Отбиване?

• 66 089
  • 835
  •   1
Отговори
# 690
Да, то е несъзнателно, но трябва да се научат да не го правят. Физиологично не е така - кърмила съм и двата пъти децата си и след излизането на зъбите - проблем с хапането има в началото, докато не осъзнават какво правят и че не трябва да го правят, ако искат да сучат.

# 691
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
От последните няколко дни започна да не се търпи положението и тогава започнах на моменти да се дърпам от него.От вчера забелязах, че като се дръпна ме гледа странно,  прави жест на сукане и се подхилва.Като му дам отново гърдата сякаш е малко по-добре положението.Сякаш започва да разбира.

А какво мислиш, ако запазя нощното кърмене дали ще съм по-близо до отбиването  newsm78

# 692
Може да суче и без да те хапе, но трябва да му дадеш да разбере, че не трябва да прави така. Когато ме хапе аз ѝ казвам - "Не така" и се отдръпвам от нея. Тя се гушва и спира да хапе. Почти вече не го прави. Но да се откаже сама от нощното кърмене силно се съмнявам. Моята девойка я кърмя вечер за приспиване и нощем от октомври до сега, защото съм на работа и я отбих през деня. Но вечер и нощем не се отказва.  Не знам как ще се оправям, настоятелна е доста  Laughing

# 693
Късметче, пробвала ли си да даваш АМ през нощта?

# 694
Пробвах 3 различни вида АМ и не ги хареса, само пари на вятъра... Не знам пак ли да пробвам newsm78 Всъщност от кърмата минахме на кисело мляко. И сега на обед заспива с шише кисело мляко. Не ми се ще обаче да давам нощем кисело мляко, че кака ѝ до 3 години яде нощем кисело мляко  Joy

# 695
Пробвах 3 различни вида АМ и не ги хареса, само пари на вятъра... Не знам пак ли да пробвам newsm78 Всъщност от кърмата минахме на кисело мляко. И сега на обед заспива с шише кисело мляко. Не ми се ще обаче да давам нощем кисело мляко, че кака ѝ до 3 години яде нощем кисело мляко  Joy
Ох де и моя да искаше КМ, ама не ... много по-удобно е за през нощта.Няма да ставаш да бъркаш АМ, не се разваля в по-хладна стая и пр., само подаваш шишето и готово. Иначе и ние минахме през всички видове АМ и сума кутии и пари на боклука. Изведнъж обаче стана някакво чудо с Хумана 3 (с вкус на банан).От първия път го хареса и се влюби в него. Сега давам веднъж дневно, за си запазим пиенето от шише.Обаче не знам каква ще е реакцията му, щото в много редки моменти реагира с отказ на шишето и го гледа странно ... както онзи ден на прясно изцедена кърма  Tired 

# 696
Аз не бих давала нощем нещо различно от кърма. Тя поне съдържа антитела и не е опасна за зъбите. Струва ми се, че бебетата нощем сучат е толкова за наяждане, колкото защото имат дискомфорт - сънища, зъби и т.н. Понякога е и просто навик, разбира се. Но ми се струва, че ако искаме да премахнем някакъв навик, то е добре да не го заместваме с по-труден за премахване навик.
Големият ми син го отказах от нощно хранене на девет месеца, под давление на педиатърката. Беше лято, предложих му в просъница вода и той я прие. Оттогава престанах да го кърмя нощем, но ставах да му давам вода по няколко пъти на нощ. Пак по идея на педиатърката (която иначе много обичам) престанах да му давам водата от шише, а от чаша, уж за да се откаже по-лесно. Къде ти! до тригодишната му възраст ставах нощем да му подавам чашата с вода, защото се будеше и си я търсеше.
Малкият е на 2 години и десет месеца и все още суче вечер при заспиване и сутрин. След като му излязоха зъбите почти не се е случвало да суче нощем.
Петеса, щом си му дала Хумана 3, значи детенцето ти не е много малко. Защо ти се иска да запазиш пиенето от шише?  Няма ли да му е по-интересно вече с чаша?

# 697
Ана2, ами като аналог на кърменето ... знам ли и аз. Просто това нощно кърмене не виждам начин как ... овен в 4-5ч. да правя АМ. Ако не му дам гърда надава страшен вой, ще вдигне цялата махала  ooooh!

Мен лично не ме притеснява факта, че ще давам шише до 3 г. възраст. Всяко нещо е до времето си. Ето до преди месец беше пристрастен към залъгалката.На шега реших да я скрия и така и не я потърси, въртя се малко докато заспи и така.Без драми и пр. Та затова мисля, че отбиването ще е по-трудно, отколкото махането на шишето.И на него ще му дойде времето.

# 698
Вкючвам се и аз с питане.

Филип кърмех до годинка сутрин, обед и вечер (ходех на работа). През ноща отдавна няма кърмене, вода или друго. Пие и краве мляко, не в големи количества. Педиатрите тук не препоръчват АМ след годинка.

Преди 4 месеца напуснах работа и с кърменето настана хаос - когато иска - главно, когато се събуди иска. Тоест около 3-4 кърмения (което ми се струва мноого). Много е настоятелен, тръшка се, негодува, нямам неразпъната блуза.

Честно казано си искам тялото обратно. Мисля, че достатъчно дадох и понякога Филип прекалява с исканията. Не само ми писва, а и кърменията зачестиха вместо да се разредят.

Някакви съвети как да намалим спокойно темпото и до 2-3 месеца да сме приключили?

Никога не съм искала да съм дълго кърмеща майка. След 8ми, 10ти месец или годинка ми се струваше странно. Ама ето на.

Знам, че е лошо, но понякога си мисля да заминем някъде с мъжа ми за 4 дни и да се надяваме да се отбие. Дали ще е ефикасно? Дали е лошо? Той е вече голям.

# 699
Здравейте отново,
Долче, мисля че е добра иде да се замине някъде за няколко дни, ако имаш на кой да го оставиш. При мен тази опция няма как да стане.
Но пък аз сега се замислих за друго. Реших да почвам да махам нощните кърмения, но не виждам как ще стане, ако спим в едно легло. Снощи се опитах да я сложа д си спи в нейното легло, приготвих кисело мляко и вода. Като се разрева, ни мляко, ни вода, а едни сълзи рони. Дожаля ми и пак я прибрах при нас на спалнята. Е, за капак цяла нощ ми вися на циците като маймунче, явно усети, че и готвя нещо  Mr. Green

# 700
Реших да почвам да махам нощните кърмения, но не виждам как ще стане, ако спим в едно легло.

Таткото може ли да ти помогне?

При нас така направихме. Изчакахме Филип да има едно кърмене на нощ и тогава прекахнахме и него, като татко му ставаше, ако малкият се събуди. Никакви води, никакви млека. Само гушкане и приспиване. Не беше прекалено трудно.

# 701
Реших да почвам да махам нощните кърмения, но не виждам как ще стане, пако спим в едно легло.

При нас така направихме. Изчакахме Филип да има едно кърмене на нощ и тогава прекахнахме и него, като татко му ставаше, ако малкият се събуди. Никакви води, никакви млека. Само гушкане и приспиване. Не беше прекалено трудно.
Последните ти 2 поста никак не ми се връзват  newsm78

# 702
Реших да почвам да махам нощните кърмения, но не виждам как ще стане, пако спим в едно легло.

Последните ти 2 поста никак не ми се връзват  newsm78

Защо? В първият пост пише, че отдавна няма нощни кърмения, но не успявам да премахна дневните. Във втория казвам как премахнахме нощните.

Както и да е. Ясно ми е че не тук ще намеря съвет или подкрепа. Ще се свържа с консултант или времето само ще си покаже.

# 703
dolce_vita идеята ти с таткото е много добра и аз мисля да се пробваме, но след като ММ излезе в отпуска, че не бих му причинила това, като трябва да става за работа.
За заминаването също, но аз не мога да си го позволя да го оставя на някоя баба.Майка ми много работи активно и има нужда от почивка, а на свекървата и нямам доверие.Нищо чудно да ни вдигне на балон още на другия ден да се прибираме, че не може да се оправи.И дето да седя на тръни - по добре "не".

Иначе ние успешно премахнахме дневното кърмене, даже без да е заместено с АМ. Обядва и заспива за 5 мин. вече, като легна за малко при него  Peace В началото и ние имахме истерии.Доста се тръшкаше и се приспивахме по час и половина, но устоях на изкушението да не му дам да суче, и за седмица свикна.  Peace

С хапането също е по-добре положението, като започнах да му говоря.Мислех че няма да разбира нищо но съм грешила   Peace

# 704
dolce_vita идеята ти с таткото е много добра и аз мисля да се пробваме, но след като ММ излезе в отпуска, че не бих му причинила това, като трябва да става за работа.

Иначе ние успешно премахнахме дневното кърмене, даже без да е заместено с АМ. Обядва и заспива за 5 мин. вече, като легна за малко при него  Peace В началото и ние имахме истерии.Доста се тръшкаше и се приспивахме по час и половина, но устоях на изкушението да не му дам да суче, и за седмица свикна.  Peace

При нас няма зависимост заспиване - кърмене. Той просто се присеща и настава едно дърпане на блузи. А сутрин ме хваща за ръка, води ме в нашето легло (моето и на татко му) и ме дърпа и аз да лягам. Много е свикнал.

За заминаване някъде имам на кого да го оставя, но естествено ще ми е много притеснено, защото би било за първи път, да не говорим колко би ми липсвал. Той като спи следобяд и се радвам да го видя като стане. Най-много ме е страх да не би да не е достатъчно и след като си дойдем пак да иска настоятелно. А и четох, че този метод не е добър за детето. Може би само за малки бебета.

За ролята на таткото за премахване на нощните кърмения - ние не чакахме ваканции, защото не е приятен период и не искахме да си развалим ваканцията, а и на ваканция сме някъде и искахме да си свикне докато сме си у дома. Много ми помогна мъжа ми!

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 21:39 от dolce_vita

Общи условия

Активация на акаунт