Отговори
# 75
Добро утро и от мен,Близу Hugпоредната прекрасна темичка,браво!!!!честито на всички,които вече знаят как да се обръщат към бебетата си Heart Eyesа за витамините да ви кажа-аз още не съм ги почнала,въпреки,че е време,но все си спомням как ми обясняваше доктора,че стимулирали апетита,а нямам нужда Winkи сега съм решила да ги пия но от края на този месец,опитвам се да се храня пълноценно и балансирано и се чувствам добре Simple Smileа бебче шава все повече,но предимно вечер или ако съм се сгънала много и няма място за него да играе Grinning

# 76
Добро утро и от мен  smile3525

Днес и аз ще съм от работещите в събота, но като начало ще съм от закъсняващите за работа, защото за пореден път се успах.... не знам как ще я карам като врътнат часовника напред.....

Хубава почивка на неработещите днес и спокоен ден на трудещите се  Hug

# 77
Привет красавици Hug
Лек и спорен ден на работещите Hug
За витамините-аз също не пия никакви,док каза че за сега нямам нужда Peace
Ние днес си имаме два празника вкъщи-моят мъж има имен ден,а кръщелника ми пък става на 4 годинки,та почерпете се за тяхно здраве

# 78
Симонка,  Честит имен ден на мъжът ти и Рожден ден на кръщелникът ти, да си живи и здрави!  bouquet
Много хубава почерпка си ни спретнала! Laughing

# 79
Здравейте бременлинки!
Симонка да са ти живи и здрави именника и рожденика.
След един месец лежане вкъщи заради кървенето се върнах на работа и не ми остава време да ви изчета.
Гледам за щитовидна жлеза си говорите, аз съм с Хашимото от 13 г. Преди първата бременност поддържах нивата на ТСХ около 1 и бях на 75 мг Еутирокс. Нуждите ми се вдигаха по време на бременността  и стигнах до 125 мг., като последния месец намалих на 100 мг. По принцип няма проблем да се кърми ако приемаш хормона, но не по-голяма доза от 100 мг. това ми обясни д-р Катя Тодорова, тогава се следях при нея.  Също ми каза на 40 ден след раждането задължително ТСХ и ФТ4, защото хормона рязко се променя, моето ТСХ беше паднало на 0.001.
Намалих дозата още, докато накрая се оказа, че съм в ремисия след раждането и нямам нужда от допълнителен прием на хормона. Докато не забременях втория път само следях на 6 месеца ТСХ, сега почнах да пия 25 мг и ТСХ ми е около 2. По време на бременност задължително се изследват ТСХ и ФТ4 заедно. Първата бременност в началото се изследвах всеки месец, след това в определени седмици, които ми определи  лекарката. До 4 месец  бебетата нямат щитовидна жлеза и черпят само от майката, след това почват да произвеждат хормона сами и не се налага ежемесечно проверка, макар че аз сега ще се проверявам на всеки месец, защото бебетата са 2.
Tess- самолечение не бих си наложила сама по време на бременност, най-добре се консултирай с друг ендокринолог. Първата бременност бях толкова наплашена, че ходех при трима. Най-подробно ми обясняваше нещата Катя Тодорова. Тя ми откри, че имам и възел. Стана дълго, но Хашимотото не е шега работа, от хормоните на щитовидната жлеза зависи физическото и интелектуалното развитие на плода.
Витамини пия Pregnacare, през ден. 

# 80
Добро утро! И аз съм на работа днес, но май ще сме до обед  Praynig
Симонка, честити празници на твоите момчета! Да са живи и здрави  Hug
Радост, знам че не е шега работа, но просто вече незнам при кого да отида. Във Варна съм обиколила може би всички ендокринолози още като дете. Аз имам проблеми с жлезата от 14 годишна след като татко почина от шока се получи. Като станах на 22-3 вече спрях да пия лекарства, защото едно светило само ми видя ТСХ и ми пипна за гушата и каза "Готова си, излекувана си вече!" Преди 2 години когато лекувахме ПКЯ трябваше пак да отида при някое светило - имах само възели и това е. Незнам вече при кого да отида. То не останаха дето не съм ги пробвала, само 1 - Сарджева не съм минала, та може да отскоча до нея. Иначе съм решила да пия на всеки трети ден по 2 еутирокс 25, а през другото време по 1, както си ми е до сега дозата. Нямам Хашимото междудругото, не че знам каква е разликата с другото  newsm78 .

