Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 10

• 60 452
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Ибрахим,благодаря за превода!
Май имаме шанс за нещо по-различно.
Кутийка бонбонки за теб.
Грабвай ги бързо докато този лакомник не ги е излапал!

.

# 76
Ибрахим, благодарско за интервюто!   bouquet

*Имате ли препочитания към някой от героите?
Според зависи,но по често поткрепям май мъжете герои.Аз съм писател ,никога не се знае.

Thinking
И аз се чудя дали предпочитам повече мъжете...особено за сценаристи... или трябва да избера нещото, с вид на чистачка в училище  Thinking :

# 77

Лили е права.Човек не може да ви настигне.
Много хубави постове прочетах на Ари и peregrin!!!  bouquet  bouquet
Мили дружки,не знам дали съм оптимиска ,но ми се  иска да бъда,
защото ми омръзнаха истеричните крясъци на Хюрием.
Мойта слабост е султанчето и не ми се иска такова безочливо и
злорадо същество да бъде до него.
Историци , изследователи,писатели са на различни мнения за много
от събитията по това време.Но знаем ,че по един въпрос всички са
единодушни.Сюлейман Великолепний е обожавал Хюрием през всичките години на
съвместния им живот.Нима е възможно 40 год.да обичаш такава жена ,каквото ни
я представят до сега?
Оптимизамът ми идва по същата причина, по която и на Пенда.
От силно отрицателния образ на Хюрием губи и образа на Султана.
Така,че очаквам да видя конгломерат от качества,с които е заслужила голямото
 доверие и любов на Сюлейман,заслужила да носи името Хасеки-султан.
След като прочетах интервюто оптимизама ми се засилва.
 Гласувах за Хюрием.Ще видите ,какъв зажаднял за любовта и ще се върне
султана?Само не предвидих дали няма да се върне много скоро след раждането. newsm78

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 18:50 от nadejda2639

# 78
  • Атлантис, Галактика Пегас
Договора на актрисата играеща Виктория не беше ли за няколко серии newsm78 За това гласувах за Виктория и Хюррем. Като моето предположение че по време на хелвета Виктория ще се опита да убие Сулейман, безуспешно естествено Wink и съответно следваща ще е Хюррем.
А защо не сложихте Махидреван в списъка? newsm78 Wink Съвсем я отписахте.  Mr. Green
Аз също искам да ви поздравя с една прекрасна песен за Любовта, от една прекрасна Рок опера.   bouquet Hug Peace

Имах щастието да гледам Н.Караченцев като Рязанов. Беше невеоятно. Ех, детство... Mr. Green

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 20:12 от Kordelia

# 79
peregrin, мисля, че преиграваш в оценките...  Shocked
Хайде по-спокойно...  Stop Иначе ще си помисля, че избиваш някакви дълбоки комплекси.  newsm78

# 80
# 81
Корделия Peace Виктория- има логика-тя е с цел в харема-и няма да пропусне първата възможност да се опита да убие Сюлейман- и тогава ще се питат-кой я вкара в двореца newsm78  Ибрахим Mr. Green а може би Матракчъ ще го отнесе newsm78

# 82
  • В тъмната гора.
   Pargalı İbrahim fenomeni
[/quote]

Да ме извинява скъпия ми приятел  Халит Ергенч, но в ВВ Сюлейман изглежда няма харизмата на Ибрахим Паргалъ.
Окан Ялабък с този сериал в едно ще увеличи двойно-тройно почитателите си.  В сряда вечер гледал новините, зяпачите дошли на снимачната площадка са попитани – „Заради кого дойдохте?” и те извикали „заради Ибрахим Паргалъ”. Този изграден образ на Ибрахим Паргалъ се харесва на жените и специално на младите госпожици.
Първото, което е изключително страстна и романтична любов. Изкусно с майсторлък борави и със сабята и с цигулката. Разбира душевността на жената, знае как да се държи и да я направи щастлива. Освен това с членовете на харема на Сюлейман си играе на дама и ги мести като пулове.
Халит Ергенч, за да може да се спаси /реномето си/ все още не е пуснал в действие погледите си от 1001 нощ./явно става въпрос за решителните и гневни погледи/
Вместо като величествен падишах, той се държи като влюбен гимназист. В предвид това човек започва да мисли  и да си задава въпроса–„Нямаше ли да е по-добре ако Сюлейман беше Окан Ялабък, а Халит – Ибрахим Паргалъ?”
От този ъгъл има ли въобще военни действия???..знам, но сякаш тази седмица сцените с победата над Родос бяха направени по-внимателно. Много сполучливо са избрани крепостите на Мармарис. Компютърните графики също бяха по-добри сравнение със старите епизоди. Но ако можеше декора на платноходката в която се намираха Паргалъ и Сюлейман да бъде по сполучлив. При посещението ми на снимачната площадка платноходка бяха я направили като стая.....За да имитира вълнение в морето оператора от четири-пет ъгъла клатеше камерите. Епизода го завършиха използвайки мини-кафетерия в ТЕМ-студията.
В последните две изречения авторът недоволства от видяното.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 08:33 от Мишел_

# 83
Халит има осанката на султан, а Ибахим има сервилно държание и Окан се справя отлично с ролята си. Така си е добре разпределението !

# 84
Джейн 6,
прочетах с голямо удоволствие постати.Благодаря ти!
Скоро препрочетах романа на Павло Загребелни,където образа на Хурием е съвсем различен
/и даже симпатичен/ от сериала до момента и за мое голямо удоволствие се препокрива с това което пишеш ти.Имам един въпрос към теб:Загребелни цитира името на Хасан ага,който е бил нейно доверено лице/бивш еничар/,за който в епилога твърди,че е действителна фигора посочен в писмата на Роксолана.Любопитно ми е ,защото писателя също казва,че няма нито един доказан факт, че  има участие в каквото и да било убийство.Обаче изказва предположение,че имено този неен довереник,
който с различни способи, най-вече подкупи  и носи вести,дочути неща и слухове за нейните и на султана врагове и е възможно да е попаднала на нещо силно уличаващо някой от  приближените на султана и да му ги е предала .Та въпроса ми е:Срещала ли си името на такова лице в историческити
материали ,които си чела.
Благодаря предварително и моля за извинение ,че те притеснявам.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 21:05 от nadejda2639

# 85
  • Атлантис, Галактика Пегас
nadejda2639 , позволявам си да те корегирам - Павло Загребелни  Peace

# 86
Халит има осанката на султан, а Ибахим има сервилно държание и Окан се справя отлично с ролята си. Така си е добре разпределението !

Елпидаsmile3501 smile3501 smile3501
Мишел нещо май се е объркала...  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 87
  • София
Това не е мнение на Мишелчето, а превод на "Феноменът Паргалъ Ибрахим". Wink

# 88
  • В тъмната гора.
Преводът е проверен и въпросното изречение си е точно така както съм го написала.
Това са чужди думи, това е превод и изречението е елементарно.
jupetrov7  не търси под вола теле, ако не ти харесва прочетеното, защото по този начин обиждаш. Какво като си професионален преводач, ...но не си преводач от туски, а и тук всичко е на доброволни начала. Нямаме нужда от забележки и наставления на ЛС.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 09:24 от Мишел_

# 89
МИШЕЛ  smile3501 newsm51 благодаря за превода на статията Hug

По величествен великолепен и достолепен султан от Халит няма Peace

Хубавец  е Окан,и хубаво си играе ролята- заслужава да си има много обожателки и фенове Peace
Несъмнено има доста харизматични личности, но неустоимата магия Халит  bowuu за мен е единствена Peace  Embarassed Heart Eyes  Joy
А колкото до слабостите при снимките- е нека да ги критикуват- та да се подобряват и да ни дадат най доброто Rolling Eyes

Мишел, това е статията ,която Пенда постна ,а тя чрез гугъл каза какъв е тона в статията.
Естествено е ,че ти вярваме, предполагам ,че някой може да не е прочел предните страници и да си мисли че правиш коментар Joy
Но дори и да беше коментар,всеки има право на лично мнение Peace за това е темата Hug

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 22:33 от Lilims

Общи условия

Активация на акаунт