LaRedoute.fr - 194 - Всичко за поръчката и вече с променени условия за БГ!

• 49 429
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Такааа, синтезирам последните корекции

Скъпи приятели ,

Много съжаляваме, че икономическата ситуация изисква от вас увеличаване от 10% на 20% на таксата за обработка на колетите до България.  Вдигането двойно на тази такса изключително много оскъпява поръчките до България и ще откаже от пазаруване много от потребителите ви.

Възможно ли е таксата за обработка  от 10% на пратките да се запази, както е при другите ви европейски клиенти?

Ла Редут е най-популярният онлайн магазин в България и се надяваме, че ще останем ваши верни клиенти.

За нас винаги е било истинско удоволствие да пазаруваме от Ла Редут.

Писмото е подписано от (брой) лоялни клиенти на Ла Редут от България

# 121

Vanina, това специално "бихме искали  да възстановите таксата......" звучи заповеднически, а не като молба на добра воля да оправят нещата. Няма как да им наредим...

Според мен изобщо не звучи заповеднически.  Но и желаем е добре. Съгласна съм с Vanina, че този текст е нож с две остриета "за по-големите поръчки, които са над определена сума. Нека увеличението на 20% на таксата е само за по-малките поръчки, като границата може да определите най-точно вие."  Останалото ми харесва.

Вълчица, след като си живяла във Франция, сигурно поназнайваш френски. Ако не ти представлява трудност, може поне груб превод да направиш, а след това Gargamela (ако иска разбира се), да го изглади.  Peace

# 122
  • София
Пък и си зависи и от превода и звученето но думите на френски все пак!

# 123
Пък и си зависи и от превода и звученето но думите на френски все пак!
Да и за това нека някой който владее граматически правилен и писмен Фр. да направи превода, за да се получи по-малко изкривяване на текста, което е неизбежно заради граматическите особености

# 124
  • Русе
Аз одобрявам тази версия, няма значение дали на БГ ще напишем бих искал, искам или желал, мисля, че на френски трябва се използва по-учтивата форма, те държат на тези неща.
За съжаление не мога да помогна с превода - единствено разбирам това, което чета, не се осмелявам да го говоря този език, камо ли да пиша.
Все пак предлагам да изпратим това писмо, както и обръщението им към потребителите в Фейсбук и до Европейския потребителски център - това сякаш най-ще ги сплаши Sick

# 125
 Без да имам каквито и да е претенции, предлагам и аз редакция:

Скъпи приятели( или слъпи ЛР)
Много съжаляваме,  че икономическата ситуация изисква от вас увеличаване от 10% на 20% на таксата за обработка на колетите до България. Вдигането двойно на тази такса изключително много оскъпява поръчките  и може да откаже от пазаруване много от потребителите ви. Ла Редут е най-популярният онлайн магазин сред българите и ние се надяваме на по-добри условия, за да продължим да пазаруваме от вас. Лоялните ви клиетни  се надяват да бъде намерено друго решение/ да бъде намерен друг начин  за компенсация. Възможно ли е таксата за обработка  от 10% на праткика да се запази за БГ, както е при останалите ви европейски клиенти?
Надяваме се, че ще останем ваши верни клиенти.

Имам предвид, когато се превежда да се запази това звучене.

# 126
ха! и аз съм неприятно изненадана!
Дано успеете с това писмо, но България не е пазарен фактор нито за Ларедут, нито за някой друг  и едва ли ще ни вземат предвид.

Все пак успех!

# 127
... Все пак предлагам да изпратим това писмо, както и обръщението им към потребителите в Фейсбук и до Европейския потребителски център - това сякаш най-ще ги сплаши Sick

Абсолютно съм съгласна! И честно да ви кажа, побеснях преди малко. Реших да пробвам кода 32808, който получих и за двата акаунта - БД над 29 Е и -20% от стойността на поръчката, ако е от новата колекция - все пак кода дава БД, и представете си, НЯМА БД!!!! Сложих в кошничката стоки за близо 32 Е и общата стойност, която трябваше да платя, стана почти 45 Е!!!!! Нали уж кода дава все пак БД и т.н. УЖАС!!!! Това си е подигравка!  #Cussing out Заслужават да се оплачем навсякъде, където можем! Ако имате нужда от помощ при писането на сърцераздирателни писма до Европейските институции, съм насреща!

П.П. Само ми пишете на лични. Ще следя форума.

# 128
  • Варна
Такааа, синтезирам последните корекции

Скъпи приятели ,

Много съжаляваме, че икономическата ситуация изисква от вас увеличаване от 10% на 20% на таксата за обработка на колетите до България.  Вдигането двойно на тази такса изключително много оскъпява поръчките до България и ще откаже от пазаруване много от потребителите ви.

Възможно ли е таксата за обработка  от 10% на пратките да се запази, както е при другите ви европейски клиенти?

Ла Редут е най-популярният онлайн магазин в България и се надяваме, че ще останем ваши верни клиенти.

С това писмо се молиш едва ли не услуга някаква да ти направят. Като се започне от това как ги разбираш защо са увеличили % - Кризата е ясна и е в цял свят. И тя не може да засегне само разходите им до българския потребител, защо този % не се променя генерално за международните им доставки? - това бих попитала.И не бих питала една институци/по принцип/ възможно ли е...
Настояваме таксата за обработка  от 10% на пратките да се запази, както е при другите ви европейски клиенти!
Дори в България вече не се подават Молби никъде...пищат се заявления - заявяваш волята си за едикакво си.
Днес си чакам последното засега колетче.Simple Smile

# 129
  • София
Аз мисля, че едно изразяващо възмущение, културно написано писмо ще е по-подходящо, не да им се молите! Rolling Eyes
Ако ще да ги сплашите с европейските институции. Със сигурност имаМЕ! и там нещо като Защита на потребителите.

Голяма глупост е било да им о*кате стенат във Фейсбук. Изключително нецивилизовано.

# 130
Не разбирам това изречение какво означава: "Лоялните ви клиетни  се надяват да бъде намерено друго решение/ да бъде намерен друг начин  за компенсация." И аз мисля, че изрази, като  'надяваме се' и 'възможно ли е' не са удачни за това писмо. Не искахме да се молим, а май натам отиваме. Иначе, всеки език си има подходяща учтива форма, която хората знаещи езика придават на текстовете, които превеждат.

# 131
Flash, по принцип никой не разчита, че това писмо ще реши проблема- виждаш ли ще го ударят на чувства французите и ще ни намалят цените. Няма как на търговец да се дуктуват условия, щото единствено пазара може да го манипулира- като не купуваш, той сам си сваля цените. С това писмо само изразяваме масово недоволството си. .. И все пак нали литовките са водили преговори. А там как се е решил проблема всъщност, някой разбра ли?

# 132
Не разбирам това изречение какво означава: "Лоялните ви клиетни  се надяват да бъде намерено друго решение/ да бъде намерен друг начин  за компенсация." И аз мисля, че изрази, като  'надяваме се' и 'възможно ли е' не са удачни за това писмо. Не искахме да се молим, а май натам отиваме. Иначе, всеки език си има подходяща учтива форма, която хората знаещи езика придават на текстовете, които превеждат.
Ми не знам ти как си пазариш, може би биеш два шамара на продавача що са му такива цените и си вземаш каквото ти трябва... Майтап, не се сърди. Peace Hug. Ама на сила хубост не става!

# 133
  • Sofia
Аз нещо не разбирам - те ларедутци коректни ли са в момента и спазили ли са закона?
Има ли на сайта им обявени 20% такса обработка и къде?
Има ли изпратени кодове, в които се твърди, че получаваш БД, а дефакто такава не получаваш и това не е описано в условията им?
Ако отговорът е НЕ и на двата въпроса значи те са си за санкция, понеже това категорично е противозаконно!

# 134
  • София
В никакъв случай не исках да разделям форума с моя вариант на писмо. На мен последната версия на вълчица ми харесва. Използвала съм определени думи, защото смятам, че добрият тон и етикетът ги изискват. Например "желали" е много по-възпитан вариант от "искаме", което вече е в заповедна форма.
Доколкото разбирам, става въпрос за писмо, с което да започнем някакви преговори с ЛР (а не да изразяваме недоволство, то вече беше изразено на стената им). Което означава, че трябва да е по-делово и дипломатично и добрият тон трябва да бъда западен и при превода.   
Който и вариант да приемете, аз ще го подкрепя. Още вчера съм изпратила клиентския си номер.

Общи условия

Активация на акаунт