Юлски деца-Тема 43

• 34 983
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Буболече, знам, че тестисите слизат до 20 г. с., така че на следващата консултация, може и да изляза пророк  Simple Smile Въпреки че две момиченца е страхотно според мен, но някак си не ми се иска да си разваля репутацията на добър гадател  Laughing

Хахахаха, ще дойдете вие на мойта борба с босите крака. hahaha Повече от 23сек. нищо не се задържа на краката. Днес имах майстор у дома, че ми се развали пералнята- ми човекът около 4 пъти ми направи забележка, че ще простудя децата. Mr. Green Накрая успя да наводни кухнята и докато бършех водата, бръмбарите естествено нацопаха в нея и майсторът така се завайка, че чак ми стана смешно. Laughing 

МилеHeart Eyes , като четох това за забележките, че ще простудиш Дамян и Зара да ви разкажа за нас - ние днес с Мишо влизаме в аптеката и там 5-6 баби. Закачат го, ама той нещо се засрами и се навря в краката ми. Едната баба явно се обиди, че не й обръща подобаващо внимание и ми вика: "Това дете не е ли излизало сред хора?", пък на мен ми стана смешно, "не е излизал, него го държим само вкъщи!", викам. После като го взех в мен и панталонът му се надигна на крачетата, пък се оцъклиха, че нямал чоропогащник, ми няма пари за чоропогащник...  Mr. Green

# 106
После като го взех в мен и панталонът му се надигна на крачетата, пък се оцъклиха, че нямал чоропогащник, ми няма пари за чоропогащник...  Mr. Green

Ха ха Сафо, това ми е другото любимо  Peace
- Ама как така без чорапогащник?!
- Ми нали е мъж викам не ни дават чорапогащници  Joy hahaha
И другото
- Няма ли да му сложите шапка  Rolling Eyes Twisted Evil
- Ми ..... той си я хвърля нон стоп, та в повечето време си е без - това ни е другия любим аксесоар за изхвърляне  Grinning Laughing Mr. Green

# 107
         Здравейте момичета,

Хайде да се разпиша в новата тема, защото до края на месеца имам много работа, а от 1 април смятам да започна борба с някои мои вредни навици и пороци, свързани най-вече с храненето. Със закъснение ЧРД на Инкс, и на Роси!  bouquet

Сиско и на теб за порасналата кака, спомням си миналата година как се вълнуваше. От теб разбрах, за клоуните. На купона, без мен. Аз съм: „Или с дете, или без мен”.

Шора Мишора, радвам се, че всичко е приключило и никога повече да не ти се налага да ходите по болници. Имам някои  въпроси, свързани с болестта на Вики (не и запомних името). Ако не ти се пише или ти е неприятно, моля те да ги подминеш.  Освен черното ако, имаше ли други симптоми? В ИСУЛ потвърдиха ли ниския хемоглобин? А сега как е? Пиете ли желязо? И още веднъж ти благодаря за идеята за гумените ботуши. От както се стопли времето, Санди е навън само с тях, шляпа си на воля по локвите, и само казва: „И тука, и тука ......” и така нямат  край локвите.

Мише, относно сапуна. Фен съм на домашния сапун. От години съдовете ги мия само с такъв сапун. После се изплакват много лесно,  добре ми е на ръцете, така и опазвам природата. Ако някъде ми се наложи да мия с веро, плакна много и все виждам една: „тънка лилава линия”. Надявам се, че ще разбереш какво искам да кажа. На Санди дрехите, също пера с такъв сапун, но една идея по-хубав. Обикновено като ходя по селата ме даруват със сапун, който е за съдовете. А този за дрехите, купих от БИЛА много хубава сланина и дадох на една баба да ми направи. В него сложих и едно шишенце масло от иланг-иланг. Така не мирише на лошо. В прането слагам и по една лъжица био-ароматизатор.  Но най-добрия домашен сапун за мен е арабския. Прави се от зехтин и масла. С него пък се къпем. Всяка година ходим на Коледния пазар на дипломатите, и от там си го набавяме.

Сиси, Hug . За Драгиново, честно казано очаквах подобен отзив. Все забравям да те питам, как продължи историята  на Влади със ските?

Вили, Hugпривет.Ще ти споделя моя опит  с нощното кърмене. Санди  вечеря по-късно, преди заспиване си хапва и по една кафеена чаша с кисело мляко, и така не се буди нощем. Ако заспи, без да си е хапнал,се буди от глад и търси кърма.Ти пробвала ли си да го храниш по-късно?

Драга, да остарях на 7-ми. За спането – пробвай да я изведеш за 20-минути. Много често, когато искаме Санди да заспи по-рано, го обличам и мъжа ми го води навън.  Погледат луната, звездите, търсят самолети, и от чистия въздух , заспива веднага. И другото важно е да я умориш. Не само физически, а и емоционално. Това при нас е  играта на чуждо място, с други деца.

За градинките и децата. Аз си имам принципи, и си ги спазвам. Когато отидем на непознато място – показвам, опознаваме заедно мястото и тогава го оставям сам. А когато сме си на нашата площадка,оставам му играчките,сядам на пейката да си чета книга, а той се оправя сам. Взима, дава – негова си работа. Най-много да дойде да ми каже, че  се е ударил някъде

До скоро момиче, имам да чета. Радвам се, видях че е писала Сафо.

# 108
Хехе, Лени, благодаря  Hug

Сафо, заедно с теб още един виден пророк ще си развали репутацията... и за двете ви съжалявам, ама ако на следващата ФМ от монитора ми намигне пишок вас ще държа отговорни  Joy

Охаааа, не съм сама със забележките! Миналото лято в парка като я видеха по боси крака в количката и след себе си чувах само "Има да й се напикава довечера.." Ами напикава се... по принцип си пика все в гащите откакто се е родила...   33uu А, ако я пуснех и да стъпи боса на асфатла следваше анатема!  Joy
Мила, и у нас рядко се ходи с чорапи... Пантофи не си носи по принцип, а чорапите рядко се задържат. Единственото ми спасение е да стои по чорапогащник Laughing

# 109
Здравейте, дами!

Хич нямах настроение за писане тези дни. Само си чета и ви се радвам.

Сафо, радвам се да те "видя".
Лени, и ние не сме сложили още Пентаксима. Синфлорикс успяхме да боднем миналата седмица. Сега трябва да мине поне месец между двете и съм се разбрала с докторката да звънна след Великден.

Калина си е непрекъснато боса вкъщи. Зимата с чорапи, лятото без. Явно така й е по-удобно. Веднага щом стане малко по-топло и си ги събува сама. Чорапогащници съм слагала броени пъти под панталона, ползвам ги само за фасон, ако е с рокля.

Мила, покрай вашата история с майстора се сетих за нашата веселба с гърнето. Инето я събличам вечер преди баня и я оставям да потърчи гола наоколо, та междувременно използвам и я викам да седне на гърнето, малко от малко да свиква. Да, ама детето реши, че тая работа е много скучна и вече не пишка в гърнето, става, отива някъде изпишква се и после с голям кеф и шляпа с крачета, докато я изловя.  ooooh! Joy

За спането - събужда се в 7-7.30, спи два часа на обяд и си ляга 21-21.30. Понякога по-рано или по-късно, зависи точно колко и кога е спала на обяд. Приспиваме се вече на тъмно, с пусната лампа, от тези, които прожектират на тавана и свирят някаква музика. Ако е изморена става много бързо. Задължително е да съм там за заспиване, пея песничка понякога, гушкам.

И аз бих се присъединила за среща, но сутринта ме заболя гърлото, а вече и носа ме почна. Калина вчера беше с температура, но без никакви други признаци и при нея може и някой зъб да избива. Дано да е това при нея, че ми писна от лекарства и болести.

# 110
И другото
- Няма ли да му сложите шапка  Rolling Eyes Twisted Evil
- Ми ..... той си я хвърля нон стоп, та в повечето време си е без - това ни е другия любим аксесоар за изхвърляне  Grinning Laughing Mr. Green

Ния до скоро не търпеше нищо на главата си. Ели ще потвърди. Толкова я коткахме на снимките да изтърпи 2 сек. една диадема.... и не и не. В момента на слагането е свалена.

Ама и хванах цаката. Пуста суета, ама мнооооооооого суета. Ходи на огледалото и се целува. Та слагам шапката, диадемата или каквото там било и почвам да ахкам и охкам колко е хубава. И о чудо вече като си види шапката и иска да седи с нея в стаята. Спи с нея. И диадемата си търси. Така, че Ели скоро ни чакай за снимки с много аксесоари за главата. Нищо, че сме още полуплешиви.  Mr. Green

# 111
Чочи, а дали са безобидни?! newsm78
Май ме обърка с napetia  Wink-аз нищо не давам за приспиване.....
napetia, като бебе Йоан ми заспиваше в 20ч. и спеше до 7ч. непробудно. След като направи 1г. и 6-7мес. започна да заспива около 21ч., но малко трудно издържаше до толкова часа. Постепенно свикна да заспива и да става късно. И двамата се приспиват сами от бебета.... Peace.

# 112
Естествено пиша от сутринта.. та честита да ни е и днешната, и утрешната първа пролет!! Hug
Извинявам се за дългия пост!

Роси, Честит Рожден Ден на патерици!! Все по-щастлива да се усещаш! Радвам се, че имаш резултати със Системата, за мен това е най-прекрасният режим! Peace
Сиско, да ви е жива, здрава и усмихната Ками! Женската сбирка не е лоша идея!
Fortune, май и Борис празнуваше скоро, да ви е жив и здрав!
@mi, как сме те изпуснали! Зло да не те забрави, всичко най-хубаво ти пожелавам!! Hug
Сафо, липсваше! Hug Heart Eyes Мишо е страхотен! Браво за организацията за пролетната ваканция. Тъкмо се сещам, че и Юлиана ще е във ваканция.
Вили, ние пък няма как да се организираме за сутрешни разходки в Южния. Сутрин към 10.30-11 излизаме с Влади в кварталните градинки и в 12 взимаме Юлиана от училище. Така че след 15 ч. сме готови вече за други разходки.
Мише, аз с Влади действах с обикновени гащички и съответно много чифтове панталонки, чорапи, но обувките рядко са се намокряли по-сериозно, а ние нали от миналата пролет сме така, после лятото с джапанки тип кроксчета ми беше супер удобно.. Можеш да й слагаш парченца тензух, така със сигурност няма да отиде чак при обувките.Чудесен уикенд сте си организирали. За камъка, точно за малахит си помислих и аз и щях да ти пиша дали не е такъв.
Аманита, успех утре и още по-голям вкъщи с батко Габко!
Рал, леко да минава шарката! Успех с пренасянето! Дааа, вече са суетни.. аз си мислех, че при Влади е заради Юлиана, защото тя постоянно се преоблича, конти и идва да се показва и той след нея търчи, иска да го събличам, търси ни одобрението.. има специална поза и физиономия за "красив". Simple Smile
Гале, интересно място сте избрали за кръщенето! Hug На Юлиана ушите още не са дупчени, макар че тя вече иска и това беше идеята, но сякаш очаквахме, че ще е по-голяма и да отиде едва ли не сама да си ги продупчи като реши. Но сега като знам колко иска, вероятно ще го направим за някакъв специален повод - напр. за започването на 1 клас или следващ рожден ден..
Драга, и аз да питам следобед до колко и кога спи? И на нас вече ни отнема повече време приспиването, но след като прочетем книжки заедно, аз си взимам моята книга, а той около мен нещо си бърбори и гушка, кърмим се.. Понякога се правя на заспала и аз, но не винаги действа, почва д ами бърка в очите и да вика.. Ако продължава да не заспива, повишавам тон и казвам, че вече трябва да заспива, гушвам го и така, ако не от първия от втория опит се кротва. Преди заспиваше към 20.30, сега пак за толкова се приготвяме, но заспива към 21 и по-късно. Сутрин става към 7.30, на обяд спи от около 12.30 до 15 ч. За храненето знаеш, че и моите принципи са такива, но в интерес на истината вече не съм чак толкова крайна с Влади, вече е опитвал неща, които Юлиана опита доста по-голяма, факт. Но това не означава, че съм почнала през просото, напротив - продължавам да се придържам към принципите си - собственоръчно не купувам и не давам боклуци, но имах предивд, че примерно давам да опит разни сирена от масата, не е на стриктен режим както беше Юлиана, стремя се случаите, в които има изключения, независещи от мен да са възможно най-малко, в един такъв момент опита и шоколад, но го приех. По-важно е как се гледате ежедневно и такива случай да са наистина редки, сама казваш, че и вие самите променяте навиците си, това е чудесно, така ще е най-лесно!
Джил, много се смях на червения нос. Simple Smile Ама чак пък толкова да е, като го знам сладкото малко носле на Инето, снимките са поправими. На Георги като малък устните му винаги са били много червени и все са питали дали няма температура.. Хайде дано сте здравички и не е нещо сериозно! Hug
Маймунче, дано да й хареса батута на Стейси, внимавай обаче, ако реши да скача без да се държи. Ние нали имаме трамплин, хем доста голям, но даже и Юлиана като скача се притеснявам да не излезе извън, а децата обичат да падат и по дупе, не само на едно място да скачат, но за тази цел са подходящи надуваемите.Мисли за вашето семейство като отделна единица и подминавай коментарите с усмивка, така ще ти е по-лесно. А ще намерите пак качествени пилета като си дойдете, дори и да не са ги гледали те.
Шора Мишора, бързо да забравите болниците! Hug
matzko, този четвъртък звучи чудесно, може да пробваме, защото Юлиана е на английски до 13.. За музиката си права!
Лилчо, на Юлиана слагах, сега не мисля.
Felicity., да избиват бързо зъбките! Heart Eyes
Миме, мерси за мацката с гривните. Успех с кормуването, този път ще се справиш с листовките! Hug
Лени, завидях за театъра, макар че съм го гледала, ходи ми се пак, последно на "Вишнева градина" ходихме. Помня аз за девойката в рода, колко ли ще я обгрижват браТЧедите..
Марулче, страхотно сте изненадали госпожите! Ние подарихме на новата учителка лалета. Бременните мислете си, че това са цветя! Simple Smile
Мила, голям смях е било у вас с ремонта на пералнята! Simple Smile
@mi, стискам палци за работата да върви гладко и успех от 1 април! Hug И на Влади гумените ботуши са любими още от миналата пролет, сега е с трети чифт. За Драгиново аз явно съм заблудена, не съм очаквала, че всеки един хотел с минерална вода, сауна и пр. се нарича спа, ама вече ще съм нащрек. Simple Smile Със ските това беше, просто ходи няколко дни по няколко минутки с тях, то няма как и повече на тази възраст, догодина пак.

Влади продължава да имитира и е все по-забавно вкъщи.. ето в момента прави "йога" с кака си. Simple Smile Тръшкания сякаш не сме имали сериозни, някак отвличам вниманието.. Децата обаче отразяват нашите чувства и емоции, даже и нашите реакции, замислете се за това.. Нека във всеки дом цари предимно хармония и спокойствие, за да бъдат и децата ни такива!  Hug
Лека вечер!

# 113
Ехх, мъдра си ти, момиче!

# 114
  • Видин
Благодаря ви   bouquet
Утре е денят Х  Laughing
Габ заспива в 21часа и спи до 7 вече (преди беше до 8, ама нещо му стана от известно време се буди по-рано  Tired). Нощем не се буди обичайно. А ако се събуди е като сомнамбул - става и тръгва нанякъде. Аз го хващам и го връщам в хоризонтално положение и за 1 секунда е заспал  Laughing Следобяд спи между час и половина и 3 часа  ooooh!
Сега го оставих при баба му, че утре рано-рано ме искат в болницата и ми е едно пусто и ... тихо вкъщи  Laughing

# 115
  • София
Аманитка  Hug

За срещичка давайте предложения. Може би събота вечер???  Grinning

# 116
  • София
matzko , разглеждах сайта на Естествено, много интересно звучи, и аз вкъщи им спретвам подобни игрички на моите девойки, или подсказвам на каката , на нея малко й трябва за да се развихри.За този четвъртък пише израбтване на маракаси, това малко ме притеснява, вероятно ще се пълни с разни дребни нещица, ще се реже нещо, как протичат подобни занимания, би ли споделила?Пък ако намеря начин таткото да ни закара, ще отида и аз с Калина
Аманитка, стиснати палци имаш от мен!
Сиси, напълно си права!!!

# 117
Изобщо не се тревожи, ти си стоиш до нея през цялото време и винаги може да реагираш, ако решиш, че е опасно. Питах аз миналия път от какво ще ги правим, не ми каза каката, било изненада. Звучи музика през повечето време, децата се занимават според това на кой какво му е интересно - така протича. Започваме заедно заниманието и по някое време те си играят, а ние се занимаваме, хихи.
Аманитка, на добър час!

# 118
Аманита  Hug и да спиш добре.
i

Шора Мишора, радвам се, че всичко е приключило и никога повече да не ти се налага да ходите по болници. Имам някои  въпроси, свързани с болестта на Вики (не и запомних името). Ако не ти се пише или ти е неприятно, моля те да ги подминеш.  Освен черното ако, имаше ли други симптоми? В ИСУЛ потвърдиха ли ниския хемоглобин? А сега как е? Пиете ли желязо? И още веднъж ти благодаря за идеята за гумените ботуши. От както се стопли времето, Санди е навън само с тях, шляпа си на воля по локвите, и само казва: „И тука, и тука ......” и така нямат  край локвите.

@mi диагнозата ни е мекелов дивертикул, #Crazy най-просто казано, това е черво, което е било свързано с пъпната връв и е закърняло. Среща се предимно при момченца. Има лигавицата като на стомаха, а не на червата и затова кърви. Не съм съвсем сигурна дали го обяснявам правилно. Освен черното ако други признаци са силни болки, каквито при нас нямаше. Акото просто беше показателно за вътрешен кръвоизлив, което пък е довело до ниските нива на хемоглобина. В ИСУЛ също му правиха кръвна картина и потвърдиха ниските нива, затова му преляха и кръв и всъщност там му поставиха диагнозата, която обаче може да се потвърди на 100 % едва, след като се направи операция. Сега е добре, на жестока диета, а той иска храна повече от всякога. Горгият толкова е отслабнал, че ми се плаче всеки път, когато го видя. Сигурно е под 10 кила, защото кантарът не го хваща, а той е 94 см.
Честит РД на патерица. Успех в новото начинание и да ни държиш в течение.

Виктор заспива към 9 ч и става принципно към 8.30 но сега още сме на режим болничен и заспива към 8 и става към  7 ч.

# 119
  • София
Влизам само да стисна палчета на Аманитка за утре. Всичко да мине безпроблемно и леко и да ни се похвалиш с едно страхотно бебче.

Общи условия

Активация на акаунт