Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 25 973
  • 790
  •   1
Отговори
# 570
  • sofia
Елч, и аз смятам, че трябва да задържим или увеличим паузата, а не намаляване, ама какво да я правя! По спомени(смътни) на каката паузата я увиличх по препоръка на педи към 4-5мес

# 571
люба, аз все си мисля, че паузата зависи от количеството изядено АМ. дара все яде по малко по-малко - в момента си хапва по 100-ина гр., само преди спане 120. може би, ако ядеше по 130 щяшя да прави по-големи паузи, де да знам...

# 572
  • В две тъмни очички
До сега си мълчах,ама вече взе да става смотано!!!

Нека всеки пише каквото си иска  - за ваксини, за кг, за какво кои ял и не ял, какво срал и не срал!!! НАли за това подяволите е форум!!! Какво сте се стегнали всички! Ясно е,че всеки е с различно мнение по различните въпроси,ама какво се хапете? Тва на нищо не прилича! Дайте да запазим нормалния тон и като влезем сутрин във отчетната и като видим ,че са изписано много страници,първото което си помислим да не е ,че пак има някакъв спор!

# 573
Албена е на месец и малко-храниме се с АМ на 3.30 часа по препоръка на педито,по 110 грама,само последното папо е 120 в 23.30 часа,да може да изкара до 06 часа,но се буди към 04.30 часа,ма се залъгваме с малко водичка...На нея й се събират 6 хранения за 24 часа,ваще бебоци колко хранения имат?!  Thinking Дали не избързвам с пропуска на 7-то хранене?!

# 574
Тази вечер Юлиян поплува в коритцето. Спомням си упражненията от баткото и му ги приложих на малкия. Много му хареса. Утре пак Heart Eyes
Аз се храня по начина, който е написала Бубето. Миналият път така отслабнах и после поддържах кг, и сега така процедирам.

# 575
gucomecanka, дара още е на 7 хранения, а е на 2 месеца и 10 дни. не ми дава сърце да й давам вода като е гладна...а и мноооого се дере и буди всички баби във входа Laughing Laughing Laughing

# 576
Когато преди година имаше епидемия от морбили и 15 души починаха, аз се радвах, че детето ми е ваксинирано. Предпочитам еднократна висока температура пред последствията от това вирусно заболяване.
Ако не ваксинирате, защото сте преценили, че така е по-добре за детето ви, аз го приемам и уважавам, но да ми се размахват статистики е дразнещо. Ако не ваксинирате, защото 1 на незнам си колко деца получава еди си какво, е като да не се качвате на кола, защото 1 на незнам си колко души е участник в автомобилна катастрофа... Харесва ми поговорката, че ако е писано да се обесиш, няма да се удавиш или както там беше  Peace

Единствената причина да напиша поста си беше да обясня защо Патето реагира така - както виждаш в поста си се обръщам към нея директно  Peace   Hug По никакъв начин не искам да те обеждавам да правиш каквото и да било, оважавам избора на всеки който го е направил, но знам че има и такива, които все още не са решили, за това искам да изложа всички гледни точки - за захранване, ваксини, проходилки, гарнета и тем подобни, каквото се сетите.
Има теми и за вино, упражнения, акане, "температура след ваксини" но мисля че тук е мястото да си помагаме една на друга и за това ги обсъждаме.

Не искам да подклаждам спорове, и не виждам защо щом човек изказва мнение, това се приема като НАТРАПВАНЕ...

АКО НЕ ЖЕЛАЕТЕ ЕДНА ТЕМА ДА СЕ РАЗИСКВА НЕ Я КОМЕНТИРАЙТЕ И ТЯ ЩЕ ОТМИНЕ КАТО ВСИКЧКИ БЕЗИНТЕРЕСНИ ТЕМИ ДО СЕГА  Hug

Старая се да отговарям само на зададени към мен въпроси на тези, които не са решили или са в процес на решение, за да са информирани както и те желаят.

И последно, не разбрах само щом така умело се налага според вас нашето мнение, защо примерно Бубето не се убиди или не се почувства засегната, че и натрапваме мнение??? Защото не го приема лично - не го приемайте и вие  Peace

И полседно да си отговоря към въпроса зададен лично към мен  Hug

И асъм против ваксините, но слагам, защото искак да ходи на градина.
Бебеш,  Явор от коя ваксина е получил алергия и в какво се е изразявала алергията.
От Пентаксим - втори прием на 3 месеца - обрив и слуз в акото  Hug

П.с. забравих за Морбилито - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=491368.0 - анкетата в бг мама колко деца са о изкарали - има и ваксинирани, което ЗА МЕН  значи че ваксината не предпазва 100%.

# 577
Ние сме на няма и 2 месеца и мъника сам си отказа храненето в 12 вечерта и това през нощта.  И то точно като стана на 40 дни. Сега яде последно към 9-10, и после чак в 7 сутринта. Всичките му яденета са по 120. Peace

# 578
Елч  Hug Не е спряла да мрънка цял ден Лоринка  Sad  Дано утре и е минало вече. Явно Даринка е солидарна с нея. Нали са си заедно откакто са се родили  Heart Eyes
За АМ - както казах и по рано през деня Лора яде различно като време. Но твърдо по 6 пъти на денонощие.  Не и спазвам график много. Но най често по около 3.30 часа изкарва. И тук искам много да благодаря на look at me  Hug, която ме посъветва да сменя марката на биберона, с който се хранехме. Детенцето ми вече яде нормално - по около 120 грама - даже и до 140 стигаме /ако е по голяма паузата/. Направо се родих - с това неядене ме беше побъркала. Оказа се че й е твърда бибата и тя се уморява и спира да яде. а новата е мека и тя изцоква всичко за 5 минути. Много съм доволна Mr. Green Голяма мързеланка е моята дъщеря  smile3521
забравих за слагането по корем - хич не обича и много не я слагам, че започва да реве...Можеби по 10 минути на ден стои.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 21:44 от imam si edna mechta

# 579
  • Пазарджик
Да питам как махате котления камък в  електрически стерилизатор?

# 580
Да питам как махате котления камък в  електрически стерилизатор?
Аз имам този на чико - смесвам 50мл вода и 50мл оцет - оставям да престои цяла нощ, на сутринта измивам и пускам една празна стерилизация  Hug

# 581
Писах, писах и то взе, че блокира.
Пепита - по мерки и теглилки нашата Рая е точно като Кали  Laughing
Евридика - Много благодаря за инфото. Точно това се оказа "блистер", с малко топли компреси се оправи за 3 дена и като поомекна падна и се отпуши - още веднъж благодаря.
Бианка - то форума е повече за развлечение и разпускане. Аз лично се разтоварвам и понаучавам доста полезни неща. Ама и никой не стои на сила тук. Сигурна съм, че повечето (както и аз) четат и пишат докато вършат нещо друго и едва ли на всеки е отговорено на 100%
За споровете - в спора се ражда истината - само където аз съм на мнение, че истината има много лица и не трябва да се засягате, когато някой не е на вашето мнение. Вече всички сме майки и всеки иска и прави най- правилното и доброто за детето си (поне според него), а това е най-важното. Независимо как си гледаме децата за тях сме най-добрите майки. Важно е да сме информирани, но и след това да имаме избор сами да вземем решение, а не да си налагаме една на друга кой в каквото е убеден и прочие.
Пожелавам на всички здрави дечица и по-малко тревоги.
За слагането по корем - Рая не издържа повече от 1 мин. Опищява света, не си вдига главата, а само си я върти и си мачка нослето, което много я ядосва. И аз не я насилвам. Пробвам по 1-2 пъти в деня, но все е същото. Иначе за първи път се носихме в кенгуро и то с лице напред за около час и даже успя да заспи.  Laughing
За честото ядене - то и на мен ми се яде често, ама все не остава ред - ям два-три пъти в деня. И то все на крак. Упражнения не правя - имам си бебе за разнасяне и количка за бутане, които ми запълват цялото време.
Бира- ти не кърмеше ли? Как разбираш колко е изял бебока? Ние си продължаваме 3 пъти през нощта, ама тя заспива рано в 8.30-9.

# 582
imam si edna mechta, на какъв биберон минахте?
ние сме с чико и днес пробвах дара на 2+, но още се олива, а с малките (0+) вече излапва всичко за 10 минути. не знам как ще разбера, че й става малък...

# 583
  • Пловдив

Vall, вярно ли е че след 2-та години неплатеното майчинство вече е 6 месеца?
Не съм Вал, ама е вярно: 6 месеца неплатен за теб и 6 за таткото .
newsm10

И мен социалните днес са ме уважили - еднократната, за майка студентка- мноооого доволно  smile3508

# 584
Елч, Ще разбереш като започне много да дърпа като цока и яде повече като време. Да си личи че и е трудно. Ядяхме с NUK, както в болницата - биба М за мляко и S за водата. Никога нямаше да предположа, че проблема е в бибата. Сега ядем с Tommee tipee с биба 2 - ей родих се. Лакомо яде мързеланка и много бързо - тя бибката има и някаква клапичка за въздух и млякото много силно бълбука /все едно ври/ докао Лора цока. Спря да се свива докато яде и вече нямаме колики. Предполагам че е от бибата или е просто добро съвпадение.

Общи условия

Активация на акаунт