 12.15 ч. се появи на бял свят моето прекрасно слънчице Калоян. Тежи 3 250 кг и е дълъг 49 см. Раждането беше нормално, за около два часа с малко от познатите екстри-окситоцинче, епизиотомийка, но по подробно ще разказвам като се приберем.

На все още очакващите пожелавам успех и скоро да гушнат малките си рожби!

Видях, че веднага сте ме добавили в статистиката на първа страничка. Редактирах поста си, защото бях сбъркала теглото на бебето, вместо 3250, първоначално бях написала 2250 кг. Моля да коригирате теглото на 3250 кг в статистиката. Извинявам се, но тук интернета е ужасен.

# 343
В РОЛЯТА НА ЩЪРКЕЛ-ВЕСТИТЕЛ СЪМ

ИМАМЕЕЕЕ БЕБЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ  newsm19  bigdance2 Tada  ura

г-жа Стихийно бедствие има СИН  newsm68 newsm68 newsm44 newsm44
Малкият мъж се е родил днес (23.03.) с перфектните мерки 3450гр. и 50см и носи име на владетел - КРУМ
Tada

Честита радост на Таткото  baloni  cheers cheers cheers
На мама бързо възстановяване  Hug  love001
На малкият мъж - да е спокойно, сучещо и поспаливо бебе  Hug breastfeeding

п.с. много съм развулнавана  Heart Eyes все едно съм станала леля  Heart Eyes 4470

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:04 от mother-of-pearlS

# 344
  • Ямбол
Ехееее, Браво на Стихийното ни бедствие. Как изведнъж така....
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ С КРУМ

една по една си минават по реда, само ние стискаме краката Sad

Общи условия

Активация на акаунт