Юлски деца-Тема 43

• 34 981
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Драга, аз за момента някак я търпя да заспива към 23 или 00 ч. и да става към 9. Каквото и да правя не може по-рано да си ляга, реве, става от леглото и си носи възглавницата, как да не го гушнеш. То май се обърнаха нещата, както си играеше кротко, намирах я където съм я оставила, а не сме и имали и една безсънна нощ, така сега всичко се обърна. Качва се права на кухненската маса, отговаря ми още от сега, и като и се карам ми се криви подигравателно  Shocked Хем се карам, хем ме напуши смях като я гледам.
Ама с всеки изминал ден става все по-интересна и смешна. Тия дни започна като и отказвам нещо да ме заплашва, че е плаче. Сега пък акаше в тоалетната и по едно време ме вика силно, отивам, а тя се напъва и вика "неможем, неможем"  Laughing Явно е имала запек.
И днес няма сополи от последния кучешки, вече нямам съмнения, че кехлибара помага.

# 91
  • София
Марулккаааааа, искам да съм госпожа в градината  Blush Blush Blush
ЮБ, Ели и другите желаещи мами аз вечер мога да оставя децата - баба и дядо са насреща, ако татко им не може да ги гледа. Давайте предложения, за мен няма значение къде, важното е да има разнообразие  Wink
ЮБ, разбирам те за късното заспиване, не те виня, но шамарите не помагат (от опит ти го казвам  Embarassed). Пробвай да не й обръщаш внимание, ти си легни, кажи й че си лягаш да спиш, а тя да ти пази тишина. Махни всичко на което може да се покатери или да се нарани.

# 92
  • София
Лелеее, Марулке, ти сърце нямаш бе жена. Аз от днес на диета съм значи, а ти такива неща ще ми поднасяш. Мнооого хубаво изглеждат.
Драга, ми те наш’те са си един за дру бе, ще си купонясват до зори (не че няма на кого да се метне). Ние също трудно заспиваме до 23 не си и правя опити да ти кажа. Но при нас важното е по някое време да отидем в стаята на тихо и тъмно, защото иначесе превъзбужда от ТВ, светлина и няма шанс да заспи.
Mаймун, хич не обръщай внимание.
Миме, как я накара да го носи тоз кехлибар. При нас не ще и не ще. Дори едно конче червено му бях сложила и него иска да маха.
За ваксините както бях писала малко по-преди и ние сме на Марулиното дередже – намаме още МРП, пък и Пентаксим нямаме.

# 93

Честита пролет девойки!
Нека ни е слънчево и топло на душите и нека ни тръгне вече по вода!

Успокоихте ме с Пентаксима  Hug Hug Hug, то и при нас така се получи когато ни беше реда обявиха грипната епидемия, после пък той беше сополив седмица-две и сега няма ваксини  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil чудничко направо. Ама съм решила да не се ядосвам, надали ще е толкова фатално да го сложим с 2-3 месеца закъснение.
Прашец, щом сте били контактни с мононуклеозата определено поизчакай повечко - доста е коварна!
Ели, племенницата ми е голяма мома вече месец и половина  Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes то проглуших целия свят с нея, направо не мога да повярвам, че вас съм ви пропуснала да се похваля  Mr. Green Heart Eyes
Драге и при нас има някакви новости свързани с тръшкане в режима. Досега винаги е заспивал супер лесно вечер. Към 8.30 изкъпан, намазан, облечен - давам шишето ( обичайно го гушкам и лежа при него докато пие, но ако имам нещо много спешно и съм го оставяла с шишето сам в леглото), после целувам давам биба ( и това ли чудо, кога и как ще го махнем  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil) и излизам.... Заспива си сам и това е.
Сега от около месец често ми върти номера, изхвърля си всичко от леглото - възглавница, одеяло, плюшки, бибата  Twisted Evil да и се незнае.... след което застава на решетката и започва възмутено да крещи. Влизам слагам го да легне пак давам биба и подреждам леглото - при добър късмет с това приключваме, но има дни с по 3-4 такива серии  #Crazy Twisted Evil #Crazy
Също така няколко вечери взе да ми бута шишето и аз реших, че не е гладен - слагам го да легне - лелеееее няма такъв рев, добре че нямаме тапети инче щяха да се навиват на ролки направо  Tired Twisted Evil Thinking ooooh! ooooh! ooooh! гушкам, целувам, давам биба ... неутешима работа - накрая ми писва и по навик му връчвам шишето и той възмутено хълцайик си го взима и ме гледа обиден  Crazy Flutter - луда работа ви казвам....
А капака на всичко е че принципно сутрин става към 7- 7.20 ... понякога дори го будя, за да го обличам за яслата, но събота и неделя вече сме с нов програмен час и скачаме в 6.20-6.30 - как ги разпознава не знам  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil #Crazy Crossing Arms ooooh! Tired като денят започва с музикааа - дърпа си музикалната играчка докато не стане някой от нас  Crazy Flutter #Crazy Money Twisted Evil Shocked и естествено крясъци и изхвърляне отново на всичко от леглото  ooooh! Tired
И така .............
Но поне до 21 часа е заспал де - това в 23 часа изобщо не си го представям  ooooh!

# 94
  • варненка от София
Драгенце, бременилския хормон те е гепнал душко. Да ти кажа нашите деца не са имали режим, никога. Поне Стефи беше така, докато не тръгна на градина, сега ще не ще има някакъв и то пак не съвсем вманиачен. Оставям ги и двете когато искат да спят и съответно "режимът" ни е много плаващ. Сега само понатискам Неви да седи до по-късно вечер, за да спи сутрин, когато аз куту стрела излитам с кака до градината и се връщам за 10-15 минути. Сигурно социалните у Хамерика ще ми вземат детето, ако разберат, че я оставям сама спяща в кошарата, но просто нямам избор  Blush И стига го плю този твоя мъж и родата му бе, запищяха ми ушите на мен, пък на тях не зная  Heart Eyes Hug Хех при вас всичко лошо явно е от тати, щото при нас е обратното, проклетията, лошотията е все от мама  Mr. Green

Общо взето сега докато са мънинки и не ходят по ясли и градини да спят колкото и когато искат, щото тръгнат ли на градина свърши свободата - почва се с режима  Blush

Та на кратко обобщено, остави бузанка да си се развива сама, отпусни й малко края. За много неща ще видиш, че с второ е по лежерно и лесно, но сама ще се убедиш, сега не ти го казвам назидателно, хич съвсем де. Всичко минава между капките някак и спане, и режим, и захранване.
В тази връзка да кажа, че вчера Неви беше захранена от кака си с ягода. Докато разбера кво що и Стефи вече я хранеше, а Ниня не отказваше. По тази линия яде вече и киндерчета, и шоколадови яйца, и гумени мечки, и всичко. Само медеца остана незахранен де. Относно подправките в храната ни, слагам и тя хапва. Гледах аз доктор Папазова при Гала, голко са полезни някои неща - напривер куркума се съчетава и усвоява много добре с черния пипер и влияят добре на мозъка и паметта. Та във всяко премерено нещо си има и нещо полезно. Така че оставам дунда да яде квото и ние ядем, гадно ми е да се крия и да ям, просто се чувствам като престъпник така. А ако аз нещо не дам, то кака й е винаги услужлива и храни сестра си  ooooh! Тъй че съм освободено от драми понякога.

Въх, че излияние му дръпах  Mr. Green Peace

# 95
Привет момичета  Hug
Честита първа пролет - и аз мислех, че е утре.  newsm78
На мен ми е едно такова смотано, защото не съм си доспала, заради малкото зверче. И при нас проблемите със съня са големи.
Julsko bebe - и при нас често има такива изпълнения посред нощите - не иска да ляга, скача, хили се. Понякога помага това да се правя на заспала, винаги загасям от лампата - тя е свикнала от новородено да спи на тъмно. Но понякога не издържам и аз ставам и си играем още към час. Тя също така много обича приказки, понякога я гушкам и започвам да  разказвам - но това действа само ако е спокойна. А аз не я будя рано - просто защото не мога да се събудя тогава. Виж ако имаше кой да я гледа - щях да я събудя и да му я връча, после ще се върна обратно в леглото, ама няма.  Rolling Eyes
marulka_s - направо да му е жал на човек да развали такова произведение на изкуството и да го изяде.
Гледам за ваксините си говорите - нашият Пентаксим го сложихме толкова отдавна, че вече не помня. Други ваксини нямам намерение да слагам. Пък както каза и Марулка - без ваксини няма държавна детска градина, така че искам, не искам - слагам.

# 96
  • София
О, Лени, вие сте с кошара с решетки, а при нас става следното - минава вечерната процедура, най-късно в 9 са по леглата, и аз съм човек все пак, и.... разкопчава си сама чувала, излиза, понякога дори си маха чорапите и долното на пижамата също го сваля до долу Laughing и така с възглавница! в ръка ми се явява в другата стая hahaha Да се чудиш какво да я правиш, но рядко се случва де, но следобяд спи до към 3.30-4 най-късно и обикновено в 9 заспива, сутрин става към 7-7.30.Ще ти пиша едни лс за племенничката Simple Smile
Драга , направи го така, че на теб да ти е удобно, ако вие лягате късно и ставате късно, вероятно и тя ще е на този режим, и обратното,иначе ти съчуствам, дори не мога да си представя такава малка разлика между децата, аз не бих могла да издържа
Марулич, не сте хора вие в тази тортена тема, аз това отдавна съм го казала, прекрасни кексчета!И тортата за мъжа ти беше много интересна!А за режима - истинския режим почва като тръгнат на училище  Mr. Green Каката в 7.30 трябва да е в училището и всеки божи ден се благославям,ч е избрахме най-близкото училище, иначе не знам как щяхме да я сколасаме.

# 97
и.... разкопчава си сама чувала, излиза, понякога дори си маха чорапите и долното на пижамата също го сваля до долу Laughing и така с възглавница! в ръка ми се явява в другата стая hahaha Да се чудиш какво да я правиш, но рядко се случва де, но следобяд спи до към 3.30-4 най-късно и обикновено в 9 заспива, сутрин става към 7-7.30. ...

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Ха ха ха аз затова все още съм на цели бодита с дълго ръкавче и крачол, защото през деня цял ден ми се разхожда бос, и дори в градината на няколко пъти го заварвам по чорапи, дават му да си свали пантофите ( явно не издържат в един момент  Rolling Eyes Twisted Evil hahaha hahaha Joy Joy hahaha), но поне го дебнат за чорапите... А и в къщи няколко пъти си маха и долнището на анцуга и ми щрапа по голи кълки и памперс  ooooh! Tired Crossing Arms добреу че все пак не е изнежен и е свикнал, но някой път като е седял на пода, са му бая ледени крачетата.

# 98
  • София
Хахахаха, ще дойдете вие на мойта борба с босите крака. hahaha Повече от 23сек. нищо не се задържа на краката. Днес имах майстор у дома, че ми се развали пералнята- ми човекът около 4 пъти ми направи забележка, че ще простудя децата. Mr. Green Накрая успя да наводни кухнята и докато бършех водата, бръмбарите естествено нацопаха в нея и майсторът така се завайка, че чак ми стана смешно. Laughing 

Драга
, а колко спи следобед? При нас ако изпусна момента за лягане, после няма заспиване поне 2ч.- така се превъзбуждат. Опитвала ли си по- рано да я слагаш? Моите вечерят към 20ч., след това имат тичане голи из къщата, къпане и в 21ч. в леглата с по едно мляко и заспиват.  Peace
Лени, ние сме сложили ваксините, но и ние закъсняхме и педиатърката каза, че няма проблем да е по- късно. Peace
Сиско, малко на патерица, да ти е жива и здрава порасналата принцеса!  bouquet Свирнете и на мен, ако се разберете нещо- ще се пробвам да се отскубна. Party
Марулка, и при нас захранването вече е приоритет на малкия батко. Mr. Green Опитахме даже и дъвка. Whistling

# 99
Здравейте!
Не съм писала отдавна, но успях да попрегледам темите назад.

Цветен прашец, съжалявам за загубата ти! Голяма и силна прегръдка от мен!  Hug

Джиджинка, много ми беше мъчно за твоето малко чудо! Прегръдки!  Hug

Честито на всички бременни! Фрида, дългокоса красавице, честито, миличка!  Hug

Аманитка, за днес ли беше? Някой има ли новини от нея?

Буболече, на 100 % ли е сигурно за втората мома? Щото и аз щях да раждам Мария, ама ей-на -  Мишо се появи  Simple Smile

Галенце, много се радвам да те "видя"  Heart Eyes  и съжалявам за страшните ви преживявания с гърча на Цвети.

