Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 10

• 60 533
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Изгледах епизода чак сега. Embarassed Лили, Тинчето го нямаше, защото се зачете в едно дело, после във второ чрез препратка, стана й интересно, й се отплесна (за първи път ми се случва, заклевам се). Shocked hahaha hahaha
Спокоен беше епизодът, пак ми настръхнаха косъмчетата с Ибрахим и Хатидже, но краят беше... Shocked "Дотук беше, Паргалъ..." Confused Не знам защо, но първо се сетих, че може Хюррем да поспаси положението. Rolling Eyes
Иначе в тази серия Хюррем ми хареса много - даже най-много от всички (да се изненада човек Laughing). Първоначално я гледах както обикновено (злобно, демек Mr. Green), че отказва да прегърне и дори да погледне дъщеря си, но после така мило й говореше "живот мой си ти", "частичка от душата ми си, частичка от мен си", "майка ти много, ама много ще те обича, дай Боже и баща ти да те обича...", че драго ми стана. И като послуша Нигяр (за първи път и ето, че не бърка!) за това с джариетата... много ми хареса Хюррем в този епизод, наистина. Имайки предвид, че още в миналия ми допадаше, сега още повече... явно наистина започва тенденцията с "оправяне характера" на Хюррем - сигурно ще започна да я харесвам. Heart Eyes

# 301
Сара бри   bouquet....писах за края на епизода защото успях само него да изгледам , но сега го гледам от нета...е излъгал съм се и началото е било интересно...раждането. Joy Joy Joy Жалко ,че сега ще чакам ,цели 2 години до следващото ,но и СС е човек ,явно и той е имал засечки със силяха,иначе ХС щеше да ги народи всяка година.

# 302
Сара бри   bouquet....писах за края на епизода защото успях само него да изгледам , но сега го гледам от нета...е излъгал съм се и началото е било интересно...раждането. Joy Joy Joy Жалко ,че сега ще чакам ,цели 2 години до следващото ,но и СС е човек ,явно и той е имал засечки със силяха,иначе ХС щеше да ги народи всяка година.

Евала ти правя бе, човек. Аз за да те чета, седнах да гледам, а теб те няма. Купи ли си тапи за уши?  Grinning

# 303
t1n43t0, може и да я заобичаш до края на филма, Хюремката. Всичко зависи от това, какво е решила кака Мерал.  Simple Smile

# 304
Иначе Хюррем в този епизод по ми хареса,по сдържана,по прагматична и тактична е....имаше моменти в които ми напомняше на Сашка ,но ...това са малки кахъри.В епизода за пореден път ме учуди и подразни лековерието на ориенталеца ,пример -Хюррем отиде с подаръците в харема , и каза ,че са по повод завръщането на Султана , и онези джариенца 100% са и повярвали,и после със седмици са разказвали колко много Хюррем обича Султана и т.н.И така от джарие на калфа,от калфа на ашчия,от ашчия на Ашчи баши ( Шекер ага),и от там хоп на еснафа на пазара и ето как се роди легендата за любовта на Хюррем към Султан Сюлейман. Joy Joy Joy

# 305
  • София
t1n43t0, може и да я заобичаш до края на филма, Хюремката. Всичко зависи от това, какво е решила кака Мерал.  Simple Smile
Казвай ми Тина или Тинче... Hug Не вярвам да я заобичам, но ще я понасям и харесвам... Whistling

# 306

Евала ти правя бе, човек. Аз за да те чета, седнах да гледам, а теб те няма. Купи ли си тапи за уши?  Grinning

Забравих,но децата ги пратих в детската ,че след тези сцени ( две моми са) ,ще ме оставят без внуци на дърти години #2gunfire

# 307
Оф, какво да кажа, Ibrahim, няма какво да ти се противоречи, защото е така. Но и след 5 века, тоест към днешния ден хората най-общо не са много по-различни, предсказуеми и подкупни...

# 308
Явно някои хора имат по- голяма склонност към властолюбие,природата им е такава,и  не признават нищо пред целите си да се домогнат до това.Хюррем явно е била такъв тип.Сега всички подръжнички на Хюррем ,ще скочат,чакайте.Някои ще кажат времената са били такива.Не е така.Човешкото зло не може да се крие зад фрази като "Времената са били такива". И за разлика от Тина ,се съмнявам да заобичам Хюррем под каквато и да е форма - в сериал,в балет ,в роман ...лошо е когато си запознат с действителността,тогава искаш или не ,си предубеден.За следващите епизоди каквато и да ми я представи Мерал,мнението ми няма да се промени.Е сигурно и аз ще имам моменти на умиление ,но след като се ущипя ,ще се събудя.

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 02:10 от Ibrahim

# 309
Ибрахим....Ибрахим е друго тесто,той не обича заради властта ( каква ли власт може да му даде Хатидже ,след като самата тя няма правото да избере дори мъжа за когото да се омъжи), той властта си я има,благодарение на приятелството си със Султана.Някои ще кажат ,че пак си е форма на зависимост ( влиятелен приятел-влияние-власт),не така .Ибрахим не е искал това приятелство,той е бил принуден да е приятел на малкия престолонаследник,и това най - добре си пролича в блясъка в очите му когато си спомни за родния дом. Някой писа ,че така ни го представя Мерал,но той е бил такъв - умен ,интелигентен ,владеел е няколко езика,и защо се учудваме че чете "Божествена комедия".Докато Хюррем е зубрела строфи от Курана,за да угоди на СС и на многострадалните османски поданици,Ибрахим е четял Европейска литература.В Турция за него казват "На този свят има двама Ибрахимовци,единият е събарял паметници ,другият е издигал".Е нашият бил втория,издигащият. Peace

# 310
Ето още две снимки на въпросното дете. Сигурна съм че не е Али Ергенч.

# 311
Ти поне си предубеден поради някакви си причини и си го казваш. Други се влияят от показаното във филма, трети се предържат към дадена книга, четвърти към др.източници и т.н. Само един господ знае кое как е било тогава, бих казала аз, въпреки факти и документи. Ако не е била Хюрем, щяла да е някоя безгласна Гюлчичечка, по-добре ли щяло да е - все тая. Погледнато по-генерално, цялата им система е толкова порочна, че... С тези хареми, с тези братоубийства сами са си слагали прът в колелата на каруцата. То всяка империя отива рано или късно на кино, но все пак. Хората по това време с какви работи са се занимавали! Морските нации примерно. Започнали са да откриват нови светове. Франсоа I е изпратил флотилия да проучва новите земи и т.н. Е, нищо че самият той после е срам за европейците заради съюза си със СС, все пак Хабсбургите удържат и Виена не пада при никоя обсада. А конкретно до филма - доста тенденциозен. И доста нереално са представени някои хора, събития, обстановки, има преплетени факти, разместени времево събития, то худ.интерпретация ясно, ама прекалено нагласено ми идва. Гледам с надежда да се опровергая, но досега не се получава. Явно, че резултатът от голям бюджет не винаги е блестящ.

# 312
Само не разбрах, руския от къде го знае Ибрахим, че чак превеждаше на руския пратеник в някоя от сериите.

# 313
Само не разбрах, руския от къде го знае Ибрахим, че чак превеждаше на руския пратеник в някоя от сериите.
[/
Хахаха за руския Мерал малко се е престарала,аз поне никаде не съм срещал ,че Ибрахим е знаел руски ,поне до толкова ,че да превежда,за гръцки ,италиански и албански да,но руски  newsm78

# 314
Както за мен беше учудващо ,когато Валиде Султан проговори на Александра (все още ,тогава),на руски.

Общи условия

Активация на акаунт