Отбиване?

• 65 669
  • 835
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Amen, лецитин има на Walmark, капсули по 1200мг., при кофти запушвания се пият по 3-4 на ден, поддържаща доза при активно кърмене за предпазване от запушвания е  по 1-2 на ден. Ти вече не кърмиш активно, според мен доза 2-3 на ден ще ти е ок. Отделно може да пиеш чай от салвия за да намалиш нивата на пролактина, с което се намалява образуването на кърма.

Относно АМ, аз изобщо не мисля да давам като отбия. Детето ми е с АБКМ, слава богу вече отминаващо, но за АМ е желателно да ползвам само хидролизирани варианти. Предпочитам изобщо да изпусна даването на АМ. Лекар ми е казал, че ако кърмя поне година и няколко месеца, после съвсем спокойно мога и да не давам никакви млечни продукти поне до 2 години, че дори и повече. Калций се набавя и от другите храни, богати са например броколи, зърнени, зелени листни зеленчуци. Белтъци се набавят достатъчно от месото. Все още я кърмя по 1-2 пъти на денонощие, но кърма не мисля че имам много, дори на едната гърда вече нямам хич. Отделно от кърмата млечни приема по малко АМ, с което правя разни закуски, но е по 2-3 лъжички на денонощие, понякога давам и по малко сиренце, кашкавал, кисело мляко, но количеството е наистина малко и е по 1-2 пъти в седмицата. Детенцето ми расте и се развива съвсем нормално, не мисля че има някакви липси на микроелементи или аминокиселини, така че и за мен това с даването на АМ до 3 години са пълни глупости.

# 736
  • насън...
pettesa, svetla81, мнг благодаря за съветите!  Hug  bouquet
аз още нищо не пия, само 2-3 пъти пробвах да изцедя нещо на ръка....и то само от едната гърда ми се получи по 2-3 капки най-мнг...ужасно ми е трудно нещо да изкарам, дори и с помпа...аз когато започнах да кърмя се надявах да не се налага да се цедя и слава богу не се наложи, а сега... ooooh! никаква промяна нямам - нито към подобряване, нито към влошаване на ситуацията... newsm78
ще пробвам с лецитин да разбия бучките и с малко цедене на ръка...дано да се получи... Praynig

# 737
Мисля,  че долу -горе се получават нещата при нас. Дърпането на блузата го заместих с ориз и ръбане на ябълка, бавно замествах нощните с ам, детето започна да се  буди все по-рядко-стигнахме до две хранения само през нощта.  Малката за месрц наддаде 600 гр, та сега гледам и повече да разреждам, в същото време да тикам и беберона- на 11 месеца я  научих  на биба Simple Smile. но пак повтарям, че в страха си да не стане съвсем трудно и травмиращо взех мерки още преди годинката. На  11 месеца сме на кърмене на 2 дена веднъж и вече можем да лежим една до друга без да се дразни, дърпа блузи и да реве , а напротив само си играем.

# 738
И аз започнах отбиването вече. От няколко вечери - 4-5, я приспивам със шише с кисело мляко, понеже АМ така и не се научи да пие. Две нощи спа с баща си и проплакваше по веднъж, той я гушка и се приспиват пак. Тази нощ ѝ дадох малко да суче, защото ми се бяха поналели гърдите, но определено е по-спокойна. Като ме дърпа казвам - няма мамо вече, свърши млекцето. И тя казва "да" и се гушка в мен. Така заспиваме на спалнята.

# 739
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
................... Дърпането на блузата го заместих с ориз и ръбане на ябълка ...............
Ние дърпането на блуза го заместваме само с банан, с друго не става, а през нощта с нищо не става.

Като ме дърпа казвам - няма мамо вече, свърши млекцето. .............
Аз като кажа така и такъв рев настава ....

Моят син тия дни е непоносим просто, час по час ме дърпа, чудя се как да се отърва  Whistling Whistling Whistling
През нощта и особено рано сутрин няма отърване, щото спи при мен на спалнята (тати отдавна сме го изгонили в хола). Ми не издържам вече, даже ми е неприятно кърменето под такъв натиск.Ако си сучеше кротко по веднъж-два пъти на нощ нямаше да ми пречи.Само веднъж да си взема изпитите (че имам нужда от сън) и предприемам насилствено отбиване, че не се трае това положение Tired

# 740
Ами според мен, трябва да си приберете тати от хола Laughing и да се изнесеш ти за няколко дни. Принас имаш ефект. А и аз и казвам че свърши млекцето много спокойно и я гушкам. Тя също се гуши и ми приказва нещо на ухото. Галя я по главичката ,крачетата, гръбчето и така я успокоявам и приспивам.

# 741
Ами според мен, трябва да си приберете тати от хола Laughing и да се изнесеш ти за няколко дни. Принас имаш ефект. А и аз и казвам че свърши млекцето много спокойно и я гушкам. Тя също се гуши и ми приказва нещо на ухото. Галя я по главичката ,крачетата, гръбчето и така я успокоявам и приспивам.
Обмислям го като вариант, но в момента не мога да му го причиня. Като излезе в отпуска и да си е вкъщи, да не става сутрин рано за работа ще пробваме.

# 742
 Praynig стискам палци!

# 743
  • София
През нощта и особено рано сутрин няма отърване, щото спи при мен на спалнята (тати отдавна сме го изгонили в хола).

И при нас е така  Sad, но поне е само през нощта. Сутрин като се събуди бърза да изтича при тати в хола, даже обикновено се изнася от стаята без изобщо да я усетя. Доста здрав сън имам, но тя нощем като се събуди идва отгоре ми и започва да ме дърпа и бута докато не я накърмя. С мнооого зор махнахме кърменията за приспиване, вече сме само на едно кърмене, но просто тя вече само по 1 път се буди нощем - обикновено между 4 и 5. Сигурно пак с голям зор ще махаме постепенно и нощното, но съм ѝ обещала да я тормозя след 1-ви юни Simple Smile Със сигурност ще е с рев и сърдене, тези за приспиване така ги махнаме. Подготвила съм се психически поне седмица да съм неадекватна сутрин, та освен 1-ви юни чакам и да приключим с няколко важни и по-сложни проекта в работата.

# 744
късметче, благодаря  Hug

Може би подходих твърде крайно аз, но за два дни и ние останахме на 1 кърмене - от 5-6. Просто взех от любимото му АМ (хумана 3), което не беше пил от 2 месеца и си мислех, че няма да мине номера, обаче той го прие.2 вечери подред си изпива по 180 мл. и веднага заспива. През нощта към 3-3,30 ч. пак пие по малко АМ (70-100 мл.), и сутрин към 6-7ч. - едно кърмене. Обаче гърдите ми стават камък за вечерното приспиване и цедя. Засега ще продължа с 1 кърмене сутрин, че да се успокоят гърдите.С помпата омекват ама не е същото, остават малко бучки и т.н, а бебо е друга работа.Тази сутрин не сука много уж, ама след кърменето гърдите ги чувствам перфектно, без нито една дори малка бучица  Peace
За дърпането през деня - сега тия дни е по-често по цял ден при свеки, че аз уча за изпити и няма кого да дърпа  Laughing Ако си останем на едното кърмене ще е супер, но докато не мине седмица не смея да се радвам, че не знам какво ще щукне в малката главичка.

# 745
Здравейте,
Да споделя и аз моя опит с отбиването - вече мислех че никога няма да приключи... 2години и 7 месеца точно... Като е на ясла - не ме търси, яде си, заспива и т.н. ... като ме види и ме нападаше - не броях по колко пъти, самообслужваше се. И така... 15-ина дни вземах хомеопатичните за намаляне на кърмата. Мислех, че като спре и ще се откаже.. да ама не - той си цока и то не спира. Купих си от горчилката п/в гризане на нокти. Нямах куража да се намажа, но след поредната нощ с 5 пъти цокане станах и се намазах. Сутринта се гушка и ми вика "Цокууууу". Дадох му - цока малко, но му стана неприяно, премести се на дргата и пак така. Казах му че цокуту се е развалило щото е голям. Отиде на ясла. Върна се и пак се пробва. Пак не му хареса. И така... Бесня цяла вечер, легна късно, въртя се много но накрая каталяса и заспа без цоку. Не можех да повярвам. През нощта се събуди няколко пъти, става, ляга и заспиваше. На другия ден поиска пак - дадох му - гледа ги... но не посмя да лапне. Следващата нощ беше по-тежка - доста си порева, но това беше за последно. Отбихме се доста по-леко от колкото очаквах - като знам колко е голям и пристрастен... След няколко дни се сети пак, но аз поързах и се намазах - опита и се отказа. Сега проблема е, че въпреки, че вече 10-тина дни не изцеждам, гърдите ми не са твърди, но на места са болезнени. Това не ми се случи като отбих кака му, но при нея беше доста по-плавно. Дали е нормално тава?

# 746
Марина здравей,
Много окуражаващо звучи, браво на вас.

Аз при първите опити за разреждане на кърменията правех хиперлактации и си ме болеше.С помпата омекваха но тук таме някоя бучка и болка оставаха. За разлика, след кърмене просто ги чувствам перфектно - няма болка и пр. Но така беше около седмица докато се успокои положението и спряха да се препълват на моменти. Питай консултантите по кърмене тук във форума - за лецитин и дозировка, мисля че може да ти помогне  Peace Също и компрес със извара или листо от зеле, ама не е много приятно лятото.

Аз още не съм отбила и даже беше наскоро болен и тогава пак възстанови част от махнатите кърмения (давах че не искаше вода). Сега започваме отначало ....  ooooh!

# 747
Мерси, pettesa.
Ще попитам някой от консултантите по кърмене, че не ми се ходи по доктори. Не напипвам бучки, но знам ли...може да има. Аз бях се отчаяла, че няма да успея да го отбия скоро, щото все сме заедно, той е много див и никой не го иска, така че варианта, който ми предлагаха други майки - да го изпратя някъде за няколко дни не беше приложим за нас. Но взе, че се получи. Така, че не губете надежда, мили мами Simple Smile
Успех на всички с отбиването.

# 748
  • София
И аз да се похваля, че успешно приключихме с кърменето без особени драми  Grinning Някъде от около средата на май месец наложих твърдо правило - само по 1 кърмене на нощ, съвсем приключихме преди около 10-тина дни, кърмих точно 1г. и 8 месеца. Първо махнах следобедното къмене, и без това от Нова година се върнах на работа на половин ден и тя доста често заспива преди да съм се прибрала от работа. После махнах кърменето за приспиване вечер, след като се научи следобед да заспива без кърмене, вече не беше особен проблем и вечер да го прави. Накрая редуцирах нощните кърмения до 1, с това ми беше най-трудно защото все пак ходя и на работа и си искам съня, имахме малко нощни разправии, но мина по-гладко отколкото си мислех  Grinning, научи се да си иска вода като се събуди, а вече дори има и нощи, в които не се буди  Grinning С махането на единственото кърмене почти нямаше драми, 3 дни изобщо не се сети, после взе да ми обяснява "няма ам-ам, няма мляко"  hahaha Странното беше че на около 5-тия ден взе да ме напада да си търси, слава богу не нощем, обикновено сутрин като се събудеше, но удържах фронта 2-3 дни. Сега още се присеща понякога, но по-скоро само обяснява, че там има "ам-ам", няма рев, няма драми. Всичко стана доста плавно и естествено и нямам никакви проблеми, очевидно накрая почти съм нямала кърма, гърдите ми са все едно никога не съм кърмила.

# 749
Марина, по принцип съм чувала, че трябва да изчакаш месец и половина, два да мине от отбиването, да се успокоят хубаво гърдите и тогава може да посетиш АГ за преглед (даже задължително). Затова спокойно засега, нормални са тия бучки.
Моля те, сподели тук в темата какво са те посъветвали от ЛЛЛ и за лецитина. Praynig

Светла81, хайде честито и на вас и браво за плавното отбиване. Имам един въпрос - бяха ли ви излезнали кучешките зъби преди отбиването?

Общи условия

Активация на акаунт