Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 10

• 60 440
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Ани, поздравления за темата и много благодарности за труда и старанието да създадеш приятно кътче за отмора и размяна на мнения за този чудесен сериал. Както винаги чудесно оформление.

Радвам се, че в темата пишат преимуществено интелигентни и любознателни хора. Доста от тях  черпят информация от извора и аз се радвам на възможността да науча чрез тях много и интересни неща за тази далечна епоха.
Ибрахим (не от сериала), радвам се, че не си излишно докачлив и приемаш с чувство за хумор написаното, както всеки интелигентен човек. Чета твоите постове с голямо удоволствие.

А на прекрасната Валиде султан пожелавам да бъде дълги години в такава великолепна форма и да радва почитателите си.
Nebahat Çehre,

# 16
Мишел, толкова много любов... ама все ми се струва че Ибрахим се води по рефрена на онази песен на Пугачова... "все могут короли... женится по любви не может не один, не один король"  Wink Не знам, дали истински я обича Хатидже, но не се опитва да защити тази любов, както каза Lilims не ми допада това че го изкарва на по слабите...  Peace
стана ли време да си ходим в новата тема?  newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=570480.0

Аз не мисля така. Незнам какви мъже сте срещали, но не е нужно да трепери целия, за да стане ясно, че обича. Сюлейман колко пъти му предложи да си вземе някоя от робините, но Ибрахим е влюбен във сестра му и не се интересува.
За Ибрахим любовта на Хатидже е много важва, защото тя му доказва, че и той е човек не само роб...и на него е позволено да обича и да бъде обичан, защото любовта им е взаимна и споделена.
А за отношенията им  с Хюррем, мисля, че Хюррем е виновна за тях.  Тя си спечели враг в негово лице, защото първа се заяде с него. Той я попита на терасата- "Какво има, проблем ли има?", а тя отговори - "Да, проблемът си ти. Прекарваш много повече време със султана, отколкото аз."
За мен това са думи на разглезена пикла, която се е самозабравила. Дошла вчера и вече държи да обсебва султана, при положение, че той управлява империя, а не си подмята от сутрин до вечер онази си работа. Тя настрои всички срещу себе си и сега бере плодовете на омразата им.
Снощи Нигяр калфа я посъветва да отиде и да целуне ръка на Валиде, да я помоли за прошка, да влезе в техния кръг, да я предразположи. Но Хюррем отказа, защото била горда, не искала да го прави. И когато Айше я нагруби, излизайки навън с Нигяр тя попита, защо всички я мразят, а Нигяр отговори, че това се дължи на собственото й отношение и държане спрямо тях.
Дано Хюррем проумее, че в един дворец има порядки, йерархия, подчинение.
И най-лошо впечатление ми направи вчера, че отказва да УЧИ.  Да се учи да чете, да се учи на държание, да научи всичко, което може да вземе от Нигяр. Страхувала се за Мехмет, а и главата и била бръмнала вече. Толкова е първична понякога, а ако се вслушва в по-опитните ще и бъде по-лесно. Образа, който са и създали сценаристите, не я поставя въобще в добра светлина. Тя е жена абсолютно нетипична за мюсюлманския манталитет и няма начин турците да не я намразят.

Подкрепям те напално!   newsm10

Искам да допълня още нещо - Хюррем беше единствената, която дори не се сети да благодари на Виктория, че е спасила шехсадетата. Ама защо ли да благодари?  Naughty Според нея всички са и длъжни...  Whistling

# 17
Мишел, страхотна си истинско удовоствие е човек да чете твойте постове напълно съм съгласна с теб.   bouquet  bouquet  bouquet

# 18

Сега успях да прочета превода от снощи.Благодаря на преводачките!
За труда и всеотдайноста  omm omm omm
На Ани за темата,снимки,линкове  Hands Clap  Hands Clap  Hands Clap
Моето мнение за вчеращния  епизод  е,че от всички изцепки на Хюрием в сериала
до сега/като изключиме случая с Мария,защото там имаше и подтърпевщ/снощната
изцепка след пожара беше най-нагла и аругантна.Това ,което последва от страна на султана
беше заслужено и справедливо.
Хареса ми реакцията на Сюлейман.Не крещи,говори кротко ,но с тон не търпящ възражение,
както преди с Махи, така и сега с Хюрием.Но с последвалата реакция да пожелае да види само
 детето, да подаде ръка на Махидерван ,което е знак на опрощение,след което да не си вземе
 довиждане с нея ,направо и бръкна в мозъка.
Тъй като на мен лично решенията на сценаристката ми лазат вече по нервите относно образа на  Хюрем,много се надявам за предстоящия епизод да реши ,че след като султана я сложи на място
Хюрием си взима сериозна забележка и вече да я видиме в светлина,която поне малко да отговаря на историческия образ.
.
.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 15:58 от nadejda2639

# 19
  • В тъмната гора.
Мишел, страхотна си истинско удовоствие е човек да чете твойте постове напълно съм съгласна с теб.   bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря , дано не ви досаждам днес съм много продуктивна.

Аз не съм анти Хюррем, снощи когато влезе при Махидевран, Хатидже и Гюлфем и им каза за не оплакват султана, да не го отписват, че той е жив...Такова удоволствие ми достави, че нямам думи да го изразя. Много ярко застана образа й на фона на общото отчаяние.
Ако сценаристите се погрижат да оправят образа й, много малко ще са против Хюррем и то най-вече по някакви се техни причини. Не сме виновни, че така са изложени нещата. Макар да харесвам много артиста и на Ибрахим понякога му слагат едни усмивки, от които на човек да му призлее, но....ако ние имахме думата..но я нямаме.

# 20
Мишел напълно поткрепям съжденията ти...тук права уговорка ,че долунаписаното се отнася за героинята Хюррем(от филма).Още снощи след края на епизода написах ,че искренно се смях на някои от сцените...жалкото е ,както и Мишел написа ,че Хюррем още не осъзнава ,че е на грешен път,тя дотолкова е обсебена от СС и властта която и дава тази връзка ,че се самозабравя.Сама се вкарва в някакви филми,които от лаф стори може да се превърне в филм на ужасите.И Сюлейман и го намекна не двусмислено.Ейваллах на Виктория,хитра ,умна ,и най-вече последователна, личи си ,че е от сой,и как бързо схваща и се ориентира в обстановката.За СС за първи път видях истинския султан във вчерашния епизод,хареса ми.За адаша вие си знаете  Joy Joy Joy.

# 21
Забелязвате ли ,че в постовете се коментират основно Хюррем и Ибрахим.Не мога да си представя какви султани ,щяха да се извъдят ако Ибрахим беше Султан на ОИ и Хюррем беше негова жена.Между другото в някои исторически източници се споменава ,че именно Ибрахим е представил Хюррем пред Султана,ако е вярно ,ей на това му се казва да си вкараш таралеж  в гащите.Според други това го е направила самата Валиде Султан,аз съм по склонен да вярвам в този вариант ,просто такава е била процедурат тогава.Разбира се не се изключва и варианта СС сам да си я харесал ,но категорично мога да кажа ,че не е било така както беше представено в филма - изтеричен вик "Султан Сюлюман" и последвал припадък.... Crazy.От както се излъчва сериала ,всички Сюлеймановци в Турция са станали Сюлюман  newsm78.

# 22
Малко извън темата за което се извинявам ...Надежда тези снимки които постваш ти ли ги издокарваш такива или?Прекрасни са,става въпрос за тези...как да ги опиша по точно ,тези които са като гоблени или нещо такова.

# 23
  • В тъмната гора.
От както се излъчва сериала ,всички Сюлеймановци в Турция са станали Сюлюман  newsm78.

rotfImbo

# 24
От както се излъчва сериала ,всички Сюлеймановци в Турция са станали Сюлюман  newsm78.

rotfImbo

rotfImao rotfImao rotfImao tooth thumbsup

# 25
горките СюлЮмановци, сигурно е доста депресиращо  Mr. Green Crazy

Между другото в някои исторически източници се споменава ,че именно Ибрахим е представил Хюррем пред Султана,ако е вярно ,ей на това му се казва да си вкараш таралеж  в гащите.Според други това го е направила самата Валиде Султан,аз съм по склонен да вярвам в този вариант ,просто такава е била процедурат тогава.
Ibrahim, Наистина ли има такива източници? Имам предвид официални /пък дори и уики  Mr. Green.
Според Пабло Загребелни   Wink Ибрахим я подарява на СюлЮман чрез Валиде, и т.н., но това си е неговата версия. Както и раждането на Селим по време на сватбата на Ибрахим и Хатидже, за което ти спомена преди време Whistling

наистина ми е любопитно има ли официални източници или визираш романа?

# 26
  • Атлантис, Галактика Пегас

rotfImbo
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 27
Корделия,поздравление за вица и материала в пост 702.
Не си оставяш каруцата в калта!  Hands Clap

# 28
# 29
Да,Ибрахим.Аз.

Общи условия

Активация на акаунт