Отбиване?

• 65 322
  • 835
  •   1
Отговори
# 540
Да знам това-малки сме. Въпросът е, че-честно казано малко се чувствам виновна като го казвам, но...си е така-много ми е тежко. Фактът, че не мога да се отделя от малкия за повече от три часа е меко казано натоварващ-да, знам, че да си родител не е лесно, но.....затова честно казано исках да знам кога най-рано е добре да се отбие детето. Знам, че има и доста други начини, за да се почувствам добре, но.....след като няма на кого да оставя детето, освен на тати е.....Няма значение-просто исках да чуя различни мнения. Може би ме гони следродилната депресия все още и затова се чувствам така. Пък и нали после като почнем и кашичките feeding.....ще се храним уж по-рядко с млекце или греша? newsm78

# 541
Пък и искам да се захвана сериозна с възстановяването на теглото и формата си като цяло-надявам се да не звучи егоистично,а кърменето не ми позволява или по-скоро аз не си позволявам да започна диетата, която искам докато кърмя.

# 542
p_paneva, мога да ти кажа, че кърменето е най-доброто за възстановяване на теглото. Бях качила 30 кг. по време на бремеността. Не съм се ограничавала в храненето изобщо, докато кърмех. Когато отбих детето на 1 г., бях само 3-4 кг. отгоре на теглото преди да забременея.
За кашички или, каквато и да е друга храна, различна от мляко, ви е супер рано. По принцип се захранва на 6 мес., но ти си решаваш за това....
Относно отделянето от детето за повече от 3 ч. - може да изцеждаш кърма с помпа и да оставяш количество за хранене, което да се даде с биберона.

# 543
  • Нейде из лудите гори...
Можеш да изцеждаш кърма, както е казала Натали, за да имаш повече от 3 часа, дори след захранването кърменията плавно намаляват, не че нещо, ама аз съм гледала година и половина малката сам сама, таткото беше с нас през уикендите, баби нямах наблизо и много добре разбирам какво ти е, дори с една идея по-леко..
Можеш да правиш 90дневния режим , но приспособен за кърмачки (без воден ден, с ядки на плодовия и тн), да се занимаеш с упражнения, които по никакъв начин няма да пречат на кърменето , всичко е до желание и организация, успех!

# 544
Да-за изцеждането, пробвала съм. Само че както някой беше казал-изцеждането става много трудно и с помпата успявам да изцедя доста малко, докато като почне малкия да си суче е съвсем друго. Много по-бързо чувствам облекчение, тоест тогава знам, че малкия си яде толкова колкото иска. А като изцедя примерно определено количество все се притеснявам дали му е стигнало. Другото, което е и аз съм чувала, че от кърменето се отслабва и честно казано в момента съм точно пет килограма над теглото, което бях преди да забременея, което не е много, но все пак не си влизам в дрехите, които съм носила. Просто аз си спазвам точно една моя си диета, която определено не мога сега-искам бебчо да си получава всичко, което трябва-затова си хапвам от всичко, което мога. И благодаря още веднъж за мненията, мами. Приятен ден ви желая с бебоците newsm44

# 545
Пробвай с електрическа помпа-аз се родих с моята  Wink Изцеждах се за около 7-10 мин. макс около 150 мл от всяка гърда  Peace

# 546
Е да, ама с тез малки заплати-тези помпи ми се струват доста скъпички, затова няма начин-ще се справим някак и така-няма да си оставя детето я само за да си върна фигурата. Все пак то сега е на първо място.  Simple Smile

# 547
Уви-да  Sad Моята беше за около 167 лв.  Crazy но аз имах страшно много мляко, а дребното отначало го мързеше да суче-нямах избор просто...Даже след  земетресенията се шегувах, че ако трябва да бягам първо бих взела детето, документите, пари и помпата  Grinning

# 548
 rotfImbo Добре казано!  Но пък и аз не мисля, че имам много мляко, но щом е спокойно детето значи е достатъчно.

# 549
p_paneva , трудно ще си влезе в дрехите, не само заради килограмите отгоре, а и защото фигурата се променя, тазът се разширява и т.н. Споко, по-нататък ще се оправят нещата....

# 550
  • Нейде из лудите гори...
Натали пак ме е изпреварила, но това с таза е така, аз влизах в дънките , но на таза нещата бяха много зле, в крака си бях същата. Ще мине време докато нещата се наредят (сега си влизам в дънките), но аз съм чела, че както сме се променяли 9 месеца, поне толкова са необходими докато се върнем наистина в старите размери  Laughing Спортувай е моя съвет  Wink

# 551
Аз със спорта се захванах още на втората седмица след раждането-даже моя лекар ми се караше, но аз си се чувствах добре и сега се чувствам така. И смятам да си продължа Simple Smile

# 552
Мами, според вас кога е най-добре да отбия малкия? Още сме малки-на почти два месеца и сме само на кърма, но искам да чуя някакви мнения и препоръки, за  да се подготвя.Благодаря предварително.

p_paneva, по принцип е най-добре, ако успееш да устискаш до шестия месец само на кърма и тогава да започнеш да захранваш бебето. Което означава от 6м постепенно да започнеш да въвеждаш храни и да заместваш хранения, т.е. в най-добрия случай на около 6,5-7 м да заместиш едно от да кажем пет-шестте кърмения с "човешка" храна. Такива са като цяло препоръките на СЗО. Съответно бебето продължава да има нужда от кърмене поне до навършването на 1 година. (на мен с първото детенце вече като наближи годинката така ми беше омръзнала цялата кърмаческа история, че чак ми се гадеше!)
Обаче (и това е едно голяямо ОБАЧЕ) ако поради каквато и да било причина не устискаш дотогава - било то, защото ти е неприятно, защото ти се налага да се върнеш на работа, защото искаш да се погрижиш и за себе си и т.н., и т.н., това по никакъв, абсолютно по никакъв начин не те прави лоша майка! И да, може да звучи гадно и егоистично и както и да е, но има жени, които не са влюбени в кърменето и не си мечтаят да кърмят до две-три годишна възраст. (За мен например винаги е било въпрос на задължение - важно е, правилно е и просто трябва да се изтърпи. Пък и е в пъти по-лесно от непрестанното стерилизиране на шишета и преваряване на вода в 3 през нощта примерно).
Единственото, което трябва да спазваш е да отбиваш постепенно, в противен случай рискуваш да си навлечеш сериозни здравословни проблеми - запушени канали, мастити и не дай Боже други усложнения. В краен случай, естествено, съществуват и медикаменти за спиране на лактацията, но като цяло нещата се случват естествено и от самосебе си.

Съдейки по постовете ти, твоето мъниче е колкото моето - скоро ще стане на два месеца и ми стана интересно - още ли ти се препълват гърдите? Това може би означава, че още не сте си хванали правилния ритъм с бебчето, т.е., може би, ако появиш още малко търпение, нещата ще си дойдат по местата, пък може даже и да ти хареса  Wink.

А по отношение на цеденето - чувала съм, че има майки, при които с помпата не се получава. То като цяло е досадна и времеемка процедура, но ако имаш нужда да разполагаш с времето си, ще трябва да си намериш начин. Може би ще ти е полезно да разгледаш и техниката на Мармет за цедене на ръка: http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/

Прояви малко търпение, използвай последните слънчеви дни за дълги разходки, наслаждавай се на миговете, прекарани с твоето мъниче и успех!

# 553
Неееее,  мога категорично да кажа, че гърдите ми не се препълват. Даже понякога през деня си мисля, че няма нищо, ама щом го чувам да преглъща се успокоявам. Всъщност едва, когато започне да суче от едната, тогава сякаш автоматично се усеща от другата и малко започва да тече, но това не е винаги. Зависи по кое време през деня става кърменето. Понякога усещам напрежение вечерта, когато всъщност го оставям да си спинка и когато му се яде да си покаже-тогава имам чувството, че заради минаването на повече време се е образувало повече мляко.
Иначе-ние сме вече на 2 месеца и една седмица. Simple Smile

# 554
Колкото мами, толкова и мнения, ще следя с интерес темата, защото в скоро време и нас това ни чака. Бебо е на 9 месеца и си яде по няколко пъти нощем и през деня

Общи условия

Активация на акаунт