Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 26 042
  • 790
  •   1
Отговори
# 210
И да ви се оплача - вчера се подхлъзнах в кухнята, паднах и явно съм си навехнала глезена, боли ме, но не е нито син, нито подут. Знам си аз, че да си домакиня е високорискова професия... hahaha
Joy Ох,милата, дано се оправиш бързо  Hug

Мерси, БебешHug ще се оправя, ама куцам и не мога да правя дълги разходки, а човечето си иска своето. Обличаме се и излизаме в сивото време, кво да се прави...

За захранването е ясно, че всеки ще си има схема и ще кара по нея, в крайна сметка и рано, и късно захранените са прояли, и при едните, и при другите има деца с алергии и такива без, така че мир, а? Hug
А най-куриозната схема на захранване ми я казаха тук преди няколко месеца - понеже към 6-ти месец желязото в кърмата не достигало на кърмачето и то развивало анемии, трябвало да се захранва не с каши или зеленчуци/плодове, а с... месо!!!  #Crazy newsm78

# 211
Големи драми с това захранване ще са. Предлагам да не го обсъждаме подробно за да се избегнат конфликтите. Така или иначе всеки ще постъпи като сметне, а  тези, които се чувстват неподготвени ще се доверят или на педиатъра или на някоя от теориите, но това едва ли ще  е в следствие на споровете тук.

# 212
.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 16:55 от Бебешондел

# 213
Така захранихме бебетата, давайте сега да обсъждаме детските градини и училищата  Joy Joy Joy
моето няма да ходи, роди се изучено  Mr. Green
Е ще си кърмиш тогава до 18 години безпроблемно. Peace

И аз когато сме на почивка ще карам на готови пюрета.

Ясно, значи имаш нещо против дългокърмещите. Пфу, бях решила че е лично  Crazy Mr. Green
Деси,, връзката между месото и желязото много я обичам Simple Smile Като вегетарианка с хемоглобина 149 в 3тия месец с Явор ме гледаха шокирано Simple Smile

Бях решила да казвам,че не е лично...но сама си се сетила. Нямам нищо против дългокърмещите. Аз смятам да съм една от тях.

# 214
Мила ме помоли да кача снимки вместо нея че не може от нейния комп.
Та, ето я каката на 9  месеца все още незахранена:

Ето я и на 1 год с все още не зааместено хранене:

Tук е на една година и два месеца на морето- основно кърма и пясък:

# 215
  • София
Някой ползвали от шампоаните против крусти,независимо на коя марка???Не мога да ги изчистя с маслото и гребена,бебка има много особено на фонтанелата,дразнят ме и ако препоръчате някой шампоан ще пробвам и с него Hug

На Мустела съм ползвала кремчето и съм много доволна, за има няма няколко намазвания и всичко изчезна.Преди баня мажеш, чакаш и после миеш.

Аз да ви кажа Никола след доста опити да захраня не искаше и не искаше да яде тва диване, по си му харесваше да цока, та кажи речи към 10 мес.прояде направо детска кухня и много много не съм го щадила. Нас като са ни захранвали с портокалов сок и са ни топили биберона в мед нещо да ни има а? Не, че бих го направила, ще изчакам до към 5-6 месец със сигурност.
И в тази връзка като раждах и дойде време да ме шият, дойде анастезиолога и ми вика: "алергии някъкви, мм че и да имаш няма да умреш" и почна да се хили, даже не ме дочака да отговря, направо си ме дрогираха. И според мен си е абсолютно прав.

# 216

Мойто съм го държала гладно и въпреки това пак не иска,реве че е гладен и го боли корема,но не хапва.

И моят син е така, гладен ще стои и няма да докосне храната, но и аз съм на мнение,че захранването няма общо със злоядството.
 Ноеми, приятно изкарване ви желая! Може ли един въпрос свързан с раничката и към какче, има ли някакви признаци, болки, по особено течение или др.?

# 217
Нас като са ни захранвали с портокалов сок и са ни топили биберона в мед нещо да ни има а?

На мен ми има, да... И това не е никакъв довод, извинете  Peace

# 218
.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 16:55 от Бебешондел

# 219
ох да, я кажете за тези пусти крусти.
нашият педиатър каза да мажем с олио преди баня и после с хавлия да търкаме, но няма грам ефект. взела съм и мазилцето на мустела, но мъжът ми е много праволинеен и иска лекарят да го е казал. мъжка му работа! и все пак мисля и мустелата да тествам, че започвам да се ядосвам. а и педиатърът каза, че можело да се развият гъбички и ставало страшно...

# 220
  • София
Нас като са ни захранвали с портокалов сок и са ни топили биберона в мед нещо да ни има а? Не, че бих го направила, ще изчакам до към 5-6 месец със сигурност.
hahaha Любимия ми аргумент  hahaha Е, като ти няма нищо що ще чакаш.

Спирам, единствения ми апел към тези без мнение е да четат PeaceЗащото най-важното е да се информира човек  Hug

Това дали ще чакам или не си е лично мой проблем! Най малкото не насаждам мнението си на другите и да наистина най-добре е да се чете и всеки да си прецени за себе си!

Не виждам защо изтри поста си или си се сетила, че понякога прекаляваш?

# 221
  • София
Аз не свързвам захранването с злоядството, мисля си ,че има лек за злоядството, ама не съм го пробвала. Joy Мисля си ,че ако оставиш детето без да го насилваш да яде, то така или иначе ще огладнее. Joy
До първия си рожден ден и малко след това яна беше САМО на кърма. Не, че не опитвах да я захраня, но безуспешно. Правила съм го това да я държа сама да поиска, ами не.. Откара си 18 часа без храна и без кърма... Е, накрая аз не издържах психически, пък и физическите (гърдите ми станаха на бомби) и й дадох да се насуче...   ooooh!

Antoaneta Simple Smile , аз определено съм от мързеливите майки, дето ги мързи да приготвят пюрета. Признавам си го без бой.  Mr. Green  Щото да ви кажа като се бъхтеш един час да миеш, белиш, вариш на пара и пасираш, а после никой не го яде, еми.. .то желанието и ентусиазма отиват по дяволите  Crazy

Момичета, нещо много се разгорещихте май в спорове. Ако някой иска да си захрани детето на 3 мес, а друг на 13 мес, моля. Всеки носи отговорност за собственото си дете и всяка майка знае кое най-добро за нейното.  Peace

# 222
  • София, Лагера
докосне храната, но и аз съм на мнение,че захранването няма общо със злоядството.
 Ноеми, приятно изкарване ви желая! Може ли един въпрос свързан с раничката и към какче, има ли някакви признаци, болки, по особено течение или др.?
Не, няма.  Confused Номерът е да се ходи редовно на доктор.

# 223
saxophone как е Яна?

# 224
Момичета, да не се повторя със Сакси, но не ми стана приятно да чета как спорите. То ясно е,че всеки си има свое мнение и свои възгледи,нека да ги уважаваме.

Общи условия

Активация на акаунт