Добре охранявани мъже или поддава ли се мъжът на дресура?

• 15 698
  • 278
  •   1
Отговори
# 45
Oх, първоначално прочетох темата като "добре охранвани мъже...". После мернах и вратни пържоли.
За цветенцата - традиционните жестове не са непременно нещо лошо, както излиза от темата, просто са обичаен начин да покажеш внимание. Особено ако си обикновен човек и по-добри идеи нямаш.
Приемам всякакви признания, подаръци и трогателни жестове под всевъзможни форми, без непременно да са романтични. Нищо не ме обижда и не смятам, че някой подарък ми е под нивото, но все пак мъжът до мен следи от какво се интересувам в момента и ми прави подаръци, които наистина са ценни за мен.
Цветя не ми подарява отдавна, мина студентският период, когато мъжът ми прескачаше огради, за да ми открадне трендафил. Аз и вази нямам - като получа букет, слагам цветята в буркан или бутилка, зависи колко дълги са дръжките.

# 46
Вий недейте, че гледам в САЩ се е завъдило някакво движение, дето си възпитават мъжете да гледат лошо на кръв. На тамошните жени, видиш ли, дотук им дошло от романтично поведение, искали някой да ги командва. Мъжете, дето им носели рози, ги отсвирвали като слабаци, искали някой да се яви с белезници и камшик и да им разиграе 50 нюанса сиво.

Та така за романтиката...ако ще са рози, да са с бодли, важното е да има доминиране и кръв да се лее...

# 47
Хора различни на този свят и онова, което хората разбират под "любов" също е много различно.

Любовта, уви, на днешно време е най-огромния дефицит и най-търсената "стока". Тя се котира повече от пари, богатство и слава, защото е почти неминуемо най-необходимото условие за щастие.

Но...дет се вика, като няма риба, и ракът е риба... Като няма истинска любов, хората си правят тяхна си измислена. Някои си я въобразяват там дето няма и помен от такава, други я "предизвикват" изкуствено с магии и прочие глупости, за което разбира се, неминуемо си понасят последствията...

Любовта е дар от Бога, тя не се среща под път и над път, не се купува, не се продава, и колкото и да си я въобразяваш там дето я няма, тя от това не става по-реална.

Няма да обобщавам за всички, ще кажа за себе си. Любов без романтични жестове за мен лично НЕ Е ЛЮБОВ. Те не са условие за нея- те са проявата и. Така както любящия родител иска да зарадва детето си с играчка, а не с топли панталонки за зимата, така и любящият партньор има нужда да зарадва с красив жест- цвете което със сигурност ще увехне, но ще остави отпечатък в сърцето, бижу, което няма да стопли през зимата, но ще накара любимата да засияе от щастие и да бъде още по-ослепителна.
За мен лично, любящият мъж е този, който прави живота ми празник. Романтичните жестове са неминуема част от празника. Някога един, несъмнено любящ и любим човек, но малко "дървен" в проявите си на романтика, беше искрено възмутен по повод жеста на друг ухажор и заяви че той ме купувал. Ами да..."купи" ми сърцето завинаги със всичките си безбройни знаци на внимание, дребни и никак недребни подаръчета, с търпението и постоянството с което ме радваше дори когато бях чужда.
Не знам дали може да се възпитава романтичност, мисля че може. Но във всеки случай, най-добре е тя да е вече възпитана защото нищо изпросено не носи радост. Поне на този, който е получавал знаци на внимание съвсем спонтанно и има с какво да сравнява.

# 48
Моя мъж ми подарява цветя по празници само.  Mr. Green
Св. Валентин, 8-ми март, Цветница (щот съм цвете), и на рожденния ми ден.
Днес, след като станах с весел тон ми съобщи, че ми е поръчал едно парфюмче по нета (не какво да е, а едно, за което си мечтаех от много време- той го следял дали ще го пуснат...).
Та, такъв си е моя мъж.

# 49
  • Най-сетне у дома
Никога не съм разбирала това, не ща цветя, важното е в трудните моменти да е до мен. Едното няма нищо общо с другото, нито може да компенсира жеста.За мен са важни и двете - и това дали ме подкрепя в тежки дни, и това как ме радва.

100 % с Паси. Не мога да кажа обаче, че не го разбирам. И аз, като ужасно много български жени, бях научена да се гордея с това, че не изисквам, че не очаквам, че смятам цветята и романтичните изненади за пълни глупости, а квачките, които кудкудякат и си искат цветята - за смешни. Съвсем скоро майка ми отново ме втрещи с изказване в стил "тъпите женки", коментирайки своя приятелка, която извикала мъжа й да пренесе нещо тежко за няколко метра. Лигла била. Давам си сметка, че преди време и на мен би ми изглеждала лигла. Слава Богу, вече не изпитвам гордост от това да съм бригадирка многомашинничка. Очаквам мъжът ми да ми подарява цветя и да се включва отвреме на време с разни изненади. Очаквам, защото той е създал това очакване с поведението си. Последно ми беше поръчал "Mount Misery" на Samuel Shem, не виждам разлика между това да ти подаряват книги и цветя.

Жестовете, които показват, че другия ти е важен, са... ами, важни са, много при това. Не виждам как "се бият" с това да е стабилно до теб и да може да се разчита на него.  

# 50
Съвсем в реда на нещата е да имаш очаквания за подаръци, знаци на внимание и романтични жестове от страна на един мъж. Колкото една жена е "по-скъпа", разбирай по-търсена, толкова и очакванията и са по-големи. И толкова шансовете на "дървените" в романтиката клонят към нулата.

Качествените мъже са щедри. Щедростта изразена в подаръчен символ е показател за душевна и любовна щедрост също. Те не се скръндзят нито на цветя, нито на романтичност във всичките и прояви.

# 51
  • София
Романтичният жест не е само по клишето цветя, бонбони и дантелени гащи. Нито са само за рожден ден и годишнина от сватбата, че да тропам с крак и да си ги искам, ако ги забрави. Като му дойде на душата за жест и иска да ме зарадва, аз няма как да го предвидя. Насила не става, все едно ми звучи в ушите какво би си мислил "уф, сега трябва да купувам цветя и бонбони, защото имаме годишнина от сватбата/СвВалентин/рожден ден", и да го прави по задължение, а не защото му е дошло отвътре.

# 52
За мен е малко вероятно мъж, който на рождения ми ден си мисли "уф, сега трябва да купувам цветя" да му дойде отвътре без повод да ми подари такива.   

# 53
  • София
Ами, може, много мъже го правят - записват си го в календара "годишнина от сватбата" и чакат да им бибитне. Гледат на това като на задължение и просто го правят, защото знаят, че жената го очаква. Има такива приложения за телефони, в които вкарваш всички важни дати и го настройваш да ти бибитне.

# 54
Ами, може, много мъже го правят - записват си го в календара "годишнина от сватбата" и чакат да им бибитне. Гледат на това като на задължение и просто го правят, защото знаят, че жената го очаква. Има такива приложения за телефони, в които вкарваш всички важни дати и го настройваш да ти бибитне.
Да де. И същите тези ей така отвътре им идва без повод да го правят? Не ми се вярва.  Simple Smile

# 55
  • София
Понякога им идва, поне когато имат интерес от това! Защо мъжете правят романтични жестове? Или за да омилостивят жената, или ако искат нещо! Също като при жените и техните жестове към мъжете.  Laughing

# 56
Опитът и наблюденията ми сочат, че жени, които имат навика да искат, получават многократно повече жестове , внимание и ценни подаръци  от многократно по-голямо количество мъже. Стават по-ценни и по-ценени в очите на другите и това е разбираемо. Те демонстрират недвусмислено цената си.
Към такава някой "дървеняк" дори не би посмял и да се приближи без да е сложил море от романтика в краката и. Жена свикнала да получава диаманти, Бентли и Бугати, не би и погледнала някой неспособен и на букет рози без повод.

Искайте за да получите! Нищо на този свят не пада от небето без съответното желание и очакване.
И романтичните мъже също не изникват от нищото от самосебе си.

# 57
Понякога им идва, поне когато имат интерес от това! Защо мъжете правят романтични жестове? Или за да омилостивят жената, или ако искат нещо!   Laughing
Ако това е веруюто ти, искаш да кажеш, че няма да ти е приятно мъжа ти да ти подари цветя за рождения ден ( или друг празник), защото знае, че ти би се зарадвала, но ще ти е кеф да ти ги подари без повод, показвайки, че от това има някакъв личен интерес?  Laughing  

# 58
  • София
Що да се хабя да го ръчкам за едно цвете? Ако така я кара, ще отида при друг, който сам се сеща!

# 59
  • Най-сетне у дома
Понякога им идва, поне когато имат интерес от това! Защо мъжете правят романтични жестове? Или за да омилостивят жената, или ако искат нещо! Също като при жените и техните жестове към мъжете.  Laughing

Мъжът ми се кефи да радва хората. Това го кара да се чувства значим и важен.

Общи условия

Активация на акаунт