Отговори
# 510
Като стана дума за това,я кажете мамите дето вече родихте..колко килограма свалихте след раждането? Аз миналата седмица се теглих за първи път и бях -12,което всъщност много ме зарадва може би защото очаквах да са не повече от 6...

# 511
  • В Космоса
Здравейте, мамета! Честито за новите бебчета и още малко търпение на чакащите.

Как вървят нещата при нас? Храним се на 3-4 часа (по-скоро 4) с изцедена кърма 80 мл. Срастнах се с помпата вече и заякнах на китки - црък-црък, црък-црък... Продължавам преди ядене да и предлагам гърдата, но много вяло всмуква по 2-3 пъти и се разревава. Все още тая надежда, че по някое време се се закачи както трябва, но ще видим.
От 2 вечери заспива трудно с плач на пресекулки. Не знам дали не са колики, днес ще почна да и давам едно хомеопатично.. Снощи се нахрани в 20 ч. и след това започна да църка периодично без да заспива като върти главичката и търси да суче. Към 22.30 ч. не издържах и и дадох новата доза кърма. Изпи я цялата и заспа, но след 30 мин. извика и повърна на фонтан. Така се стреснах. Добре, че майка ми е тук, че каквато съм паника веднага се разциврих. Трябва по-стоически да приемам нещата занапред!
Да ви питам вие кога сменяте памперса? Преди или след хранене? Голяма дилема ми е. Ако го сменя преди го нааква докато се храни, а ако го сменя след се разсънва и не може да заспи.

Аз свалих 10 кг. с раждането и след като се прибрах вкъщи за 8 дена още 5 кг. Остават ми още 10 кг. Embarassed

# 512
Здравейте, мамета! Честито за новите бебчета и още малко търпение на чакащите.

Как вървят нещата при нас? Храним се на 3-4 часа (по-скоро 4) с изцедена кърма 80 мл. Срастнах се с помпата вече и заякнах на китки - црък-црък, црък-црък... Продължавам преди ядене да и предлагам гърдата, но много вяло всмуква по 2-3 пъти и се разревава. Все още тая надежда, че по някое време се се закачи както трябва, но ще видим.
От 2 вечери заспива трудно с плач на пресекулки. Не знам дали не са колики, днес ще почна да и давам едно хомеопатично.. Снощи се нахрани в 20 ч. и след това започна да църка периодично без да заспива като върти главичката и търси да суче. Към 22.30 ч. не издържах и и дадох новата доза кърма. Изпи я цялата и заспа, но след 30 мин. извика и повърна на фонтан. Така се стреснах. Добре, че майка ми е тук, че каквато съм паника веднага се разциврих. Трябва по-стоически да приемам нещата занапред!
Да ви питам вие кога сменяте памперса? Преди или след хранене? Голяма дилема ми е. Ако го сменя преди го нааква докато се храни, а ако го сменя след се разсънва и не може да заспи.

Аз свалих 10 кг. с раждането и след като се прибрах вкъщи за 8 дена още 5 кг. Остават ми още 10 кг. Embarassed

За памперса и ние горе долу така, сега прилагам техника между двете гърди да го сменим... но понякога докато сложа новия и успява малкия я да ме напикае... или наака, но поне слагам чист памперс.

За килограмите не се изтеглих като се върнахме от болницата, но вече 24 дена след раждане аз съм си свалила 13-те килограма които качих по време на бременността.

# 513
мамиии,давате ли на бебчетата си чай? аз давам на Хип,този с копър...по колко чай изпивате за ден???

# 514
  • Пловдив
Същата картинка и при нас. Сменям като го усетя, че е за смяна, не го чакам повече от 2-3 часа, защото много пишка докато спи и да не пропусне и да не сменям напикани дрешки, чаршафи и т.н. Като го разбутам да го сменя, се разсънва, почва да мрънка и давам цица да се успокои  Mr. Green Съответно по време на ядене се изаква хубаво и пак сменям. Огромни количества памперси отиват  Crazy Но няма как да го оставя наакан 2-3 часа, за да спестим 30-40 ст. за 1 памперс.

Чай не давам, страх ме е да не му запълва много коремчето и да не му обърка по този начин кърменето. За коликите засега само капки Еспумизан, ако видим зор, ще ги сменяме с други.

# 515
микки, благодаря за отговора  bouquet Пробождането ми е в самата гърда, но като че ли отшумява вече и дано, днес не ме е боляло. Иначе сутиен вкъщи не слагам и ми е много добре.

veset0, и аз давам чайчето на Хип за колики, изпива по 80-100мл за денонощие. Капки за колики не му давам, дано и не се налага Praynig

# 516
  • Стара Загора
Commelina,Пипиллота,mama vessy,Ina78,толкова ви благодаря за отговорите -тази вечер вече няма да се дебна колко време съм била обърната на дясно.И на мен така ми е много по-удобно,още повече,че лявата ми вече толкова болезненааааа ooooh!
Днес малко бременни сме се отчели,да не би да имаме нови родилки...? Whistling
Пипиллота,и при мен е така с подпитванията Tired Днес и кумата се обади да ме "чуе как съм" и "между другото" да провери дали не съм родила вече.  Thinking Те пък с кума се надяват точно на термин да родя,за да сме му направили подарък за именния и рождения ден.И за името чак ме пита дали сме избрали,защото таят надежди я кръстим на кума,ако се роди утре  #Crazy  ,но тактично избегнах въпроса.То ми писна всеки да има някакви очаквания от мен и от бебето  #Cussing out  #2gunfire
Накрая да си гледат работата и да спрат всички да ме занимават с глупостите си  #2gunfire
На родилите-благодаря ви,че толкова време вече стискате палчета и се вълнувате с нас  Hug  bouquet Нищо чудно и в РОДИЛИ да се прехвърля бременна  Joy

# 517
ооо ние значи много водичка пием...Доки каза че трябва да изпива по 250 мл...и тя си пие душичката,но аз доколкото знам,след като я храня само с АМ е добре да пие повечко водичка...Иначе и капки давам веднъж дневно Биогая...за сега проблемите са малки...да се надяваме така да си остане и всичко да е наред:)

# 518
Здравейте, момичета!  Hug

Благодаря на Валари, мама Веси и мама Барба за това, че писаха за моя проблем!   bouquet
Реших да изчакаме до прегледа, който е на 01 април и се надявам дотогава да минат тези пъпчици и оченцето.  Praynig Но нищо чудно и да отидем в понеделника още, ако не минават.  Wink
Мама Веси, какво имаш предвид с това, че си спряла зехтина? По цялото тяло ли? Аз също ползвам преварен зехтин и досега бях доволна...но дали пък не са от него тези пъпчици? Само че те са главно по лицето, а по тялото.....не виждам да има, да има 1-2 само.

Да се похваля....вчера излизахме навън и да не казвам голяма дума, но както се сърдеше и ревеше...в момента, в който я сложихме в количката и излязохме - не й се чу гласчето!  Peace През цялата разходка навън. Днес беше същото Wink

Относно спането....вече 3 нощи, след като я накърмя последно.......и чак към 0400/0500 се събужда леко и тогава я кърмя пак. Само дето и аз като Сиренце постоянно се притеснявам да не повърне, да не се задави и т.н. като я сложа в креватчето Sad И....я слагам в нашия креват. А за това съм била винаги против  Naughty но ми е по-спокойно така. Мисля да придължа така още малко и после вече да си ляга в нейното креватче!

Искам да питам мамите, които са раждали нормално.....продължавате ли да имате кръвотечение? Аз нямам както в началото, но на превръзката си има нацапано, а пък и другото, което ми е чудно е, че се чува едно такова странно понякога, когато стана - като пльокване  newsm78 не знам дали правилно го обяснявам, но не ми идва подходяща дума.

За кг не мога да кажа нищо, защото не се премерих от самото начало на бременността, но качих доста Sad и не можах да се премеря и след  Confused и сега нямам онзи корем....но си имам за сваляне Sad

Стискам палци на момичетата, които очакват МОМЕНТА!  Peace

# 519
  • Ямбол
Женичка как те разбирам .... и мен ме побъркват с тези проверки. Сякаш ако родим няма да се обадим да кажем. И знаеш ли най-лошото е, че все по зле ще става, ако продължим да си ги стискаме тези бебета. С всеки изминал ден стават всички по нетърпеливи и по припряни. Все едно аз не го чакам и аз знам кога ще се роди. Знам че е добронамерено, но трябва да се съобразяват с нас. На нас ни е двойно по притеснено и те допълнително ни натоварват. И най ме дразни като кажат, не се притеснявай Simple Smile))) еми то на чужд гръб и сто тояги са малко, много им е лесно.
Аз затова исках да родя по рано за да избегна ей този тормоз, но уви..... И сега вместо да си чакам спокойно срещата с детето си, то се ядосвам и изнервям, че всички около мен ако има един начин ще дойдат да ме изродят. Ужас.............

# 520
  • където и да е,само да не съм сама
Мур,аз живея близо до Козяк/откъм Хладилника/.Може някой път да си спретнем срещичка.
За колана-аз няма да раждам секцио, но моят док ми каза още на следващия ден да си сложа такъв, защото при мен вече и матката е смъкната и хем да се прибере корема, хем да се придържат органите.
За чая на Хип-аз лично бих ви предложила да си купувате от аптеката семена от копър-по-натурално и по-евтино.Този чай помага и на кърмачки, а не е само п/в колики.
За да не се притеснявате толкова от повръщане и то главно през нощта,повдигнете матрачето в тази част откъм главата с някакви книги на ок.30градуса.Мисля, че няма нужда от спец възглавници за това, а вие мили мами имате зверска нужда от сън.
Спокойни сънища тази нощ.
Миш,не се ядосвай.Знам какво ти е, но тези хора наистина са добронамерени към теб, а ние просто сме доста чувствителни в този момент.

# 521
Честити бебенца на всички мами, които не съм поздравила!  bouquet
За кръвотечението аз имам съвсем слабо, даже тези дни вече съвсем се избистря кафеникавото течение. Забелязвам, че като се понапрегна и поизморя повече и пак става червеникаво.
За бибероните :при нас не действаше добре, защото забелязах, че започна да суче неефективно от гърдата.Махнах я на 2-я ден и така е съвсем друго. Peace
Докато напиша нещо и все ставам заради беба, та забравих какво още щях да пиша. Thinking

# 522
Цитат
За памперса и ние горе долу така, сега прилагам техника между двете гърди да го сменим... но понякога докато сложа новия и успява малкия я да ме напикае... или наака, но поне слагам чист памперс.
И аз така правя,кърмя от едната,преобувам и след това на другата. Peace
Искам да попитам консултантите от ЛЛЛ:Кърмя Борис на поискване или по n-броя пъти на денонощие,през час,два,много рядко през 3ч.,добавки не давам,вода не давам,чаеве също,капки за колики също не давам,ако се размрънка го слагам на гърда и се успокоява.Взех си ел.везна за да имам някаква представа дали наддава и се оказа,че за 11 дни е наддал 800гр(изписаха ни 3600гр.,а сега е 4500гр.).,та от страх че не му стига,сега започвам да се питам дали не натоварвам стомахчето му,нормално ли е това,което е качил.

# 523
  • гр.София
Здравейте мами,ч ЧЕСТИТА ВИ РАДОСТ !!! Да са ви живи и здрави малките съкровища и само да ви радват  Hug
Аз съм от юнските мами и искам да ви попитам,като "най-пресни'' тези,който са родили СЕКЦИО и най-вече ме интересува за болница ШЕЙНОВО и за Майчин Дом София дали използват пълна опоика при секциото или е само епидурална и дали боли поставянето на епидуралната анестезия.Понеже мен ме водат рискова бременност,че уж ми бил тесен таза,но за сега само с клещи отвън са ме мерили или там както му се казва на инструмента.А съм голяма бъзла и ме е страх от операций и не изгарям от желание да съм будна. Thinking
Много ще съм Ви благодарна ако ми дадете някаква информация.Благодаря предварително  Hug Peace

Здравей, аз мога да ти отговоря за Майчин дом,
самата операция не боли, за упойките - аз бях с епидурална - не боли, в съзнание си, когато извадят бебчето чувстваш облекчение  Simple Smile после ти го показват - удоволствие  Simple Smile
Най - важен е момента след самата операция, възстановяването, при мен протече гладко, без проблеми, чувствам се така все едно не съм била с операция.
Един съвет от мен, ако си се насочила към МД, след раждането искай на 12 етаж, там ще се възстановиш бързо в истинския смисъл на думата (на 7 етаж е безплатно, на 12 - по 40лв. на нощ). Късмет от мен   bouquet

# 524

Общи условия

Активация на акаунт