Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 25 971
  • 790
  •   1
Отговори
# 585
  • Пазарджик
Бебешондел  Hug

# 586
Евридик@, започнах да й давам и от двете гърди,защото изсукваше всичко от едната,започваше да дърпа зърното и да пиши. В момента, в който й предложих другата,започваше да суче,звучно! И се хранеше поне още 5-6 мин активно!
Казваш,да й давам нощем,но тогава малката не се храни! Заспива в 11-12 и се събужда в 7-8 сунтринта! Вижда ли ти се удачно и разумно най-вече да започна да изцеждам гърдата на около час и половина м/у храненията? Започваме кърменето винаги с "проблемната" гърда ,но след 4-5 мин в нея вече няма нищо , усещам го и на напипване и тогава продължаваме с другата гърда. Към края на храненето отново се връщаме на първата гърда , когато тя вече почти не суче, но все още дърпа!
Имам съмнения и дали се храни добре последната седмица! Ака само по веднъж на ден (вчера даже беше малко по течно и не с тези бели частици вътре,както по принцип е)!  НАпишканите памперси са много!

Бубето
,
Чудесно си се сетила и сама, че като начало е добра идея да опиташ със смяна на позите. Можеш да забележиш в каква поза Владимира обича да суче на гърдата, която предпочита, и в същата поза да я слагаш и на "проблемната гърда". Както са ти подсказали други момичета, можеш да предлагаш от по-малко предпочитаната гърда, когато е сънена или когато е много спокойна, само двете сте в стаята, нищо не я разсейва и е гладна, без да е "освирепяла".

Как ти се струва също да разбереш коя е предпочитаната й поза на гърдата, от която обича да суче и да я преместиш на другата гърда, без да променяш позицията на тялото й? Обяснявам какво точно имам предвид - ако на предпочитаната от нея гърда обича да суче в легнала поза (пишеш, че напоследък се кърмите предимно легнали), дали можеш да се наведеш още малко към нея, да изнесеш долния си крак назад (за да се получи почти като полягване по корем) и да й предложиш другата, горната гърда? Или например ако я кърмиш в поза класическа люлка от предпочитаната от нея гърда, когато тя приключи с тази гърда, внимателно да я преместиш на другата гърда, без да й сменяш позицията на тялото. Така на другата гърда тя ще се окаже в поза "футболна топка".

Ти познаваш Владимира най-добре и вероятно с най-голяма точност би могла да отгатнеш какво точно не й харесва на "проблемната гърда". Дали нещо не я притиска и да й е неудобно чисто механично? Това би могло да се поправи с корекция на позата. Можеш да си сложиш шарен шал или гердан, когато кърмиш от тази гърда, за да задържиш вниманието на Владимира към нея. Много бебета се заиграват така и си засукват без проблеми, "забравяйки", че всъщност НЕ предпочитат да сучат от тази гърда  Laughing

Колкото до изцеждането, можеш да опиташ да изцеждаш по малко от непредпочитаната от бебка гърда, за да стимулираш лактацията. За предпочитане е обаче като начало да опиташ някои от предложените начини да "придумаш" Владимира да суче от гърдата, а ако нищо не сработи, пиши ми отново, за да помислим за други варианти.

Би било чудесно да си осигуриш малко почивка (таткото или някоя от бабите да идва да помага за Владимира), да спиш заедно с нея и да пиеш достатъчно количество течности.

Успех!

Пепинка1, много се радвам, че проблемът е отшумял!  Hug

# 587
Елч, Ще разбереш като започне много да дърпа като цока и яде повече като време. Да си личи че и е трудно. Ядяхме с NUK, както в болницата - биба М за мляко и S за водата. Никога нямаше да предположа, че проблема е в бибата. Сега ядем с Tommee tipee с биба 2 - ей родих се. Лакомо яде мързеланка и много бързо - тя бибката има и някаква клапичка за въздух и млякото много силно бълбука /все едно ври/ докао Лора цока. Спря да се свива докато яде и вече нямаме колики. Предполагам че е от бибата или е просто добро съвпадение.
оуу нук дара не искаше и да го помирише в къщи. дръпваше веднъж, после ме поглеждаше вбесено и надаваше вой колкото й галс държи Grinning
а Tommee tipee уникално ме кефят като външен вид. шишета са ааадски сладки, но аз нали съм старомодна и искам шишето да е стъклено, пък те са само пластмасови Sad

# 588
  • В две тъмни очички
Евридик@ , успях в скайп да си поговоря с консултантка по кърмене от Варна и стигнахме до изводът,че проблемът идва от позата! Кърхмех легнала ,защато имам проблеми с гърба и открих,че в тази поза нямам болки! Днес обаче се върнах към биологичната поза (с малко подобрение) и определено имаше ефект! Владимира се храни поне 10-ина минути от проблемната гърда, което преди това нямаше как да стане! После пробвах и в още една поза,в която малката е легнала по корем върху моя - и тази поза й хареса! Надявам се сега и лактацията да се възстанови в тази гърда! Благодаря и за идеята с шала или гердана,смятам ,че това също би ни помогнало! Благодаря ти за отговора отново!

# 589
  • ул. "Мечтание"
Бубе, много се радвам, че е било малкото зло!  Hug

# 590
Ей сега Слави каза един виц - цитат от магаданското списание "Обезкосмополитън": Жената няма излишни килограми, има просто повече места за целуване  Laughing

# 591
  • В две тъмни очички
Дейзи- и аз се хилих до сега на тея тримата идиоти - "За кво му давате да пие уиски" - хахахах накова се  hahaha

Нощни  Hug

Момичета,тъй като не ми се обяснява много много за всяко едно упражнение, ето ви едно линкче с хубави упражнения за корем
http://www.youtube.com/watch?v=3fU_8kJeXeE&feature=player_embedded - само искам да допълня, последното упражнение да не го правите, повтаря се като ефект с някой от предишните! Също така докато почивате (а това нека е около минута м/у разлияните упражнения) правете контра на мускула , демек разтяхайте го, за да махнете млечната киселина от него и да се натовари наново качествено. Обяснявам - ако правиш стандартна коремна преса, за да разтегнеш този мускул трябва да се обърнеш по корем на пода, да сложиш ръце зад тила и да се вдигаш нагоре! Важно е да задържиш така и да усещаш напрежението в мускула и как се разтяха!

Ако искате мога да намеря още упражнения, които смятам,че са добре за този етап да се правят! Също да кажа,че е хубаво да се правят сутрин на гладно,за да има ефект! И най-важното, което сигурно няма да се понрави на повечето  Mr. Green - никога не се правят упражнения само за корем!!! Много често може да получите крампа, разтягане или някаква друга травма докато правите тренировки за коремния мускул, но не на него,а на някоя друга мускулна група!Правят се цялостни тренировки,поне за тонус на останалите мускули!
След като направите упражненията най-добре е да направите и една кардио тренировка около 20 минути :тичане на пътека или в парка ,въртене на колело или най-лесното на този етап за нас - разходка с количките,ама по-бързо ходене
А ако ходите на фитнес да ви поясна - упражненията за корем се правят след като си направите програма за ръце,гърди и т.н

Тук също са добри попадения http://vbox7.com/play:c500421d

Ако някой има някакви въпроси - може да пишете на лични,за да не спам-ваме  Crazy

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 23:42 от bubeto_d

# 592
Добро утро,мами!  Hug Някоя от вас да е давала на бебчето си НУКС ВОМИКА?! Има ли ефект?

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 07:48 от gucomecanka

# 593
Добро утро!!!
Минавам само да ви почерпя - днес Бела става на 2 месеца!!!

# 594
Момичета,я кажете някой онлайн магазин с разнообразие от хубави БГ детси дрехи,ако знаете де.
P.S.Радвам се,че ви харесва почерпката.
Ама к`ви сме добрички-радвам се т`ва,мерси онова Mr. Green
аз днес открих този
http://bebeshkidreshki.com/
дано е читав, защото мисля да попоръчвам от него Simple Smile

Миналата седмица поръчахме няколко неща от там...доволна съм. Бързо свършват размерите иначе ми харесаха нещата. В понеделник обработиха поръчката и в сряда нещата бяха във Варна Simple Smile. Мисля че сряда и петък имат зареждане.

Bianka1 мерси за почерпката, да ти е жива и здрава Бела.

# 595
  • София
Честити два месеца на прекрасната Бела!   bouquet 
Иван като стана на 2 месеца, аз ги забравих и се сетих чак ден по-късно  Embarassed

# 596
Добро утро!
Bianka1 честита ви месечинка  bouquet
За ваксините аз ще ги слагам.
За захранването гласувах след навършване на 4 месеца.
За слагането по корем слагам малкия ама не му харесва за това не го насилвам.
За храненето продължавам да храня на поискване.
За кенгуруто много не го долюбваме,седим към 30мин.и после започва да се ядосва.
Сигурно не съм отговорила на много дискутирани въпроса ама доста съм изпуснала.

# 597
  • Варна
аз днес открих този
http://bebeshkidreshki.com/
дано е читав, защото мисля да попоръчвам от него Simple Smile
Миналата седмица поръчахме няколко неща от там...доволна съм. Бързо свършват размерите иначе ми харесаха нещата. В понеделник обработиха поръчката и в сряда нещата бяха във Варна Simple Smile. Мисля че сряда и петък имат зареждане.
Елч мерси,разгледах и наистина има разнообразие Simple Smile
megsy тъкмо смятах да те питам дали от там си вземала дрешките на Мартин,спортното екипче и маратонките ми се сториха познати Wink/от снимкие ви във Фейса/.Да те питам,кой размер поръча-62 или 68,а за обувчиците 1 или 2?
Честита месечинка на Бела на мама Bianka1 newsm38 newsm38

# 598
Честита месечинка на Бела. Бубе упражненията са страхотни дано само устискам да ги правя редовно. И да намаля лошите храни де

# 599
Добро утро! Simple Smile

Хайде и аз да кажа за ваксините Simple Smile - категорично за, иначе не бих била спокойна. И да, добре е мнение да се излага, а не да се налага ....
Уф, аз тази нощ не се наспах и сега ми е едно тегаво..Но поне слънцето се показва, да се надяваме на разходка. Бубе, благодаря за инфото и съветите - не знаех, че тичането е добър начин за стопяване на коремчето. На мен това ми е най -проблемното, най-дразнещо място. Лошото е , че когато не съм се наспала ми е трудно да си контролирам апетите и се храня безразборно. Мечтая си за един 8 часов непрекъснат сън, но не би...

Общи условия

Активация на акаунт