Сиско, да ти е живо и здраво момиченцето! Много усмивки й желая!   bouquet

Ние сме добре. Мишо е станал много непослушен, ама като ви чета не е единствен. Бърбори много, инати се подобаващо и не признава гърнето за нищо. Всъщност бяхме стигнали до няколко седмици без да се напишка или наака и беше изцяло с боксерки, но след това реши, че ми стига толкова радост и започна да ми казва едва след като вече и аз виждах резултата... или го подушвах... За щастие започна да спи добре нощем и мога да кажа, че вече дните не са безкрайно дълги, наспивам се. Вечер ляга към 10.00-10.30 ч., но за нашето семейство това е нормален час, така че не ми тежи. Сутрин обикновено спи до 9.00 ч. Зле е обаче откъм ядене - особено като му избива зъб - нищо не иска да яде и то с дни. Забелязах, че на ресторант като отидем, обаче, растежът на зъбите не му пречи - по една шопска салата с пържола на скара изяжда  Simple Smile
Друго, какво? А, обещала съм на Лили и племенника да ги водя сега, през пролетната ваканция на тур из Европа. Мишо ще бъде при баба си, че мъжът ми започват да сеят и няма да може да го гледа. В нашия случай проблем с гледането няма - Мишо обожава майка ми и докато е с нея не ме търси, после обаче ми прави номера. През февруари бяхме в Поморие с мъжът ми за 3 дни /между другото препоръчвам Гранд-хотел Поморие като един от най-добрите СПА хотели в БГ/ и после 1 седмица Мишо ми се сърдеше и ревеше за баба си, а като му се скарам за нещо или му кажа "не", си вземаше една торбичка, слагаше разни играчки и ми викаше: "Кау! Тивам баба, дади!" /Чао! Отивам при баба и дядо!/. Сутрин пък ставаше и обикновено започва да ме целува и да се гушка в мен, а тогава се измъкваше тихо от леглото, отиваше в дневната, сядаше на дивана и си пускаше ТВ-то да гледа и си седеше самичък, май трябва да кажа, че направо гледаше да се махне от мен... Та така, отсега ми се свива сърцето като си помисля за адаптивния ни период след 10-дневна раздяла.
За ваксините - остава ни Синфлорикса. Пентаксим сложихме миналият месец - нямаше никаква реакция, дори не беше нервен.

Друго май не се сещам засега, ще се опитам да бъда по-редовна. Прегръдки на всички!  Hug

# 100
  • София
Здрасти, Сафо, липсваше ни. Hug Мисля, че Аманитка утре ще ражда. Peace

А бе, защо и аз като Ем си мисля, че първа пролет е утре? newsm78

# 101
А бе, защо и аз като Ем си мисля, че първа пролет е утре? newsm78
Здравейте!
Днес е Астрономическата пролет....На календара вкъщи пише, че Първа пролет е утре  Wink
За заспиването вечер-Дниела заспива към 21.30ч. /слагам я в леглото към 21ч./ и сутрин спи непробудно до към 8.30ч. Наобяд спи от към 13ч. до към 15.30ч.

# 102
Сафо, радвам се, че се появи!  Hug Всъщност, в 16та седмица на ФМ бяха категорични 100%, че е мома. Едва ли ще се смени вече Simple Smile

Преслава вечер заспива около 22-22:30 /с оглед на идващото лято и хубаво време ме устройва идеално/, през нощта взе да спи все по-често непробудно, а сутрин става между 7 и 8. Не мога да се оплача. Обедния й сън, обаче, ме изумява последните дни. Като легне в 14, та до 18 Shocked Вчера малко поизмести и заспа в 13, спа до 16:30 с баща си.

Драга, да, на тези цветя съм се спряла за букета. Само, че има едни много красиви хризантемки - лилави с бели връхчета, от тях ще искам Simple Smile

# 103
Честита пролет и от мен! бъдете усмихнати и щастливи!

За заспиването вечер-Дниела заспива към 21.30ч. /слагам я в леглото към 21ч./ и сутрин спи непробудно до към 8.30ч. Наобяд спи от към 13ч. до към 15.30ч.
Чочиии, да ти завиди човек! Ние още се приспиваме с люлене и пеене и...биба, да не говорим, че на обяд спи само час-час и половина, а и нощем се събужда...
Една позната имаше проблем с детето, не заспиваше до късно нощем и не искаше да спи през деня, сега пият някакви хомеопатични и са доволни  Peace

# 104
Чочи, а дали са безобидни?! newsm78
Поне за съня не знам дали бих посмяла да давам нещо - не че мислено не съм се изкушавала на моменти  Twisted Evil
Ха Буболече, аз явно съм пропуснала новината за розовите гащи  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes мноооого ви се радвам така да знаеш  Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт