МАЙчета 2009! - 6

• 30 731
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Честит рожден ден на всички рожденици от изминалите дни! Да растат здрави, умни и красиви! За майките   bouquet

Честито християнче на Смехорана!

Честито и на всички, които са имали поводи през изминалите дни!

За гърнето и ние сме до никъде. Като се сетя, че баткото ни на тази възраст отдавна си ходеше с гащички и.... Но той си беше готов. Нощните му памперси бяха сухи. а на Кати не  Sad Днес обаче, все пак ме изненада приятно. Каза си два пъти за голяма нужда и веднъж за малка и си я свърши на правилното място, но сме далече от истинското приучване. Сега сме на друга вълна - да пием сами от чашка и да ядем сами от паничка, та и супа да е, пак сами. Лъжичката я държи доста стабилно и все повече сама се оправя без да направи поразия след себе си.  Simple Smile

Сега малко е болничка, но ще се оправи. за последните 3 м ми се разболява чак сега, а си ходи на ясла. Явно сестрите се грижат наистина много добре за дечицата там  Heart Eyes

Това е от мен, че стана дълго. Лека нощ!  Heart Eyes

# 646
  • Пловдив
Благодаря на всички за прекрасните пожелания за моето малко човече ! Ние ще празнуваме в петък заради работното време на баща му . Днес само почерпихме дечицата и мамите от площадката .
Ние с гърнето имаме много голям напредък  Peace Значи , гърне имаме купено откакто навърши 7мес . Но не можехме по никакъв начин да го сложим на него . Започваше едно яростно реване , пищене , въртене и т.н. , и т.н. На някои от вас сигурно е много познато това . После го ползваше за игра , за шапка и какво ли още не , но само не и по предназначение . Допреди около 3 седмици . Ей така , на шега го сложих на голямата тоалетна - изпишка се без нищо да каже , дори му хареса да пуска водата след това . След около 20мин извадих кукуто и пробвах да го сложа да седне - пак без никакъв проблем . Свалих му памперса , обух му гащички и го слагах на гърнето на всеки 15-20-25 мин . Е , понякога пишкаше преди това , но само сменях гащичките и панталонките и започвах броенето на минутите отново .Вършеше си работата на правилното място , но не успявах да го сложа навреме за "голямата работа" . Веднъж му казах , че ако се изака на гърнето ще му купя най-големият багер в магазина и той го направи - получи си багера , но повече не повтори - допреди 2 дена . Започна да пръцка с уста и като го питах дали му се ака , каза ДА !
И сега вече му слагам памперс само като спи или като сме навън  Peace Има случаи в които се напишква в гащичките - казва ми "пиии, пиии" , когато започне да пишка . Но съм сигурна , че скоро ще се научи да казва преди това и да стиска докато го сложа на гърнето .
Така стана и с кърменето - спря да иска да суче , когато беше готов . Така става сега и с гърнето - явно и за това е вече готов  Peace

Лека и спокойна нощ ви пожелавам - Заприн е нощна и след малко се отправям към спалнята сама. Дано поне порасналото момче се буди по-рядко тази нощ  Praynig

# 647
Браво Мира, че си го усетила момчето и си действала както трябва. Надявам се и при нас така да стане. Всъщност Сами няколко пъти искаше сам да сяда и на тоалетната, и на гърнето, ама само ме разиграва, нищо не свърши, после се изака в памперса. Явно ще почакам  Thinking
А относно кърменето - май и за отбиване не е готов, а и аз не давам зор. Иска си го за приспиване, от известно време вика "дугата цица" и баща му много се забавлява. И вече окончателно се пренесе при нас на спалнята, преди поне като заспеше го пренасях в леглото му, сега го оставям така
Иначе се научи да яде сам с лъжица доста добре - кашести неща, със супа няма шанс, и загуби интерес. Иска аз да го храня.

Вайца пералнята я пускаме заедно. Т.е. аз нагласям всико, той натиска копчето и после кротува. Засилва се към контактите  Laughing

Немирница, разкажи повече за вас, как живееете там, в Ирландия бяхте, нали? Интересно е  Heart Eyes

Туиг, като гледам първата страничка, утре са най много бебоци  newsm68

# 648
Ох, сетих се, че влязох да ви пусна това клипче, много е яко

http://www.youtube.com/watch?v=Te96L2RU6UY

нещо пак се зазяпах по кУлела  Laughing

# 649
  • Русе
Честит рожден ден на Добри, Жанета, Ксандър, Марина, Аглая, Дани, Димитър и Преслав! Весело и щастливо детство!  nbirthday  bigdance2  ura Tada

На мамите,   bouquet

Днес е "най-плодородния" ден в темата. Има и няколко дена с по 7  и по 6 бебчета.

# 650
Почерпете се за здравето на моето малко момче Добри днес в 15.15 става на 2 години.

И искам да честитя рождения ден на всички наши астрални близнаци,да са живи и здрави,щастливи и усмихнати и най вече послушни деца

# 651
  • вече Пловдив
Добро утро!
Мама роси, започнах да преглъщам пред монитора, давай насам закуската и кафето  Grinning
Честит рожден ден на всички днешни рожденици - Добри, Жанета, Ксандър, Марина, Аглая, Дани, Димитър и Преслав! Много да са здравички и щастливи! Весел празник!

За гърнето - запознала съм Бела с него още преди 1 г. Ползвахме го, но с променлив успех, но досега само е пишкала там. Акото - винаги в памперса, а напоследък и се крие даже. От както обаче я пуснах на ясли преди около месец, започна да си казва "пиш", чака да й сваля памперса и за секунди се изпишква вътре, после си казва "браво"  Laughing Така, като сме вкъщи, може да изкара с 1 или 2 памперса цял ден. На следобедния сън й слагам памперс, но той най-често е абсолютно сух. Нощният памперс обаче е обилно намокрен, даже тази сутрин се наложи да сменям гащички и потниче, защото се беше намокрила от едната страна.
Хубав ден, макар и мрачен и дъждовен тук!

# 652
  • софия
Честит Рожден ден на :Добри,Жанетка,Ксандър,Марина,Аглая,Дани,Димитър и Преслав!Здраве и щастие им желая от сърце!

# 653
Да честитя на днешната голяма банда рожденници-Добри, Жанета, Ксандър, Марина, Аглая, Дани, Димитър и Преслав. Да растат живи и здрави и все така весели дечица.
Само да кажа на всички благодаря за стиснатите палци , но се оказа ,че утре няма да ни оглеждат очичките , защото лекарката е на някакъв симпозиум , за това в сряда на 18-ти .
Вчера полъчах тортата  от Двете Фукли - ще ми я донесат в събота и с услугата до вкъщи ми излиза 70 лева - е разбира се е малка - само 15 порции.
Каката днес и беше последната матура - сега ги проверявахме в сайта на министерството , по двата разказвателни предмета "Човек и общество" и "човек и природа " има по 3 грешки и това е като оценка 5 -ца . По български е същата работа , а по  математика незная , там веч е по-сложно , така че ще чакам госпожата да им каже . Общо взето госпожата била доволна от нея . Да ви призная аз това мойто диване не го видях да седне и да учи по-усилено . Ако беше седнала да учи повечко , щеше да е със 6-ци .

# 654
  • София
Честит рожден ден на Добри, Жанета, Ксандър, Марина, Аглая, Дани, Димитър и Преслав! Весело и щастливо детство!

Танче, представям си как ти се е свила душичката! Да ни напомниш на 18ти пак да стискаме палците  Hug

# 655
Честито на голямата банда рожденници днес - Добри,Жанетка,Ксандър,Марина,Аглая,Дани,Димитър и Преслав! Да са живи, здрави и щастливо детство им пожелавам!

Тилиа, хич не ме бива по разказите като Кайрен, то си ме знаете де.....Тучно зелено е навсякъде. Дъблин е голямо, красиво и спокойно село, т.к. всичко е къщи с дворове. Влюбена съм в страната. На децата също много им хареса. Баткото говори вече свободно английски. Ники като подложен на два езика ми говори с No и Не...иди и го разбери.  Mr. Green

Танче ( Hug за малката), Ели, как се справяте с по-голям ученик и дребно? Аз така съм направила режима на Ники, че да спи следобед /слава богу откарва 2-3 ч/, иначе е невъзможно баткото да си напише всички домашни и да се изчете книжките за деня.......Аз се уморявам и клепам на вечеря, за децата не знам...

Аз поръчвах торти само от ВЕГА, 55 лв. с доставката за 16 парчета /излизаха повечко/. Правеха ги по поръчка, изпращах имейли със снимки. Без забележки. Тук започнах сама да правя тортите покрити с айсинг. На РД на Ники сега направих Bob the builder. Сложила съм снимка във ФБ.

isita, честити розови гащи!

Моята най-добра бгмамска аверка си има трето бебе на 5 май, отново момче! Да ми е жива и здрава и да я глезят мъжете й.

# 656
  • Русе
Ели, как се справяте с по-голям ученик и дребно? Аз така съм направила режима на Ники, че да спи следобед /слава богу откарва 2-3 ч/, иначе е невъзможно баткото да си напише всички домашни и да се изчете книжките за деня.......Аз се уморявам и клепам на вечеря, за децата не знам...

Не питай  ooooh! Не се ли чувам чак до там  Mr. Green И аз така. Слагах дребното да спи и започвах да крещя по големия да пише, да чете и прочие. Голям мързел е но долу-горе се справяхме докато малкото спи. Сега малкото го няма и спокойно си крещя. Днес госпожата на големия пак ми дърпа ушите  Crazy Ще ме умори това диване.
Иначе Гого свиква с обстановката. Бавно. Един ден само подсмърча, друг като днес започна още от дома да реве и там вече стигна апогея си. За тоалетната има проблясъци но е далече от истината. А как започна да говори..... Страшни изречения прави, опива се да казва целите думи и въобще не млъква  ooooh!
Днес съм изпаднала в самосъжаление. Не знам защо  newsm78

# 657
  • София
ЧЕСТИТО И ОТ НАС С БОЖКО НА ДНЕШНИТЕ ЗВЕЗДИ -Добри,Жанетка,Ксандър,Марина,Аглая,Дани,Димитър и Преслав!
Здрави, големи, умни и добри да пораснат!
Мира, страхотно лесно изглежда  -браво за успехите с гърне и гащички!Вяра, браво и на вас!
Плами-благодаря за споделените празнични мигове. Чудесни сте!
Вайзе, дано Зарко си остане само с хрема и то за кратко....
Танче-стикаме палци Praynig
Немирница, коя е тази мама? Да е жива и здрава и тя и децата й. Чудесно е, че сте адаптирали, особено децата.

# 658
Честит рожден ден на днешните сладури ,да растат здрави ,щастливи и безгрижни.

# 659
  • Пловдив
Честит Втори Рожден Ден на Добри , Жанетка , Ксандър , Марина , Аглая , Дани , Димитър и Преслав ! Щастливо детство им пожелаваме ние с Велизар ! На мамите   bouquet

ТанчеHug и целувки на малкото цветенце  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт