Отговори
# 540
Не съм чувала за такъв сок по магазините.. Rolling Eyes newsm78 Другият вариант е купуваш си цвекло от пазара и слагаш в сокоистиквачката.. Crazy Лично аз не съм пробвала, но имам приятелка, която редовно го пие заедно със целина...полезно било, но на вкус не е изпаднала във възторг.. Mr. Green

# 541
Добро утро!
Тази сутрин зверски ми се спи, сега закусвам и после се хвърлям на кафето, че не знам как ще работя.
Мели, надявам се всичко да е наред с бебчо!  Praynig
Мони, полягвай си, щом се чувстваш по-добре, да не го отнася свекървата  Mr. Green
Буболече, Ивалета, браво за хубавите новини, все такива да бъдат!  bouquet
Добре дошли на kosmina и yumi91 !

# 542
  • Sofia
Добре дошли на новите мамита  Hug

3-та ФМ има смисъл само ако от втората има нещо притеснително, което трябва да се наблюдава. Всички органи вече са оформени още при втората, така че според Марков ако всичко е наред сега няма смисъл от 3-та.

Относно шишетата - препоръчвам с две ръце стъклените на Нук с широка основа и анатомичен биберон, имитиращ гърда.

# 543
  • София
Относно шишетата - препоръчвам с две ръце стъклените на Нук с широка основа и анатомичен биберон, имитиращ гърда.

Подкрепям с две ръце. Синчето ми не искаше да погледне биберон и шише, докато не се роди братовчед му и открихме широките шишета на НУК, от тогава и пропи нещо различно от кърма.

Много нови майчета се появиха, добре дошли и лека и успешна бременност!

Мели, choroid plexus cyst  да не са някакви кисти? Доколкото знам с напредване на бременността в повечето случаи те изчезват. Стискам палци всичко да е наред  Hug

Ама какво става с пола на децата ни,направо ми е необяснимо! Всички, които имат първо момиченце, сега пак получават мацка. Същото и с момчетата! Да ги менкаме ли, що ли... newsm78 hahaha

Иначе за 3та ФМ и на мен ми каза Марков, че няма смисъл. Миналия път ми каза същото, но тъй като моят хубостник си беше сложил ръчичките пред лицето, та не успяхме да му огледаме муцунката, аз реших на своя глава да ида и на третата, макар и не при него. Ходих при Врагалева и останах много доволна, това си беше най-дългия преглед,от тогава имам и най-хубавите снимки и клипчета, та...чудя се за сега. Може би ще си го спестя.

Вече започвам да се озъртам за гинеколог при който да родя. Не че не съм доволна от лекарката, която ми води консултацията, но тя изражда в Тина Киркова, а там не ми се ще да раждам пак  Crossing Arms Някой ако има наум добър лекар от Майчин дом да свирка. Ще раждам секцио.

Та такива ми ти работи, нищо ново при нас. Умуваме още за име, имаме различни фаворити с мъжа ми. Аз много харесвам Борис, но е много популярно вече, а и имаме подобно име в близкото обкръжение. Мъжът ми пък много харесва Филип, а на мен ми е малко трудно да свикна с него...ще видим.

# 544
Добро утро! Simple Smile

Ето я нашата мацка от вчера  Heart Eyes

На третата ФМ на бях особен фен и съм я правила преди. Последно ходих в 27ма седмица /следихме едни кистички по главата на Преслава, който изчезнаха за щастие/. Една мама от другата ми отчетна, обаче, откри на последната ФМ, че бебчето вече не се храни. Не знам какво се беше случило, но я наблюдаваха няколко дни и в крайна сметка накараха бебето да избърза, роди се доста по-рано отколкото трябваше, но сега е една страхотна мадама - жива, здрава, много разговорлива и щастлива. Сега нямам повод да ходя между втората и третата ФМ, затова към 32ра седмица мисля да ида, ей така за успокоение, че всичко се развива все така нормално.  Praynig

# 545
  • София
Добро утро и от мен!
Като NBM и Ариана и аз мисля, че няма смисъл от трета фетална но на мен Марков ми каза пак да отида за да ми види бебчето понеже е по мъничко и да ми смени термина ако се наложи. Иначе не мислех да ходя...
Отивам да пия кафе и да закуся, че ходих да ми вземат кръв и нищо не бях консумирала. Следобяд ще видим какво се случва с този прословут хемоглобин, аз и Fe и ЖСК пуснах сега Simple Smile
Добре дошли на новите мами и честито за хубавите новини на вчерашните прегледи!
Хайде хубав ден и ще се включвам!

# 546
Здравейте,

за трета ФМ: аз попитах изрично д-р Марков, има ли риск, даже и при добра ФМ, нещо по-нататък да се обърка. Той каза, че за съжаление такъв риск има, все още някои структури са твърде малки и не се виждат добре, а и вътреутробното развитие продължава. Добре било отново да се видят вътрешни органи (бъбреци, яйчници на момиченцата), мозъчните структури. Препоръча ми да отида към 28-ма седмица, аз си мисля да го направя към 30-та.

Благодаря на мацките, които споделихте за проблема с "токо-подобната" болка!  Hug Сега поне се успокоих, че явно не е от секциото, след като има мами със секцио без проблем и такива, които не са раждали и имат подобни оплаквания.
За запека: вчера бях на ЖК в поликлиниката, и АГ ми каза че добри препарати са Лактулоза и ЕваКю, но преди малко прочетох, че Евакю били свещички, което не ме въодушевява особено Crossing Arms...Днес си купих и сушени сливи.  Mr. Green и се надявам накрая да стигна до ДМ-а.
Хубав ден на всички, въпреки мрачното време!!!

# 547
За запека: вчера бях на ЖК в поликлиниката, и АГ ми каза че добри препарати са Лактулоза и ЕваКю, но преди малко прочетох, че Евакю били свещички, което не ме въодушевява особено

В неделя сготвих огромен казан с боб (в пакета остана една шепа и реших и него да сготвя, 3 дена го ядохме) и мн добре ми подейства, само че без пръдливия елемент  Laughing Но ходенето до мястото е песен:) Чувала съм също лещичка ако предпочиташ:) Аз по принцип всички бобови мн ги обичам:)

Момичета, снощи като си легнах можех да се закълна, че ми замириса на топъл козунак, направо щях да откача  newsm22

Привет на всички нови мами:)

# 548
  • София

Момичета, снощи като си легнах можех да се закълна, че ми замириса на топъл козунак, направо щях да откача  newsm22

И аз имам мирисни халюционации  hahaha и все с ядене свързани  Joy

# 549
  • Plovdiv
Здравейте днес съм на ФМ и много се вълнувам,цяла нощ само се будих и сънувах предстоящото Grinning дано разбера пола вече,че любопитството много ме гложди вече.

# 550
Добро утро  bouquet
На новите мами- добре дошли Simple Smile
Миленита- аз също не съм очарована от свещичките Евакю Naughty
За червеното цвекло- аз си взимам цвекло и го настъргвам с малко моркиви и си го овкусявам и ми е супер вкусно. Така, че ако не ти харесва сока може да пробваш така!
За трета ФМ може даа отида, защото моята беше в 18г.с. и не видяхме бъбреците, но всичко друго си беше ок.
Приятен ден Hug

# 551
  • София
Здравейте мами  Hug
Буболече много е готина малкота, на нашата снимка се вижда само едно голямо око, като на извънземно, даже мъжо се плаши дали всичко е ОК  Mr. Green
За трета ФМ аз да ви кажа си мислех, че е излишна след като втората е била добре, но вие ме накарахте да се замисля  newsm78

# 552
Здравейте момичета,

Отдавна не съм се включвала, но Виваком нещо прецакаха нета и така вече седмица вече. Добре че ходя на работа та да прочитам някоя друга страничка от форума от време на време.
На вас кога ви казаха да ходите на ФМ за 2ри и 3ти път?
Нали всъщност това е прегледа с 3Д видеозон, преглед на органите и кръвообращението  Thinking?
Аз на такива прегледи бях вече във 12та и 14та ГС и сега док ме вика отново на 20,5 ГС.
А сега да ви питам нещо за количките - някоя от вас ползвала ли е или чувала ли е отзиви за ABC Design 3 Tec. Разбрах че са малко по-тежки, но пък компенсирали с маневреност, а като основен недостатък ми изтъкнаха, че липсва напълно легнало положение, т.е. където е дупенцето на бебето е вдлъбнато и изглежда всякаш крачетата са на по-високо ниво през цялото време.
Ще съм много благодарна ако имате някакви съвети към мен  Praynig
И още нещо - вие страдате ли от главоболие ooooh! мен ме пръска главата!

# 553
Привет и от мен мамчета! Честито на всички узнали пола, минали успешно прегледите! Привет и на новодошлите мами!
На всички с притеснения, пожелавам скоро да отминат и нещата да приемат правилната посока!
Ние вчера харесахме една квартира, сега коментираме по цената, да видим...
Забравих да ви пиша, че на прегледа питах док за разхлабващо и ми препоръча сутрин на гладно 1 киви с една чаша топла вода или сироп Фрутилакс- http://www.ecopharm.bg/index.php?page=products&id=73.
Хубав ден на всички!

# 554
На вас кога ви казаха да ходите на ФМ за 2ри и 3ти път?
Нали всъщност това е прегледа с 3Д видеозон, преглед на органите и кръвообращението  Thinking?

ФМ се прави ВИНАГИ на 2Д ехограф. Другите са за кеф на родителите.  Peace

veni, успех с квартирата!
Добре дошли и на новите момичета!

Общи условия

Активация на акаунт