Отговори
# 60
  • София
Цоп и аз в новата тема, макар и на 5та страница. 
Не можах да сколасам по-рано - днес имаше бум на поръчките в нашия интернет магазин, а междувременно сте изписали 5 страници  Grinning
Сега отивам да ви изчета Simple Smile

# 61
И аз реших да не пия витамини, но пък си наложих по-стриктен хранителен режим - всеки ден по 3-4 различни плода (сезонни), кисело мляко, сирене, пълнозърнест хляб, зеленчуци, сурови ядки - например слънчогледовите семки са богати на магнезий, сушени плодове, яйца, пиле,риба...е, тестени и сладки неща си позволявам отвреме-навреме.
Относно килограмите +4 съм засега.
musaka, аз шаването на бебето го различавам, понеже когато се активира, обикновено са няколко побутвания/ритничета едно след друго, и се усеща едно като леко вибриране, или все едно се преобръща бебето...а и ако се случи да си си сложила ръката на корема, се усещат подутинки при ритването, различно си е от работата на червата, но да си призная и аз първите 2-3 пъти се чудех дали е то Simple Smile

# 62
Ето ме и мен в новата тема Simple Smile

Близу  Hug

Бебето го усещам вечер, когато съм легнала и не мърдам, но с ръка на корема... но преди малко усетих 2-3 леки побутвания... и май малката госпожица вече тропа с краче Wink

За килцата... аз съм +5....... до 9-тия месец сигурно ще се търкалям вече...   261uu

За витамините, аз от 4-тия месец пия Пренатал (по препоръка на доки) не знам дали помагат за килцата ми....

Искам пак да помоля за линкче за Фейс Бук  Praynig

# 63
 Моят лекар ми каза от самото начало да взимам фолиева к-на , докато свърши опаковката, по-късно ми изписа феро-фологама(желязо), а последния път ми предмиса комбинирани витамини- мамавит. Така че в момента приемам  3 хапчета на ден.
 С кг. съм +8, но за щастие не ми личат толкова много.
 А аз също от време на време вдигам кръвно и тогава получавам страхотно главоболие.

# 64
И аз тази сутрин се събудих с ужасно главоболие, и първо си измерих кръвното. Оказа се много ниско 80/50. Пих кафе и ми просветна след час два, но още си ме боли главата слабо. Явно трябва да съм по-стрикна с кафето. Иначе за витамините аз от началото си пия Мама Протект, че почти нищо не ми се ядеше - само от тестените не получавах киселини, а от повечето плодове и зеленчуци ми се гадеше (много странно за мен, защото много обичам), а като килограми съм +3, така че не мисля че влияят. Поне не усещам да имам голям апетит.Чакам да излязат пролетните салатки и ги спирам витамините Simple Smile
Другата седмица съм на ФМ при Марков и се надявам да разбера какво ще е  Simple Smile

# 65
  • София
Здравейте, мами. И аз да се сложа в новата тема. Мога ли да помоля да ми добавите син щъркел? Предварително благодаря.

# 66
Моят лекар ми каза от самото начало да взимам фолиева к-на , докато свърши опаковката, по-късно ми изписа феро-фологама(желязо), а последния път ми предмиса комбинирани витамини- мамавит. Така че в момента приемам  3 хапчета на ден.
 С кг. съм +8, но за щастие не ми личат толкова много.
 А аз също от време на време вдигам кръвно и тогава получавам страхотно главоболие.
Надявам се, че не се сърдиш, че се меся, но фолиева киселина има и в трите хапчета, не е ли много?  newsm78 Със сигурност във Феро фолгамма и във витамините за бременни го има.
Искам и аз линкче за ФБ, моля.  Flutter

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 20:16 от Mishe333

# 67
Аз бебето не го усещам още, само два пъти до сега ми се е случило, но миналия път бях вече в 20 седмица, когато го усетих за първи път, така че не съм изненадана - пък и не ми се случва вечер да легна и тогава да мърда, всъщност случва ми се, но и да мърда вече съм заспала като пън:) Днес направо заспивах на работа, а изядените количества храна никак не улесняваха положението:( утре сигурно направо ще си спя, и без това 2/3 от офиса ги няма.
Освен това съм станала голям заплес. Тази седмица трябваше да ходя на някаква среща в Мин. съвет с един министър и разни други хора... е, стигнах до входа и пред охраната забравих как се казва министъра Embarassed та трябваше да пращам смс на една приятелка да ми го провери:) Вчера пък излязох от вкъщи без чадър, а до последно си повтарях, че ми е в чантата - и после звънях на свекърва ми да ми отвори в 7 часа и събудих Ирина:)

