Отговори
# 540
Мама Веси, и ние сме така.
На кратко ще разкажа за кърменето ни. До края на първия месец беше някакъв ужас- постоянно ми беше по гърдите, през 30 мин за по 1 час, не можех да мръдна от стаята буквално. От това кърмене, нямах време да ям, да пия, защото Дани беше непрекъснато неспокоен, не спеше хубаво, аз също бях разтроена, че не му стига и така. Не почивах въобще, събираха ми се по 2-3 часа сън на денонощие, а знаем колко е важен за образуването на мляко.
Говорих с много майки и една от тях ме светна за диетата по време на кърмене- овесени ядки, сурови ядки, много течности и най-важното е ПОЧИВКАТА, добрия сън. Една вечер майка ми остана при мен и аз се наспах добре, имам чувството, че от тогава ми дойде кърмата по-силно. Вече започнах да си чувствам гърдите напрегнати, за разлика от преди- все ми бяха меки.

Когато стана Дани на 1 месец, нещата се промениха, започна да се буди на 3 часа, аз имах време за всичко и така си направихме режим. Сега нещата пак тръганаха на долу май.

Ето няколко въпроса.

1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? И ако - да какви?
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? Аз да, когато държа Дани или когато той плаче, усещам стягане в гърдите и гърдите започват да текат.
3. Как кърмите? Аз предлагам едната гърда, след като ми я изсуче цялата , заспива обикновенно  и сменям памперса. Той като се пробуди почва да търси пак , давам и другата. Обикновенно за 5-10 мин суче и заспива. Следващият път предлагам последната и така.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? Какво може да се направи за това?
При мен  определено намалява вечер и дори се налага да дохраня с Нан.

5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? Дали намалява кърмата?

Иначе като кърмя усещам след 4-5 дръпвания как млякото започва да се стича струйно , даже Дани понякога пуска, защото се задавя. Нормално ли е?

АКо искат и консултантите от ЛЛЛ могат да изкажат мнение.

От вчера си усещам гърдите много меки. Не знам на какво се дължи, пък и Дани е неспокоен, дали кърмата намалява?
Някъде бях чела, че магданоза намалява кърмата? Възможно ли е, че аз го ям от няколко дни доста. Много го обичам.

# 541
don4o71, аз на моята кукла имам чувството,че ако и напълня шишето,цялото ще го изпапа..ама и давам по 75 мл.,че да не повръща...след няколко дни ще се чуя с педи-то и ще я попитам от кога да увелича млякото на 90 мл. Момичета...гледам,че много се притеснявате за това повръщане...и аз се притеснявах,ама в крайна сметка стана ясно,че всяко дете повръща...Това,че бебчето ви е повърнало било то на фонтан или не не мисля,че трябва да ви притеснява толкова много...Лошо е ако повръща постоянно и по много

# 542
  • Пловдив
Момичета, на каква възраст е нормално да се сложат играчки на кошарката на бебето? Нали отначало не виждат надалеч и не могат да фокусират, кога им се оправя зрението и почват да следят шарени мърдащи неща ?

# 543
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО МИ ОТГОВОРИХА,НЯМАШЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ТОЛКОВА АКО ПЕТЯ СЕ ОРИГВАШЕ ДОБРЕ СЛЕД ВСЯКО ХРАНЕНЕ,НО ПОНЕЖЕ ПОНЯКОГА СЕ ХРАНИ СПЕЙКИ(ДАЖЕ ДОСТА ЧЕСТО)ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ СПИ И СЛЕД КАТО СЕ Е НАХРАНИЛА И КОГАТО Я СЛОЖА ДА СИ ЛЕГНЕ В ЛЕГЛОТО И СЕ ПОВДИГА И ВРЪЩА НЕ САМО ПРЕЗ УСТАТА ,А И ПРЕЗ НОСА И СТАВА ТАКОВА ДАВЕНЕ,ЧЕ Е ДОСТА СТРАШНО ОТ СТРАНИ.ДОБРЕ 4Е И КАКАТА СЕ ДАВЕШЕ,ТА ИМАМ ОПИТ(ПО-СКОРО НЕ СЕ ШАШКАМ ТОЛКОВА).УТРЕ СМЕ НА КОНСУЛТАЦИЯ И ЩЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ КАЖЕ ПЕДИАТЪРКАТА.ЗА ГРАМАЖА НА МЛЯКОТО-ДАВАМ И ОКОЛО 100-110ГР. ЗАЩОТО 90 ПРОСТО НЕ И СТИГА.НАШЕТО ПЪПЧЕ ПАДНА НА 15 ДЕН(СРАВНИТЕЛНО КЪСНО)ИСКАМ ДА ПИТАМ ПОЛАГАТЕ ЛИ НЯКАКВИ ПО-СПЕЦИАЛНИ ГРИЖИ СЛЕД ТОВА ЗА НЕГО?

# 544
Хайде да попиша докато спи куклата. Heart Eyes
Валари, много съм съгласна с теб почивка питателна храна и течности са рцептата за кърма достатъчна ,за да не се дохранва поне аз съм така , а и с баткото така бях до 8 мия месец , когато той сам престана да си иска.
1.използвам подплйнките на chicco\60 бр за 14 лева\ мн добре абсорбират събраната кърма не мирише и с един чифт\2бр\ изкарвам понякога два дни. Mr. Green
2.да и понякога е много болезнено слизането на млякото в др гърда Crazy
3.ами аз от началото си предлагам само едната гърда за да почива другата като правя малка пауза за преобуване и уригане и продължаваме с кърменето.някъде по горе четох , че бебетата стават неспокойни като омекне гърдата и намалее млякото в нея и мрънкат, да и Дара мрънка , но това е защото им трябват повече усилия за изсмукване на млякото  Peace
И последно , че стана мн дълго нормално е да изтича млякото струйно можеш само да се радваш това означава ,че каналите ти са ок и всичко е наред.А за магданоза незнам мн но той е доста богат на витамин C така ,че не се лишавай напълно от него.  bouquet

# 545
  • Стара Загора
Да се отчета от днешния преглед.Пак не съм разбрала предния път като хората-отидох уж да ми издава док. за преносване,а те се издавали чак след като родя.Тогава щяла да пише разликата,която се получавала,ама кой да слуша като му обясняват... Blush И на видеозона не ме видя,защото вече бебето било много голямо,та само ме бръкна да провери за разкритие  #Crazy Имах по-малко от един пръст  ooooh! Това малкото определено не бърза да излиза  newsm12 Каза,че матката била гъвкава.Бебето се е обърнало-беше с гръбчето на ляво,а сега е отдясно.Как е успяла само и се чудя,нали уж вече и е тясно newsm78 Когато и описах болката,която имах преди няколко дни,предположи,че тогава съм получила това разкритие  #Crazy Такава болка само за половин пръст,а си мислих,че имам висок праг на търпимост Whistling Чухме и тоновете,имах контракция по време на прослушването,която изобщо не усетих,но тоновете на бебка намаляха,и после пак се нормализираха.Каза ако до 4-ти не родя,да си вземам багажчето и да влизам в болницата да ме следят(дано само не се стига до системи и хапове  Praynig ) Ами това е от днес,повече на преглед няма да ходя,само ще си чакам...  Tired

# 546
mama_vessy, Валари, и аз имам съмнения относно количеството на кърмата ми от 3 дни насам. Преди си ми изтичаше спонтанно, а за последните дни се случи само снощи един път. Чуденката ми е дали кърмата се регулира или намалява по друга причина.
На въпросите:
1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? И ако - да какви? - Да, Томи типи. Но в къщи гледам да ходя без сутиен и съм жертвала няколко блузи.
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? До преди 3 дни редовно, не само когато бебето заплаче.
3. Как кърмите? - Кърмя само от едната гърда за около 20 мин, по-рядно към 30 мин. Така започнах отначало, понеже много ме болеше лявата гърда и не можех и да си помисля през 2-3 часа да му давам от нея.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? Какво може да се направи за това? - Не съм забелязала такова нещо.
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? Дали намалява кърмата? - Не знам. При нас бебо се кротва на гърдата и не нервничи.

redreny2000, на мен кърмата ми тръгна 6-7 дни след секциото, така че днес-утре и при теб ще тръгне  Hug

Ina78, чакам да станете 1+1 и да се разхождаме в парка  Sunglasses

vioila, аз пера на 40 градуса. Ако искаш, може да переш пелени и чаршафи на по висока температура, но не мисля че е необохимо. За дрехите не бих рискувала.

# 547
Здравейте, мами!

1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? И ако - да какви? Да, защото по няколко пъти на ден се мокря.Чико са много хубави, Авент също, но сега мъжо ми е взел някакви турски и ми пропускат вечер и пак се мокря.
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? Да, малко е болезнено.
3. Как кърмите? Суче от едната гърда 15-20 мин., после предлагам другата.Ако случайно заспи не я разбуждам с пощипвания, а просто я отстранявам и , когато ми даде знак, че е гладна-пак я слагам да си похапне. Grinning
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? Какво може да се направи за това? Не съм забелязала.Може да ти се струва така, ако детето е правило по-големи паузи през деня и после да си търси по-на често да суче и да ти се струва, че не му стига, щом иска толкова често. А през нощта ми се напълват доста гърдите. Ако направи 4-5 часа пауза и направо се събуждам от болка.
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? Дали намалява кърмата?
И при мен го има това. Понякога го прави, защото силата на струята млекце е по-силна в началото, а после понамалява.А понякога опъва нервно и се превива, защото коликите я мъчат.

Иначе като кърмя усещам след 4-5 дръпвания как млякото започва да се стича струйно , даже Дани понякога пуска, защото се задавя. Нормално ли е?
Да, и при нас е така.
От вчера си усещам гърдите много меки. Не знам на какво се дължи, пък и Дани е неспокоен, дали кърмата намалява? На мен ми обясниха момичетата от ЛЛЛ, че това не сигнал за намалена кърма, а проста гърдите произвеждат толкова мляко, колкото е необходимо за твоето бебе. Не би трябвало вече да са ти на бучки , твърди и болезнени.
Някъде бях чела, че магданоза намалява кърмата?
Чак толкова ли да влияе  дадена храна? newsm78 Не съм чувала нищо за магданоза , не мога да кажа.

# 548
  • Лондон
Добър ден!

katilias, второ раждане ми е тук. Първият път беше кошмарно: 1. защото продължи с дни и 2. защото бебето не проплака и минаха 10 дена, докато разберат какъв е проблема, и го отстранят. Слава богу, сега всичко е наред с каката, но това ще си останат 10-те най-ужасни дни в живота ми. Този път си беше просто песен!
Ти си герой - сама с 2 деца... не че е невъзможно, но сигурно е доста трудно. Много се радвам, че майка ми дойде да ми помогне. Бебето само е лесно! Но + каката и таткото щеше да ми дойде много.

Г-жа Стихийно бедствие, честито ти пак! И аз не мога да видя снимките.

Аманита, много сладък бебок! Сподели какво ти е.

Ето и въпростите:
1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? - Да, Джонсън.
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? - Да, понякога вечер.
3. Как кърмите? - Редувам гърдите.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? - Не съм забелязала такова нещо.
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? - Колики? Моето (засега) се кротва и заспива.   

vioila, аз пера на 40 градуса - програма за деликатни дрехи.

Моята дъщеря си намаза гърдите с Лансинох и отиде да кърми една кукла Simple Smile))

# 549
Здравейте, момичета!  Hug
На въпросите:
1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? И ако - да какви? - Да, но обикновено ползвам по една, която редувам  Laughing понеже когато Виктор засуква от едната гърда от другата почва да тече като кранче  Grinning
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? да го усещам - по-скоро не, виждам го като се храним или като си погледна поредната "колосана" и "опетнена" блуза..  Grinning
3. Как кърмите? - ми редувам гърдите и по преценка на момента предлагам другата,ако още се ослушва или като се разбуди съответно предлагам другата.. гледам да давам по-пълната като цяло
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? Какво може да се направи за това? - Не съм забелязала такова нещо. не знам дали е така в действителност.
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? Дали намалява кърмата? - според мен по-скоро го мъчат колики или млякото тече силно. Виктор например от няколко дни ме пуска постоянно, но пак лапва. аз обаче тъпа и упорита.. и си го гоня да му давам  Mr. Green

Аманита, влюбих се в мъжа ти!!!  Crazy  Grinning мнооооооого е сладък, пу-пу!
пъпчето, все още не съм решила, запазих го, естествено Simple Smile
памперсите почнах и аз да ги сменям малко като Мама Веси и като е одряман, че да не оревава орталъка, особено ако е вечер де, през деня все тая Wink
питка на 40 дни - да, ама къде, какво, що.. още нищо не сме решили.. май пак свекито иска да се изявява... и аман!  Whistling

Поздрави и прегръдки на всички мами 2в1 и стиснати палчета и от мен!!!! Малко остана!!!  Hug
И Честито на новите мами!!! Да са им живи и здрави бебчетата и много послушнички!!!   bouquet

# 550
redreny2000 на мен ми тръгна на 6 ден,при секцио е по-бавно Peace
1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? - Не,до сега в къщи ходех без сутиен,но почнах да редувам гърдите и днес получих внезапно изтичане.
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? - Да, откакто започнах да редувам,тази гърда която прави по-голяма пауза тече докато кърмя от другата.
3. Как кърмите? - От днес редувам гърдите,а преди това 10мин. на едната,след това 10мин.на другата,оригвам го сменям памперса и 5мин.на едната и още 5мин.на другата.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? - Не съм забелязала такова нещо,може би ако правите по-големи паузи намалява.
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? - Незнам,не ми се е случвало.

# 551
Моята дъщеря си намаза гърдите с Лансинох и отиде да кърми една кукла Simple Smile))

newsm62 Сладурана.
Синът ми вчера много се смя на сестра си и каза, че приличала на червейче, защото като я сложа по корем и тя се изтласква напред, наподобвайки движенията на червея. Mr. Green
Някоя мама беше писала, че вече гука нейното бебе. Моето още не е загукало, но ми се усмихва съзнателно от нколко дни като я закача. Heart Eyes Много са мили тези моменти.  love001
Ох, утре сме на ваксина и ми се реве от сега. Баткото много трудно ги понасяше, дано с беба да не е така. Praynig

# 552
Здравейте момичета!  Hug
Хубав ден от мен, дано повечето са са си поспали, аз тази вечер горе долу успях  Crazy  Но пак имам нужда от кафенце  Tired
Аххххх морето  Mr. Green Да идва по бързо лятото, че.... вече мноогоо ми се ходи  Mr. Green

Момичета благодаря за подкрепата  Hug  Hug  Hug Знам че не трябва да се притеснявам и не съм се шашнала толкова, просто заради съвпадението с каката малко се позамислих и споделих с вас. Не мисля да дохранвам. Поне за сега не мисля че е наложително.  Hug

Валари И ние за 2 дни бяхме се сякаш уреголирали с някакъв режим, но..... пак се разбутаха нещата  Shocked е да видим до кога ще е така  Crazy

1 Не съм ползвала все още , но имам
2. Усещах, сега не и за това се бях притеснила  Peace
3. Предлагам и двете гърди, като в почивката между 2-те го преобувам ако има нужда
4. Не съм забелязала да ми намалява кърмата вечер  newsm78
5. Хммм възможно е да се нервира заради това, и при мен се  е случвало, отделно на това съм забелязала, че когато поомекнат гърдите от там и зърното и той се нервира  Crazy
А за магданоза, не мога да кажа нищо, но не ми се струва вероятно от това да имаш проблем  Shocked А храната както писаха и от ЛЛЛ тя е важна дотолкова , доколкото е балансирана и здравословна  и поемаш достатъчно течности. И почивка, както и ти самата си разбрала  Peace на мен това най много ми липсва  Tired ама така е като съм самичка с 2 дечица  Crazy

Commelina Аз слегам вече от 2 седмици може би дори и повече и забелязах че се заглежда от около седмица, седмица и нещо. Така че не пречи да пробваш Peace

Женичка не се притеснявай мила, тогава няма да ти се струват чак толкова силни, защото ще ги очакваш, а сега не си я очаквала  Hug

vioila И аз пера на 40 градуса  Peace На 60 има вероятност да съсипеш някои от тях. Не се притеснявай че не са достатъчно добре изпрани, със сигурност са  Peace а и после ги гладиш нали ? а и да не ги гладиш не е толкова фатално, нищо му няма на бебето, не можеш непрекъснато да го пазиш от всичко. За него не е добре, боледува повече  Peace

eya ха ха ха сладурка

И нашия сладур се усмихва много, вече и съзнателно като го закачам по нослето и му казвам БИИП много е сладък. И той гука, ама аз си мисля че му е рано и нещо съм си въобразила  newsm78 . Нали всяка мама си мисли, че по умно и хубаво дете от нейното няма  hahaha  Joy  Joy  Joy

# 553
Здравейте, ще задам един може би тъп въпрос, бебо е на 18 дена ползваме памперсите на Памперс белия пакет от 2-5 кг, та искам да попитам кога се взимат вече по големите памперси когато бебо наддаде на кг ли? Извинявам се за тъпия въпрос

# 554
mai4eto28 Точно така  Peace те за това са и упоменати кг.  Peace Ние вече ползване 3-6 кг. Колко е голямо бебето?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт