Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 25 908
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
И покрай мен по-вечето майки са на АМ. Гледат ме странно като съм на разхода и трябва да я нахраня, ноооооооооо не ми пука. Исках да кърмя ще кърмя докато мога

Не е лесно да се кърми, затова повечето се отказват. И около мен  повечето се отказаха от кърменето.Трябва да си твърдо решил да не се отказваш, че да успееш.

Ноеми, много ми хареса схемата за захранването и мисля,че ще ми е от полза.

# 691
Охххх, от 4 дни се опитвам да изчета всичко, че да мога да пиша.
Ще започна от зад напред - за злоядството - не е въпрос само на личен пример. В моето семейство няма злояди - освен мен. Като дете само повтарях - това не ям, онова не ям, то и сега не съм много по различна.
За килограмите съм плюс 1-2 и то две седмици след като родих, но не съм почвала да мисля да ги свалям. Влизам си в дрехите и не ми тежат, но скоро и за тях ще се сетя.
Ваксините ще ги слагам, бащата също е на това мнение. Както каза Ноеми, не ми се ще един ден да съжалявам, че не съм го направила. А и смятам, че колкото и да ни е зле държавната политика в сферата на здравеопазването, няма да решат да вредят на децата, ако рискът е по- голям при слагането.
Имаше и друго, но ....

# 692
  • София
Здравейте, не успявам да ви чета  Blush но поне да се отчета Simple Smile

Бяхме днес на ДК - за 22 дни Никол е качила 800 гр и 4 см  Laughing или е 4180 гр и 55 см. Много съм доволна!!!

Днес ставаме на 2 месеца  Flutter

Нощни очи, честита ви месечинка и на вас!!!    bouquet  bouquet  bouquet

Надява,м се скоро да успея да ви изчета! За анкетата - смятам да захранвам поне след 6 м.  Heart Eyes

# 693
А на мен последните дни кърмата ми намаля драстично...  Confused Сега се наливам с чай час по час....

И при мен така  Confused, ти какъв чай пиеш, аз си взех от този на Хип, ама ако има нещо по-добро дай насам  Flutter

Снуки, Hug радвам се че Ники наддава добре, как сте с храненето?

# 694
  • София
Жоржи  Hug благодаря! Никол е на кърма и АМ, кърмата ми се увеличи през последните 2 седмици. Давам и да суче от едната гърда колкото иска (обикновено е почти час) като след това като я стисна (гърдата) има още мляко. След кърмата изяжда между 20 и 100 гр АМ Hug Апетит има огрооомен Simple Smile

# 695
Постът ми от сутринта останал непобликуван, че много бързах да изляза:)
Пускам го сега и връщам назад да чета Simple Smile

Доброоооооооооооооооо  Hug

Ети, нищо не казваш за гърба...Да не сте използвали спането на бебето за "наместване" Simple Smile

Ви, чудна закуска.  Hug

И сега, с риск да ме нападнете, че пускам плашещ материал- http://www.zoomania.org/%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0% … D0%B3%D0%BE-16012

За тези, които смятат да хранят основно с готови пюрета. Прочетете сега, за да го имате предвид по-нанатък, като стане време за " манджа"  Peace
Хубав, слънчев и усмихнат ден!

# 696
  • Русе
Здравейте, рядко се включвам, но поне да се отчета.
Ние сме добре - хапваме, спим и се разхождаме. Не ми остава много време да седна и да прочета написаното  Embarassed По някога Теди спи няколко пъти по 20 мин. през деня и аз гледам да оправя хаоса около нас. Снощи даже си помислих, че Йоан няма да има къде да легне милия, защото съм му заела и двете легла на детето с пране или за прибиране или за гладене  ooooh!
Аз от няколко дни имам дискомфорт с едната гърда, явно сме успели да я поразраним малко с Теди. Но и тя започна изведнъж да се понапълва повече  Rolling Eyes
За захранването писах, когато детето си покаже. Йоан като малък всичко ядеше, но сега нищо сготвено  #Cussing out Започнаха го зъбите и от тогава започна да ми отказва храни. После в ясла и ДГ несъм ги карала да го насилват да яде каквото и да било. Ако иска яде, ако не кара само на хляб. Сега, ако имат месо с ориз/зеле и т.н. или риба с варени картофи му слагат само месцето в чинията. Да не се цапа с другите продукти и той, ако има желание го изяжда. Малко ми е кофти, че така се занимават лелите с него, но имат желание да го видят да яде нещо различно от хляб на обяд. Супи там не близва, в нас много рядко. Аз готвя и предпочитам готвено. Баща му и той.

# 697
  • София
Много хубава разходка си направихме Simple Smile Сега, по примера на Биричка, дребата спи в коридора, а аз пия кафе във форума.

За кърменето - сега е на мода, ние сме демоде. Антоанета,  не мога да се съглася, че да се кърми е трудно. Напротив, на мен ми беше по-лесно и ми се искаше да я кърмя възможно най-дълго.

Мила, гърбът е на обезболяващи инжекции (благодарение на което само усещам лека болка, но тя не се разпространява) и противовъзпалителни лекарства в момента, а в понеделник ще го водя на ЯМР. После ще докладвам.

А има ли рапично масло в готовите пюрета??? newsm78 Аз на първо време ще се пробвам с домашни, пък да видим колко ще ми продължи ентусиазма.

# 698
Ети,ще ти кажа защо се отказват около мен.

1.Искат да отслабват.
2.Искат да пушат.
3.Срам ги е да кърмят навън, а не им се прибира..
4.Не им се чака да сучат бебетата по  час.

Рая вече 5ти ден не е акала.

# 699
  • София
Направо ме уби. Не се бях замисляла за никое от горните, освен отслабването, но си доказах, че с балансиран режим може да се кърми и отслабва.

Пробвай с термометър, колкото и да го отричат.

# 700

1.Искат да отслабват.
2.Искат да пушат.
4.Не им се чака да сучат бебетата по  час.

smile3544 smile3544 smile3544
С три думи- не им се занимава...

Ей, измъчихте се с това акане  Confused
Вяра е така..не ака по 3 дена, че после се разтоварва като самосвалче...А Жана пък по 15 пъти на ден  ooooh!

Ети, четох за инжекциите  Peace Ама реших да се пошегувам. Явно неуместно  Confused Извинявай, ако съм те засегнала  Hug

# 701

1.Искат да отслабват.
2.Искат да пушат.
4.Не им се чака да сучат бебетата по  час.

Егати доводите   Shocked. Ужас, нямам думи. Всеки сам си решава все пак, ама ... не можах да се сдържа, да не се възмутя  Crazy.
Според мен кърменето е в пъти по-лесно.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 17:07 от kakadaka

# 702
  • София
Мила, в никакъв случай не си ме засегнала Hug

# 703
  • София
Antoaneta,  и Йоана ака вече по веднъж, макс.2 пъти седмично, но не я тормозя повече - очевидно няма запек, няма дискомфорт и като реши се изаква от раз. А и казват, че е нормално за кърмени бебета.

Иначе за кърменето - за тези, които имат много кърма, е лесно. При мен обаче кърменето следобед е през час до вечерта до 8. Вярно е, Йоана наддава, но през по-голямата част от деня се кърмим. И това не е скок в растежа, тя така си суче от както се е родила, а на мен не ми се увеличава кърмата забележимо, въпреки чайовете, които два месеца пия, 3-те литра вода на ден, ядките и всякаквите други неща, които ям за стимулиране на лактацията. Трудно ми е и то много, но знам, че това е най-доброто за нея и ще го правя, докато имам достатъчно кърма.

Момичета, вашите бебета плюнчат ли се? На Йоана непрекъснато и тече слюнка от устата и прави балончета... Педиатърката каза, че били зъби, но педиатърката ми е толкова неприятна, че не знам дали да и вярвам..

# 704
  • ул. "Мечтание"
Каква мода, какви пет лева?!  Rolling Eyes
Кърменето е нормалния начин на хранене, всичко друго е алтернатива...

Общи условия

Активация на акаунт