Отбиване?

• 65 313
  • 835
  •   1
Отговори
# 570
Хем искам да отбия, хем ме е страх, че направя ли го връщане няма, хем ми е писнало, хем не съм готова да отбия, идиотска работа.

абсолютно същото е и при мен Crazy по едно време махнах дневните кърмения за около 2 дни, обаче той стана много нервен и аз не издържах.....само като го видя как сладко забива муцунка и блажено се отпуска до мен....сърце не ми дава... Но е факт, че на моменти много ми тежи вече Crazy имам чувството , че цял живот ще го кърмя Tired

# 571
  • При децата ми
Като ходите на работа, колко пъти се кърмите сутрин и вечер?

Честно ли  Mr. Green Сутрин го кърмя преди да излезем, веднага вечер като се приберем, поне три пъти, докато легнем, и цяла нощ е като залепен за мен. Суче повече от новородено.
И аз по същия начин. А събота и неделя наваксваме за цялата седмица - залепен е за мен почти постоянно и не хапва нищо друго.  Blush Heart Eyes

По същия начин беше и при нас! Mr. Green
Момичета, ако знаете сега как ги целува и гледа! Laughing Crazy

# 572
Като ходите на работа, колко пъти се кърмите сутрин и вечер?

Честно ли  Mr. Green Сутрин го кърмя преди да излезем, веднага вечер като се приберем, поне три пъти, докато легнем, и цяла нощ е като залепен за мен. Суче повече от новородено.
И аз по същия начин. А събота и неделя наваксваме за цялата седмица - залепен е за мен почти постоянно и не хапва нищо друго.  Blush Heart Eyes

По същия начин беше и при нас! Mr. Green
Момичета, ако знаете сега как ги целува и гледа! Laughing Crazy
Лелеле Simple Smile Simple Smile Simple Smile а как успявате да спите и да се наспите Simple Smile аз 9 месеца безсъние, моя сладкиш ме цока нон стоп през нощта.

# 573
киселото млекце в шишенцето, даваш му го и нека си суче.

# 574
  • на последния етаж
Лелеле Simple Smile Simple Smile Simple Smile а как успявате да спите и да се наспите Simple Smile аз 9 месеца безсъние, моя сладкиш ме цока нон стоп през нощта.
Свикнах някак... Макар и не съвсем.  Simple Smile

# 575

да, свиква се Grinning отначало заспивах с него, докато суче / унасях се за някоя минута , колкото "да си взема дрямката" /. В последствие свикваш да спиш по-малко Laughing

# 576

да, свиква се Grinning отначало заспивах с него, докато суче / унасях се за някоя минута , колкото "да си взема дрямката" /. В последствие свикваш да спиш по-малко Laughing

Аз защо нещо не мога съвсем да свикна, така искам да поспя една нощ без да се будя 100 пъти. Grinning

# 577
Записвам се и аз при вас.Дъщеря ми е на година и един месец и реших да я отбия.Още незнам как ще стане,но вече не издържам.От 2месеца някъде става все по зле-хапе,щипе,дере и се върти като крокодил докато суче.Много е болезнено,пробвах да я махам от гърдата за да разбере,че не трябва,но не се получава.Днес реших окончателно,че спираме кърменето.В момента е малко болничка,но като се стабилизира спираме.Смятам да пробвам даси мажа зърната с нещо горчиво(имало такива кремчета)Знам че не е особенно правилно и знам,че трябва да е постепенно но немога повече.

# 578
Записвам се и аз при вас.Дъщеря ми е на година и един месец и реших да я отбия.Още незнам как ще стане,но вече не издържам.От 2месеца някъде става все по зле-хапе,щипе,дере и се върти като крокодил докато суче.Много е болезнено,пробвах да я махам от гърдата за да разбере,че не трябва,но не се получава.Днес реших окончателно,че спираме кърменето.В момента е малко болничка,но като се стабилизира спираме.Смятам да пробвам даси мажа зърната с нещо горчиво(имало такива кремчета)Знам че не е особенно правилно и знам,че трябва да е постепенно но немога повече.
Това с отбиването се оказва трудна работа, особено като искаме да е без стрес за бебето, да става плавно и постепенно, явно много зависи и от бебета и майките
Успех!

# 579
  • до едно тепе
Аз защо нещо не мога съвсем да свикна, така искам да поспя една нощ без да се будя 100 пъти. Grinning
Мисля че ти бях писла и преди.7-ми месец не суче,а още става нощем.Отбиването не ти гарантира спящо през нощта бебе. Peace
Е сега спи повече,но ходи на ясла и там не спи та нощем наваксва,но като си остане вкъщи за ден два и пак става същата работа-2-3 пъти става и идва да го гушкам. Tired

# 580
  • София
Свикнах някак... Макар и не съвсем.  Simple Smile

Абсолютно. С две породени забравих отдавна какво е да спиш цяла нощ.

# 581
Здравейте! Не знам къде мога да попитам, но тъй като става въпрос за отбиване се надявам някой да ми помогне  Praynig След 1г 10м и седмица услешно кърмене раших, че е дошло времето да спра. Кърменията отпадаха едно по едно. Първо на 9м - обедното, на 10м следобедното, на 11м и сутрешното. Така останаха само 2 - едно рано сутрин и едно вечер преди заспиване. Лятото махнат и сутрешното, след което ходех няколко дена с надути и болезнени гърди. Вторник детето ми изяде доста голяма порция храна и после сука сърсем малко, в резултат на което, на другия ден гърдите ми бяха пълни, надути и болезнени. Вечерта го накърмих и гърдите ми станаха меки и не ме боляха вече. На следващата вечер майка ми дойде да го отбиваме. Понеже е голям не взимам АМ (а и знам, че кърмено дете не пие АМ), а давам кисело мляко. Детето като видя шишето и ревна за него и забрави за мен (а преди това заспиваше на гърда), за което се радвам, че не му беше трудно. На следващия ден се появи болезнена твърдатина под едната гърда, с следобяда и на другата гърда, но към мишницата. Взех си от аптеката чай от салвия и пих на обяд и вечерта (от днес вече 3 пъти на ден), слагах си няколко пъти зелеви листа и в банята поизцедих малко, ни е доста трудно на ръка, а помпата май нещо не сърпа както трябва. Петък вечерта накарах мъжа ми да ми купи рицинус комунис 30 и го почнах по 5 сутрин и вечер. Та въпросът ми е дали трябва да се цедя, докато тези твърди очастъци омекнат (останаката част от гърдите е мека, макар да се усеща, че има мляко в тях) или да не ги пипам и ще се махнат. Страх ме е да не сане запушване и да развия мастит... Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне   bouquet

# 582
  • София
Не трябва да има бучки, щом има значи вече има запушване  Rolling Eyes Аз бих препоръчала топли компреси и цедене докато изчезнат бучките, заедно със зелевите листа, чай от салвия.

# 583
  • Варна
И лецитин.

# 584
Благодаря за мненията  Hug , лошото е че много трудно цедя, с помпата НИЩО не излиза, в банята се напарвам и поизцеждам на ръка, но пак трудна работа. Нямам зачервявания, местата се усещат като по-уплътнени участъци. След банята се понамалиха. Утре пак ще пробвам да поизцедя, ама ме е страх да не стиулирам лактацията по този начин Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт