Отбиване?

• 66 087
  • 835
  •   1
Отговори
# 720
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Това за АМ до 3 год. е абсолютно излишно и честно казано не знам как въобще някой се навива да препоръчва такова нещо, като по-скоро се води за вреден навик. Детето на тази възраст приема достатъчно млечни продукти като кисело мляко, сирене, масло,прясно мляко в десерти (кремове, грис), прясно мляко в чаша след (1г. и 6 м), кашкавал и пр. Покрай мен пък приятелки с деца на вашата възраст вече се борят да се отърват от АМ и шишето. Особено ако си решила да кърмиш до 2г., въобще не ти трябва АМ.  Peace

# 721
  • до едно тепе
Ние се отбихме окончателно на 1г2м и 10 дни. Като реших да отбивам около годинката вкарах АМ, защото за прясно беше много малък. АМ-то го пиеше до 1,9. Като му махнах шишето вече не го искаше. Сега пие понякога айрян, яде сирене, масло и кашкавал в достатъчни количества. Прясно под формата на кремове и други десерти отказва. От чаша не съм пробвала. С неговите алергии не смея да давам чисто пр.мляко  Thinking
Детето ще си покаже дали иска и до каква възраст АМ Peace

# 722
  • Варна
Но една приятелка ми каза, че ако спра да кърмя трябва да започна АМ и да го давам до 3 год. Това вярно ли е?
Абсолютни глупости. Детето е достатъчно голямо, за да яде кисело мляко, сирене, кашкавал, масло, извара... Какво АМ тепърва да почваш, на тази възраст е най-вероятно да бъде потресено от вкуса му Joy Отбих сина си на година и 4 месеца, не е пил АМ изобщо, просто минахме на кисело мляко и останалите млечни и толкова. Да, има деца, които пият АМ до 3 години, но това изобщо не е задължително.

# 723
Аз също знам, че сме изпуснали момента, но аз искам да го кърмя дълго, вярвам че е по-добре, така се успокоява, защото не иска биберони..Но една приятелка ми каза, че ако спра да кърмя трябва да започна АМ и да го давам до 3 год. Това вярно ли е? Не съм се консултирала с педиатъра, защото не съм решавала да спирам да го кърмя. Не ми се ще да го отбивам, за да започваме АМ.
Похвално за решението  Hug А на приятелката ти много й здраве  Laughing
Синът ми съм кърмила до 4г.
Дъщерята - все още.
Не съм си и помисляла да давам АМ Simple Smile
Давам кисело мляко когато им се яде.. и кърмя когато им се цока Simple Smile
АМ се дава на бебета до 6-10м. при спиране на кърменето. По-нататъка си давай спокойно кисело мляко, сирене... Чак пък до 3г. Simple Smile - то АМ че е индустрия - така си е. Ама айде няма нужда  Wink

# 724
И аз мисля, че АМ е излишно, ако се кърми до по-голяма възраст. Моята беба я пробвах с 3 различни АМ и трите ги плюеше с погнуса, защото си обича кърмата. Сега вече яде кисело мляко, сирене, кашкавал, извара и прясно мляко в разни десерти и супи, така че изобщо не мисля да я тъпча с тези изкуственяци. Ще отбивам този месец, вече съм решила твърдо, че много се замотах, ама вече мисля дойде времето. От десетина дни отказахме и биберона, за което съм много горда. Сега е наред кърменето. Дано мине безболезнено.

# 725
Съвсем друг е въпроса, че на пазара се предлагат АМ за деца до 3г.  ooooh! ooooh! ooooh!, всичко се прави за пари  Twisted Evil

Късметче, късмет с отбиването. Аз изпуснах момента преди 1,6м. и сега засега ще изчакам, дано при вас се получи, и скоро се похвалиш и споделиш опит   Peace

# 726
Не знам защо в България не дават прясно мляко след годинката.

Аз на Филип давам и обича. Препоръката е на педиатърката и изобщо по цял свят така се препоръчва. Само в България съм чувала да се чака до 3 годинки и то при деца без никакви алергии, от семейства без алергии също.

Друг е въпросът, че като си бяхме за Великден в България и усетих, че млякото хич не е като тукашното.

# 727
Аз давам прясно мляко, според мен ако се захранва правилно и няма установени алергии и непоносимости, след годинката на детето трябва да се дава от всичко. Но това е мое мнение разбира се.

# 728
И аз давам прясно мляко възможно най-пълномасленото което намирам, а то е Филос на Лидъл 3,5%.  Съвета на нашето педи е за след година и половина - прясно мляко и цяло яйце (в смисъл белтък). И  детската кухня при нас е на две групи разделени преди и след 1,6г. и разликата е в прясното мляко.

# 729
Здравейте,момичета.Имам нужда от помощта ви.Синчето ми е на 1 и 2 месеца и от вчера го отбивам ,налага се да пия лекарства,които отлагам от няколко месеца.Вчера не издържах на зверските болки и пих 2 нурофена и един симпатил.След това не съм кърмила ,за сега удържаме положенито  с пиене на водичка.Проблема е ,че бебо не иска да пие нищо от шише,нито Ам нито КМ.КМ яде с охота но само с лъжица,а е свикнал през ноща да суче.Добре ли е да увелича количеството и калоричността на вечерята?И още нещо моля да ми препоръчате начин за спиране на кърмата(без лекарства),от вчера се изцеждам на ръка,имам много кърма Sad.

# 730
  • насън...
здравейте,

айде аз съм вече в тази тема...Sad(((
толкова се навивах и надявах по-дълго да кърмя, ама нъц...
момъкът се отби...изведнъж...на 3-ти бях на среща на випуска и го накърмих преди да изляза...оставих го ревящ на вратата и тръгнах и оттогава не иска да суче...дърпа се, смее ми се на гърдата като я види...мнг е странен...само дето на мен не ми е смешно, а ми се реве...толкова ми е криво, не очаквах толкова скоро и така отведнъж да се отбие....аз очаквах, че ще ми е криво...ама така изведнъж стана и ми е още по... само този кривчо какво ще го правим...изведнъж порасна и сега се прави на голям мъж нещо...Simple Smile) мляко не иска да пие..караме с 300 зора на 3 яденета на ден...изобщо не наддава...от половин година все 9 кила стои.....и не спи, и е крив...зъби скоро не са ни никнали...не знам защо така отведнъж отказва да суче...да не бях ходила на тази среща...дотогава всяка вечер с кърмене се приспивахме...може да ми се е разсърдил, че го оставих... Mr. Green
а и гърдите ме понаболяват леко, имам бучки...иначе не ги усещам препълнени, само на места запушени....а вече са минали 10 дни от последното кърмене...явно наистина доста ми е била намаляла кърмата...той и затова и не наддава Sad..не смея да се цедя, пък и не ми върви особено...снощи на ръка успях няколко капки само от едната да изкарам...ще си купя днес от хомеопатията за спиране на кърмата, но нещо да ме посъветвате за запушванията? с каката рано се отбихме (не по мое желание) и нямах никакви проблеми с гърдите, просто нямаше кърма, нищо не съм правила...

# 731
Viliiv,  Amen , добре дошли в темата   bouquet

Viliiv, ох какво да те посъветвам, като и аз съм в същата дилема.Твоето поне пие вода през нощта.Моя ако не му дам гърда през нощта надава вой до небесата.Може преди лягане (в леглото) да му дадеш чаша КМ с лъжичка и лягате да се приспивате с песнички.За гърдите не разбрах какво и как точно те е заболяло ... от хиперлактация ли? Намаляване на кърмата по естествен път - силен чай от мента няколко пъти през деня.Изцеждаш по малко, само за временно облекчение.След като няма голяма стимулация, лактацията ще намалее от самосебеси.  Peace

Amen, ами просто му е дошло времето на детето да се отбие.Е да, мъчно си е няма как.Доказано е, че майката преживява по-тежко отбиването от детето.И аз се моля да дойде този момент при нас, ама засега не виждам такъв хоризонт.Наддаването не мисля че е проблем, и моят спра да наддава.От около 8 месеца не е наддал нито грам, а яде и суче като за световно.За запушванията съм чувала, че се пие лецитин, ама какъв и по колко не знам.Мен до сега такова нещо не  ме е споходило. Още съм чувала за налагане на гърдата със зелево листо.И на теб казвам, изцеждай по малко само за леко облекчение, така лактацията ще намалее сама. Peace

# 732
Petessa,благодаря за съвета.Нямах проблем с гърдите,болките са от поли невралгия,която ме мъчи от преди забременяването,но не можех да пия лекарства.Снощи след вечерята ориз със зеленчуци ,изяде около 200 гр.КМ с лъжица и се приспахме гушнати на спалнята.През нощта се събуди само два пъти(рекорд),пийна водичка ,помрънка и заспа чак до 6 часа.Simple Smile Май ще се справим.

# 733
Здравейте! Благодаря на всички за съветите!   bouquet Много ми помогнахте, успешно се отбихме. Последното кърмене беше на 08.05. Оттогава нямам никакви проблеми с гърдите, не се пълнят вече.
Изненадана съм от това,което пишете за АМ. Винаги съм смятала, че е за предпочитане пред прясното мляко. Дъщеря ми от няколко месеца пие топло прясно мляко с мед, но не от бутилка, ами с лъжичка от чаша. Преди около 2 месеца, като започнахме отбиването, й купих АМ за деца от 1 до 3 години,обогатено с желязо и 13 витамина. Много й хареса, пие го от бутилка, но не с биберон, а с дупчици. Постоянно ме врънка да й правя мляко. Не знам дали това е лошо, или не, но благодарение на АМ се отби така лесно, иначе си мисля,че до 3, а може би и до 4 г. щеше да суче.

# 734
Моята дъщеря изобщо не го харесва АМ.
Даже и понякога като й добавям в закуската се муси и почти не иска да яде..
Кисело мляко и толкова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт