Отбиване?

• 65 524
  • 835
  •   1
Отговори
# 765
При нас, ако мен ме няма, татко й напълно успешно я приспива на обед. Ако аз съм в къщи става само с цокане   Tired

# 766
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Ние оставихме Ивайло на баба му за 3 дни и заминахме на море. Беше на 1 г и 1 м и до преди това през нощта се будеше през час. Първите дни след морето се будеше, но ММ ставаше и си играеха първия ден 1 час, втория 20 мин, третия ден не се събуди и оттогава си спи детето.

# 767
Моята, ако нощем види татко си, а не мен, се чува на 6-тия етаж. А като ида аз се успокоява само като ме види. Но не получи ли своето цокане (то не е й кърмене) пак наддава вой  ooooh!   Много се радвам, че кърмя успешно, но това отбиване... не знам как ще стане. Ще е мъка за детето  Tired

# 768
ако е много сложно, май ще чакаме сами да се отбият, не искам да му причинявам много стрес...
скоро и с тръгването на работа, ако го и отбия....Sad

# 769
А не можеш ли да махнеш само дневното кърмене, а да оставиш сутришното и вечерното?

# 770
  • Някаде там
Здравейте-и аз от няколко дни правя опити да отбия сина си, който е на 1 година и 2 месеца. По принцип яде почти всичко вече. Отдавна се храним заедно всички и сме заменили всяко хранене. Вечер пие и АМ. Проблемът е, че заспива само на гърдата или в количката ако сме на разходка. Вечер се буди и си търси да цоца. Пробвахме да го гушка баща му, но почва да плаче и аз му давам. Вече съм много изморена от тези нощтни ставания. Пробвах да му давам шише през нощта, но не иска...

# 771
Отбихме се преди около 2 месеца, след като бяха останали само вечерното и нощно кърмене, които са най-трудни за махане, особено ако детето спи в леглото с мама Simple Smile
За около месец махнахме кърменето и биберона. Очаквах много трудности, обаче стана лесно и без излишен стрес. Първо махнахме биберона - постоянно го късаше и на седмица купувахме по 2-3 биберона и накрая ми писна. Накрая я оставих със скъсаните и лека полека тя ги дъвка, гледа, пак дъвка и спря да им обръща внимание.
А за кърменето, няколко нощи спа с баща си и дори като плачеше аз не ходех при тях. А вечер я приспивах с шише кисело мляко, казах че на мама млякото е свършило вече и лека полека стана. Всъщност вечер като я приспивах се разбирахме, по-трудно беше нощем защото търсеше да си цока, но и това отмина. Успех!

# 772
A колко време се будеше нощем да търси? Защото моята направо си плаче ако не й дам  Tired

# 773
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Здравейте,
Дойде времето и аз да се похваля, че се отбихме на 1,10 г. При нас нещата се случиха много бързо и не както искахме, но нямаше друг начин. Малкия се обрина с масивна уртикария на алергична основа - неуточнена. На 13-ти сутринта отидохме на преглед, и алерголожката, освен кортикостероида  наложи и строга диета откъм всички животински продукти (месо, мляко, яйца). Така това се отнасяше и за кърмата. Значи последно беше сукал в 7 сутринта и това беше - ДО ТУК. Много тежко го изживях, понеже дори не знаех, че това ще ми е последното кърмене ... даже сега като го пиша и ми текват сълзите, но щом в даден момент това му вреди на здравето, нямаше друг начин.
И така тъй пристрастеното кърмаче изведнъж се оказа на сухо. Понеже не може никакъв млечен продукт, заместихме кърменето за заспиване с компот от белени праскови, който той обича. За заспиване нямаше проблем, а после при нощните събуждания - 1-вата нощ не разбра какво става, мрънкаше и му набутах компота. Втората нощ си поплака повече, на няколко пъти, но като видя че няма да му дам гърда и прие компота. Третата нощ пак малко мрънка преди да засуче компота и кажи речи това бяха нашите драми. След още 2-3 дни спря да се буди нощем, а чак към 6 сутринта пие компот и откарва до 7,30. През деня, като опитваше да дърпа деколтето и да си иска, му обяснявах, че щом иска да суче ще му бият инжекции и се отказваше. Мислех, че няма да разбира, но всичко си разбират, само ние  така си мислим. Към днешна дата, 10 дни откакто не е сукал, вече нямаме никакви проблеми. Аз се цедих няколко дни за облекчаване и пих силен чай от мента, а от 4 дни вече не цедя и всичко е нормално.
Интересно колко бързо се нагаждат децата в нова ситуация, а ние възрастните не можем толкова бързо да се приспособим.Кураж на всички майчета и давайте смело с отбиването. Ето при нас до предния ден смятах, че отбиването ни е мисия невъзможна, но седмица по-късно гледам с надсмешка и си викам, че можеше и по-рано да се справим по по плавен начин, а не да ми сложат вилата на врата. Всичко е във ваши ръце и знайте, че няма невъзможни неща. Simple Smile

# 774
  • София
...  наложи и строга диета откъм всички животински продукти (месо, мляко, яйца). Така това се отнасяше и за кърмата.
Защо? Като оставим настрана това, че си е направо обида човешка майка да се третира като животно, може би алерголожката е имала предвид някакво прилично смислено обяснение?

# 775
...  наложи и строга диета откъм всички животински продукти (месо, мляко, яйца). Така това се отнасяше и за кърмата.
Защо? Като оставим настрана това, че си е направо обида човешка майка да се третира като животно, може би алерголожката е имала предвид някакво прилично смислено обяснение?
Не е много по темата, но ще ти отговоря. Обяснението беше следното - всякакъв вид протеин усложнява ситуацята в момента и за да се овладее обрива и да се изчисти организма от тази атака трябва да не се прекрати приема поне за месец на - протеини (всякакви), цитруси и всички плодове завършващи на "бери".Кърмата от където и да я погледнеш си е протеин.Действително като спряхме кърменето се подобри доста ситуацията. Всяко зло за добро, а и ни беше вече време  Simple Smile Година и десет месеца си е чудесен кърмачески стаж  Mr. Green

# 776
...  наложи и строга диета откъм всички животински продукти (месо, мляко, яйца). Така това се отнасяше и за кърмата.
Не е много по темата, но ще ти отговоря. Обяснението беше следното - всякакъв вид протеин усложнява ситуацята в момента и за да се овладее обрива и да се изчисти организма от тази атака трябва да не се прекрати приема поне за месец на - протеини (всякакви), цитруси и всички плодове завършващи на "бери".Кърмата от където и да я погледнеш си е протеин.Действително като спряхме кърменето се подобри доста ситуацията. Всяко зло за добро, а и ни беше вече време  Simple Smile Година и десет месеца си е чудесен кърмачески стаж  Mr. Green

И аз познавам един такъв случай. Бебето беше обринато от ушите до пръстите на краката и се наложи такава диета. Без кърма и всякакви животински продукти.

# 777
За съжаление LadyBird78 е напълно права, и аз съм в абсолютно същата позиция, като нейната  Confused
Отбивайте до 1,2 - 1,3 м. докато новите впечатления и умения са в състояние да ги разсейват децата, че после наистина става невъзможно и чак на 2 г. и нещо се налага да се случва насилствено с истерии.
Аз отбих каката когато беше точно на тази възраст, 1г2м. Мина по най-гладкия начин, без стрес нито за мен, нито за нея. Кърменето го бяхме свели само веднъж на ден. Вечер се будеше и й давах, за успокоение. Бях започнала работа, понякога се случваше да работя до 10 вечерта и мъжа ми приспиваше детето. Не са имали кой знае какви проблеми. Тогава ми светна лампата, че е дошло време!  Simple Smile  Майка ми и баща ми взеха детето на почивка с тях, за седмица и нещо. Първото ни голямо отделяне. През този период се цедих малко само веднъж.  Били са тежки вечери, но като се прибраха не сме имали проблем и тя не си потърси цица! Започна да спи цяла вечер и аз съответно! Grinning
Успех на всички мами с отбиването!  Hug

# 778
  • София
 Тъкмо защото е по темата повдигнах въпроса. Надявам се да ме разбереш правилно,   pettesa, изобщо не си позволявам да коментирам частното решение да отбиеш, кога и как, но ползвам примера с "отбиване по медицински причини", за да внеса малко информация във връзка с някои разпространени митове, причини за отбиване. Ти конкретно се чувстваш удовлетворена от продължителността на кърменето и от приключването му, което е чудесно, но много майки пристъпват към отбиване без да го искат, а по медицински причини ( и то понякога при съвсем мънички бебенца), които реално не са изисквали отбиване и драмата за майката и бебето е можело да бъде спестена. Друг случай е настояването веднага кърмачето да бъде отбито, нещо, което е силно непрепоръчително както за майката, така и за бебето. И дори да се налага реално отбиване ( или просто майката да го желае, без да се налага),    заслужава си да се потърси повече информация дали е възможно да се изчака отбиването да стане плавно.
 Изключване на всякакви протеини е невъзможно, в настоящата храна на детето ти има протеини. Изключват се само опасните. Мисля, че е важно да се знае, че човешкото бебе не може да има алергия към човешките протеини в човешкото мляко, независимо, че може да има опасна алергия към животински протеини. Да, кърмата е протеинова, но не е алерген. А ако в нея има животински протеини ( или соеви примерно), майката би могла да се подложи също на диета.

За отбиването при нас - имам опит с две отбивания и усетих колко е важен характера на детето и неговите нужди. Толкова много се стараеше единия да не ми причинява болка(защото ме болеше), виждах, че разбира за какво му говоря и опитва да забрави за желанието си да суче с прегръдки, игра с косата ми, други любими занимания, но толкова много искаше да суче, че не успяваше да спре.  А другия - рече да се поглези с млекце, но като тръгна да му се опъвам, се отнасяше по-скоро в стил "Ай сиктир, ще и свиря десет дена под прозореца… Да не е Лайза Минели!"  Laughing  Отдавам "трудността" в отбиването най-вече на характера и готовността на детето да бъде отбито, и до колко майката е готова да се съобрази с това. Ясно е, че ако детето абсолютно не е готово за тази крачка, а някой го пришпорва от днес за утре, ще има драми. На всяка възраст обаче нещата могат да станат и без драми.

# 779
skrech, много добре разбирам за какво говориш, понеже когато бебо беше на 5-6 месеца направих няколко хипертонични кризи, и може да си представиш какви агитации от страна на личната и кардиото бяха да отбивам за да мина на сериозна терапия с лекарства.Допегита, единствен съвместим с кърмене в максимална доза въобще не ми действаше. Ми не се поддадох ... стоях си известно време със 150/110 кръвно (малко биха го направили).После след 6-ти месец започвах да захранвам и си позволих лека диета, смъкнах 5 кг. и кръвното ми се нормализира.
Относно диетата в момента - детето не консумира никакви протеини - абсолютно. Аз лично си приготвям храната му. Яде само картофи, ориз, чушка, домат, тиквичка, нишесте без мляко, макарони без яйца. Правя му различни десерти с кафява захар - грис, ашуре и пр. Единствения животински продукт е краве масло, което алерголожката изрично позволи, понеже е 100% мазнина - няма грам протеин.

Общи условия

Активация на акаунт