# 68
 Simple Smile Здравейте момичета,
 отдаааавна не съм влизала - ама нали работя и вечер като се прибера, въобще не ми се включва компа, но започнах да се чудя какво ще трябва да се купува, верно че има много време, но......

И, в тази връзка искам да благодаря за хубавите теми които са сложени на 1ва страница, blizooo Hug

Е, ние уж ще имаме юнак, ама напоследък много се врътка, че да видим да няма изненади на финала  Laughing Инъче, и чак тия дни взех да го усещам по активно да шава вътре Grinning , но да се оплача че нещо колит май ме мъчи.
Казах на доктора че ме боли корема, мислех че са контракции, но той като взе да ме пипа..тук или тук...оказа се че болките идват от дебелото черво, а матката е спокойна. Уж ям плодове, мюсли идртакива, ама напоследък като няма време да готвя, като се замисля май все караме на сухотии. newsm78

Момичета, вие взехтели вече да купувате бебешки неща, май ще трябва да си направя списък, че съм като индиянец Laughing

Хайде, останете си със здраве, и леко бременеене!

# 69
Аз чакам да се потвърди какво е и огава ще купувам, но особено ако е момиче много ще огранича покупките. Обаче количка как избирам... 9 месеца не знам дали ще ми стигнат. Сега съм се впуснала в кореспонденция с прозизводителите на бъгипод и с вносителите на фил енд тедс:) голямо мислене пада:)

# 70
Един бързичък запис и от мен!!!Аз не пиша,но ви чета редовно!!!
БЛИЗУ    Hug Hug Hug
На всички мами и нови,и стари smile3525
Честито на разбралите пола!!!

# 71
На мен тази тема ми харесва, защото аз имам двойни шавания  Laughing, а на килограми не съм качила много мисля като за близнаци все пак и то само на корема.
Нооооооо разбира се, има време и със сигурност ще мога да се състезавам с вас за качените килограми по време на бременността (дай боже всичко да ни е наред до края)
В сряда бях на док и всичко е ок, но резултатите от кръвта и урината в понеделник ще разбера.
Другата седмица на Благовещение съм на ФМ и се надявам тогава да затвърдим финално пола и вече да се обръщам към бебетата по име  Joy
Хайде хубав уикенд, отивам да правя палачинки

# 72
  • Пловдив
Добро утро, симпатяги!
Днес реших да си пусна отпуск, че 6-дневната работна седмица хич не ми се нрави. То така или иначе повечето от офиса няма да ги има.
Бебчо шава доста, особено вечер. Нощна птица ми е милото  Laughing. Предният път усетих движенията чак към 20-21 г.с., а сега доста по-рано. Сигурно има значение, че е втора бременност.
Днес съм си поставила доста задачки, да видим дали ще успея да ги свърша всичките. Дани е на ясла, но смятам да си го взема по-раничко.
Хубав ден, момичета!

# 73
Добро утро!
Тази сутрин едва дойдох на работа, няма такова задъхване и пъхтене, а още не е топло, как ще бъде незнам, като се има предвид, че от нас до работа пеша са около 15мин.
За бебето не съм купувала нищо, но имам много дрехи от баткото и почти нищо няма да ми трябва, само нова количка.
lady_u ще чакаме резултати!
На почиващите приятна почивка, а на работещите като мен приятна работа  atwork, кога ще стане 17.30ч

# 74
Добро утро момичета preggo и аз съм от работещите  TiredИскам да ви питам някой попълвал ли е "Календара-дневник"на бременността,който е поставен още на първата страница(информация за бременните),че аз си го изтеглих,ама нещо не може да се попълват полетата

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 10:05 от Мама-Цеци

Общи условия

Активация на акаунт