Добре охранявани мъже или поддава ли се мъжът на дресура?

• 15 620
  • 278
  •   1
Отговори
Скоро бях на кафе с приятелки- относително млади момичета. Едната омъжена отскоро, а другата в съжителство с приятеля си. Познавам мъжете и на двете, както и своят собствен и е повече от ясно, че и тримата са далеч от перфектността. Както и ние тринките, естествено. Не знам какво забихме разговора в посока: мъже и подаръци, цветя, бонбони и прочее доказателства на любов и привързаност. Тъй като моят мъж се оказа от типа "златна рибка", които доказват обичта си с действия различни от романтичните жестове и досега освен цветя в саксия, не съм получавала букети, кошнички и венци от негова милост, станах обект на искрено съжаление от страна на двете ми приятелки.
На едната мъжът й подарявал от време на време китки, макар и да му е необходимо доста ръчкане по битове въпроси, а другата, която ми е по-интересна в случая успяла да го научи нейния младеж да я дарява обикновено послучай рождени дни и св. Валентиновци с по някой друг карамфил, роза, гербер или друго цвете в целофан. Преди не се бил сещал и тя се чувствала кофти. Обаче след като му вдигнала няколко скандала, придружени със сълзи, явно успяла да го накара да се чувства виновен и длъжен при всеки следващ повод да я "сюрпиризра" я с цвете, я с картичка със котенца, кученца, слонченца и др. И тя сега е толкова доволна, та чак се умилява. На всичкото отгоре още съумява да се изненада. А още по-на всичкото отгоре, се чувства и горда, че го била научила. А той според мен просто прави всичко с едничката цел да си спести неприятности и скандали. Познавам го и съм чувала доста уж на майтап негативни изказвания в стил: "Как можах да се излъжа?"
Естествено, аз като неуспяла и непожелала да дресира мъжа си, трябваше да се срамувам в ъгъла, а мъжът ми беше определен като адски неромантичен и безчувствен безскрупулен тип. А аз си знам, че да ми бере китки и да ми пада на коленца за него ще е просто една поза, която не умее и ще му ходи като на свинче звънче. Дотолкова съм свикнала с болезнената му и жестока откровеност и лишена от атрибути романтичност, че някак си започнах да си го харесвам такъв див и некултивирн. Всъщност аз още в началото съм си го харесвала така и никак не вярвам, че ако го дресирам да ме "изненадва" спрямо случая, ще започнеа аз самата да се чувствам добре.
Все си мисля, че ще ми е адски тъпо, че си изпросвам жестовете.
Вие как мислите? Слушкат ли вашите мъже? Ама по прнцип ли си слушкат или след известни тренировки? Алее, хоп! Laughing

# 1
  • София
Мъжът ми е от породата на твоя мъж. Никога не ми е подарявал цвете по никакъв повод. С едно единствено изключение - 3 червени рози, когато родих сина ни. Но тогава дълбоко подозирам, че мама му ги е тикнала в ръцете.
Не съм се опитвала да го дресирам - няма нищо по-неприятно и унизително от измоления подарък.
Определено не ми пука, че не ми подарява нищо, но пък за сметка на това бе до мен по време на секциото ми и във всички важни и не толкова важни моменти от съвместния ни живот досега.
Така че - не, не искам дресиран мъж. Искам мислещ, обичащ и уважаващ човек до себе си и слава богу го имам.

# 2
Мъжът ми е от породата на твоя мъж. Никога не ми е подарявал цвете по никакъв повод. С едно единствено изключение - 3 червени рози, когато родих сина ни. Но тогава дълбоко подозирам, че мама му ги е тикнала в ръцете.
Не съм се опитвала да го дресирам - няма нищо по-неприятно и унизително от измоления подарък.
Определено не ми пука, че не ми подарява нищо, но пък за сметка на това бе до мен по време на секциото ми и във всички важни и не толкова важни моменти от съвместния ни живот досега.
Така че - не, не искам дресиран мъж. Искам мислещ, обичащ и уважаващ човек до себе си и слава богу го имам.

Тука е истината. За къв ми е престорен романтик, който когато имам нужда от него, няма да е насреща?!

# 3
И моя не е романтичен, но знае, че се радвам на цветя и от време на време ми подарява. Ей така като жест, че иска да направи нещо, с което да ме зарадва.

Аз не обичам да готвя, гледам на този труд като домашно задължение, заради детето, а и ние да се храним здравословно.Мъжът ми обаче е червоугодник и то голям и за да го зарадвам някой път се случва да се затворя за няколко часа в кухнята, за да му приготвя нещо специално.

Въпросът за мен не е в цветята/подаръците, а в желанието да покажеш на половинката, че е важна за теб. Естествено ако не ти дреме за цветя, за какво да ти подарява.

# 4
Мъжът ми също не ми подарява цветя с повод.Всъщност с повод не подарява нищо.Но и аз не обичам подаръци с повод.Обичам жасмин.Близо до работата му има ограда,оплетена с жасмин.Радвам се на цветчетата,които ми носи,помислил си е за мен,когато ги е откъсвал.Ей такива дребни  жестове ме радват.И ги предпочитам пред това да налагам норми.

# 5
Хмм, да не съм си взела куче, че да го дресирам...
Но пък има жени, които така разбират брака и изобщо отношенията с мъжете.

Мъжа ми не е романтик, аз пък съвсем. В началото ми е подарявал цветя за рожден ден и 8ми март. Но после му казах, че няма смисъл да дава по 10-20лв. за един букет и предпочитам да излезем някъде заедно двамата.

# 6
  • град-държава
Аз самата съм романтичен ръб и направо издивявам мъж да ми се лигави насреща с всякакви евтини плюшки-млюшки и т.н. идиотщини за тийнове по пейките.
Купува ми цветя винаги един и същи вид, обикновено са в кофа и без повод, за поводите ги пропуска незнайно защо.  Mr. Green
Жестовете му са ненатрапчиви и показни, много семпли, но и винаги звучат солидно. Не знам как го прави, но аз обичам точно това.
Иначе и аз подхвърлям на моменти, че ме излъга или си рита късмета, но в никакъв случай не влагам смисъла, който тълкуваш.

# 7
Адът: това са другите жени.

# 8
И моят мъж не е романтичен. Преди много-много години ми беше купил за рождения ден едни сенки на CHICOGO, тогава нямаше разнообразна козметика, това беше върхът  , и аз с всичкия си акъл го попитах как може да ми купи такива цветове. Бях млада и неопитна, трябваше да кажа колко са хубави и т.н. Но...оттогава няма изненади- ако иска нещо да ми купува- отиваме заедно и аз си го избирам. Единствената изненада беше,когато навърших 40 год - сутринта сме на вратата да тръгваме на работа и се звъни- отварям и шофьор на такси ми подава букет от 15 рози. Аз учудена  питам мъжа си от него ли са,а той вика: А чакаш ли от някой друг??? Та така, това ми бяха изненадите за 30 години съвместен живот.

# 9
  • Насред хаоса
Адът: това са другите жени.
Напълно съгласна съм.  Laughing
Инак и аз бях съжалявана, окайвана, упреквана от една приятелка, задето мъж ми не се умилква постоянно около мен, не върти опашка с готовност да му дам захарчето всеки път, като си е изпълнил номера, не ми намила постоянно как съм най-най-най, изобщо, задето се държи като такъв, какъвто си е.  Laughing Пък аз не мога да го дресирам, видиш ли. Упреците и съжаленията приключиха в момента, в който нейният дресиран, романтичен, превърнал се в подвижна цветарница мъж взе, че я понаби малко. И се видя кое как е.

# 10
Мъжът ми е романтичен по свой начин.
Беше такъв, когато се запознахме.Има идеи и ги осъществява успешно, но не обича показността .
Не съм култивирала в него никакви допълнителни качества, но тук една подробност, че се срещнахме и "взехме" твърде късно.Харесахме се такива, каквито сме, нямаше много възможност за "пренавиване" Simple Smile

Много, много обичам цветя, той ми подарява по повод, но за съжаление детето има алергия към полени и вече сме поограничили букетите, особено по-ароматните.

Не бих се чувствала добре, ако зная, че съм си изпросила романтичност и каквото и да е, не е за мен "дресурата"

# 11
аз съм много романтична Flutter, а мъжът ми - абс противоположност моя.

на коментара за цветята, казва, че ми е направил цяла градина в двора Laughing.

не бих го редактирала - няма да е моят мъж. колкото и да е коренно противоположен на мен , аз си го харесвам - той е умен, интелигентен, отговорен, честен, никога няма да ме подведе. романтиката ще я оставим на приятелите  Laughing

# 12
  • Galaxy 13197853088
запис.

# 13
  • Kопенхаген
Толкова ли е сложно да се сетиш да подариш цвете на любимата жена с повод и без повод?

Аз пък се възхищавам на мъжете, които го правят без дресировка или напомняния.

Но пък постоянно да му казвам или да му вдигам скандали някак си ми се вижда едва ли не като изпросено.

И ми е крайно тъпо да споделя сред приятелки, вижте как съм дресирала моя да ми подарява на празниците цветя и подаръци.

# 14
  • София
Моят мъж в началото не ми подаряваше цветя. Видя, че ми е неприятно и се "дресира". Сега подарява на празници и понякога без повод. Вижда, че този му навик ме кара да се чувствам добре и ме радва факта, че се промени. Ако някой смята това за дресировка- ок, за мен не е.

Общи условия

Активация на акаунт