Отговори
# 525
  • София
Здравейте,

Честито на всички, които са родили, докато ме нямаше! Да са ви живи и здрави рожбите!!!

Ние днес се прибрахме. Нямам време да чета сега, но се надявам да наваксам:)

Да ви разкажа за раждането си. Няма нищо плашещо, така че всички могат да четат:)
Специални благодарности на Доктор Ненов.
На 22.03 ме приеха за изследвания. Вечерта се прибрах вкъщи.
на 23.03 сутринта отидох в болницата. Към 9 часа започнаха да ме приготвят за операция. Вкараха ме в операционната и започнаха да ми вливат някави неща. Неприятното беше, че малко преди да ми сложат упойката, се появи спешен случай и ме изкараха от операционната. В първия момент си помислих, че тази работа няма край, но да ви кажа това, че си полежах малко извън операционната ме поуспокои. Успях да звънна и на мъжа ми, зашото се притесних за него, че ще пощурее, но той вече знаеше. Към 10 часа ме върнаха в операционната и се започна. Упойката беше просто едно боцване - няма нищо страшно. След десетина минути малкия проплака, на моето лице се появиха сълзи и усмивка, която остана на лицето ми до края на операцията. След това стоях в реанимация около 8 часа. Подариха ни няколко минутки с мъжа ми и бебо. Обезболяваха ме и съм нямала някакви нетърпими болки. След 8 часа ме вдигнаха за раздвижване и въпреки че стреса беше голям, нямаше нищо страшно. Разбира се, операцията си ме боли и ще трябва да мине време, за да се оправя. Още на следващата сутрин започнаха да ми носят бебо на всеки 3 часа за хранене. Аз си взех ВИП и съм много доволна, защото най-хубавото беше, че нашият татко можеше да идва, когато си поиска и да гушка бебо.
Мога да кажа, че впечатленията ми от Шейново са доста добри. Целият персонал се държи много мило и грижливо.
Иначе все още не ми е тръгнала кърмата. Имам само коластра. Мислех си, че вече днес би трябвало да тръгне, ама не. Затова се налага да храня бебо с АМ. Слагам го и на гърда. Дори успя и да ми ги разрани вече, така че сме със силиконови зърна. В зависимост от настроението му стои на гърда различно време.

# 526
  • Видин
Благодаря ви за пожеланията!  Hug Още от болницата ги четох през телефона и ви се радвах много.
Ние сме добре, от вчера сме вкъщи. За съжаление обаче аз съм в много дълбока депресия - двойно по-зле от миналия път и затова не ми се пише много.
Ето го моят малък красив мъж

# 527
Аз днес се разбих малкия непрекъснато мрънкаше  ooooh! и ми беше все в ръцете направо ужас. Но по голям ужас е че нещо кърмата като че ли я няма или поне не така както беше преди 2 дни. Преди все преливаше буквално  Blush а сега неееееее и по едно време се зачудих да не би да не му е стигало днес на малкото слънце и за това да е мрънкало  newsm78 . Лошото е че и с първата бременност по това време кърмата започна да ми намалява  newsm78 но не мога да разбера защо  newsm78 Кърмя на поискване и не разбирам защо се получава така. Дано пак не ми спре  ooooh!  

Ina78 Аз само се пошегувах, разбира се че ще стискаме палци,колкото дълго трябва  Hug На мен не ми е близо Южния, но съм моторизирана, т.е. с кола и можем да си спретнем срещичка  Hug

iliqna_ Значи няма от какво да се притесняваш  Peace

kukumindrela Колан сложих на 5-тия ден. Но както писах и по рано, нещо не ми понесе добре.  newsm78  След като го свалях вечер ме болеше операцията и самия корем сякаш беше под напрежение, а и ми течаха повече лохии и кръв  Crazy Сега съм по добре. Но иначе ми казаха след като ми махнат конците да го слагам  Peace
За гадната черна линия  Crazy мммда и аз съм така, непомня за колко време се махна предния път, но беше по малко от 6м. но тогава не беше толкова тъмна  Crazy А и сега и на мен сякаш целия корем ми е по тъмен  Shocked

sladki64eto89 Аз не съм раждала в някоя от тези болници, но съм секцио със спинална  Peace  Самото поставяне на упойката не боли, слагат ти обезболяващо преди това и усещаш само убождането  Peace . А за това коя от 2-те упойки, това което на мен ми казаха е, че е по добра спиналната, защото не минава в кръвта и от там в бебето, за разлика от общата упойка. При обща трябва да се извади бебето до 5 мин. след поставянето на упойката  Peace Дано съм ти помогнала  Hug Лека бременност и леко раждане   bouquet

За памперсите аз ги сменям между 2-те цици  Mr. Green за да не ми реве и в същото време да не му е пълно коремчето и да повръща  Hug

Чай не давам, за коликите само Биогая, пък да видим.
По този повод да ви питам, иска ли някоя мама от София капки Инфакол от Англия, ние не ги ползваме и няма смисъл само да си седят в къщи. Ако някоя мама ги иска да ми пише на лични. Подарявам ги  Hug

За подпитванията не се вързвайте мами, после ще ви се струват бели кахъри  Peace А за очакванията, въобще не съм се замисляла кой какво иска и очаква, правих това което аз си реша и съм си кръщавала децата както аз си искам. Въпреки проблемите след това  Mr. Green

Bub555 Аз продължавам да си мажа тялото, но без лицето  Peace Сега ми препоръчаха едно масло за баня Линола Фет на др. Уолф изписват го и за Атопичен дерматит  Peace за възстановяване на PH-то на кожата. И казаха че ще се махнат пъпчиците. ДАНО  Praynig

За кръвотечението Не знам дали има някакво значение дали съм раждала нормално или секцио, но още имам, поскоро като зацапване и не мога без превръзка, ежедневна но все пак  Crazy Предишния път бях така до 45-50 ден   Shocked дано сега да не съм така  Praynig

Аманита Страхотен е. И какви са тез депресии. Оправяй се мила няма време за тях  Hug

г-жа Стихийно бедствие хммм дава ми грешка  newsm78

# 528
  • Пловдив
Мама Веси, не мисля, че ти намалява кърмата. Щом кърмиш на поискване, явно ти се е регулирала спрямо нуждите на бебето  Peace Не е нужно да преливаш. Не се вкарвай във филми, само излишно ще се стресираш. А това че е висял цял ден на гърдата не е задължително да е от глад. Все пак новородените сучат и за успокоение, може просто да е имал нужда от мама  Hug

Аманита, много хубаво детенце, като ангелче е  Hug

И при мен не се отварят снимките на г-жа Стихийно бедствие.

# 529
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА STACKED, CATWALK, MEGI4KA_BL И TONESTO
1. Какво направихте с пъпа? Имате ли идея къде да го хвърлите? Мур, още ми стои на баткото, мъжа ми иска да го хвърля на някакъв стадион в Англия, да станел голям футболист  Joy
2. Мислите ли да правите питка за 40-я ден на бебо? Ако да, споделете информация какво и как се прави? Да, на баткото правих, другата седмица ще правя и на Ади. Прави се питка, събират се само жени. Яде се сладко, за да е сладък живота на детето. Питката се разчупва от 2 жени, на които са живи родителите, над главите на майката и бебето.
3. Мислите ли вече за кръщене на бебето? Баткото чак след годинката го кръстихме, но много плака милия. Мисля, че по-рано ще е по-добре, но ще изчакам да се постопли сигурно.
ena4, кърмя си навън най-спокойно. В градската градина и в парка на "Белите брези" вече съм се отчела  hahaha Никой нито ме е заглеждал, нито ме е притеснявал, не че много съм се оглеждала за любопитни.
Може би защото таткото ме докара до рев и тя се изнерви заедно с мен.
lilincho, голям гуш  Hug Татковците вече се уверих, че не могат да осъзнаят какво се случва в женския организъм и как ни влияе.
Commelina, нашия татко е същия - все е студено според него. Днес затова не сме излизали, иначе предните дни пък бяхме по цял ден навън, Ади даже тен хвана  Shocked Не я бях намазала с нищо слънцезащитно и беше порозовяла като рак, като й свалих шапката - само челото бяло. Освен боди и гащеризон с дълъг ръкав, Ади си стои и в чувалче. Когато излизаме вместо чувалчето слагаме яке и панталони и завивам с одеало в количката или се носим в слинга Simple Smile
Акаша, аз сменям памперса в средата на храненето. Като почне да ми заспива докато го сменя тъкмо се е разсънила, за да се нахрани както трябва и да спинка после повече.

# 530
Здравейте,
и ние още сме в отбора на 2 в 1. Кръста ме боли много, не може да се спи, на бебчо му е тясно и ме убива отвсякъде. Не било лесно  Sad
Утре сме при чичо доктор да видим какво ще каже. Стискайте палчета и аз на вас.
Бях Ви питала за градусите на пране на дрешките на бебчовците - на повечето пише на 40 градуса, но аз бях чела, че на 60 било най-добре от гледна точка на хигена и бактерии. Вие как процедирате?

На всички лека Simple Smile

# 531
vioila относно градусите за пране ние на 40...то така или иначе послед всичко минава през ютията....

# 532
Привет и от мен.
Мъжът ми е на работа от днес, да видим как ще се оправям сама с две деца. Засега започна обещаващо - закусихме със сина, теглих си душ, през цялото време София спа. Ходихме до една площадка да поиграе малко Александър, купихме му нови гумени ботуши, после ходихме до баба им и чак сега се прибрах. Вчера готвих, имам доста останало, така, че не трябва да готвя. Ще се справя, вече не се притеснявам.
vioila, аз пера на деликатен цикъл, който е настроен на 40 градуса. После пускам всичко в сушилнята и така. Не гладя нищо, а на 60 градуса пера само хавлиите за баня и покривките. Много ми изглежда за дрешки 60 градуса.
mama_vessy, не се вкарвай в такива филми. София към 6 часа започва едно мрънкане, ужас, или суче, или мрънка. Но аз и не си помислям, че нямам кърма. Ако почнеш да дохранваш, рано или късно, ще минеш на АМ. Така, че му давай като мрънка и просто си мисли, че това му е лошия час.
г-жа Стихийно бедствие, нищо не видях от снимките.И при мен като при другите момичета ми дава.
Amanita, голям бонбон е малкият. Ако мислиш, че ще ти олекне, сподели какво те тревожи...
На всички мами, които са 2 в 1, стиснати палчета и пожелавам скоро да сте 1 + 1

# 533
Писах,писах и всичко изчезна.Накратко-бебка е със страхотен запек-ака топченца.Мисля че това е от АМ тя е изцяло на изкуствено хранене,а и млякото е по-гъсто за повръщащи деца.Тъкмо спря да повръща и ето нов проблем-постоянно се свива и пъшка дори когато спинка и е некомфортно.Моля мамите които могат да помагат.Млякото ни е АПТАМИЛ АР хапва си го с кеф и изяжда по 100 -110гр на хранене-дали не и е много на19 дни е но си е лакома.Четох за фризовом и той е за повръщащи деца,ако някой го ползва да каже има ли такъв проблем,иначе не ми се иска да сменям млякото защото ми казаха че децата се алергизирали,но ако се наложи -не може така да се измъчва детето, Embarassed babyНа мамите 2 в 1 -момичета стискам палци,дано скоро гушката бебоците си!

# 534
Добро утро! don4o71 -според моята лекарка 110мл.трябва да изяжда в края на 1-ви месец.Но и ние сме си лакоми и вече си хапва по 120-130.Как да я държа гладна?
Снощи докато се хранихме се задави и започна да и хърка нослето.Направо ми е зор да я слушам пръсках спрей,чистих уж с аспиратора-ама освен,че я разревах яко друго не направих.
И да се похвалим-Марина вчера за първи път гукна,гледаше батко си и му каза"А-гъъъ"-а баткото се разтопи от кеф Party
Хубав ден от нас Hug

# 535
  • Стара Загора
Добро утро  Hug
Ние днес сме на преглед и ще ми пускат документи за преносване.След обяд ще се отчитам.Снощи не съм мигнала.Почти цялата нощ имах контракции,не болезнени,но ме държаха под напрежение,а рано сутринта започна да ме боли и в областта на секциото #Crazy  newsm78

Писах,писах и всичко изчезна.Накратко-бебка е със страхотен запек-ака топченца.Мисля че това е от АМ тя е изцяло на изкуствено хранене,а и млякото е по-гъсто за повръщащи деца.Тъкмо спря да повръща и ето нов проблем-постоянно се свива и пъшка дори когато спинка и е некомфортно.Моля мамите които могат да помагат.Млякото ни е АПТАМИЛ АР хапва си го с кеф и изяжда по 100 -110гр на хранене-дали не и е много на19 дни е но си е лакома.Четох за фризовом и той е за повръщащи деца,ако някой го ползва да каже има ли такъв проблем,иначе не ми се иска да сменям млякото защото ми казаха че децата се алергизирали,но ако се наложи -не може така да се измъчва детето, Embarassed babyНа мамите 2 в 1 -момичета стискам палци,дано скоро гушката бебоците си!
don4o71,с баткото първата година използвах само фризовом-от всичко друго се запичаше(Фризолак,Нан...)-правихме клизми,сиропчета давахме.Но фризовома му понесе много добре.Дано се справите с това акане,че си е голяма мъка за бебчето  Hug

Усмихнат ден,майчета!Нова седмица-нов късмет-хайде и останалите бременни да се отчетем с новини  Praynig

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 10:44 от Женичка

# 536
don4o71 ние сме със същия проблем. Митето ми повръща на фонтан и давам Фризовом. Сега слагам 120 мл вода и 4 лъжици мляко. Отначало слагах 2 лъжици Фризовом и 2 лъжици Фризо НА, но пак имаше запек. Консултирах се с педиатъра и той каза да го дозирам според детето и сега сме на 3 лъжици Фризовом и 1 Фризо НА. Когато давах само Фризовом пък имаше разтройство. За сега мисля, че оправихме проблема с акането.
Лошото е, че тая сутрин пак повърна два пъти на фонтан /не го беше правил отдавна/ много съм притеснена отново. По-различното от друг ден е,че му сварих чай от копър и след ядене пи от него. Мислители че от това е повърнал. Може да съм го направила много силен  newsm78
Днес сме на консултация и имунизация, по-късно ще се отчета  Hug

# 537
Искам да попитам консултантите от ЛЛЛ:Кърмя Борис на поискване или по n-броя пъти на денонощие,през час,два,много рядко през 3ч.,добавки не давам,вода не давам,чаеве също,капки за колики също не давам,ако се размрънка го слагам на гърда и се успокоява.Взех си ел.везна за да имам някаква представа дали наддава и се оказа,че за 11 дни е наддал 800гр(изписаха ни 3600гр.,а сега е 4500гр.).,та от страх че не му стига,сега започвам да се питам дали не натоварвам стомахчето му,нормално ли е това,което е качил.

migeio78, да ти е жив и здрав големият юнак Борис!
По отношение на цифрите, които те притесняват – различните кантари могат да дават отколонение помежду си и да не теглят еднакво. Също така, бебчето може в единия случай да е имало повече дрешки, или пълен пампарс, или пък непосредствено след кърмене да е теглено и т.н.- все неща, които биха се отразили на грамовете. Зависи и дали смяташ наддаването спрямо рожденото тегло или спрямо най-ниското тегло.
Както и сама си забелязала - сукането освен, че го храни, също така го и успокоява, приспива го, дава му топлина и утеха. Няма опасност да го прехраниш или да му натоварваш коремчето – кърмата е идеалната храна за бебетата, тя се усвоява най-добре от организма, а и кърмачетата имат различни техники на сучене и ако не искат да се хранят, могат да сучат така, че да не поемат мляко или биха пуснали гърдата.
Справяте се чудесно!
 Wink

# 538
Amorevole ,Благодаря ти за отговора,благодарение на съветите,които давате,мога да кажа,че кърмя успешно сина си Hug,а за меренето отклонението на кантара е 100г.и го мерих гол,с празен памперс

# 539
  • София
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, искам да ви попитам дали е възможно да имам коластра, а да не ми тръгне кърма после. Вече ми е 5-ти ден след секциото, а нямам кърма, нито усещам гърдите си напрегнати. Иначе слагам малкия на гърда и той в зависимост от това колко е гладен стои различно време. Даже вчера успях да го залъжа с гърда преди банята и днес също сутринта, за да си изчака времето за хранене.

Общи условия

Активация на акаунт