Мастно подкожно топче

• 1 161
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте някой сблъсквал ли  се е с проблема мастно топче. С леко наднормено тегло съм и личния ми лекар каза че е нормално да имам поне съвсем малко. Случвало ли ви  се е да е леко зачервени или да има нещо като малки венички по него. Разбрах само че не е хубаво  да се пипа и ако евентуално започна да се движа повече и да отслабна малко можело само да се махне . Някой ако е имал нещо подобно ще бъда благодарен да сподели

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 16:32 от mmmmm111

# 1
# 2
  • Под гъбата
Това за излишното тегло и липомите не е вярно. Имам една операция с местна упойка на бързо порастнал липом, тогава не съм имала проблеми с теглото. Казаха ми, че или никога повече няма да се появи друг или през годините ще се появат множество по радлични места по тялото. Точно 3 месеца след операцията ми се появи нов във същата област. Сега имам около 10. Каня се да махна тези, които са с по- големи размери и ми носят усещането за болка. Това са мастни клетки, които тялото си складира само. В повечето случаи са капсуловани, но може и да не са, хистологията им също е с доброкачествен произход. Не се лекува по друг начин освен оперативно

# 3
Това за излишното тегло и липомите не е вярно. Имам една операция с местна упойка на бързо порастнал липом, тогава не съм имала проблеми с теглото. Казаха ми, че или никога повече няма да се появи друг или през годините ще се появат множество по радлични места по тялото. Точно 3 месеца след операцията ми се появи нов във същата област. Сега имам около 10. Каня се да махна тези, които са с по- големи размери и ми носят усещането за болка. Това са мастни клетки, които тялото си складира само. В повечето случаи са капсуловани, но може и да не са, хистологията им също е с доброкачествен произход. Не се лекува по друг начин освен оперативно

Абсолютно!
Мин.год. махнах 2бр - едното на бедрото на единия ми крак, другото над сгъвката на коляното на другия; и двете наведнъж с местна упойка - икакъв дерт. Няма друг метод за махане - който ви обещава друг вариант, освен скалпел, ви лъже.
Иии ще се появят нови..просто има организми (като моя) склонни да ги правят..

# 4
Здравейте, и аз напипах такова топче в дясното бедро. Търя лекар във Варна за преглед, но какъв? Хирург? Препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт