Мастно образувание ???

• 1 573
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте Мами!
И аз имам нужда от съвет, но първо искам да се извиня ако има подобна тема, но аз не открих такава ... Бебчо е на 5 месеца и половина и от около 3 месеца има някакво топченце над очето (по-точно над края на клепача). Педиатърката ни прати на очен, а той каза, че туй било мастна тъкан и като направим 6 месеца "ще ни резнат". И тъй като не възнамерявам да го позволя се чудех дали някой не е имал подобен проблем ??? Ще Ви бъда много благодарна, ако споделите опит ...

# 1
Синът ми имаше хемангиом на долния клепач. Това нещо растеше и имаше опасност за зрението му. Когато стана на 6 месеца, го поверих в ръцете на една златна лекарка /д-р Мария Михайлова/, която му направи пластична операция. Днес, 7 години след операцията, белегът е едва забележим. Съветвам те, ако има опасност за развиване на зрението на детето, да направите операция.  Peace

# 2
Привет! Много благодаря за отговорът.  Hug При нас поне за сега няма опасност да му пречи, (пу пу) понеже се намира не на самия клепач, а между него и веждичката. Надявам се да не се наложи операция Sad

# 3
  • София
И моето момче има такова чудо - точно на дясната вежда.
Понеже с роди и с друг проблем и беше опериран веднага след раждането, на последната консултация хирурга ни каза, че по принцип не е опасно. Ако решим, може да се махне. И разбра се, ако започне да нараства, веднага трявба да се консултираме с лекар.

Ние с таткото сме решили след време да го махнем. Предпочитам да го няма, за да не му се подиграват (за съжаление все ще се намери някой си мисля аз...). Но ще изчакаме известно време, че на малчо доста му се събра.

# 4
завис и в следствие на какво е образувано;
ако е запушване на някакво каналче и процесът продължи, по добре отидете,
ако ли  не - за чисто козметичен проблем не се рови из очите на детето

# 5
И моето момче има такова чудо - точно на дясната вежда.
Привет! Много благодаря за отговора, поне мъничко успокоение, че не сме само ние така ... иначе и при нас е на дясната веждичка. Надявам се да се намери някакъв друг начин за премахване Sad а колкото до това да ни се подиграват, още сме на 5 месеца и малко, така че скоро няма да се притесняваме от такива неща (надявам се)

завис и в следствие на какво е образувано;
ако е запушване на някакво каналче и процесът продължи, по добре отидете,
ако ли  не - за чисто козметичен проблем не се рови из очите на детето
Не зная от какво се е получило - лекарката ми обясняваше, че било при раждането, но като гледам снимките от първия месец нямаме такова нещо и не знам ... Никой не може да ни каже ...

Общи условия

Активация на акаунт