# 81
Много не приятно с тези доктори. Аз на моята и имам много голямо доверие въпреки това първата бременност се консултирах и с други.В темата за Хашимото в здравния, едно момиче се оплакваше, че и тя не може да и намери читав ендокринолог във Варна.  Хашимото се характеризира с повишени нива на антитела МАТ и ТАТ и структурни изменения на жлезата, които се виждат на ехограф.

# 82
Здравейте мами!
SIMONA_S, честити ти празнуващи! Да са ти живи и здрави!
Хубава събота на всички! Hug

# 83
Момичета, май имах контракции преди малко. Изведнъж корема ми стана много тежък и корав, болеше все едно яйчник при цикъл. Продължи около 20 минути, пих 2 нош-па и сега май е по-добре, ама ме е страх да стана от стола. Много се изплаших  Sad . Четох в нета, че било нормално, ако това изобщо са контракции де, ама по описанието на това ми заприлича.

# 84
Добро утро и от мен,

Тесс- получиш ли такива неразположения,веднага пий нош-па,както си и направила. Аз вчера също на няколко пъти през деня получих такива леки контракции,но при мен си беше от 1 кафе и 2бр.  мляко с нес кафе,прекарлих вчера. Sad

Симонка- честит имен ден на съпруга ти и весел рожден ден на кръщелника ти! Да са ти живи и здрави!
Ние миналото лято кумувахме и днес разбрахме, че кумицата ни е бременна,а термина и е в началото на септември,много се зарадвах,ще си имам компания.

Аз след малко отивам да взема щерката от училище и отиваме да поръчваме тортата, че другата събота ще има голям детски купон,така го чака милата Simple Smile
Желая ви приятен ден! Hug

# 85
SIMONA_S Да са ти живи и здарви именника и рожденника  bouquet

Аз днес съм се хванала с домакинската работа, че тия дни с тва топло време хич не ми се оставаше вкъщи.Та днес ще се възползвам от времето да свърша всичко вкъщи и после малко по магазините за бебешки неща.

Вчера ходих на преглед, гледахме бебчето, което се оказа БЕБА, около 40 минути. Беше много вълнуващо, то не се спира, като някакво акробатче е. Постоянно маха с ръчички и крачета. Всичко ни е наред, отговаряме си напълно на седмиците.

Та и аз да помоля blizoo za edin stork-girl! Благодаря и за темичката, прекрасна е! Hug Hug Hug

# 86
Привет! Hug
Аз днес съм от неработещите, но ще се трудя у дома с парцал, прахосмукачка и т.н. Mr. Green
Симонка, честити именник и рожденник!  bouquet
Тесс, дано не е контракции или поне да не са опасни Praynig Hug
Хубав ден на всички!  bouquet

# 87
Здравейте и от мен!

Симонка, живи и здрави да са мъжът ти и кръщелникът ти! Весел празник!
Аника, като свършиш у вас, ела се потруди и у нас! Ще почерпя!  Mr. Green Аз успях само прахосмукачка да пусна в стаята и само що я спрях Ани нарони хляб по килима.  Crazy
tess, надявам се, че си по-добре вече!  Hug Явно са подготвителните Бракстън Х контракции.  Rolling Eyes

Ние поизлезнахме с Ани за малко. Обух й гумените ботуши, че калта я привлича като магнит. Не мога да смогна да пускам перални, пък и в това калпаво време бавно съхнат дрехите.

# 88
  • Пловдив
Симонка, честит имен ден на мъжлето ти и честит рожден ден на кръщелника ти! Да са живи и здрави и много щастливи!
Тес, дано не се повтаря вече, но е хубаво, че си реагирала веднага с но-шпа.
Аничка, браво, че си успяла да свършиш домакинската работа, аз още се ослушвам  Whistling... и май утре ще е денят.
Вела, честита ти мома. Да се показват вече повече моми, че толкова много мъже... Laughing, ще ни трябват снахички  Wink.

# 89
Здравейте мамчета,

Симонка честити ти именник и рожденик! да са ти живи и здрави и дълго да те радват!
Хубава нова темичка, и аз скоро усетих бебоната. Все още не зная дали трябва да е това или друго чувството от шаването, но предполагам че най-късно следващата седмица ще започне да се усеща по-ясно.
Аз при регистрацията на бременността получих направления за кръвни изследвания , но завеждащата не пожела да ги види щом излязат /нищо че бях в 13та седмица/, а каза чак на следваща консултация след месец да ги нося, и че до тогава не и трябвам.  newsm78
Това ми звучи малко безхаберно, какво ще кажете?????? За сега мога само да чета вашите писания и да се надявам, че всичко ще е наред! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт