Отбиване?

• 65 349
  • 835
  •   1
Отговори
# 645
teta014 може би е добре известно време да не носиш сутиен, или поне да е такъв без банели, от него можеш да получиш запушване на канал и от там мастит  Hug мен много ме боляха гърдите и ползвах ластични сутиени безшевни, поддържаха ми гърдите и беше по-поносимо, за обикновен сутиен с банел не можех и да си помисля, толкова ми беше некомфортно  ooooh!
Благодаря. Не се изразих правилно имах в предвид тези спортните ,които са без шевни.  Та точно с тях ми е некомфортно. Все още стандартен сутиен не съм се престрашила да  слагам.

# 646
  • София
ахам, еми пробвай без, известно време, на мен зелевите листа също много ми помогнаха, по-назад в темата някой споменава за чай, който намалява лактацията, мисля че беше градински чай  Peace

# 647
Благодаря, това за чая наистина не го бях чувала и чела. Ще го пробвам и него .

# 648
ахам, еми пробвай без, известно време, на мен зелевите листа също много ми помогнаха, по-назад в темата някой споменава за чай, който намалява лактацията, мисля че беше градински чай  Peace
Салвия, мента - все намалят Simple Smile

# 649
Момичета,ние започнахме да се отбиваме,но резултата е плачевен.Малкия е на 2 г и 1 м.Лекарката ми изписа ricinus communis 30ch 3 пъти на ден.Първия ден след приема усетих,че гърдите ми омекнаха и явно намаля кърмата,понеже малкия през нощта стана неспокоен и като сучеше явно не му стигаше.На втория ден лявата ми гърда се препълни(малкия главно от нея суче) и ме заболя.Започнах да изцеждам всеки ден,колкото да ми олекне.Лекарката не ми каза дали може да суче при приема на това лекарство,но четох в един форум д-р Михайлов е писал,че може детето да суче до напълно спиране на кърмата.Освен това давам и на малкия Pulsatilla да му намали влечението към сукане ( предписано ни е от педиатъра) и пак нищо.Вече не знам какво да правя.Няма на кой да го оставя и като сме постоянно заедно ме търси.Освен това пих и чай от салвия,но той като суче и нищо не става.

# 650
Намаляването на кърмата изобщо не пречи на пристрастените кърмачета... и никак не им дава повод да се откажат - а напротив - търсят си още по-усилено Simple Smile
Не съм сигурна, че този подход ще подейства  Rolling Eyes

# 651
  • София
Ами пие АМ с биберон, пие и кисело мляко.
Не, не търси гърда, нито през деня, нито през нощта.
А за цеденето, цедих, само ако усещах препълване, иначе не. И в след няколко дни, нямаше препълване, поомекнаха гърдите и това беше.
Дано при всички, които сте решили, да мине лесно.
Още веднъж казвам, че и според мен е най- добре, да е постепенно, даже с големия така направихме, но бебета са различни. Е малчо не искаше, да разреждане кърменията и затова пробвах от раз, при нас проработи. Преди това съм пробвала за 3 денонощия, ама не ставаше, като ме видеше и от вратата се залепяше за мен, но 5-6 дни и не си потърси повече.

# 652
Ние не пием нито кисело мляко,нито АМ и това е проблем  Simple Smile Преди си харесваше киселото мляко сега не иска и да го погледне.Бях му взела АМ за деца след 1 г ,изобщо не го искаше.

# 653
Ние не пием нито кисело мляко,нито АМ и това е проблем  Simple Smile

И ние сме така. Моя е на 2г и 3 месеца. Искам да го отбия напролет, но не знам как ще се случи. Не иска никакво друго мляко, друга храна яде по малко. Ходи на ясла и като се прибера ме напада и докато не заспи почти не спира да цока. А през почивните дни друго почти не иска да яде. През нощта също се буди по няколко пъти. Да не говорим, че хапе ужасно и почти след всяко сукане имам отбелязани зъби по зърната.
Нямам на кой да го оставя за няколко дни. Моля, давайте идеи как да стане отбиването.

# 654
  • Варна
Намаляването на кърмата изобщо не пречи на пристрастените кърмачета... и никак не им дава повод да се откажат - а напротив - търсят си още по-усилено Simple Smile
Не съм сигурна, че този подход ще подейства  Rolling Eyes
Моят така се отказа - просто нямаше какво да цока накрая Simple Smile Но може би има значение и възрастта, беше по-малък - на година и 3-4 месеца.

# 655
Моят така се отказа - просто нямаше какво да цока накрая
А ти с въпросните хапчета ricinus communis 30ch ли си спря кърмата?

# 656
Моят така се отказа - просто нямаше какво да цока накрая
А ти с въпросните хапчета ricinus communis 30ch ли си спря кърмата?
Цитатът не е мой Simple Smile
Но все пак - не съм пила нищо за спиране на кърмата.

# 657
  • Варна
Нищо не съм пила, отбивах много плавно. Махнах нощните кърмения и за месец някъде кърмата ми намаля драстично. После махнах следобедните, сутрешното и накрая остана вечерното като последните вечери буквално сучеше на сухо, то се усещаше, нищо не преглъщаше, а мен доста ме болеше. И просто една вечер реших, че това ще е. И за малкия мина почти без драми, явно и на двамата ни е дошъл моментът. А преди да махна нощните хранения беше активно кърмаче, винаги е хранен на поискване, приспиван е на гърда... Не очаквах толкова лесно да се получи отбиването, но стана.

# 658
  • София
Здравейте, записвам се при Вас... ще бъда многословна може би, извинете.
Синът ми е на 10 месеца. Искам да махна нощното кърмене, после и да отбия до годинка и 1-2 месеца. Не се издържа вече, особено нощем, синът ми е супер неспокойно бебе, през 40-50 мин. се налага да гушкам, приспивам и все на гърда. Отделно явно още не е израснал лактозната непоносимост, която му диагностицираха уж, когато беше на 2-3 мес. Това с нощните изпълнения е от... не знам кога, минаха толкова месеци Sad Чувствам се супер зле, ужасно слаба съм от недоспиване, да не говорим за нервните кризи, които имам... все по-често се улавям, че почти го мразя това дете. Вече съжалявам изобщо, че го кърмих, а не мина на безлактозно или каквото там АМ трябваше, когато можеше. Но пък двама педиатри и гастро-ентеролог ме съветваха да продължа с кърменето.... защо ли ги слушах.
Така, лошото е, че той от шише не пие нещо, АМ отказва, давах му наскоро няколко пъти по 2 лъжички кисело мляко, поне на това да мине евентуално. Биба също не ползва, много рядко се случва да заспи в количката с нея.
Опитът ми с каката е такъв: кърмена е 13 мес., махнах нощното кърмене на 9 мес., но тя пиеше и от шише и така с шише с вода и малко сок вътре успяхме да я залъжем, постепенно почна да пие само вода и дълго време с шишето се успокояваше нощем или на заспиване... Няколко вечери спа с баща си сама и така стана, сега обаче това ми се струва невъзможно за изпълнение! Ето, днес за пръв път му дадох на малкия малко сок с вода в шише, и той отново просто дъвче биберона. Е, малко глътна като че ли, та освен да продължавам така с шишето. Вече си мисля дали да не спра кърмата, за да няма просто какво да му дам вече, защото ще ми е супер трудно да го оставям да реве по нощите, както май ще стане, а той може да е доста гласовит Sad Отделно и е станал доста злояд от 1-2 месеца, та и там хабя нерви... Изобщо, оплаках се едно хубаво, благодаря, ако ме изчетете и евенвтуално дадете идея какво да го правя това същество.  Confused

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 17:04 от G-Baby

# 659
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте, и аз съм почти в същата ситуация като на G-baby  Cry
Ивчо суче само в 22:00ч и после буди на 1 час и само иска цица, понякога суче, друг път само я дъвче и има нощи, в които нервите ми ще избухнат.
Като го оставям при някоя баба си заспива без никакви проблеми. Само като е с мен се започва един истеричен рев, ако не му дам циц. Преди поне пиеше от шише, сега категорично отказва. Блъска шишето и започва едно мятане. Не искам още да го отбивам тотално, но искам да махна нощните смучения, понеже не издържам вече.
Мисля да пробвам да го оставя в майка ми за през нощта, та дано забрави обичните цици  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт