По колко пъти през деня и кога спят вашите едногодишни деца?

• 22 573
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
Моника спи по веднъж - от 13 до 15ч и то от 7 месечна някъде.
Вечер ляга горе-долу в 20ч30.

Съгласна съм с Мимка, ако издържи до обяд и след това си легне ще е най-добре като че ли.
Използвай евентуално смяната на времето за да "спечелиш" един час.
Успех  Hug

# 31
Моята принцеска е на 1г. и 1 месец и спи само един път на ден след разходка от 12/12.30 до 15.00/15.30,вечер заспива към 21.30 часа

# 32
Дъщеря ми се събужда в 7.30 сутринта, стои будна около час, давам й мляко и заспива за около 30 мин. Следващият й сън е след обяда в 14.00 ч. и е някъде 1.30-2 часа. Слагам я вечер да спи в 20.00 ч.

# 33
  • София
От скоро започна да спи по един път на ден, след обяд - за около два часа и половина.

# 34
А как точно регулирахте режима на децата си? Заигравате ли ги, извеждате ли ги? С храната как стоят нещата?

Излизахме навън, така или иначе трябваше да вземем храната от кухнята.

# 35
Дъщеря ми нямаше 11 месеца, когато почна да спи веднъж дневно - само следобед. Много рядко, ако пътуваме или ако се е събудила много рано сутринта, дремва за кратко и обикновено така си разваля следобедния сън Mr. Green. Но пък през нощта спи спокойно и не мисля, че й липсва сън.

# 36
  • Mediterraneo
Все още спи по два пъти. Опитвам се да махна сутрешното спане, но не ми се получава. Става много рано сутрин, обикновено в 6 и нещо. Ако към 10-11 не дремне, в 12 е умряла за сън и заспива без да яде. Това води до кратък сън, около час, по никое време на деня. БЩе се опитвам малко по малко да измествам часа на сутрешния сън, та да го откаже. Че скоро ще тръгва на ясли...

# 37
  • София
На годинка спеше вече по един път през деня - дълъг 2-3 часов следобеден сън. Сутрин не се будеше рано, но пък и вечер заспиваше към 22. 

# 38
На 1г. синът ми спеше 2 пъти на ден- от 10 до 12 и от 3-5.

# 39
Според мен детето ти преминава от спане два пъти на ден към един. При моето този период започна някъде на година и две седмици и приключи на скоро. Това е един такъв период в който веднъж му е малко, а два пъти са му много. Освен лекичко да започнеш да му изместваш с мъничко обедния сън и така постепенно да отпадне този към 18 и направо да ляга вечер по-рано. Смяната на времето може много да ти помогне, миналата година моето дете при тази смяна си махна само нощните хранения( аз не исках. мислех че е рано). Обаче когато по някаква причина моята не си доспи на обяд, следобед гледам пак да я приспя за малко, защото като е недоспала е супер нервна и нощният сън също не е спокоен. Някои майки ми викат, че като не спи през деня, ще спи по-добре нощем, но при нас е обратното, наруши ли си ритъма на сън, става страшно, много трудно заспива после като е преуморена и са едни ревове.

# 40
От 2 дни насам сам си премахна спането сутрин, сега заспива към 14.30 ча до 16.30-17.00 ч. След това заспива към 21.00 ч. През нощта се буди по 2-3 пъти, за да суче, напоследък е неспокоен.
Ще видя дали така ще се задържи или пак ще иска да спи по 2 пъти на ден.

# 41
От 2 дни насам сам си премахна спането сутрин, сега заспива към 14.30 ча до 16.30-17.00 ч. След това заспива към 21.00 ч. През нощта се буди по 2-3 пъти, за да суче, напоследък е неспокоен.

Дано се наредят нещата.  Hug
Може неспокойството да е от нещо друго.

# 42

Дано се наредят нещата.  Hug
Може неспокойството да е от нещо друго.

О, да, неспокойствието е от растящите зъби, а не от променения дневен режим на сън.  Simple Smile

# 43
синът ми е в 8 месец и спи по 2-3 пъти на ден.вашите бебета по колко пъти.

# 44
От 2-3 седмици насам не спи денем. Много ѝ се спи, но не иска да затвори очи и да спи, опитваме какво ли не. Досега работеше приспиването в количка, но вече е ужас. Само като усети че я слагаме там и почва един рев, по 40 мин се приспиваме, а спи само 10-15 мин след това  ooooh!
И така долу горе 3 пъти на ден, т.е. 3 пъти дневно има по кратка дрямка от по 10-15 мин. Ако е навън и е много изморена се отпуска до 30 мин да дремне, но това е абсолютния максимум. Дано е период и го израстне и пак почне да спи през деня.

Общи условия

Активация на акаунт