Отговори
# 555
Еми на 18 дена е , роди се 2950 кг, но сега не знам колко е на консултацията ще разбера, вие от кога почнахте от 3-6 ?

# 556
Още от както се прибрахме, но ние сме по големи 3850 се роди, но ни изписаха 3580 и сме вече със сигурност над 4000 или поне се надявам  Peace вече сме на 1 м. и тази седмица ще ходя на консултация и ще разбера.  Peace Спокойно можеш да минеш на следващия номер като станете на 3.5 - 4 кг.  Peace

# 557
Г-жа Стихийно бедствие, честито ти пак! Много сте сладки на снимките  Heart Eyes
1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? - Да, многократни, на Авент.
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? - Да.
3. Как кърмите? - Обикновено по 15-20 мин. от всяка гърда.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? - Да, определено намалява според мен, защото много по-дълго иска да суче, много е по-нервна, нервира се на гърдата...
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? - според мен не му тече достатъчно
Иначе като кърмя усещам след 4-5 дръпвания как млякото започва да се стича струйно , даже Дани понякога пуска, защото се задавя. Нормално ли е?
Точно по същия начин се получава и при мен, просто я храня по-изправена като усетя потичане и тогава не се дави Peace
Commelina, за играчките според мен си зависи от детето. Ади много се заглежда и следи още от 20-ти ден и сме й сложили вече. Баткото много по-късно се разви.

# 558
  • София
ЗДравейте най-после и от мен Grinning Нямах време да изчета всичко, но на Въпросника на Валари ще отговоря.
1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? - Да, Baby Lux, 20 бр. - 4,70 лв. По-големи са от тези на Авент и затова ми харесват.
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? - По-скоро го виждам. Аз преливам от кърма, без подплънки не мога да седя. И като се кърмим винаги тече от другата гърда. Направо се чудя как да намаля лактацията.
3. Как кърмите? - Редувам гърдите, строга последователност не спазвам, давам първо тази, която чувствам по-пълна. Джими винаги заспива при кърмене и аз процедирам със смяна на памперса или друг тормоз за събуждане, за да дам и другата гърда. Mr. Green Гледам да не изцеждам след всяко ядене, за да не стимулирам лактацията допълнително (не знам дали процедирам правилно, но с всеки изминал ден се нагаждаме все по-добре един към друг). 
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? - Не.
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? - Ами моят син се нервира понякога като върти главичка в неправилна посока и търси, но аз го насочвам. Peace Иначе няма нерви накрая, защото тогава вече е заспал.

Сега да разкажа за раждането : Терминът ми беше за 17 март. На 18-ти отидох на преглед в МД (бях решила там да раждам), но попаднах на някаква д-рка - коза, която ме стресира тотално и си тръгнах от там. #Crazy Става въпрос за това, че аз имам коремна операция от перитонит и тя ми каза "момиче, ти ако тръгнеш да раждаш по спешност, екипът ще види зор с тебе" Shocked Питам защо, еднозначен отг. не получих на нито 1 въпрос от тая! Питам нормално или секцио, тя ми казва "по-добро от нормалното няма. Е, ок, ама в същото време не иска да ме приеме в болница за наблюдение, почва да ми говори колко стари ми били изследванията, как съм ги мислела тези работи, като предложих да си направя нови, ми казва "както искаш" ooooh! Close Е, аз ли да решавам?! Много се изнервих от разговора с тая и газ към Шейново. Там си ме прегледаха, както си му е реда. Имах 2 см. разкритие и тапата взе да ми изтича, приеха ме. На 19.03. към 15 и 30 почнааха регулярни контракции на 5 мин. след часове обикаляне по коридорите на болницата. До 18 ч. разкритието беше вече 4 см. Тушираха ме, записваха тонове, контракции и така няколко пъти, после клизма и хайде в предродилно. Решиха обаче, че контракциите ми са слаби и ми пуснаха Окситоцин, което аз хич не исках. #2gunfire До 6 см. разкритие полудях от болка #Crazy и си поисках епидурална. След това всичко беше различно Grinning ,направо се родих. Е, не ми се размина и епизиотомията, но всичко мина леко и в 1 и 30 след няколко напъна, се роди моят малък Джими. Изплака веднага. Бях без избор на екип, попаднах на 1 много мила д-рка - Николова се казва, много е готина и ми действаше успокоително по време на раждането. Аз вече почти съм се възстановила и шевовете са ок Simple Smile . Изписаха ни на 3 ден. Бебчо е още с жълтеница, физиологична, надявам се да мине скоро.
Успех на всички мами 2в1 и честито на новите от нас bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 559
  • София
Mur, migeio78, благодаря ви за подкрепата. Дано утре да има вече.

Не знам дали аз не мога да сложа памперсите, както трябва или са ни големи, защото малкчо се опикава нещо. Използваме Pampers Premium Care от 3-6 кг. Дали не са ни големи? Вчера ни изписаха 2950 гр.

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 18:49 от redreny2000

# 560
Щъркелова вест  Simple Smile

Имаме си син - Данаил, 3900гр, 51см. Добре сме, а аз съм много щастлива. Мина много бързо. Ina78

# 561
Ехааааа Браво на мама Ina78 Честито ви син  Hug Жив и здрав!

redreny2000 И ние се опикаваме а предполагам сме над 4кг. и ползваме и ние в този диапазон памперси.  newsm78 Аз си мисля че при нас е заради това, че му слагам пишката нагоре  newsm78 

# 562
  • София
redreny2000 И ние се опикаваме а предполагам сме над 4кг. и ползваме и ние в този диапазон памперси.  newsm78 Аз си мисля че при нас е заради това, че му слагам пишката нагоре  newsm78 

mama_vessy, ами аз не нагласям пишлето, както дойде, така. Но може и да са ни големи, след като вие при 4 кг. се опикавате Thinking

# 563
Здравейте мамита!Много ви благодаря за отговорите  Hug .Аз още се колебая между МД и ШЕЙНОВО.А и до юни има време.
Вие не знам как сте се чувствали в 7 месец.Мен бебчо ме ритка много леко и не ми тежи,понякога се питам дали е нормално  newsm78 .А и си спя и не ме буди.Само където ме тормози това спане на ляво и по някога се будя по гръб . . .
Хубава вечер на всички  Hug

# 564
Момичета, не съм писала отдавна, но още влизам в час. Тежко ми е от недоспиването и ми е много кофти, че нямам много кърма и трябва да дохранвам с АМ. А определено полагам усилия, за да увелича количеството.  Sad

Чета ви, как ви тече кърма от циците и още повече се депресирам.

Честито на новите мамчета и стискам палци на тези, които са още 2+1.

# 565
Здравейте маменца.  Hug Честито на всички мами 1+1  baby
Еййй тези 2 в 1  preggo МАРШ към родилното fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки?
- На Чико, добри са  Peace
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? - Да , и то доста често. Особенно когато е станало време за хранене  baby_neutral
3. Как кърмите? - Кърмя на поискване, едната гърда или и двете, не се замислям коя гърда кога съм предложила. След това го държа да се оригне.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? - НЕ съм забелязала такова нещо  Thinking
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? - Незнам,не ми се е случвало, дори не съм чувала  Thinking

vioila пера ги в зависимост от това дали са наакани , напишкани или просто са за смяна след къпане  wash след това задължително ги гладя 1ironing

Охх пак се заплеснах ,отивам да си преобуя чадото и да го накърмя. Приятна вечер  bowuu

# 566
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, искам да ви попитам дали е възможно да имам коластра, а да не ми тръгне кърма после. Вече ми е 5-ти ден след секциото, а нямам кърма, нито усещам гърдите си напрегнати. Иначе слагам малкия на гърда и той в зависимост от това колко е гладен стои различно време. Даже вчера успях да го залъжа с гърда преди банята и днес също сутринта, за да си изчака времето за хранене.

Redreny, честит ти Виктор, да ти расте здрав и усмихнат!
Обичайно, млякото слиза между втория и шестия ден след раждането. Някои майки споделят, че усещат това като съвсем леко напрежение, а други – като много осезателно препълване. Кърмата се образува от хормони, които се освобождават с отстраняването на плацентата. Така че, като цяло, дали раждането е вагинално или секцио - това не оказва съществено влияние кога ще слезе кърмата. По-скоро влияне би могло да окаже кога бебето засуква за първи път от майката и колко често суче (или колко често се цеди тя, ако по някаква причина ме може да слага бебето да суче).
Чудесно е, че слагаш Виктор на гърдата! За да имаш кърма, е много важно да стимулираш гърдите си. Би могла да опиташ да опиташ да го поставяш по-често – преди всяко хранене, ако прояви неспокойствие, изобщо - винаги, когато имаш възможност, без оглед времето за хранене, дори и да ти се струва, че е „на сухо”, или да пробваш да се изцеждаш (с помпа или на ръка – както сама прецениш, че ти е по-удобно). Така ще даваш сигнал на тялото си, че има нужда да произвежда кърма. В противен случай даваш обратния сигнал - ако никой не суче/изцежда, значи няма нужда от мляко.
Все още сте съвсем в началото и не би трябвало да е трудно да стимулираш лактацията. Пожелавам ти да си спокойна и да се възстановяваш бързо. Пиши как вървят при вас нещата. 
Hug

# 567
Привет и от мен!  

Честито на Ина78! Да им е жив и здрв Данаил!  bouquet

Migeio, браво на вас! Peace

Днес бяхме на преглед заради пъпчиците и оченцето. Съчетахме го с ваксината, меренето и всичко там за 1-вия преглед. Наддали сме сравнително добре/ изписаха ни 3650, а сега сме 4320/ Педи каза да продължавам така, без да го дохранваме с АМ, само на кърма. През цялото време си мислех, че нямам достатъчно кърма и като плачеше решавах, че е гладна, но нито ведъж не помислих да давам АМ. Не ми тече толкова силно, че чак да цапам дрехите...само когато я кърмя от едната и започва да ми капе и от другата понякога.

За пъпчиците ни каза, че няма нищо притеснително и да не ги мажем с нищо....да изчакаме да отминат!!! Дано!  Praynig
Изписа ни Вигантол, но няма по аптеките и ми дадоха D3 Drops, което било същото. Някой знае ли нещо по този въпрос?  newsm78 И въобще как процедирате след като го няма по аптеките?

За оченцето ни изписаха едни капки и казаха да капя така 4-5 дни и дано да има ефект, че ми е притеснено!  Cry

За лексикона Wink :
1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? - На Томи Типи и сега си взех на Лансинох
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? - рядко и май само когато я кърмя
3. Как кърмите? - Кърмя горе-долу през 2-3 часа и от 2-те гърди по 10-15 мин. А понякога ако заспи, само от едната.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? - не съм обърнала внимание  
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? - ами понякога се нерви и дърпа зърното, но се успокоява...за кратко е Wink

# 568
1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? -ползвам лансинох-не мога без тях.
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? - -и го виждам и го усещам
3. Как кърмите? --редувам гърдите.Ако виждам,че не стига предлагам и другата,но Ивана няма нужда от разбуждане и подканяне да суче.За това сменям памперса винаги преди ядене.Пък и има колики и за това според мен е по добре една гърда,та да взема повече от задното мляко и по-малко от предното.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? --как разбирате,че намалява?Ако имате предвид,че гърдите не са препълнени и твърди-не мисля,че това е показател.В този ред на мисли-veset0-ако държиш да кърмиш попитай момичетата от ЛЛЛ,но това което сподели за наследяването ми звучи абсурдно.Явно се притесняваш куклата ти да не остане гладна ако нямаш кърма,но проблема не идва от майка ти и баба ти със сигурност.
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? - аз мисля,че това са колики.Ивана го прави от седмица някъде.И аз се чудех от какво дърпа зърното както куче което размята пантоф Shocked ,след като коликите би трябвало да се появяват около половин час след хранене.Явно е нормално-момичетата отЛЛЛ могат да кажат предполагам Hug
amanita-имаш живо и здраво детенце-горе главата!Сподели ако мислиш,че ще ти олекне!
Лъкиbouquet Hug Тия мъже явно карат следродилна депресия вместо нас Crossing Arms
Commelina-за играчки не знам,но прочетох някъде,че е хубаво да проследяват обект пред очичките движещ се наляво и на дясно-това било игра за мозъчните полукълба.
Бишкота-щом полагаш усилия значи резултатите ще дойдат Peace -не се отчайвай,нито ти,нито бебето имате нужда от това.Съвсем  не е задължително гърдите ти да текат като река.Ако не си си дала зор да промениш нещата-разбирам,ама щом си помолила за помощ и имаш желание... Peace кураж!

# 569
Честит син на мама Ina78 да е жив и здрав! smile3525

Общи условия

Активация на акаунт