Отбиване?

• 65 365
  • 835
  •   1
Отговори
# 615
Не се връзвайте на дамата, доколкото разбирам от постовете й, тя все още няма деца и във всички теми се изказва категорично. Ще дойде време, ще разбере.
р_paneva, какво стана с вашето отбиване? Случи ли се? Иначе когато бебето е захранено и кърменето е по-рядко, би трябвало вече да не е толкова обсебващо за теб - не е нужно да повдигаш блузата постоянно. Не е проблем и да почнеш да спортуваш и да въведеш някакъв хранителен режим за намаляването на твоето тегло. Не е необходимо всичко да стане изведнъж - компромисните решения понякога са добри и за тялото на майката, и за бебето.
светла81, знаеш, че при отбиване е добре  кърменията да намаляват постепенно, като по принцип много помага приспиването от някой друг (или опитът да спи с друг), създаването на ритуали при заспиване, различни от кърменето - например да кърмиш и пееш точно определена песничка, а после да почнеш да съкращаваш времето за кърмене и да увеличаваш мястото на песните (може и с приказки), може да караш бебето да гушка определена играчка, докато го кърмиш за приспиване, за да може тази играчка постепенно да почне да се приема като приспиващ ритуал и т.н.
Иначе ако майката и бебето са постоянно заедно е нормално след годинката да искат по-често - вече са по-осъзнати, комуникативни, умеят да търсят. При някои бебета работи отклоняването - с фрази като след малко, след като се разходим, след като изчистим...може да се опитваш да намериш някакво интересно занимание, което обичайно успява да му привлече вниманието и т.н. Говоренето (обясняването), че е голямо, че не може да суче постоянно, макар на пръв поглед без успех, с времето почват да вършат работата. Също така е важно да се предлагат често течности, плодове и т.н., за да може детето да е задоволило жаждата си... В някои случаи излизането по-често на разходки върши работа - навън детето се разсейва и не се сеща за кърмене. Сигурно има много други неща, за които си се сетила...пожелавам успех!

# 616
Да, нашето отбиване се случи, но всъщност причината не беше само моето нежелание да кърмя вече. Когато миналия месец отидохме на 17-то число на консултация, малкия беше наддал с едва 50 грама за цял месец. На дължина пък изобщо не беше пораснал-а странното беше, че се храни. До момента не е повръщал-поне не и сериозно. Храним се по 5-6 пъти дневно, което доколкото знам за възрастта му е напълно нормално. Но две вечери преди консултацията вечерта ми дигна много висока температура -39.8 Първата вечер добре, но втората вечер отидохме и в спешното-много се бях притеснила, тъй като нито нурофен, нито панадол,нито пък свещичките помогнаха. В крайна сметка от там едва ли не ме изкараха параноичка-защо съм отишла да ги безпокоя само за една температура.  Както и да е. Развалихме им съня и .........На другия ден личната лекарка ни прати на ехограф и ни пусна сума ти изследвания на кръвта, на урината и така. Изследванията бяха идеални, но на ехографа ни откриха нещо като възпаление на едното бъбрече. И доколкото разбрах от лекарката затова е дигнал температурата и може би и затова не наддава. Взеха и проба от кърмата ми за изследване, която се оказва много как да кажа - недостатъчно калорична  за него. Казаха ми да започна дохранване с АМ. Но много бързо след като започнахме с АМ-то малкия отказа да суче от мен. Пробвах да изцеждам и да му давам от моето, вместо да го хвърлям, но.....той отказваше. Вече от една седмица сме само на АМ и нямам проблеми с гърдите. Около два-три ддни цедях по малко и вече изобщо не го правя. И все пак не знам.....имам чувството, че в едната имам още, но като почна да цедя нищо не излиза, пък...не знам като че ли е по-твърда от другата. Дали не ставам параноичка? newsm78 Чудех се тези дне дали да не отида на преглед при мамолог-поне за успокоение....Какво ще ме посъветвате.
Малкият обаче не може да изяде повече от 150грама млекце. Вечер изяжда по 180, ама с триста зора-храним се по цял час сигурно, само и само да го изяде. През нощта ставаме за по още едно хранене-тогава по принцип изяжда по 60 и заспива, но снощи му беше малко и изяде 120. Сутринта като се събуди пак с големи мъки изяждаме по 150.  Как мислите-достатъчно ли е? Според кутията е малко.За теглото му пише, че трябва по 210. Но миналата седмица ходихме да го теглим и беше наддал с 500грама за две седмици.  Simple Smile

# 617
Нормално е в гърдите ти да има по малко мляко. постепенно ще се резорбира. Ако не се препълваш и не те боли, всичко е наред. На мамолог е добре да отидеш след около 6 месеца, когато се възстанови мастната тъкан.
Къде ти изследваха кърмата и ти казаха, че е некалорична? ooooh!
Бързо да се оправи детенце!

# 618
Ми доколкото знам кърмата са я пуснали за изследване в Банката за майчина кърма, но я дадох лично на нашата лекарка, тъй като тя имала път натам.  Но....не се хващай за думата некалорична. Просто така ми го обясниха за по-просто. Как да се изразя-не беше достатъчно маслена за нуждите на малкия, поне според моята лична лекарка. Маслеността била по-малка от 1.5%, което за нашето бебче било твърде недостатъчно. Не знам колко е била права де.
Иначе бебчо си е добре вече. След установяването на инфекцията на бъбречето, ни изписаха антибиотик и едни хомеопатични прахчета. Пихме ги 7 дни, след което пак бяхме на преглед и тогава вече нямаше нищо на бъбречето. Сега другата седмица пак ще ходим-на така да се каже контролен преглед. Но явно сме хванали вируса навреме-казаха, че малкия бил предразположен още при раждането към такова нещо. Не знам стори ми се много странно-нямахме никакви други признаци-само температура. През цялото време си се хранеше нормално. Нито е повръщал, нито е имал разстройство.

# 619
Но иначе-определено не ми се препълват гърдите. Просто усещам, че има по малко в тях нищо повече. Не ме боли или нещо друго. Но тогава през пролетта със сигурност ще отида на преглед.

# 620
  • София
Ана2, благодаря за полезните съвети  Hug Аз реших да поотложа отбиването, нападенията постоянно да я кърмя поспряха  Simple Smile, явно просто е било такъв период. Може и нещо да я е тормозело, продължи около 2 седмици, но ми беше опънала нервичките до краен предел. Сега се кърмим пак само нощем, понякога и през деня като я приспивам за следобедния сън, но изпробвах някои от изброените методи и успява да заспи и без да я кърмя, включително и вечер  Grinning Успокоих се вече, че като реша да отбивам няма да е чак такъв проблем, напоследък дори има случаи да посуче няколко глътки и сама да се дръпне и да не иска повече. Аз междувременно се върнах на работа, но това изобщо не ми е проблем да продължаваме с кърменето. Преди я кърмех и сутрин като се събуди, не за друго, а защото съм мнооого мързелива мама и ме мързи веднага да стана и да ѝ направя закуска  Mr. Green, с кърменето печелех още поне час, откак съм на работа го пропускаме това кърмене.

p_paneva, дано да нямате повече такива проблеми  Hug Моята кукла като беше на около 5-6 месеца също направи пикочна инфекция с e.coli и пи Панцеф за една седмица, пусках после профилактично няколко пъти изследвания и повече не сме имали проблеми  Peace За АМ аз съм с лични наблюдения, че децата които са кърмени са свикнали да изпиват по-малки количества, щом не иска, не го насилвай. 500гр. за 2 седмици на тази възраст е страшно много, но явно е имал да наваксва за да компенсира за миналия месец, за след 6-тия месец нормално наддаване е до около 400гр. на месец, Таня ми наддаваше по около 100-200, което също е нормално.

# 621
Здравейте,

има ли някой от вас опит с шуслерова сол номер 10 при отбиването?

Смятам да я използвам, но ми се ще да чуя отзиви.

# 622
Здравейте,

Мисля вече да го отбивам малкия, но той не заспива по друг начин. През нощта се буди понякога по 3-4 пъти,  давам му да цокне и пак заспива. Страх ме е, че ако го отбия ще стане истински кошмар и не знам как да го успивам по друг начин. Някой има ли идеи как да процедирам?

Много благодаря предварително!
Oh i nie sme taka na 8meseca sme i neznam kakvo da pravq!

# 623
  • София
viki_chicaloca според мен сте прекалено малки за отбиване изчакайте поне до 1 годинка.. пробвайте да приспива таткото вечер, а нощем вместо вие да ставате той да става и да го приспива, ако е нужно отидете да спите в друга стая, а таткото да остане с детето, най-важното при отбиване е да няма стрес за детето, бабата също може да помогне, ако таткото не може... кърменето трябва да бъде заменено от човек не от предмет. Песнички люляне и т.н. методи пробвайте всичко

# 624
И аз се включвам да следя темата. Бебка е на 1 годинка и 3 месеца. Кърмя я сутрин, вечер и нощем когато се събуди. Обедното го махнах, защото почнах работа. Също мисля, че е най-добре да се отбива постепенно, а не изведнъж, заради стреса у детето и за да намаля риска от проблеми с гърдите. Решила съм да пробвам първо с нощните хранения, после сутрешното и накрая вечерното, че така се приспиваме и ми е най-лесно. Какво ще ме посъветвате, дали така е разумно? Благодаря и успех на всички с отбиването Simple Smile

# 625
  • София
късметче, да си пишем и тук  Mr. Green, на мен със сутрешното ми беше много лесно да го махна като тръгнах на работа, може да пробваш и ти с него. Просто вече сутрин като бързам не ми е оставало време за такива неща, а и тя не е давала зор да я кърмя, интересна ѝ беше новата обстановка - събужда се, а мама вече е станала и бърза за някъде, идва баба и започва да я лигави  Mr. Green и т.н. и ни най-малко не се е сещала за кърмене. Нощем обаче още се буди, но от известно време е само по 1 път между 4 и 6 сутринта, вечер също задължително с кърмене заспива.

# 626
късметче, да си пишем и тук  Mr. Green, на мен със сутрешното ми беше много лесно да го махна като тръгнах на работа, може да пробваш и ти с него. Просто вече сутрин като бързам не ми е оставало време за такива неща, а и тя не е давала зор да я кърмя, интересна ѝ беше новата обстановка - събужда се, а мама вече е станала и бърза за някъде, идва баба и започва да я лигави  Mr. Green и т.н. и ни най-малко не се е сещала за кърмене. Нощем обаче още се буди, но от известно време е само по 1 път между 4 и 6 сутринта, вечер също задължително с кърмене заспива.
Светле  Hug Проблемът е, че аз сутрин ставам 6.30, което е доста рано за малката. Когато сме у нас ()почивните дни) спи до 7.30-8. Затова, сутрин като стана се измъквам лекичко, но понякога (в повечето сутрини) тя ме усеща и аз лягам обратно при нея и я кърмя, за да заспи отново. Ако успея е супер, имам време за всичко и изчезвам. Иначе голяма неразбория настава и после понеже не се е наспала добре е кисела.

# 627
  • София
Мдаа, раничко си е, аз кърменията преди 8 ги броя за нощни  Mr. Green Иначе преди да започна работа Таня поспиваше до към 9-9:30, кърмехме се и се въргаляхме в леглото още около час и чак след това закусваше. Сега става към 8 заедно с мен и сутрин лудницата е пълна, с мъж ми като се изнесем към 9 без нещо баба й веднага прави закуска и я храни. Със следобедното кърмене нещата са на кантар още, понеже съм на половин ден, обикновено ме чака да се върна за да я сложа да спи и тогава я кърмя, но като ѝ се е приспало достатъчно (или се забавя достатъчно) си заспива и без кърмене, за вечерното приспиване същото се отнася. Аз лично нощното мисля да го махна последно, просто нямам силите сутрин да ходя на работа, следобед да пиша дипломна, а нощем вместо да спя да си късам нервите като ми се събуди с лъгане с вода, дундуркане и т.н.

# 628
А какво да прави майката на дете, когато е на 1 година и е на ясла? Да си носи кърма в шише ли?!
Синът ми е кърмен до 2ра група в градината. Не съм носила никакви шишета - никога не е пил от шише Simple Smile - сучеше когато бяхме заедно Simple Smile Разделяли сме се за дни, като се върна продължаваше да суче...

# 629
Светле, така е ок, защото си още на половин ден, а аз съм по цял ден и като изляза сутрин в 7.30 се прибирам вечер в 18. Толкова вече ми е домъчняло за нея и си играем, но не я кърмя. Към 20-20.30 я слагам и тогава я кърмя. Но пък с нощното кърмене не мога да се наспя като хората и на работа има дни, в които съм като парцал. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт