Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 26 098
  • 790
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Добро утро!

Камелия честит ти рожденик - Много да те глези  Laughing

Полезно инфо - http://doktoryanakiev.wordpress.com/

Нощни може да го качиш на първа страница.

# 301
Добро утро и от мен. Бире - нашата педи каза че може и от коликите да е. Вики вечер след кат я боли коремчето се изаква със зелено аки.
Бубе -много положителна енергия на снаха ти. Ние нашата Вики я чакахме 7 години. Редица инсеминации, изледвания и се плучи най неочаквано веднага след като подадохме документи към фонда за инвитро. Така че човек не трбва да се отчайва, но и да не се вманиачава. нещата се получават когато не ги очакваш.

# 302
  • В две тъмни очички
Добро утро и от мен!

Биричке - претопляне, простудяване , зелена салата, а някой казват,че и от колики можело да зеленее акото! Ако е само веднъж не го мисли!

pepinka1 , завиждам ти (хич не благородно Mr. Green )Аз ако се кача на ролери тук, ще бъде екшън по тея неравни алеи,а и най-много да ме подгонят песовете  Mr. Green

bebo79
 Hug

Пияндурнички пройдохи такива!  Twisted Evil Кой ме събра с вас, та ме развалихте и мен!  Mr. Green
А така! ХАСАНЕЕЕЕЕЕЕЕ ти да мълчиш!!!  Joy  Joy  Joy
И ти обещавам,поне аз да не захраня чавето докато не се върнеш! Ще те чакам да го обсъдим - с бира ли ще е, с вино ли....пък може и на попара с уиски да минем  hahaha Айде весело и умната!

Валл - абе можеш ли да ми пратиш линк за молбата декларация - прил 2, че не можах да я намеря в сайта на НОИ! До сега я търсих ама...

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 10:15 от bubeto_d

# 303
  • Пазарджик
Мале чак не мога да повярвам ,че се разписвам в 10ч.Добро утро !!!
Времето е гадно ,но се надявам да се оправи по някое време.

Бубе стискам палци за снаха ти.Разбирам ги какво изживяват в момента,въпреки ,че нямам здравословни проблеми и двете ми деца са доста чакани.Надявам се скоро да се похвалиш.че ще ставаш леля.
Ноеми много хубаво време и емоции ти желая!!!И да си призная малко ти завиждам,така ми се ходи и на мене някъде.

Камелия честит ти рожденик ,да ти е жив и здрав и много да те слуша!!!

# 304
  • Пловдив
Валл - абе можеш ли да ми пратиш линк за молбата декларация - прил 2, че не можах да я намеря в сайта на НОИ! До сега я търсих ама...
В сайта на НОИ- Нормативни актове (от менюто в ляво)- Нормативни актове по социалното осигуряване - НАРЕДБА за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване (Текст на Наредбата с приложенията към нея) и вътре по текстовете ще го намериш прил 2, щъкаш го и се отваря в текстви файл.

или http://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0% … R1GGLL_bg___BG419
отваряш второто, което предлага, въпреки че пише 5, в документа е 2  Peace

# 305
  • В две тъмни очички
Вал, много ти благодаря!

# 306
Много интересен и богат материал за бебешкото ако  Peace http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html
Има и снимки Simple Smile
На гнусливите-извинявайте  Wink

# 307
И аз искам на ролери да бутам количката Heart Eyes

# 308
  • в Надежда-та
Карайте се вие кой, кога и с какво ще захранва.
Мартин преди малко щеше да бъде захранен с морков от брат си Mr. Green ама то това не е 1-а опит. Имаше опит досега за захранване с желирани динозаври, Торнадо (чипс), близалка и шоколадов бонбон Crazy .....добре, че съм бърза в реакцийте Mr. Green

# 309
Една сутрин бях оставила каката да гледа Рая и тя и дала да измуче едно парче портокал. Идва след това и ме пита-Мамо, Рая може ли и да яде портокал.

# 310
  • sofia
Моя мъж постоянно ме кара да дам на бебка шоколад, аз му обяснявам, а той все ме врънка! Детето (каката) повече разбира от него! Онзи ден имаше торта вкъщи и мъжа ми мацнал бебето по муцуната, ама успях да я избърша!
Чудих се и му казах, че има опасност бебето да се задуши! Ами исках да го изплаша

ще захраня към 5ти мес със зеленчук

# 311
Карайте се вие кой, кога и с какво ще захранва.
Мартин преди малко щеше да бъде захранен с морков от брат си Mr. Green ама то това не е 1-а опит. Имаше опит досега за захранване с желирани динозаври, Торнадо (чипс), близалка и шоколадов бонбон Crazy .....добре, че съм бърза в реакцийте Mr. Green

Сссссссссупер Simple Smile Знаех си, че рано или късно ще намеря тук схема на захранване, която да ми пасне  Joy Честно казано според мен моркова е малко рано въведен, но пък поредицата желирани динозаври, Торнадо (чипс), близалка и шоколадов бонбон е перфектна  Joy

Пепинка, страхотна идея за ролерите. Направо ти завидях Simple Smile

Ноеми весело в Търново. Дано уцелите и хубаво време. Аз го реших - докато те няма захранвам по системата на Марти на ВиФреш.

Камелия, да ти е жив и здрав рожденника Simple Smile

# 312
Добро утро  Hug

Прави ми впечатление как майките с големи деца-8-10 години са привърженички на ранното захранване. Това е по т.нар. съветска школа, която вече се отрича. Просто тези майки са захранили рано, защото тогава така е било.

Бебеш, аз лично искам да знам твоет мнение по въпроса със захранването и кое първо. Още повече ние сме с АД и ще си правя пюретата аз,вероятно и ще готвя. Толкова си мислех за готови пюрета и детска кухня, но няма да го бъде.
Преди се чудех, като чух една германка да разправя как поставяла на масата няколко плода и децата сами решават от кой плод ще ядат.

Емили, много сте го готини, бре:*

Аз ще захраня при навършени най-малко 7 месеца, като няма да замествам хранене до първата годинка. Мисля да предлагам след хранене като десерт, като ще започна с 1 лъжичка и ще приготвям всичко сама. Имам уред за варене на пара на Чико и така правих и все още правя пюретата на Явор.
Смятам да започна с тиква - по няколко причини. Първо тя /до колкото си спомням/ се води и плод и зеленчук, което я прави идеална първа храна, защото от там нататък може да се смеси и с ябълка и с морков и с картоф и т.н. За мен трябва да се избягва първа храна да е банана - защото в него има хистамини и при деца предразположени към алергия може да има отрицателен ефект.
За деца с АД е добре да не се започва с червени /оранжеви/ зеленчуци - като моркова например. При нас пък картофа даде много силна реакция - заради алергията, ориза също. Прояде ги на 1 година и 2 месеца чак, защото до тогава даваха реакция - слуз + обриви. Който има притеснения относно АД може да отвори темата за АД или за АБКМ - там момичетата споделят как се е отключила алергията, с какво са захранвали и т.н.
Като цяло както за повечето неща като пробиване на учите и т.н искам детето да си реши само. Ще започна да предлагам тиква /без добавяне на захар, на Явор все още не съм давала захар/ след хранене като десерт, след това може би ще дам някой сезонен плод или зеленчук - няма да ползвам схема а ще давам по собствен усет, най-вече това което ядем ние семейството всекидневно. Ще се старая първо да въведа зеленчуците, после плодовете. Кисели, нишестета и тем подобни боклуци /да не се обижда никой/ няма да давам и на Явор също не съм давала/, сокове също, месо няма да давам защото аз имам остра алергия, придружена с задушаване и до 2-3 год възраст съм решила че няма да давам на децата, след това ще видим. Кашите може и да предложа но домашно направени, като мисля да въведа глутена с овес, защото той е най-лек от глутеновите храни. Първо ще започна да замествам обедното хранене след 1та година. След това следобедното с плод. Вечеря и закуска ще оставя на кърма до втората година. Освен ако детето не прояви невероятен интерес няма да променям схемата. За мен кърменето е полезно не само заради ползите за организма като цяло но и за прекарване на болести и никнене на зъби Simple Smile

Малко дълго стана  Mr. Green Ама по-добре на веднъж че да не се намесвам повече  Laughing

Пристигна ми люлката  newsm44 Тея я хареса, стои вътре, още няма батерии но ще купим и ще я пуснем. Явор разбира се искаше да се качи веднага  Mr. Green

# 313
МилаИванова, много ти благодаря за линка със снимковия материал!  Hug

# 314
  • в Надежда-та
Уф успокоихте ме Wink
Що ми се струва, че тия от нас дето имат мааааалллко по-големи дечица ще захранят по-рано, а някой от нас даже могат да не разберат, че са го направили.
 =Michelle= всичко най-полезно бе жена Peace как се е объркал тоя морков само се чудя Thinking

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 12:09 от ViFresh

Общи условия

Активация на акаунт