Отбиване?

• 65 336
  • 835
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Човечето ми повърна два пъти тази сутрин, не иска да пие, не иска да яде, обаче иска да суче.. На мама сукалчето. Не е сукал повече от 3 денонощия, но ако още един път си поиска не мога да му откажа. Толкова ми се свива сърцето като го гледам такъв отпаднал, тъжен, уплашен(кога ми е повръщал?!)..  Weary

# 526
  • София
Мира, и вие с летния вирус...аз бих му дала на детето да суче (то аз така и направих де  Rolling Eyes) Иначе ще се мъчите и двамата. А и с кърмата по-бързо ще се възстанови. Бързо да оздравявате!

Толкова ми се свива сърцето като го гледам такъв отпаднал, тъжен, уплашен(кога ми е повръщал?!)..  Weary

Знам за какво говориш...и на мен малчо никога не ми беше повръщал, до преди 6 дни Sad Как да не е тъжен и уплашен, като не знае какво му се случва. Той поне си казва, че го боли коремче, а като има позиви за повръщане, казва, че го боли главичка (не разбира още милия..). ..

# 527
  • Варна
Миличкият... Мира, и аз съм на мнение, че е по-добре да си суче, особено като не иска да яде и пие друго. За да не ти се изпорти схемата с батковците и куфарчетата може да измислиш някакво изключение за случая Simple Smile Бързо оздравяване Hug

# 528
  • Варна
Миличкият... Мира, и аз съм на мнение, че е по-добре да си суче, особено като не иска да яде и пие друго. За да не ти се изпорти схемата с батковците и куфарчетата може да измислиш някакво изключение за случая Simple Smile Бързо оздравяване Hug

Измислих аз  Mr. Green - сучат само бебетата и батковците, които са болни. Дадох му. Няма да забравя дълго тази усмивка и радост в очите му.  Heart Eyes Обаче лапна зърното, поогледа се, ухили се и пусна, продължи да му се радва, милва ме и се врътна.  Shocked Питах, дали ще суче, а той вика "нааама". Аз затова все със зелевите листа ходя(в ляво  ooooh! ).  hahaha
Вода иска да пие вече, ама като набара пие като невиждал и след малко пак повръща..  Sad

# 529
Добре де а какво правите с оставащата кэрма? Как спира тя? Thinking newsm78 newsm78

# 530
  • София
Коя оставаща кърма? В гърдите ли? Тя е на принципа на търсене и предлагане. Като няма търсене, производството спира. Най-грубо обяснено.

Мира, давай му течности на равни интервали с лъжичка. Така няма да повръща. През 10 минути по две лъжици. Поне аз така процедирам, а имам опит с такива вируси, за съжаление.

# 531
  • Нейде из лудите гори...
Мира  Hug Дано бързо отмине вируса, аз също давах да суче, докато беше болна, хич не ми пукаше за отбиване тогава, като знаех, че 2 дни не е яла... Утре да се похвалиш с един здрав батко  Wink

Оставаща кърма? Аз не съм имала проблем с гърдите, нито са се пълнили, ни са болели, все едно никога не са произвеждали мляко, по това съдя, че достатъчно плавно сме се отбили ...  Rolling Eyes

# 532
  • Варна
Бързо влезна в ритъм  smile3504 И няма мърдане.  Laughing За разкош като спря повръщането ни почна разстройство.  ooooh! Нощес се събуди да пие вода няколко пъти, сега още спи. Надявам се днес да е като нов.  Praynig Благодаря ви за помощта и подкрепата.  Hug

# 533
Да за оставащата кърма питам. Защото сега например като не яде от едната гърда и трябва да чакам до следващо хранене става супер твърда и ми е доста некомфортно. Пък и като дойде време за хранене и детето почне да плаче-понякога де, започват доста да ме болят гърдите-и всичко си идва на мястото като се нахраним. Та затова питам как точно да започна да го отбивам-постепенно или изведнъж и какво да правя с кърмата. Благодаря предварително за отговорите. newsm78 newsm78

# 534
Ако отбиваш постепенно няма да имаш "оставаща кърма" или както аз си го преведох, дискомфорт  Peace
Аз не съм имала ни болка, ни подуто, пълна гърда или подобни, все едно никога не съм кърмила, предполагам, ако отбиеш рязко, ще се сблъскаш с болежки  Wink

# 535
  • София
Подкрепям думите на Марси. Плавно отбиване е най-доброто и за майката и за детето.

Мира, радвам се че сте по-добре  Hug

# 536
  • Варна
Може би наистина приключихме с кърменето. Явно след 3те денонощия пауза(невиждана никога от моя милост) кърмата беше намаляла драстично. Като си се разболяхме се "покърмихме" 2 дни, ама май повече бях за успокоение, отколкото за наяждане. Така на 10ти вечерта обясних, че щом иска да суче да заповяда, да изпие всичкото мляко като голям батко и да каже "чао-чао" на цицито.  Laughing Сука, сука.. сука човека, питам има ли - "да, имам"  Laughing , след малко пак, пак "да имам"...  hahaha Викам да дам ли другата, веднага се намести, значи толкова е и имало. И там повися прилично количество време, през което му напомнях да изпие всичкото мляко и да каже чао, понеже вече е батко. Та нацелува ме, нагушка ме и накрая имаше "тао, тао".  Heart Eyes Оттогава като се сети, напомням, че снощи/онзи ден е изпил всичкото мляко, питам го какво сме казали/направили снощи, а той - "тао, тао, тити"  Heart Eyes

# 537
  • Варна
Ох, ще падна, голям сладур Laughing

# 538
Мами, според вас кога е най-добре да отбия малкия? Още сме малки-на почти два месеца и сме само на кърма, но искам да чуя някакви мнения и препоръки, за  да се подготвя.Благодаря предварително.

# 539
Мисля, че сте доста малки за мисълта за отбиване дори. Най-добре ти прецени до кога, наслаждавай се на тези мигове. Моята психологическа граница беше 2 години (друг е въпроса, че като се роди се надявах поне половин да мога да кърмя), оказа се, че малката се отби на година и десет месеца. Вече бях решила да приключваме и по планове около втория рожден ден да сме приключили, обаче тя избърза  Laughing Та идеята ми е, че ти си реши кога ти е психологичната граница, другото е каквото сабя покаже и детето реши, най-важното е да ви е приятно  Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт