Отбиване?

• 65 689
  • 835
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Грозно завидях ku[d]ku[d]yaka Laughing
Още се мъчим един друг, Мека Мария ли съм що?!

# 31
Абе и аз си завидях сама на себе си Simple Smile Изобщо не предполагах, че ще е толкова лесно. Като гледам, разликата им е точно 6 дни Simple Smile
Тръгването ми на работа определено улесни нещата, както и даването на шише с АМ. Той от четиримесечен не пие нищо друго освен кърма, беше отказал шишетата и с притеснение му купих първата кутия с АМ миналия месец, обаче си хвана шишето и го изпи, все едно само такова е пил. И така един месец - през деня си пиеше от шишето, после и вечер, после и сутрин и нещата станаха от само себе си.

На обяд баба му му дава шишето с АМ, слага го в количката в коридора, той го изпива, малко го повозва напред-назад и е заспал. Вече и аз тако го приспивам през почивните дни. После го измествам в леглото.

Сега от време на време се присеща за сукане, но приема отказ без драми.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 10:57 от ku[d]ku[d]yaka

# 32
Като стана въпрос за АМ можете ли да ми препоръчате някакво за детенце на година и половина? Никога не е пила от шише нищо, различно от вода, но ще трябва да се научи, взела съм ѝ чашка, дано да ѝ е интересна. Но съвсем не съм наясно с адаптираните млека, никога не съм купувала.

# 33
  • California
А защо искаш да пие АМ? Прясното мляко на тази възраст си е ок  Peace

# 34
Ами давала съм ѝ прясно мляко само в нишестените кремчета от детската кухня, знам ли, притеснява ме още от сега да ѝ давам от млякото в кутиите, а домашно няма от кого да взимам. Искам да започна вече с отбиването, плавно, затова трябва да я науча да пие мляко. Може ли наистина прясно мляко от пастьоризираното в кутиите да ѝ давам вече и трябва ли да го варя първо? Извинявам се въпроса, сигурно на някои от вас ще се стори глупав  Embarassed

# 35
  • California
Ами давала съм ѝ прясно мляко само в нишестените кремчета от детската кухня, знам ли, притеснява ме още от сега да ѝ давам от млякото в кутиите, а домашно няма от кого да взимам. Искам да започна вече с отбиването, плавно, затова трябва да я науча да пие мляко. Може ли наистина прясно мляко от пастьоризираното в кутиите да ѝ давам вече и трябва ли да го варя първо? Извинявам се въпроса, сигурно на някои от вас ще се стори глупав  Embarassed
На мен не ми се вижда глупав въобще  Hug
Аз давам от кутия мляко откакто стана на годинка, според мен домашните млека крият по-голям риск от купешките, които минават някакъв контрол на качеството все пак. Не варя нищо, млякото е пастьоризирано и няма нужда от варене  Peace
Просто купувай най-масленото, а не обезмаслено. Дано й хареса!

# 36
Моето пък отказа прясно и кисело мляко. Само АМ пие. До дете си е.

# 37
Благодаря ви, дами, ще пробвам днес тогава, тя кисело яде, но само от лъжичка и ако види, че ѝ го давам директно от кофичката. Да го пие отказва. Ще пробвам с прясно, ако не стане - с някакво АМ, ако и това не стане, ще ходя да се гръмна Mr. Green

# 38
Мрън има ли желание има и начин. Аз си мислех ,че при нас ще е голям рев, но постепенно остана само вечерното кърмене. Като спряхме сутрешното спря да се буди нощем и най-накрая се почувствах човек.
Не предлагам мляко, а нещо дето се яде с лъжица и има мляко. Сутрин като стане закусва мляко с бисквити, мляко с ориз, кремче някакво.... или най-лесното за полусънена мама готова каша. Не искам да ме сменя с друг биберон, а да пие мляко от чаша не мога да си я представя.

# 39
Благодаря ви, дами, ще пробвам днес тогава, тя кисело яде, но само от лъжичка и ако види, че ѝ го давам директно от кофичката. Да го пие отказва. Ще пробвам с прясно, ако не стане - с някакво АМ, ако и това не стане, ще ходя да се гръмна Mr. Green
Щом го яде, дори и с лъжичка е чудесно. И моите го приемаха по-охотно с лъжица - почти не са го пили на тази възраст - явно им харесва консистенцията. Пък и е крачка към самостоятелното хранене и дъвкане за после. Прясно съм давала от кутиите за проба - не се одобри - чак след 1г.4-5м. се заинтересуваха от него.

П.С. Сега погледнах възрастта на детенцето ти - малкия на 1г.4м. започна сам да се храни и с киселото мляко. Беше най-забавно като го слагах на пода с кофичката върху нещо леснопрежалимо като постелка и той си бъркаше сам и се хранеше.

# 40
       Да се включа и аз. Бременна съм в 12 г.с. и реших, че е крайно време да отбия малкия, който е на 11,5 м. През деня се кърмехме, когато заспиваше, а през нощта спим заедно и става едно безкрайно цокане. Намалих дневните кърмения и тази нощ му давах чай, вместо кърма. Давам чай, защото това е единственото нещо, което желае да пие от шише. Тази нощ сигурно е изпил 750 мл. чай.  #Crazy Чак се уплаших, да не го заболят бъбреците от толкова много течност. За сега е спокоен. Като поиска да цока, му давам чайчето.
            Но проблема е в мен, не знам какво да правя с гърдите си сега. Те са малко твърди и болезнени. Да ги цедя ли? Какво да правя? Намалила съм течностите до минимум.
       Благодаря предварително на всички за съветите.   bouquet

# 41
Изцеди се към края на деня, освен ако не дадеш на малкия еднократно дневно кърмене. Щом през нощта не кърмиш, може да се цедиш по веднъж, като увеличаваш времето между периодите на кърмене или изцеждане. Ще се успокоят гърдите - само проверявай за бучици и при първи симптоми започни топли масажи.
Успех с бременеенето.
п.С. Не е нужно да стоиш жадна - все пак организмът ти сега има нужда от течности.

# 42
       Да се включа и аз. Бременна съм в 12 г.с. и реших, че е крайно време да отбия малкия, който е на 11,5 м. През деня се кърмехме, когато заспиваше, а през нощта спим заедно и става едно безкрайно цокане. Намалих дневните кърмения и тази нощ му давах чай, вместо кърма. Давам чай, защото това е единственото нещо, което желае да пие от шише. Тази нощ сигурно е изпил 750 мл. чай.  #Crazy Чак се уплаших, да не го заболят бъбреците от толкова много течност. За сега е спокоен. Като поиска да цока, му давам чайчето.
            Но проблема е в мен, не знам какво да правя с гърдите си сега. Те са малко твърди и болезнени. Да ги цедя ли? Какво да правя? Намалила съм течностите до минимум.
       Благодаря предварително на всички за съветите.   bouquet
Според мен недей от раз да го отбиваш..  newsm78 Кърми го, но много по-рядко, следи да нямаш напрежение в гърдите. На организма ти ще му "светне", че няма нужда да произвежда толкова кърма и лека полека ще го отбиеш  newsm78 А някои момичета пият едно хапче ама пусто така и не му запоних името  ooooh!
 Към горния пост да добавя, като се цедиш да се цедиш колкото да не са ти твърди и болезнени гърдите.

# 43
Pine,
съветът за постепенно намаляване на кърменията е добър. Така или иначе си на етап от бременността, в който млякото почти ще изчезне от само себе си Simple Smile Много бебета се отбиват дори само защото вече не тече почти нищо. Това се случва обикновено на около 3-4-ти месец.

Гърдите се случва да се усещат твърди и болезнени при бременност и без да има кърмене...

Намаляването на течностите не е добра идея! Точно така се създава риск от запушвания и задържане на вода. Пий си, колкото ти се пие. Ако закъсаш много, може леко изцеждане до облекчение - но като цяло, и моят съвет е да не отбиваш бебето от раз, а да дадеш на него да свърши тази работа.

Хапчета при бременност, категорично не. Изобщо, хапчетата за спиране на кърмата са такъв балон, че не е истина просто, и най-често нанасят повече вреда, отколктото полза.
Кърмата си спира от само себе си за няколко дни, ако няма стимулация (а при теб процесът е подпомогнат и от хормоналните промени, които настъпват в организма при бременност)

# 44
Здравейте!

Аз... много ми е тежко! Реших да отбивам вече малката (на 1г 7 м) но нещо не ми се получава. Днес се опитах да откажа кърменето за заспиваме на обяд. То не беше рев, не бяха истерии..... 40 мин. Повече не издържах! Направо ми се късаше сърцето като я слушам и само я гушках и целувах и и говорих.... и нищо! Накрая се предадох!
Няма кой да ми помогне с тази тежка задача. Няма кой да я приспи вместо мен..... И сякаш никога няма да успея да се справя! Плаче ми се направо.... но няма как. Трябва да се справя до края на юни, а тя не е готова сякаш... Направо незнам какв о да правя! Как да подходя.... Имам чуството, че понеже днес се предадох следващия път ще е още по-страшно. Поне така се случва досега... на няколко пъти вече увеличавам времето, но не в последователни дни, а през ден, два. И всеки следващ път е по-зле..... Знам че греша, но... какво да правя? Къде греша?
Моля ви! Ако някой се е сблъсквал със същото да ми даде съвет... Просто незнам как да постъпя! Изчетох всички статии и теми свързани с отбиването и... нищо не става! Сякаш почва повече да суче....

Общи условия

Активация на акаунт