Честито християнче на Смехорана!
Честито и на всички, които са имали поводи през изминалите дни!
За гърнето и ние сме до никъде. Като се сетя, че баткото ни на тази възраст отдавна си ходеше с гащички и.... Но той си беше готов. Нощните му памперси бяха сухи. а на Кати не
Днес обаче, все пак ме изненада приятно. Каза си два пъти за голяма нужда и веднъж за малка и си я свърши на правилното място, но сме далече от истинското приучване. Сега сме на друга вълна - да пием сами от чашка и да ядем сами от паничка, та и супа да е, пак сами. Лъжичката я държи доста стабилно и все повече сама се оправя без да направи поразия след себе си. 
Сега малко е болничка, но ще се оправи. за последните 3 м ми се разболява чак сега, а си ходи на ясла. Явно сестрите се грижат наистина много добре за дечицата там

Това е от мен, че стана дълго. Лека нощ!
Значи , гърне имаме купено откакто навърши 7мес . Но не можехме по никакъв начин да го сложим на него . Започваше едно яростно реване , пищене , въртене и т.н. , и т.н. На някои от вас сигурно е много познато това . После го ползваше за игра , за шапка и какво ли още не , но само не и по предназначение . Допреди около 3 седмици . Ей така , на шега го сложих на голямата тоалетна - изпишка се без нищо да каже , дори му хареса да пуска водата след това . След около 20мин извадих кукуто и пробвах да го сложа да седне - пак без никакъв проблем . Свалих му памперса , обух му гащички и го слагах на гърнето на всеки 15-20-25 мин . Е , понякога пишкаше преди това , но само сменях гащичките и панталонките и започвах броенето на минутите отново .Вършеше си работата на правилното място , но не успявах да го сложа навреме за "голямата работа" . Веднъж му казах , че ако се изака на гърнето ще му купя най-големият багер в магазина и той го направи - получи си багера , но повече не повтори - допреди 2 дена . Започна да пръцка с уста и като го питах дали му се ака , каза ДА !

Не се ли чувам чак до там
Ще ме умори това диване.