ОКТОМВРИйче се върти и скоро май ще почне да седи!

• 25 027
  • 743
  •   1
Отговори
# 165

Момичета, тази елда още я наричат гречка. Да си призная, на мен хич не ми допада, но наистина е много полезна и ще се опитам да свикна малката да я хапва. Та ми хрумна за тези, които са в чужбина, че ако имате под ръка руски магазин - там със сигурност ще я продават, защото са й големи почитатели.

Момичета, напълно съм съгласна с мама Смехи. Simple Smile Помня като малка как моята майка събота и неделя за закуска ни приготвяше гречка/елда с прясно мляко. Wink В началото хич не михаресваше, ама тя понеже е от упоритите майки и продължаваше да я приготвя, та я проядох по едно време. Сега също си я хапвам, но аз само си я варя и я подправям с черен пипер, зехтин и сол. Не съм пробвала сама да си я правя сладка. А за тези, които са от София, Пловдив и Варна има вече руски магазин. Сега ще потърся сайта... ето го магазинчето Аз лично още не съм го посещавала, но разглеждах какво имат. Мисля да го навестя и да изкупя всичката сгущенка  Party (с други думи кондензираното мляко) Унищожавам го за секунди, колкото е сладко. Simple Smile

За столчето, понеже нашето е като на Орхидейка, то се регулира, като цялото се накланя назад 1 степен (заедно със седалката).

# 166
Тони  newsm59 newsm51 да си жива и здрава и много да те радват и слушат твоите три съкровища.
Честит имен ден и на малката  Дария  Hug Hug
Tini  Joy това клипче ми го пратиха преди няколко дни, много е сладък малкия юнак.
Lady V   първо започнах със зеленчуково пюре- морков, после добавих картоф и после пиперка. Но само моркова признава. След това пробвах плодовите пюрета.
От вчера яде оризова каша- чиста, но днес мисля да я смеся с нещо- може би със спанак или пиперка или брокули.
Наистина предпочита сладникавите неща, но пък аз неискам да свиква със сладкото.
Тия дни ще взема и  каша от елда.

# 167
ДИМЯНИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!МНОГО ЩАСТЛИВИ МОМЕНТИ И МНОГО МНОГО ЗДРАВЕ ТИ ЖЕЛАЯ!

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И ЧЕСТИТИ ИМЕННИЦИ!!!

# 168
Привет Heart EyesЧестит рожден ден на ДимяниЧестит имен ден на ДаренцатаЧестити месечинки и честито на всички празнуващи днес  bouquetНе съм чела и съвсем ви изтървах,да видим кога ще наваксвам smile3529При нас захранването върви чудесно-взе да отваря уста и хапва добре.Не отказва за сега нищо Heart EyesДано тъй да продължава PeaceЯдем зеленчукови пюрета,някой плодови и 3 вида каши Simple Smile

# 169
  • Русе
Здравейте момичета и честити рожденни и именни дни   bouquet
Ние се бяхме позагубили но вече сме тук и ще следим редовно темата .
 Hug Hug

# 170
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте!  Hug

Димяни, ЧРД, много здраве, щастие и 3 послушни дечица!

Честит имен ден на Дариите и на Дарио, да са здрави и щастливи! Честити месечинки на имащите!   bouquet

Аз да се оплача, че съм ужасно хремава, изкапах си почти целия виброцил вече изпръсках и всичкия стеримар, ама след 5 мин носа ми се запушва ужасно и едва дишам. Какво друго мога да си капя, някой знае ли? Само да не е лук, че това няма да го преживея, пробвала съм веднъж и нямада повторя!
А как ми се спииии, не съм спала вече няколко дни, с тия инхалации и др. лекарства и с тоя нос, направо ще си видя сметката!  #Crazy

# 171
Честит имен ден на именниците! Hug  bouquet

Не съм, на мен ми помага за отпушване на носа специално - краката във вряла вода колкото можеш да издържиш (за други капки не мога да те посъветвам, които може и при кърмене newsm78). Peace

# 172
Здравейте Hug!
Тони, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  bouquet  ДА СИ НАЙ-ЩАСТЛИВАТА И ОБИЧАНА МАМА И СЪПРУГА! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!  Hug Hug HugНаде, честита именничка, да ти е здравичка и усмихната малката госпожица! Hug
Като се заговорихте за елда ,та и аз днес купих на Хип чиста и на Хумана с круша и каша от просо, та ще видим дали ще ги приеме куклата ми Simple Smile

# 173
  • Sofia
Дамяни Честит рожден ден!!! Бъди жива, здрава и много обичана!!!   bouquet  bouquet  bouquet

MISHANA13 аз не ми се притеснявам, ами се ядосвам на доктори дето дори и картона му не погледна да види, че това бебе е на 5 месеца, а не на 10. А двигателно не е по-различен от вашите бебоци. Отделно колко съм му ядосана заради дъщеря ми. Прати ни на изследване за антитела за Хепатит Б. Ваксините били некачествени. Ама и да е в специална лаборатория. Заведохме я и се оказа, че ще и вземат кръв от вената. Гушна се детето в мен и си даде ръчичката и припадна. Съвзе се повърна и пак припадна. Какъв ужас изпитах от случилото се и 5 сестри тичат около нея и не могат да я свестят. Нося му вчера резултатите, а той грухти доволен - ще вземе някой лев от там явно.

hailie мъж е и деца не е гледал. Ама вчера учил мъжа ми как да правя кисел на Ники. От обясненията разбрах, че в кухнята не е влизал. Купих готови торбички с кисел, а кога ще го въведа ще решавам понататъка. Първо да му въведа царевицата.

Orchid 10.700 кг. току що нахранен и с пълен памперс /по пътя до там напълнил памперса, а отпред ревна, че е гладен и да е мирен си хапна/. Че си е тежък е така, но не яде повече от нормално - 5 пъти на ден е на кърма около 150 мл. до 170 в най-добрия случай и 1 хранене със зеленчуково пюре /125 мг./. За последния месец е качил 900 гр. И каката беше същата картинка, а сега е слаба и висока, а храненето и не ми се коментира - там броим хапките...

Нашето столче е на Чиполони, но е от по-стар модел /от каката/. Регулира се облегалката и височината на самото столче. Много ми е удобно. Тея го ползва до 3 годишна възраст. Махнахме таблата отпред и вместо възглавница на стола и го вдигнахме да и е удобно да се храни с нас на масата.

# 174
Ely-st , ние на 4 месеца и половина сме почти 10 кила и ако знаеш нашата докторка колко ни се радва... Simple Smile И моят дунди е само на кърма, така че не мисля, че има каквито и да било проблеми. Дори, като казах на лекарката, че мисля към 6ти месец да го захранвам, и тя ми вика: "Добре, ти си имаш кърма и няма нужда от сега да го почваш." Simple Smile Случили сме на лекар сякаш (пу-пу).

А пък да ви кажа какъв бъркоч си направих сега... да си оближеш пръстите. Simple Smile Сварих си жито, че откакто ви чета и само жито сънувам (много обичам), та към него сложих кокосови стърготини, шоколадови пръчици за украса на торти, мед, накълцан банан и малко пурда захар, и канела. Ама стана много вкусно. Simple Smile  Peace

# 175
Не съм - аз като съм хремава правя инхалации с лайка, по скоро слагам тенджера да заври вода и лайката вътре ,послевдишам парата през устата и издишам през носа , ама така 4е 4ак да излязат сополките ми .Това го правя докато издържа.На мен лично ми помага ,на мъжа ми също.Преди да забременея слагах ракия в носа , ама не капя ,ами топя кутрето в ракия и слагам в носа -мн щипе ,обаче е страхотно.

Мирка- нашето столче е http://www.bebe-best.com/chicpolino-stol-za-hranene-tino-blue-2010-p-16681.html. Нямам представа има ли степени и позиции.Подарък е и така си стои в кутията още ,ама ще трябва да го разгледам тия дни

Алекс преди 2 седмици беше 9300 гр и е само на кърма,моята педи по принцип е за захранване след 5 мес , ама да видим.Инатя се да устискам до 6 навършени , ама дребното нещо не е съгласно.На това отгоре не ще да пие  вода от шише и от няколко дни му сипвам в капа4ката на шишето (като в малка 4ашка).Ами пие диването.Зна4и  не е проблема във водата , а в съда.
аз на празмуващите им 4еститих ве4е , така 4е да не се повтарям bowuu

# 176
Нямам време да пиша, но чета. Болни сме и двамата с Гого. Искам да питам мамите, които дават отвара от сушени сливи, дали са забелязали бебетата да пръцкат повече от обичайно.Коликите при нас се завърнаха и се чудя дали е от сливите или пък от есберитокса (имуностимулатор)

# 177
  • Варна
Момичета,малко помощ please Rolling Eyes
Първите дни като захранвате с  картоф(морков или тиква ),останалото количество какво го правите?Дали може да се замрази пюрето във формичките за лед  за да може и следващия ден да се ползва :roll:newsm78
Честит Имен Ден на дамите  с име Дария    bouquet  bouquet

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 15:26 от Velina_p

# 178
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Ely,  Hug Hug Hug Не ти е лесно,ама и тоя доктор е за бой.. Rage
Anik, аз също обичам жито, но с мед и орехи.. Mr. Green
Ейййй,ама само за ядене говорим... Whistling Ама като сте почнали аз да използвам момента и да питам мамите, които правят прекрасните торти на сладурите си,..бихте ли препоръчали нещо като за начинаещ? Навила съм се да се пробвам,сутринта четох в тортения форум, и ми се иска да стартирам с нещо по-лесно, но ефектно.  Flutter

# 179
[
А пък да ви кажа какъв бъркоч си направих сега... да си оближеш пръстите. Simple Smile Сварих си жито, че откакто ви чета и само жито сънувам (много обичам), та към него сложих кокосови стърготини, шоколадови пръчици за украса на торти, мед, накълцан банан и малко пурда захар, и канела. Ама стана много вкусно. Simple Smile  Peace

Аник, звучи много вкусно, за кокос не се бях сещала да сложа, иначе и аз редовно слагам бананче

Тони,  newsm59Бъди много здрава, щастлива, обичана и уважавана!!!
Честит Имен Ден на малките дами с име Дария, и специално на моята съгражданка Дария (на мама Роси) ,много хубав ден за кръщене са избрали Peace

Не съм- коризалията е хомеопатично и знам, че е за хрема, ако имаш клеева тинктура може и нея да ползваш, ето тук намерих интересни съвети от Др. Михайловhttp://www.monitor.bg/article?id=217767

Аз днес реших да не излизаме на разходка, че нещо студеничко ми се стори, а и един неприятен вятър духа...За сметка на това успях да изчистя, сготвя, изчетох ви, а сега ако Йоанка е послушна може и някой филм да изгледам smile3503
Легео, и вие ли сте болнички, еее Sad, бързо да се оправяте, не знам за отварата от сливи Thinking Thinking

Общи условия

Активация на акаунт