LaRedoute.fr - 194 - Всичко за поръчката и вече с променени условия за БГ!

• 49 429
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Искове за защита на потребителите

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]

Чл. 22. Комисията за защита на потребителите и сдруженията за защита на потребителите предявяват искове за преустановяване или забрана на действия и търговски практики по този закон, които са в нарушение на колективните интереси на потребителите, и искове за обезщетение при условията и по реда на глава девета, раздел III от Закона за защита на потребителите.
Това е от  Закона за защита на потребителите,не знам дали сме пратили,защото не съм чела цялата тема,но до там трябва да се изпрати.
и още до Министърът на транспорта,информационните технологии и съобщенията.
Съобразно член 21,от същия закон!
Чл. 21. (1) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г., в сила от 16.10.2009 г.) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията осъществява сътрудничество и взаимодействие по въпросите на услугите на информационното общество с компетентните органи на държавите - членки на Европейския съюз, и с Европейската комисия.

# 676
  • Бургас
ами до там някои сме пратили поединично. ако искате да се напише едно обшо писмо и до там като се приложат всички подписи. сигурно ще има по-голяма тежест  Rolling Eyes

# 677
Е, нееееееее това ми е отговора!! За поръчката. А как по дяволите са изтеглили парите след като са имали проблем????? И как така следващата е Ок, а тази не?
Моля мамчето, която имаше такъв проблем да ми драсне какво да им пиша за да си ми върнат парите. Иначе ме канят наново да поръчам - тези са съвсем изтрещяли  #Cussing out

Bonjour M Venchev VENELIN,

Dear madam,

You are awaiting for your order # 067 0750817.

I apologize for the inconvenience.

Your order was registered but due to unsuccessful transaction with your credit card, your order could not be despatched and it is now cancelled.

I invite you to place a new order online.

Thank you for your cooperation.

Cordialement.
sandrine,
Relation Client du site www.laredoute.fr

# 678
Е, нееееееее това ми е отговора!! За поръчката. А как по дяволите са изтеглили парите след като са имали проблем????? И как така следващата е Ок, а тази не?
Моля мамчето, която имаше такъв проблем да ми драсне какво да им пиша за да си ми върнат парите. Иначе ме канят наново да поръчам - тези са съвсем изтрещяли  #Cussing out

Bonjour M Venchev VENELIN,

Dear madam,

You are awaiting for your order # 067 0750817.

I apologize for the inconvenience.

Your order was registered but due to unsuccessful transaction with your credit card, your order could not be despatched and it is now cancelled.

I invite you to place a new order online.

Thank you for your cooperation.

Cordialement.
sandrine,
Relation Client du site www.laredoute.fr

Не мисля, че имат да ти връщат пари.Доколкото разбирам ти пишат, че транзакцията е била неуспешна.Вероятно сумата ти е само блокирана.

# 679
  • София
Ставаме като латвийките.... Whistling

# 680
След малко спорове по мейла се обадих в банката и казаха, че са само блокирани. Сега трябва ли пак да им пиша с искане да ги отблокират? Ей, направо побеснях този път. Това си е направо майтап с мен. Имало проблем с картата? Как така после нямаше?  #2gunfire

# 681
След малко спорове по мейла се обадих в банката и казаха, че са само блокирани. Сега трябва ли пак да им пиша с искане да ги отблокират? Ей, направо побеснях този път. Това си е направо майтап с мен. Имало проблем с картата? Как така после нямаше?  #2gunfire
Отблокирват ги не ларедутци, а от банката.Говори с тях, може да успееш, може да не успееш...От Булбанк ми ги разблокираха след 45 дни въпреки молбите ми и представен имейл от търговеца, че ми е отказана поръчката.С други банки може и да става.

# 682
Ами казаха ми, че трябва да разпечатам отказа от ЛР и да го занеса....а ако не ми дадат отказ автоматично не става ли след тия 45 дни? Те минаха половината вече  newsm78

# 683
става автоматично след срока на банката  Peace

# 684
Поръчах си тези балеринки http://www.laredoute.fr/vente-ballerines.aspx?productid=32417090 … e=1&pos=6_a_n ,не си отговарят на номера ,поне два по -големи са,за жалост,вече ги предлагам на приятелки за продажба #Cussing out иначе са много сладки и нежни,но.....

# 685
с кода 43100 дава БД, но трябва да имате над 89евро

# 686
с кода 43100 дава БД, но трябва да имате над 89евро
Много кодове дават БД на първа стъпка.

# 687
Получих си последната поръчка от 14.03: Маратонките са супер, по-хубави в действителност
http://www.laredoute.fr/vente-chaussure-steady.aspx?productid=32 … color=1&qsf=1
шапката на мъжо, също
http://www.laredoute.fr/vente-casquette-foot.aspx?productid=3241 … color=1&qsf=1
 Cry

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 18:45 от Evterpa

# 688
  • София
И на мен идеята за писмо до френския посланик ми харесва, но само след отговор от Ла Редут на писмото, което пуснахме вчера.

Vanina_nina    Hug имаме ли отговор?

Нахвърлях едно писмо до посланика/или който би могъл да помогне в посолството. Тонът е молко по...как го нарекоха някои-сервилен.
Моля за всякакви коментари, промени, препоръки...нека поумуваме заедно.

Уважаеми Мосю Отие/Мосю Талпен-Съветник по Сътрудничество и Културна Дейност/Мосю Бела-Икономически съветник/Г-це Тодорова-Търговско аташе – Услуги и нови технологии
        Обръщаме се към Вас с призив/ молба за съдействие. Ние  сме малка част от потребителите на френският сайт Ла Редут/laredoute.fr/. Някои от нас са имали удоволствието да посетят Вашата прекрасна страна, да се запознаем с  богатата Ви култура и добър вкус и стил. За други от нас това е само мечта и беше възможно досега само виртуално.

Пазаруваме от laredoute.fr от години и винаги сме се радвали на почтенно и коректно отношение. Това за нас беше възможност да се докоснем до Франция, макар и само чрез стоките, които купувахме. Ето затова бяхме много неприятно изненадани, когато на 14,03,2011/дано не бъркам датата/ Ла Редут без предизвестие или уведомление увеличи таксата обработка на поръчките до България от 10% на 20%, което условие дори не е упоменато в сайта.  За всички останали страни в ЕС таксата остана 10%. От проведената ни досега кореспонденция с Ла Редут не получихме конкретен отговор защо се налага това увеличение.

Както знаете, България е член на ЕС от 2007, и ние, като български граждани би трябвало да имаме същите права и задължения, както и всички граждани на ЕС. Искрено вярваме и във фразата, която е и Ваш девиз-„Свобода, Равенство, Братство”. Ето затова Ви молим/призоваваме -бъдете наш съюзник/тази думичка много я употребяват на сайта на посолството/, ако е във Вашата компетенция и правомоция-да договорим равни условия за България, валидни за всички европотребители.
        Искрено вярваме, че ще откликнете на нашият призив, защото за нас Ла Редут беше повече от магазин и бихме искали той да остане наше любимо място за пазаруване, което при сегашните условия за нас е невъзможно/непосилно икономически.

Прилагаме досегашната ни кореспонденция с Ла Редут:
Писмото е подписано от ,,,,, /дано цифрата започва с 1/ българи-европотребители.

# 689
Моля клиентските ми номера да не бъдат използвани в писмото до френския посланик.
Не съм съгласна с тази идея и ще бъда достатъчно деликатна, за да не я дефинирам.

Общи условия

Активация на акаунт